הודעה ל-zazaza

ofir_y

New member
אני חושב שיש פה הגזמה.

למה להעלב? החטאים שהם מדברים עליהם לא ניתפסים בכלל בעינינו כחטאים, ולכן שיאשימו אותי במה שבא להם. אם אני מחר אחליט ללא כל היגיון שאכילת בננה זה חטא, ומתי שתמות אני אגיד שחטאת... האם יש למשפחתך סיבה להעלב? לא... מה שכן אני מצדיק, זה את הכעס שיש לי כלפי הדעה הזאת. אני לא נעלב מעצם החטאים, אני נעלב מעצם זה שהמשפחה שלי כל כך זולה שמספיקות כמה מזוזות לא כשרות, ושבתות מנוצלות בעבודה - כדי לענות ולהרוג אותם. זאת מחשבה פרימיטיבית וגזענית בפני עצמה.

voguemaster

New member
תן לי להעיר לך רגע

ואני מצטט: "הנאצים הם האשמים - והם בלבד" כתבת את זה בדיוק אחרי שאמרת שהיהודים קיבלו עונש מאלוהים בדמות השואה. אתה סותר את עצמך. האשמה היא של הנאצים בלבד ובכל זאת היהודים קיבלו עונש מאלוהים. למה הם קיבלו עונש ? חטאים. חטאים שהם עשו, כלומר באחריותם ובאשמתם. בכל מקרה, עוד אספקט של השטות שרשמת הוא הכוונה האלוהית. אם היהודים קיבלו עונש על חטאיהם באמצעות השואה, כלומר שהשואה זו כוונה של אלוהים. אם השואה היא כוונה של אלוהים (הוא כיוון את הנאצים וגרם להם לעשות את מה שהם עשו), תוריד את כל האשמה מהנאצים ותעביר אותה לאלוהים. שוב פעם הגעת למצב שאתה מוריד מאשמת הנאצים. מה אתה לא מבין ? אתה לא מבין שאי אפשר להגיד שזו אשמת הנאצים הבלעדית ובאותה נשימה להגיד שחטאים של היהודים גרמו להם עונש ?? אתה לא מבין שאי אפשר להגיד שזו אשמת הנאצים הבלעדית ובאותה נשימה להגיד שהשואה נגרמה בגלל רצון האלוהים (בגלל החטאים, שהם אשמת היהודים) ??? כאילו, בנאדם, תתעורר!

רון סי

New member
כאילו, בנאדם, תעלה קצת ת´רמה

אתה בטח מסוגל לרמת הפשטה שמזהה הבדל בין האשמה לעונש-על-האשמה. תנסה לחשוב על מה שאתה כותב. אלוהים והנאצים: הסברתי את זה כבר כמה פעמים אבל אנשים כנראה לא רוצים ללמוד אלא רק להפגין את שטחיות החשיבה שלהם. אלוהים אחראי לכל מה שקורה בעולם, בין ישירות ובין בגלל חוקי הטבע שהוא ברא. יחד עם זאת יש לבני אדם בחירה חופשית, שהיא תכונה שאלוהים ברא בהם, ומאפשרת להם לבחור בין טוב לרע. הידיעה וההכוונה האלוהיים הם ברמת אלוהים, שהיא שונה לגמרי מרמת בני האדם. יש פה שתי רמות (לפחות). אצל אלוהים הכל נראה מאד אחרת. שמה אין זמן, הכל כבר ידוע וקבוע, הכל נצחי ואינסופי וכולי. ברמה של בני האדם אנשים עושים החלטות והם אחראים להן ברמתם. לכן ברמת בני האדם (שבה יש יהודים, נאצים ושואה) מי שאשם בשואה זה הנאצים. ברמת אלוהים מי שאשם בשואה זה אלוהים, אבל ברמת אלוהים האשמה על כל דבר שקורה מוטלת עליו כולל - שים לב - האשמה ב"חטאים" של היהודים עצמם. אם אתה מערבב בין רמת אלוהים לרמת האדם, אז אף אחד לא אשם בכלום, לא הנאצים ולא היהודים ולא אף אחד.

יותר מכך...

