כיף חיים, ממש תענוג
"עלול להיות קשה להחליט מהן עובדות ומה לא" בשביל זה יש לך שכל, זמן וכוח. תתאמץ קצת, לא יזיק לך. "אנו לא מדברים על עצם השואה אלא על סיבות לשואה" אי אפשר להפריד בין הסיבות לשואה לבין עצם השואה. הכל - מציאות. "זה בהחלט יכול להיות דיון פילוסופי כמו שהדגימו פה" פילוסופיה עוסקת בהערכה ביקורתית של אמונות, לא בניתוח מדויק של עובדות פיזיות. "יש תאוריות רבות לכל מיני ארועים מציאותיים" המציאות מסרבת לפעול לפי תיאוריות. "יש תאוריות לגבי למה פרצה מלחמת יום כיפורים למשל" לא תיאוריות - אוסף של דעות. "אתה לא רוצה לקבל אותם? זכותך" אנשים רוצים עובדות, לא דיונים פילוסופיים. "אם אתה מדבר רק על עובדות, אין לך מקום בדיון זה" נכון - אין לי מקום בדיון פנטזיונרי. אני חי במציאות, לא בדמיון. "הוויכוח הוא תאולוגי או פילוסופי" לא שמעתי על אף יהודי שנרצח באופן פילוסופי או תיאולוגי. "חולי נפש אם כן, לא משקרים" בהחלט נכון - בית המשפט ממעט להעניש חולי נפש. יש הגנה שנקראת ´אי שפיות´ וזה פוטר אותך מעונש. בוקר טוב עולם, מה שלום כולם? "כך גם דתיים!" בית המשפט מכנה את זה עבריינות אידיאולוגית, ולא מוכן להקל בעונש. "הוא הסביר שברמה של אלוהים, הכל ידוע מראש. ברמה של בני האדם, יש בחירה חופשית" לא מסתדר. אי אפשר להפריד בין שתי הרמות, בגלל שכל מה שאלוהים עושה משפיע על בני האדם. פשוט לא עובד! "הכל תלוי מאיפה אתה מסתכל" אני לא יכול להסתכל מנקודת מבטו של אלוהים. אני בן-אדם. עד כמה שזכור לי, גם רון סי הקטן הוא רק בן-אדם ולא יותר מזה. "אתה יודע שיש מחשב מולך? אתה מאמין שאתה יודע שיש מחשב מולך" עוד מכחיש מציאות יש לנו פה בפורום. עוד מעט תגיד לי שאני רק מאמין שאני נמצא בפורום חופש. לא, אלון מכחיש המציאות, זה לא יילך לך. לא תצליח לגרום לי לחשוב שאני מרחף בוואקום. אני חי במציאות, אני מתדיין כרגע בפורום חופש באתר תפוז, ואף גולש, אפילו אם הוא מטומטם כמוך, לא יגרום לי לחשוב אחרת. "אתה מאמין שחוש הראיה והמישוש שלך אינם מטעים אותך" אין שום דרך לחוות את המציאות מלבד החושים. בוקר טוב עולם.