הודעה לדתיי הפורום

גוססי

New member
הם כן

בכל ההרצאות בהן הייתי הגישה היתה תמיד פסאודו-מדעית במודגש, שכן הן נועדו לאזניים חילוניות שעבורן הדרש הוא קשקוש אחד גדול. התגובה החילונית הצפויה לדרש היא "נו, אז מה?" כי הדרש יכול לשכנע רק את המשוכנעים שממילא יקבלו כל מה שאמר רב כזה או אחר מהטעם היחיד שהוא אמר אותם.
 

preacher

New member
באמת שאין לי מושג

מצד שני גם אין לי מושג למה יש מחזירים בתשובה שטוענים שלחז"ל היה ידע מדעי מתקדם לפני 2000 שנה. אם מישהו הולך להאמין באלוהים אני בטוח שיהיו לו סיבות טובות יותר מאשר בגלל שחז"ל ידעו כמה כוכבים יש בקונסטלציית כימה (מה שזה לא יהיה - אני די מבין באסטרונומיה אבל לא מכיר שמות עבריים).
 

Alon16

New member
התשובה הכי טובה שקיבלתי מדתיים על

חידת השפן והארנבת היא שההגדרה המדעית של השפן להעלאת גרה לא חייבת להיות ההגדרה התורנית. כלומר: התורה כתבה שהשפן מעלה גרה בגלל שבצורתו החיצונית הוא בהחלט נראה כמעלה גרה וגם הוא לועס כמעלה גרה, ומפני שהתורה ניתנה, בין היתר, לאנשים רגילים ולא אנשי מדע, אז נכתב שהשפן הוא מעלה גרה. שלך, אלון.
 
למעלה