אם ההודעות של ZAZAZA ימחקו אני אקח את זה כפגיעה אישית בי וכפגם מוסרי בהנהלת הפורום ולכן לא תהיה לי בריירה אלא לפרוש מכאן לאלתר... (גם כן אייום.. מי צריך אותי בכלל) אבל אני לא אסבול שום תרוץ ושום התכחשות לשואה ושום עזרה למכחישים או המתרצים מצד הנהלת הפורום!

begone

New member
שים לב גם לרון סי הפרו-נאצי

רון סי כרגע כתב שהשואה היתה עונש על חטאי היהודים. המהלך הלוגי שלו הוא לחלוטין פרו-נאצי. חטאי היהודים > עונש מאת האלוהים > הנאצים מבצעים שואה. לפי רון סי: הנאצים = שליחי האלוהים אלוהים = מתכנן השואה שישה מליון יהודים = אשמים בחטאים איך אפשר לסבול הודעה כזו? איך אפשר לתת לבן-אדם לפרסם שקר מתועב ורצחני שכזה? הנאצים הם שליחי האלוהים? שישה מליון יהודים חטאו? אלוהים שלח את הנאצים? מה הולך פה? זו הפקרות או סתם בורות היסטורית?

רון סי

New member
שום פרו-נאצי

שים לב טוב טוב ביגון: הצגת השואה כעונש מאלוהים (או כתוצאה מהתעלמותו ממנה) איננה הצדקת מעשי הנאצים. לכל אדם יש בחירה חופשית לבחור בין טוב לרע. אלוהים לא שולח אף אחד לעשות כלום. ביחד עם זאת הכל תוצאה של החלטת אלוהים. אי אפשר שיקרה משהו שאלוהים לא שולט בו. אני יודע שאתה לא קולט את הענין, אבל זה לא, חזור - לא, בגלל שהענין לא הגיוני מבחינה דתית, אלא משום שאתה מוגבל, חד מימדי, איטי ובסה"כ די אטום בכל מה שנוגע להבנה של נושאים טיפה יותר מסובכים. את רמתך הנמוכה בהבנה של כל דבר שהוא קצת יותר מסובך משתיים ועוד שתיים הפגנת בפורום הזה פעם אחרי פעם. אם אתה לא מסוגל לקלוט את הענין הדתי, אז מוטב שתניח לו, ותתעסק במה שאתה כן מסוגל להבין, יהיה זה מה שיהיה. עבור אדם שבכלל לא מאמין באלוהים וחושב שהדת היא שקר, אתה בפירוש נעלב קצת יותר מדי מתאוריות דתיות. תחליט: או שהדת היא קשקוש, ואז כל מה שנאמר בשמה הוא קשקוש, או שיש בה משהו, ואז אפשר להעלב מזה, אבל אי אפשר להגיד שהדת היא שקר.

zazaza

New member
אתה מנסה לרמות אותנו או את עצמך ?

1. לכל אדם יש בחירה חופשית לבחור בין טוב לרע. 2. הכל תוצאה של החלטת אלוהים. הלוגיקה שלך מדהימה !!! איך לא חשבנו על זה קודם ?! מאחר וכנראה כל החילוניים הם -"מוגבל, חד מימדי, איטי ובסה"כ די אטום בכל מה שנוגע להבנה של נושאים טיפה יותר מסובכים"(זה ציטוט שלך אם לא הבנת...) אנא הואל בטובך, הוד גאונותך, המאמין הגדול באלוהים הנאצי ובנאצים האלוהיים כיצד יתכן כי סעיף 1 + סעיף 2 = מצב שבו הנאצים עושים משהו שאלוהים לא רוצה ? אתה מנסה לרמות את עצמך ולהביא עצמך למצב של קומה מחשבתית, אותנו לא תגרור לשם. לצערי, ירדת לרמתו של דוד159 בתוך 10 הודעות בשרשור הזה...

