הודעה חשובה

yakovs

New member
הודעה חשובה

זאת דרך מצויינת למשוך תשומת לב, אבל יש לי באמת בקשה אליכם. לכל אלה שכותבים שטיקים זה דבר לא טוב, וכדומה. טיקים זה כן דבר טוב. ה(גמד)טיקים הם חברים מצויינים. כל מי שמבין את זה החיים שלו יהיו יותר קלים ויותר יפים. כנראה שלא תהיה לי ברירה אלא להוציא סוף סוף לאור את הספר על ארץ הגמדטיקים (אני רציני, נא לא לטעות בכוונותי). יעקב.

יאלה תוציא את הספר כולנו נקנה אותו

אני בכל אופן אוהבת את הגישה שלך לגבי ה TS וכל השמות שאתה נותן לטיקים שלך המורה יעקב! בתקוה שתוציא את הספר מתישהו וכמה שיותר מהר המשך יום נעים

yakovs

New member
אלין, מה זה יאללה??!!...

נעים לי מאד לחזור ולשוחח איתך. דעי לך שלא אני הוא זה שנותן שמות לטיקים שלי. זאת המצאה של טריק הגמד. הראש שלו כל הזמן עובד והוא מחפש ומוצא דרכים מתוחכמות כדי לעשות את החיים יותר קלים ויותר מעניינים. חוץ מזה, זה מאד מחמיא לי שאת קוראת לי המורה יעקב. בהזדמנות אחרת אספר לך איך קרה שיום בהיר אחד (או שמא היה זה יום גשום) החלטתי להיות מורה. וחוץ מזה, האם את באמת מאמינה שזה כל כך קל להוציא ספר? ספר הוא כמו תינוק, עם הריון והקאות, עם חבלי לידה וצירי לידה, ועד שהוא יוצא וכולם שמחים אז חבל על הזמן. אז בינתיים תודה על העידוד, ותקפידי לשמור על קשר. יעקב.

tabali

New member
חברי הפורום יהיה הראשונים

שיקנו את הספר. אני באופן אישי יהיה מוכנה לעבוד בקידום המכירות של הספר. ואתה צודק במאה אחוז מי שיבין את זה באמת יהיו לו חיים יותר טובים.

yakovs

New member
ענבל? שלום.

האם את ענבל? אני לא בטוח שאנחנו מכירים, תקני אותי אם אני טועה. בכל אופן, אני רואה את העניין בצורה כזו: אין לי ספק שהחברים בפורום יתלהבו ויתמכו, אבל הנקודה החשובה באמת היא, שאנחנו צריכים כלים בשביל להגיע אל קהל יותר רחב. אני מאמין באמת ובתמים שספרון חמוד ומאוייר, שמתאר את מחשבותיו של ילד מֲטוׂרַאט ומטויק הוא כלי חשוב להשגת מטרה כזו. ואם את מוכנה לעזור בקידום המכירות, ברוכה תהיי ותתחילי להפשיל שרוולים. מה שדרוש לדעתי כרגע הוא מאייר מוכשר, רצוי עם טיקים. יעקב.

tabali

New member
הי כן זאת אני ענבל

אולי זה היה נשמע בהומור מה שכתבתי קום אבל אני התכוונתי בשיא הרצינות אני בהחלט חושבת שהטורטניקים צריכים להפנים ולקבל את העובדה שיש להם את התסמונת וספר כמו שאתה מתאר נשמע מצויין, אז, בכיף אני אשלח לך את מס' הפלאפון לשי ונראה איך מתגלגלים משם.

mazy

New member
למען האמת...../images/Emo26.gif

עדיין לא נתקלתי במישהו שחושב שהטיקים והטוראט בכלל הם דברים חיוביים (מלבדך). אני רואה איך בני מקבל את זה. אין סיכוי שהוא יחשוב שזה דבר טוב.

yakovs

New member
מזי...

