מצאתי לבדהודעה לכולם
כל מי שיש לו מפה של מסילות הברזל בישראל כולל הכל(נוסעים) הכל(מסע) הכל(פוספסטים) וכאלה שישים את המפה פה בבקשה
לא נותר אלא לומר:מצאתי לבד
מפה + תיכנון עתידי
מה העניינים שם בצפוןלא נותר אלא לומר:
לו יהי. וכמה שיותר מהר. וכן, חג שבועות שמח. בתקווה...
הקו לבצתמה העניינים שם בצפון
בתקופת השירות הצבאי שלי בלבנון הייתי מגיע לנהריה ברכבת ומשם בהסעה צפונה. בדרך שמתי לב שהמסילה מנהריה צפונה עד בערך לאיזור שנקרא במפה "בצת" המסילה שלמה (כולל גשר אכזיב, מוזר) ואף נראית במצב טוב. יחד עם זאת, לכל אורך המסילה מנהריה צפונה, אין אף מחסום באף מפגש עם כביש. אם כן, האם המסילה בשימוש?
תיקון טעות שלי - ליל הגשריםמה העניינים שם בצפון
בתקופת השירות הצבאי שלי בלבנון הייתי מגיע לנהריה ברכבת ומשם בהסעה צפונה. בדרך שמתי לב שהמסילה מנהריה צפונה עד בערך לאיזור שנקרא במפה "בצת" המסילה שלמה (כולל גשר אכזיב, מוזר) ואף נראית במצב טוב. יחד עם זאת, לכל אורך המסילה מנהריה צפונה, אין אף מחסום באף מפגש עם כביש. אם כן, האם המסילה בשימוש?
חן ,קו חיפה-ביירות פעל רק 4 שנים?תיקון טעות שלי - ליל הגשרים
בניגוד למה שכתבתי, התברר לי היום שבליל הגשרים פוצצו גשרי הרכבת באכזיב ובביאצ´ה (צ´ = ד חזקה) בדרום לבנון. זה עדיין לא מסביר לי מה קרה בגשר שבראש הנקרה, שגם הוא נראה הרוס (מתחת לגשר הולכי הרגל החדש שנבנה על יסודותיו).
קו חיפה-בירות-טריפולי (HBT)חן ,קו חיפה-ביירות פעל רק 4 שנים?
שרידיםקו חיפה-בירות-טריפולי (HBT)
אכן, קו חיפה-בירות-טריפולי, שנבנה ע"י הצבא הבריטי (ולכן כונה בקיצור הלא מפתיע HBT) נחנך סופית בשנת 1942, והפסיק לקשר בין שלוש הערים האלו בשנת 1946, בעקבות ליל הגשרים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.