רון סי

New member
אתה צריך לקחת החלטה עקרונית

אתה מאמין באלוהים לפי היהדות, כן או לא. אם לא, אין שום סיכוי להסביר לך ענינים ביהדות כך שתקבל אותם. אבל אז גם אין לך מה להתרגש מתאוריות דתיות, של דוד, שלי, של עובדיה יוסף או של כל אחד אחר. אם כן, אז זה משהו אחר, אבל לא זה המצב. כרגע לדון איתך בענינים האלה זה כמו לדבר על הנדסת המישור עם מישהו שלא מוכן לקבל את האקסיומות שקשורות אליה.

begone

New member
הקמתי דת חדשה

רון סי היקר, הקמתי דת חדשה. לדת שלי קוראים "דת מכפישי רון סי". ועכשיו - אתה אדם מתועב, אוויל, מטונף ומכוער. אל תיעלב - רון! מה שכתבתי תקף רק לגבי מאמינים בדת החדשה שהקמתי. אם אתה לא מאמין בדת שלי, אז אין שום סיבה להיעלב. רק מאמינים בדת שלי מתייחסים לדברים שלי ברצינות. מי רוצה להצטרף לדת החדשה שלי? ובינתיים, רון, מכיוון שאתה לא מאמין לדת שלי, אין לך שום זכות להיעלב....

zazaza

New member
הבנה אינה קשורה באמונה.

זה שיקרי וטיפשי מצידך לומר זאת. שום דבר לא ישתנה בהבנה שלי אם אני מאמין בקיום אלוהים או לא מאמין לקיום אלוהים. אני רוצה הסבר כיצד תיתכן שליטה מלאה ע"י אלוהים ובו בעת בחירה חופשית. אל תשלח אותי לאנשי "המקצוע" (השרלטנים הגדולים) רק בגלל שאינך מסוגל להסביר את התיאוריות הטיפשיות שמתיאמות לאנשים ברמתו של דוד159.

קפקא

New member
הבהרה

דבר ראשון ההבחנה בין בחירה חופשית ומציאותו של אלוהים בעולם נעשתה כבר במאה ה-11 ע"י הרמב"ם, ושם הוא מסביר את הפרדוקס שאתה מדבר עליו. מה שידידנו מנסה להגיד זה שבעצם אלוהים נמצא בהכל גם בטוב וגם ברע, זאת גישה מקובלת ביהדות. לבוא ולהגיד שמעשי הנאצים הם מעשי אלוהים זאת הגזמה מכיוון שאמנם אלוהים נמצא בכל מקום אך בחירתו החופשית (עוד פעם בעיית החופש המוחלט) של האדם יכולה להוביל אותו למעשים לא רצויים לפני האלוהים.

begone

New member
ההבהרה לא הבהירה

"לבוא ולהגיד שמעשי הנאצים הם מעשי אלוהים זאת הגזמה מכיוון שאמנם אלוהים נמצא בכל מקום אך בחירתו החופשית (עוד פעם בעיית החופש המוחלט) של האדם יכולה להוביל אותו למעשים לא רצויים לפני האלוהים" יש כאן כמה אפשרויות: א) אלוהים ראה את השואה, אבל לא רצה להתערב ב) אלוהים ראה את השואה, אבל לא יכול היה להתערב ג) אלוהים ראה את השואה, והחליט שהיא תהיה עונש על חטאי היהודים ד) אלוהים ראה את השואה, ואף עודד אותה בשביל להעניש את היהודים והנה הבעיות, לפי כל סעיף: א) אם אלוהים לא מתערב כאשר מאמיניו נטבחים, הרי שזה אלוהים מפלצתי שאי אפשר לסמוך עליו, ולכן לא צריך להאמין בו בכלל (כי עובדה שהחילונים שרדו והקימו את מדינת ישראל) ב) אלוהים שלא יכול להתערב הוא אלוהים חלשלוש, ואין טעם להאמין בו ג) איך אפשר להעניש מליוני חפים מפשע על ´חטאיהם´ של יחידים? אם אלוהים נוקם בצורה בלתי-מובחנת, הרי שאין שום טעם להאמין בו, שכן בכל מקרה כולם יחטפו את אותו העונש ד) מה האינטרס של אלוהים בעידוד השואה? הרי זה הפחית את מספר המאמינים הפוטנציאלים בשליש, וחיסל את כל הישיבות החרדיות של אירופה. אלוהים פגע בדת היהודית בכוונה תחילה? למה שאלוהים יעודד את הרס הישיבות, ובמקביל גם יעודד הקמת מדינה חילונית? האם ייתכן שאלוהים רוצה שהחרדים ימותו והחילונים יחיו? ואם זה כך, אז כדאי להיות חילוני! רק פתרון אחד פשוט יש לכל הפרדוקסים והסתירות הבלתי-נסבלות הללו: אין אלוהים. זה פותר את כל השאלות בצורה מושלמת, חדה וברורה. אין יותר סתירות, ואין יותר בעיות לוגיות.