אני לא בטוח שאני היחידי, לדעתי יש כאן עוד אנשים אופטימים. ואני אומר לך מזי, שאם נעבוד על זה כל החיים בסוף זה יצליח. בואי נוציא מהלכסיכון שלנו את צרוף המילים: אין סיכוי. הדברים הכי יפים בחיים קורים רק אם לא מפסיקים להאמין שהם יקרו.

mazy

New member
יעקב...../images/Emo26.gif

אל תבין אותי לא נכון. קודם כל אני חושבת שאופטימיות זה דבר נהדר, והלוואי וכולם ידבקו בה, רק טובה תצמח להם מזה. שנית, התכוונתי לכך שאתה מתייחס בהיתול לכל נושא הטיקים. נכון שצחוק יפה לבריאות, והלוואי ובני יכול היה להתייחס לטיקים שלו בבדיחות הדעת. ייתכן שכשיגדל ויתבגר, תשתנה השקפתו בעניין.

השגיא

New member
מסכימה עם מזי

מאוד שמחה בשבילך שאתה אופטימי. האמת אנחנו לא פסימים, אבל לא רואים מי-יודע-מה יתרון בטיקים ובשאר הסוכריות, אין ספק שהחיים קלים יותר ללא טוראט. אבל סבבה שאתה מביא את הגישה שלך... גלית

שביק

New member
חבר'ה יקרים שלי. גם בני לא היה

מוכן מעולם לוותר על הטיקים. הם הובילו אותו אל חוש הומור מפותח, כשרונות מפותחים בתחומים ייחודיים. הטוראט הוא חלק בלתי יפרד ממנו וכך הוא רואה זאת ומשדר זאת. לא תצליחו לקחת זאת ממנו - אפילו לא בכוח.

לארה5

New member
בתור מטוראטת רציתי להגיד ש...

אם הייתי שומעת את יעקב לפני עשר שנים כשהייתי בגיל של הילדים שלכן... הומור תמיד היה לי לגבי הטוראט, אבל שנים הוא היה מאוד עצוב. הסבל שעברתי לא איפשר לי להסתכל מהצד ולחייך לעולם בקלות. אבל היום, אחרי שנים, כשאני והטוראט כבר שותפים ותיקים לדרך, אני יכולה גם לראות את כל הדברים המיוחדים שהוא נתן ואיפשר לי לפתח. ואני יודעת שיש בי ייחוד, שלפעמים אנשים מהצד לא מצליחים להבין מאיפה הוא בא בדיוק - וזה לא מעט ממנו. הלוואי וכל ילדי הטוראט יגדלו וידעו להעריך ולאהוב את מי שהם. ויעקב - ספר זה דבר נפלא, ואתה נראה לי האדם המתאים למשימה. אני בטוחה שכולם פה ישמחו ללוות אותך בדרך!

