הודעה מאלטמן

אלעד75

New member
הודעה מאלטמן

שאלתי אותו באיזה צורה בדיוק השאלות במבחן הולכות להיות ואיך בדיוק צריך לפתור אותם אז הוא החזיר לי את התשובה הבאה:((אל תשאלו שאלות כיוון שאין לי מושג יותר ממה שהוא רשם): המשוואה היא :y(t+1)=y(t)+2 ,תנאי התחלה: y(0) =1. הפתרון: y(t) =1+2t .אם תציב את y(t+1)= 1+2(t+1) ,ואת y(t)=1+2t במשוואה –תוכל לאמת אותה [שני אגפיה ישתוו],ובנוסף תוכל לראות שתנאי ההתחלה-מתאמת.

Sir Master

New member
זה כמו התרגילים האחרונים במחברת ?

או שמדובר על משהו שאין דוגמות לגביו ?

אלעד75

New member
המשך ההודעה של אלטמן

בהצבת הפתרון במשוואה תקבל- y(t+1)=2t+3=y(t)+2.בהצבת תנאי ההתחלה- t=0 .תקבל- y(0+1)=y(0)+2=1+2=3,ויש אימות לתנאי ההתחלה [הוא מתאים לפתרון המשוואה].

לינוש22

New member
שאלה

מישהו מבין איך בכל ניתן להגיע לפתרון המוצע מתוך המשוואה? הכל מתאפס לי משום מה..

לינוש22

New member
קבלו ביטול..

זה המקרה של משוואה לא הומוגנית מסדר ראשון כאשר A=1 ולכן ניתן להציב בנוסחא שהוא רשם...

אלעד75

New member
עוד הערה קטנה מאלטמן ..

באם רצונך לבדוק את הפתרון על ידי פתרון של המשוואה,והשוואת הפתרון שקיבלת לפתרון המוצע-אין לי התנגדות.זה יתחשב לתשובה ראויה.

yaronironi

New member
לא ברור הענין...

לא יודע מה אתכם אבל אפשר לפתור את המשוואה בצורה מאד פשוטה של הצבה ?! ולא נראה לי שזה הוא התכוון.. מישהו יודע איך פותרים את זה על פי מה ש"למדנו"?

אלעד75

New member
תקשיב..

מה שאני אומר לך עכשיו זה כרגע כבר בגדר פרשנות שלי: לדעתי הוא אומר שאנחנו יכולים לפתור את המשוואה בצורה שלמדנו בכתה ולהשוות את זה לפתרון המוצע על ידו במבחן (ל yt שינתן לנו) בכל מקרה תעשה את הבדיקה שהוא אמר פה ותכסה את עצמך. מכל כיוון..

למעלה