begone

New member
תיגש למקפיא בבקשה ותוציא את המוח

"לכל אדם יש בחירה חופשית לבחור בין טוב לרע" אוקיי - יש בחירה. "ביחד עם זאת הכל תוצאה של החלטת אלוהים" אוקיי - אז אין בחירה. אני מבקש ממך לגשת למקפיא הקרוב, להוציא משם את המוח שלך, לגשת גם לאיכילוב ולבקש שיבצעו עבורך ניתוח השתלה מיוחד. ותמסור ד"ש חם לאייכמן, שהוא כמובן שליח האלוהים לשיטתך.

Lu Tze

New member
כל הדיון על שואה מזכיר לי מונח

מספר המדע הבידויני "1984" אני מתכוון לנומח "דו-חושב". המילה באה לסמל למעשה מחשבה בשני כיוונים כאשר שני הכיוונים נוגדים זה את זה. מצד אחד השואה הייתה באשמת יהודים חוטאים ואילו מצד שני הנאצים ביצעו אותה בלי שום קשר לחטאי היהודים. ג´ורג´ אורוול שולט!

Lu Tze

New member
שכחתי, אני תומך ב-ZAZAZA

יש לו זכות לומר את דעתו, חוץ מזה, נאמרו פה דברים יותר גרועים ואותם לא מחקו!

begone

New member
עוד על השואה

הרב עובדיה, שמחזיק בדעה לפיה השואה אירעה בגלל חטאי נשמות מגולגלות, הוא מסוג האנשים שהבורות מדריכה אותם. הרי הרב עובדיה לא מבין כלום בכלכלה, פוליטיקה בינלאומית, היסטוריה אירופאית, צבא, תורת הגזע וכו´. הוא לא יודע את תולדות אושוויץ, את התפתחות הנאציזם, את המכונה המשוכללת שפיתחו אנשים כמו הימלר, אייכמן, רודולף הס והיטלר. אין לו מושג שחברת סימנס הגרמנית העבידה יהודים בפרך עד מותם, ואין לו מושג שהגרמנים ניצלו את היהודים גם מסיבות כלכליות - הם לקחו להם את הבתים, בזזו את רכושם, גנבו את כספם, השתמשו בשיער שלהם לריפוד טילי טורפדו, את השיניים התיכו לזהב, המשקפיים והנעליים והמעילים הלכו לחיילים בחזית - היהודים נוצלו גם כלכלית, למען מכונת המלחמה הגרמנית ולמען הניצחון במלחמה. הרב עובדיה לא מסוגל להתמודד עם נושא השואה. זה דורש לימוד והבנה, זה דורש השכלה, זה דורש מומחיות צבאית ופוליטית, זה דורש תבונה כלכלית וידע מקצועי בנושאי תחבורה ומכונאות. הוא רק פלט תירוץ אדיוטי שאותו רון סי אימץ בהתלהבות חסרת-הגיון. כל מי שחקר את השואה הבין שאלוהים לא היה שם. כל מי שלמד את התפתחות מנגנון ההשמדה הנאצי, הבין כבר מזמן שהוא היה מבוסס על טכנולוגיה ועל יעילות קיצונית. הנאצים התייחסו ליהודים כאל יצורים בלתי-אנושיים, ולכן היה להם קל להתעלל בהם ולהשמיד אותם. השואה היתה טבח הנדסי והמוני, בדיוק כפי שתעשיית הבשר הישראלית שוחטת עופות. מי שמאמץ את דעתו של הרב עובדיה על השואה, מאמץ את פליטת הפה האומללה של אדם חסר השכלה ומומחיות בנושא העמוק המכונה במילה אחת ´השואה´.