יעלבל

New member
שלום יעקב, בוא נדבר על אופטימיטות

וספר לי על איך כאיש הלוקה בתסמונת טוראט וכמורה בישראל אתה מצליח לשמור על אופטימיות... אני כותבת את הדברים כאילו בני כתב לך אותם... אני רק ילד...ואל תשכח לרגע שכתבתי שורה זו... אני בן 11.5. תלמיד כיתה ו'.מהיום הראשון במערכת החינוך היה לי קשה. לא קשה כי בחרתי או רציתי אלא כי הוכתב לי...המח הכתיב לי להיות אלים, הגוף אמר לי לעשות כך - כשרציתי אחרת, הגוף קפץ לי כשאמרתי לו לא ובעצם - כלום לא היה מבחרתי. כשהתחלתי להשתמש בתרופות - די שלטתי במצב...אבל אתה יודע - כל דבר לוקח זמן...לקח זמן עד שהגדירו אותי כטוראטניק, לקח זמן עד שהתרופות עזרו ולקח זמן...שבעצם לא הסתיים עד היום - שמערכת החינוך הבינה אותי...והנזק שנגרם הוא גדול. החברים לא אוהבים אותי, לא מזמינים אותי, צוחקים עלי ואל תשכח שלכל ילד יש גם זוג הורים שבעצם מעבירים לו מסרים, מחנכים אותו, אומרים לו מה כן ומה לא... ואספר לך שני סיפורים מהשבוע האחרון ונראה אותי מסביר לי - הילד - איך לשמור על אופטימיות... הפסקתי עם הרספרידל לתקופה של 7 חודשים. מסיבות רפואיות. אין מנוס ואני חייב לחזור עכשיו להשתמש בתרופה זו. מנסיון העבר - לוקח לי כחודשיים עד שאני מתייצב אבל אני יודע שזו תקופה וזה יחלוף. בנתיים - אני מתפרץ מפעם לפעם (אני לא יודע אם אתה מכיר את התחושה אבל הגמד הזה שלך נכנס לי פנימה עמוק עמוק למח ו- מ - ט - ר-י -ף אותי...ואני מכה)...אני כל כך משתדל שלא אבל מה לעשות שהחברים לא מבינים וגוררים אותי...כי כיף להם שהשיעור מתפוצץ ויש אקשן. נגה, ילדה מכיתתי אוהבת להרגיז אותי. לפני שבועיים היא התיישבה מאחורי ולעסה כמו - תסלח לי - פרה. ביקשתי פעם, פעמיים שלוש די וכשלא הפסיקה דחפתי לה את השולחן. היא דחפה ואני דחפתי ואתה בטח לא יודע איך זה - אבל הכתי אותה. כמובן שההורים שלה התערבו מיד. הם השעו אותה מבית הספר עד להודעה חדשה...הם כתבו מכתב בתפוצת "כל העולם" שאני מקרה "פתולוגי"...כך הם כתבו...ועד שלא אסולק מבה"ס היא לא תחזור ...וכל החברים לועגים לי שבגללי נגה לא לומדת...סופו של סיפור שהיא חזרה אבל נראה אותך מסתובב ואצבע מאשימה מולך...נראה אותך מרגיש רגשות אשמה שאבא ואמא שלך צריכים כל הזמן להלחם נגד כולם..לשמור עליך מימין ומשמאל כשבעצם אתה לא רוצה להיות להם למעמסה...ואני אומר להם את זה כל הזמן...אני מתנצל המון...אפילו בלילה שכאמא לא שומעת אני בוכה (אבל הלילה אמא שמעה - ובגלל זה היא כותבת לך...). שלשום, בסוף היום, חבורה של ילדים מכיתה ה' הציקה לי...התפרצתי...אני יכול להגיד לך מראש שבברור שנעשה הסתבר כי לא הייתי אשם...הם התגרו בי...אבל ניסיתי לברוח מבה"ס והשומר תפס אותי בכח... באותו יום פגשה אחותי חברים שסיפרו לה שניסיתי להרוג את השומר, שניסיתי לחטוף ממנו את האקדח...ותתאר לך איך אמא ואבא שלי הגיבו....אבל זה כל כך לא נכון...לא עשיתי כלום...ואיך אמא שלי אומרת בסלנג - "לך תוכיח שאין לך אחות...". אז אתה יודע מה...השמועה כשם שהגיע כך היא תעלם...אבל מה אני עושה עם אמא ואבא שדואגים לי כל כך...שהסיפורים האלה "מקצרים להם את החיים"...ומה אני עושה עם הטוראט הזה שמהתל בי? ואיך אני ממשיך ללמוד במערכת חינוך שלא יודעת לקבל אותי? ומה אני עושה עם החברים...אני כל כך רוצה חבר ולו רק אחד...אחד...זה מוגזם מידי לבקש? כתבת למעלה שיש עוד אנשים אופטימיים...אמא ואבא שלי כל הזמן משננים לי לחשוב חיובי, שהכל זמני, יחלוף ויעבור, שאתבגר, אשתנה, שהם ימצאו לי סביבה שתקבל אותי...אני משתדל, אני מנסה לראות בכל מקרה גם את הצד החיובי (כי ככה אומרים לי לעשות) אבל תגיד לי...כילד עם כל כך הרבה משקעים אתה חושב שאני אגדל להיות מבוגר כמוך - אופטימי? יש לך גמד של אופטימיות???? אבקש מאמא לקנות כמה... יעל

הערה קטנה לילד ../images/Emo26.gif

כל לילה כשאתה עוצם את העיניים בדרכך לישון וכל בוקר כשאתה פוקח אותם על מנת להתחיל יום חדש אתה צריך לשאת בליבך תפילה קטנה לשלום הוריך. אשרך שזכית בהורים שכל כך אוהבים אותך ודואגים לך ונראה שיעשו הכל בשבילך
ועוד דבר אחד לך יעל, בתור אחד שמתמודד עם טוראט קרוב ל 29 שנה אני יכול להבטיח לך שבסוף תזכי גם את להגיע לימים טובים יותר הילד יגדל ויתחתן ויהיה עצמאי - אני יודע שמה שמעניין אותך כרגע זה מה יהיה בצהריים כשהילד יחזור מבית הספר ויספר לך איך עבר עליו היום, אבל אני מבטיח לך שבסוף כולם גדלים ומתגברים ואפשר לשבת בצד ולהתבונן בהם בהנאה
גיל.

