סליחה על ההתפרצות (אבל הפוך)
גם אני מתפרץ לכאן למרות שאני לא אלמן (
טפו טפו טפו
) אני לא מכיר את הפורום ולא את המנהל הפורש או את הנסיכה האדומה שלכם, אבל קראתי קצת את הדיון בשירשור הזה, וברצוני להגיב על הטענה ש "אין חכם כבעל נסיון". כלומר, שחשוב שמנהל הפורום יהיה אדם שחווה את העניין על בשרו. אז מנסיוני שלי, אני יכול לספר לכם שלא כל כך ברור שזה נכון. אני מנהל את פורום משפחות מורכבות. זהו פורום שעוסק במשפחות שהקימו אנשים שכבר היו במערכות יחסים קודמות. לרוב עם ילדים מן הקשרים הקודמים האלה, ולפעמים גם ילדים מן הזוגיות החדשה הנוכחית. (אני מתנצל שאני מדבר כל כך בטבעיות על משהו שלחלקכם\ן מהווה אולי חלום וורוד, או סיוט שמאיים אי שם בעתיד, או מציאות יומיומית כואבת, או כל דבר אחר. מקווה שזה לא טריגר חמור מדי, וסליחה מראש אם כן) אני עצמי נשוי לגרושה. לה יש שני ילדים מנישואיה הקודמים. לי לא הייתה זוגיות קודמת. התחתנתי איתה כרווק. יש לנו שני ילדים משותפים. כל ארבע הילדים חיו וגדלו אצלנו (הקטנים עדין) . כולנו משפחה מורכבת אחת. כלומר, אני בהחלט "בעל נסיון" בתחום הפורום שאני מנהל. אבל אני לא מוצא שהנסיון הזה הוא ייתרון. לפעמים זה להיפך, אפילו חיסרון או לפחות בעיה! כי אין נסיון של אדם אחד דומה לנסיון של אדם אחר. המשפחה המורכבת שלי אינה דומה לזו של כל כותב אחר בפורום שלי. הקשיים שלי לא בהכרח מוכרים למורכבים אחרים. מצבים שמתעוררים אצלם יום-יום, יכולים להיות זרים לי אישית. ולא רק זה. ישנה בעיה חמורה אף יותר. דווקא משום שאני "בעל נסיון" - קורה לא מעט שאני לא מבין בצורה נכונה או מלאה את מה שכותב גולש בפורום. מפני שאני לוקח את זה למקומות שלי. מפני שאני מתאר לי את עצמי בסיטואציה שלו. אני יותר מדי עונה ומתייחס מהכיוון של "מה אני הייתי עושה במצבך", בזמן שבעצם היה יותר מתאים לבוא מהכיוון של "מה לדעתי כדאי
לך לעשות במצבך". לדעתי גם פה בפורום הזה יש את אותם חסרונות ויתרונות לבעל נסיון. הרי יש הרבה יותר מאשר רק ההבחנה בין כן אלמן / לא אלמן. בטח יש השפעה והבדלים גם סביב כמה זמן עבר מאז ההתאלמנות, באיזה שלב בחיים התאלמנת, הםא יש או אין ילדים, יש או אין נכדים, האם הילדים קטנים או בוגרים וכבר מחוץ לבית, באילו נסיבות התאלמנת, בהפתעה גמורה, או עקב מחלה ממושכת כשהסוף ידוע וצפוי. ובטח יש עוד המון הבדלים. ואחרי כל המגילה הארוכה הזו, שמתי לב שבעצם כל הטיעונים בעד ונגד מנהל בעל נסיון אנים רלוונטיים. כי עניין הנסיון חשוב למתן עצות, הבנת הכותבים, הזדהות, וכו. אלה אכן דברים חשובים, אבל הם חשובים לעצם הכתיבה בפורום. לא לנוהולו! ניהול פורום הוא בעיקרעבודה טכנית. למחוק הודעות של טרולים, להדביק הודעות לשירשור המתאים להן כשגולש מתבלבל, להכניס למאמרי הפורום דברים חשובים או מעניינים (לא משנה מי כתב אותם. אחד הגולשים, כתבה בעיתון,המנהל עצמו, וכו), לארגן אירוחים, תחרויות, וכו. לפעול מול הגורמים הרלוונטיים בתפוז בעניין קידום הפורום, משיכת גולשים חדשים, הבאת קיום הפורום למודעות של כמה שיותר אנשים שאולי יכולים להשתמש בשירותיו, וכו. אז בעצם, אפשר בהחלט שמנהל הפורום יהיה "טכנאי ניהול פורומים", ואילו את הייעוץ והתמיכה בגולשים יעשו הגולשים בינם לבין עצמם וכמובן שבעזרת גולשים מוערכים במיוחד (מואדמים). כמובן שזו קיצוניות מוגזמת. רצוי שמנהל הפורום כן יהיה מעורב בתוכן הפורום עצמו וישתתף בו בצורה פעילה (למעשה יש אפילו דרישה רשמית כזו). אז מבלי להכיר את הפורום או את האדומה שלכם - נראה לי שאפשר להבין את נקודת המבט של הנהלת הפורומים בתפוז, אבל לא בטוח שהיא נכונה תמיד ובאופן מוחלט. מנסיוני, הנהלת הפורומים פתוחה לשאלות ומוכנה לשקול מחדש אם מוצגים בפניה טעמים חדשים ומספיק משמעותיים לפתוח דיון מחודש. אז אם עדין אין מועמד אחר, ואם הנסיכה שלכם מקובלת על מרבית הגושלישם פה, ואם אין התנגדויות גדולות - נראה לי ששוה לפנות להנהלת הפורומים ולבקש מהם לחשוב שוב על העניין.