אדם70

New member
בואו תבחנו האם אלוקים היה בשואה

בחומש דברים בפרשת השבוע: והיה אם-לא תשמע בקול יהוה אלהיך לשמר לעשות את-כל- מצותיו וחקתיו אשר אנכי מצוך היום ובאו עליך כל-הקללות האלה והשיגוך: טז ארור אתה בעיר וארור אתה בשדה: יז ארור טנאך ומשארתך: יח ארור פרי-בטנך ופרי אדמתך שגר אלפיך ועשתרת צאנך: יט ארור אתה בבאך וארור אתה בצאתך: כ ישלח יהוה בך את-המארה את-המהומה ואת-המגערת בכל-משלח ידך אשר תעשה עד השמדך ועד-אבדך מהר מפני רע מעלליך אשר עזבתני: כא ידבק יהוה בך את- הדבר עד כלתו אתך מעל האדמה אשר-אתה בא-שמה לרשתה: כב יככה יהוה בשחפת ובקדחת ובדלקת ובחרחר ובחרב ובשדפון ובירקון ורדפוך עד אבדך: כג והיו שמיך אשר על-ראשך נחשת והארץ אשר-תחתיך ברזל: כד יתן יהוה את-מטר ארצך אבק ועפר מן-השמים ירד עליך עד השמדך: כה יתנך יהוה נגף לפני איביך בדרך אחד תצא אליו ובשבעה דרכים תנוס לפניו והיית לזעוה לכל ממלכות הארץ: כו והיתה נבלתך למאכל לכל-עוף השמים ולבהמת הארץ ואין מחריד: כז יככה יהוה בשחין מצרים ובטחרים ובגרב ובחרס אשר לא-תוכל להרפא: כח יככה יהוה בשגעון ובעורון ובתמהון לבב: כט והיית ממשש בצהרים כאשר ימשש העור באפלה ולא תצליח את-דרכיך והיית אך עשוק וגזול כל-הימים ואין מושיע: ל אשה תארש ואיש אחר ישכבנה בית תבנה ולא-תשב בו כרם תטע ולא תחללנו: לא שורך טבוח לעיניך ולא תאכל ממנו חמרך גזול מלפניך ולא ישוב לך צאנך נתנות לאיביך ואין לך מושיע: לב בניך ובנתיך נתנים לעם אחר ועיניך ראות וכלות אליהם כל-היום ואין לאל ידך: לג פרי אדמתך וכל-יגיעך יאכל עם אשר לא-ידעת והיית רק עשוק ורצוץ כל-הימים: לד והיית משגע ממראה עיניך אשר תראה: לה יככה יהוה בשחין רע על- הברכים ועל-השקים אשר לא-תוכל להרפא מכף רגלך ועד קדקדך: לו יולך יהוה אתך ואת-מלכך אשר תקים עליך אל-גוי אשר לא-ידעת אתה ואבתיך ועבדת שם אלהים אחרים עץ ואבן: לז והיית לשמה למשל ולשנינה בכל העמים אשר-ינהגך יהוה שמה: לח זרע רב תוציא השדה ומעט תאסף כי יחסלנו הארבה: לט כרמים תטע ועבדת ויין לא-תשתה ולא תאגר כי תאכלנו התלעת: מ זיתים יהיו לך בכל-גבולך ושמן לא תסוך כי ישל זיתך: מא בנים ובנות תוליד ולא-יהיו לך כי ילכו בשבי: מב כל-עצך ופרי אדמתך יירש הצלצל: מג הגר אשר בקרבך יעלה עליך מעלה מעלה ואתה תרד מטה מטה: מד הוא ילוך ואתה לא תלונו הוא יהיה לראש ואתה תהיה לזנב: מה ובאו עליך כל- הקללות האלה ורדפוך והשיגוך עד השמדך כי-לא שמעת בקול יהוה אלהיך לשמר מצותיו וחקתיו אשר צוך: מו והיו בך לאות ולמופת ובזרעך עד-עולם: מז תחת אשר לא-עבדת את-יהוה אלהיך בשמחה ובטוב לבב מרב כל: מח ועבדת את-איביך אשר ישלחנו יהוה בך ברעב ובצמא ובעירם ובחסר כל ונתן על ברזל על-צוארך עד השמידו אתך: מט ישא יהוה עליך גוי מרחק מקצה הארץ כאשר ידאה הנשר גוי אשר לא-תשמע לשנו: נ גוי עז פנים אשר לא-ישא פנים לזקן ונער לא יחן: נא ואכל פרי בהמתך ופרי-אדמתך