יעל - קשה לי למצוא מילים עכשיו../images/Emo11.gif

ריגשת אותי מאד עם מה שכתבת...ואני ממש מזדהה עם כל מילה כי אנחנו חווים עם הבן שלנו בדיוק את אותו דבר ואני לא חושבת שמישהו היה יכול לנסח טוב יותר את תחושותיו של הילד. אני מעריצה ממש את יכולתך להביע את תחושותיו של הבן שלך ובהחלט מצטרפת אליך לשאלה בנוגע לאופטימיות שיעקב כל כך מקרין כאן.

tamim

New member
יעל, ריגשת עד דמעות...

אני כל כך מזדהה.... יש לי ילד מקסים בגיל של הבן שלך. למרות שהוא לא אלים וממש לא דחוי חברתית, בשנה שעברה הוא סבל שנה נוראית במערכת החינוך. אחרי התעקשות תקיפה עם הנהלת בית הספר, הוחלפה המורה שהיתה הגורם המרכזי לכל הבעיות. היום הילד פורח. יש לו מורה מקסימה ומדהימה שמשתפת פעולה ומבינה את הצרכים שלו. דואגת לא ללחוץ אותו ולא להעמיס עליו לחץ מיותר. בשנה שעברה שמחנו אם הוא הלך יום אחד בשבוע לבית הספר. השנה (טפו, טפו, טפו) הוא החסיר יום אחד מתחילת השנה. ד"ר מיקי אברמוביץ אולי יכולה לסייע לכם להאיר את עיני המערכת. אל תכנעו. המערכת צריכה לסגל את עצמה לבעיה של הבן שלך ולא הוא את עצמו למערכת, כמו שנוח לה. הילד לא יכול! הם מוכרחים! שולחת לך חיבוק של עידוד וכוח להמשיך. תמי

ש ל י ק

New member
יעל ריגשת אותי עד ../images/Emo7.gif

אני כל כך מבינה אותך ומזדהה איתך. גם לנו יש ימים קשים של התפרצויות אלימות שתמיד אני מרגישה שאני צריכה לתרץ את התנהגותו של בני. מה שהכי כואב לי בסיפורך כמו בסיפורי ובסיפורם של עוד רבים כאן בפורום שהבעיה נעוצה בעיקר בביה"ס ששם לעניות דעתי אין כלים ומשאבים להתמודדיות עם "ילדים חריגים" בכלל! לגבי חברים הייתי מציעה לך ליזום מפגשים חברתיים אם זה לדבר גם עם הורים מהכיתה שאני בטוחה שיש לך קשר עם חלקם .או לעודד את בנך לקבוע לבד מפגש של אחה"צ בביה"ס או בסביבה ולעשות משהו כייפי ביחד. איני יודעת היכן את גרה אבל אני מוכנה בשמחה רבה להפגש עימכם ועם משפחתי לבלות בחיק הטבע או במקום אחר איך שיתחשק שולחת לך המון חיבוקים ומאחלת לך בכל ליבי שתראו ימים טובים יותר. שלי

../images/Emo140.gifיעל

כמהשאת צודקת ומבינה אותך גם אנחנו ימים לא קלים .שצריך להסביר גם בית הספר מזל שלי שמיקי עוזרת לנו וגם בת שבע

סמדר 21

New member
יעל היי

מרגש מאוד לקרוא את מה שכתבת, ואני חושבת באמת כמו תמי בקשר למערכת החינוך לא לוותר לילד מגיע את הטוב ביותר, אני חושבת שבאמת מיקי אברמוביץ יכולה לעזור לך וגם בתשבע שמזמינים אותה להרצאות בבית ספר. יש גם הורים שהסבירו לכיתה בכל מיני שיטות מעניינות שגם עזרו וקירבו את הילדים לילד. שווה לחשוב על זה. סמדר

למעלה