עד השמדך אשר לא-ישאיר לך דגן תירוש ויצהר שגר אלפיך ועשתרת צאנך עד האבידו אתך: נב והצר לך בכל-שעריך עד רדת חמתיך הגבהת והבצרות אשר אתה בטח בהן בכל-ארצך והצר לך בכל-שעריך בכל-ארצך אשר נתן יהוה אלהיך לך: נג ואכלת פרי-בטנך בשר בניך ובנתיך אשר נתן-לך יהוה אלהיך במצור ובמצוק אשר-יציק לך איבך: נד האיש הרך בך והענג מאד תרע עינו באחיו ובאשת חיקו וביתר בניו אשר יותיר: נה מתת לאחד מהם מבשר בניו אשר יאכל מבלי השאיר-לו כל במצור ובמצוק אשר יציק לך איבך בכל-שעריך: נו הרכה בך והענגה אשר לא-נסתה כף-רגלה הצג על-הארץ מהתענג ומרך תרע עינה באיש חיקה ובבנה ובבתה: נז ובשליתה היוצת מבין רגליה ובבניה אשר תלד כי-תאכלם בחסר-כל בסתר במצור ובמצוק אשר יציק לך איבך בשעריך: נח אם-לא תשמר לעשות את-כל-דברי התורה הזאת הכתבים בספר הזה ליראה את- השם הנכבד והנורא הזה את יהוה אלהיך: נט והפלא יהוה את-מכתך ואת מכות זרעך מכות גדלת ונאמנות וחלים רעים ונאמנים: ס והשיב בך את כל-מדוה מצרים אשר יגרת מפניהם ודבקו בך: סא גם כל-חלי וכל-מכה אשר לא כתוב בספר התורה הזאת יעלם יהוה עליך עד השמדך: סב ונשארתם במתי מעט תחת אשר הייתם ככוכבי השמים לרב כי-לא שמעת בקול יהוה אלהיך: סג והיה כאשר-שש יהוה עליכם להיטיב אתכם ולהרבות אתכם כן ישיש יהוה עליכם להאביד אתכם ולהשמיד אתכם ונסחתם מעל האדמה אשר-אתה בא-שמה לרשתה: סד והפיצך יהוה בכל-העמים מקצה הארץ ועד-קצה הארץ ועבדת שם אלהים אחרים אשר לא-ידעת אתה ואבתיך עץ ואבן: סה ובגוים ההם לא תרגיע ולא-יהיה מנוח לכף-רגלך ונתן יהוה לך שם לב רגז וכליון עינים ודאבון נפש: סו והיו חייך תלאים לך מנגד ופחדת לילה ויומם ולא תאמין בחייך: סז בבקר תאמר מי-יתן ערב ובערב תאמר מי-יתן בקר מפחד לבבך אשר תפחד וממראה עיניך אשר תראה: סח והשיבך יהוה מצרים באניות בדרך אשר אמרתי לך לא-תסיף עוד לראתה והתמכרתם שם לאיביך לעבדים ולשפחות ואין קנה: סט אלה דברי הברית אשר-צוה יהוה את-משה לכרת את-בני ישראל בארץ מואב מלבד הברית אשר-כרת אתם בחרב:

begone

New member
מה הקשר?

מה הקשר בין ספר שנכתב לפני אלפיים שנה ובין השואה? אתה רוצה שאני אצטט לך קטעים מ´אבא גוריו´ או מ´אדיפוס המלך´? מה, אנחנו כאן בשיעור ספרות? תדבר על השואה, אדם70, על השואה ולא על שום דבר אחר. אל תסיט את הדיון מהשואה אל ספרות. אני מדבר איתך על אירוע אמיתי שהתרחש במציאות.

גוססי

New member
לא חראם על הדיסקים של ../images/Emo43.gif ../images/Emo35.gif

יכולת להסתפק בשני פסוקים, לא צריך לצטט את כל החומש. ןלעצם הענין, רק שוטה לא יבחין בטריק היהודי הידוע הנמצא גם ב"נבואה" זו. הטריק הנ"ל מתבטא בצמד המילים "והיה אם", מילים שהופכות כל נבואה לריקה מתוכן. זו לא נבואה, אלא כסת"ח; יש כאן כיסוי של כל האפשרויות, ומה שלא יקרה בעתיד נוכל לקבוע בדיעבד שהנבואה התגשמה משום שחטאנו או לא, הכל בהתאם לנסיבות הרצויות.

למעלה