הודעה חשובה!

תחשוב על זה ככה

לא רק בני אדם, גם חיות מתות בסוף. כמעט כל החיות. וכל החיות אוכלות, ורוב היונקים חולמים, וכמעט כל החיות שותות. אז חיות ובני אדם שווים? זה שכולם עושים משהו, לא הופך אותם לשווים. כולם הרי עושים דברים נוספים, ודברים אלו שונים מאדם לאדם.

saragon

New member
נכון אבל....

לכל בני אדם רצונות ולא חלום כמו שחולמים בלילה אלא חלום לעתיד וחיות נועדו לשליטה באדם ברור שבני אדם שונים אך לא כולנו אותו אבא וכולנו אחים בניגוד לחיות.... שהאדם הוא יצור עליון להם וע"פ התנך האדם בצלם ה'! ומפרשים חכמים ממך בהרבה מאוד כתובו שאין דמו של אדם סמוך יותר מאדם אחר גם הוא חשוב יותר חזק יותר יפה יותר עשיר יותר וכו'. בין אדם לחברו יש הבדלים שגורמים לאיש לחשוב את עצמו עליון על חברו אך בין אדם לאל אין שוני האל ברא את כולנו כ- בני אדם!!!!!! לא כחיות כמובן. לכן כל בני האדם שווים כבני אדם!!!. כולנו בני אדם!! ואם מישהו יותר חכם ממני ומכובד ממני אז כבודו במכומו מונך כמו שכבוד החיה במקומה מונך אך אין לבן אדם בעל הכבוד לחשוב לעמו שהוא עליון!!!!!!!!!!!!!!! עליון יש רק אחד והוא בורא העולם ואל תשכח זאת לעולם גם שתגייע לכתה י'א (סתם צוחק) שלך יואב

saragon

New member
אני מאוד בטוח

אני בטוח שקיים אדם חכם ממך וממני פי כמה וכמה ואם אתה תגיד לי שזה לא נכון הרי אתה מלך השוטים לא כך?

saragon

New member
שמע ידידי

כל אדם יכול להיות חכם, אך אין אדם אשר יודע הכל. שים לב רב לדוגמא הוא חכם בענייני תורה וכו'... אך לוחם קרבי בצבא מבין דבר אחד או שניים יותר טוב ממנו בעניני טקטיקה וכו'. לכן כמו שאמרתי מפרשים חכמים ממך אמרו "אין דמך סמוך במדם חברך". ובבקשה בבקשה בבקשה אל תבין אותי לא נכון אבל אחד האנשים שאמר שבני אדם אינם שווים (שהוא דרך אגב גם היה אדם חכם) היה היטלר אתה חושב שלהיה לו אכפת מי חכם יותר חזק יותר או אנערף מה יותר?!!!? הוא הרי רצח את כולם שווה בשווה אין אפליות. אתה חושב שמישהו קיבל כמות אוכל יתרה? כל היהודים אותו דבר כך אמר. אני ממש לא רוצה להכנס לזה אבל הנקודה שלי שיש הבדל בין דימיון לשיוויון. כוונתי היא: אין אדם דומה לחברו (אני לא מדבר על מראה, כל אחד חושב אחרת, עושה אחרת וכו') אך שיוויות הוא דבר אחר! יכול להיות שהיום זה לא כך, זאת אומרת אולי היום יש אפליות ואנשים כאלה ואחרים מקבלים יותר. אבל עיקרון החברה (כך ברא אותנו האל) להיות שווים כל נפש שווה לנפש של אדם אחר. אולי אני לא דומה לך ואולי לך מגיע יותר כבוד אבל אני ואתה שווים!!!!! אם יהיה מצב שנצתרך להתחלק באוכל כל אחד יקבל את חלקו המלא! מלך ואיכר, שוטה וחכם, גבר ובחורה. בן אדם, כולנו בני באדם חד וחלק!!!!!. אם היית האדם החכם בתבל לא היית שואל את דעתי.... כי הרי ספקות בלבך! ואל תשחק איתי משחקים אתה לא ילד קטן. תראה, אם אתה מורה שלי אני אכבד אותך ובשעור אקרא לך המורה ולא בשמך הפרטי. אך אם אראה אותך ברחוב אקרא לך בשמך הפרטי. ועוד דוגמא: לראש הממשלה אקרא "אדוני ראש הממשלה", אם אדבר איתו בכל מצב שהו.... אך אם הוא מזמין אותי לארוחת ערב (אני אומר למשל) אקרא לו אריק כמובן. לכן צריך לשים לב בין כבוד שבין אדם לחברו, לבין השיויון של אדם באשר הוא רק בן אנוש. (כך רואה אותנו בורא העולם ) גם ראש הממשלה הוא רק בן אדם!!!!!!!!!!!!!!!!!

אין צורך לקרוא עוד, אלא אם תרצה

כעת שהגענו עד הלום - אימתי טענתי לידיעה כלשהי? או לחכמה? טענתי שאתה אינך יכול לטעון כי מישהו חכם ממני, מבלי להכיר אותי או להכיר אדם אחר שבו הינך בוטח שהינו החכם באדם. על ידיעה לא דובר כלל. מדוע להכניס את הידיעה לדיון? ובקשה אישית שלי - אל תכניס את האל לדיון על שוויון בין בני האדם. יוסי דינה והרצל הקטן מצאו שקית גולות בפינת הרחוב, ולא יכלו למצוא את בעליה. החלו מתווכחים כיצד לחלק השלל כשנעמד לידם רב שלמה ושאל לפשר המהומה. לאחר שסיפרו לו על המציאה שאל אותם הרבי- האם תסמכו עלי לחלק את הגולות בינכם בצדק? השיבו הן. שאל אותם "האם תחפצו בצדק של אלוהים או בצדק של בני אדם?" לא היססו הרבה וענו "בצדק של אלוהים" לקח הגולות וחילק לשלוש ערמות. ערמה אחת קטנטנה בה היו רק 2 גולות קיבלה דינה. עוד חמש גולות קיבל הרצל הקטן, ויוסי קיבל את חלק הארי - מעל עשרים גולות. השתוממו הילדים - הזהו צדק של אלוהים? השיב להם "זהו צדק אלוהי. הרש מקבל מעט, והמלך הרבה. דין האיכר לעמול כל היום, ודין האציל לשחק ולהתפנק. כך מחולק עושרו של העולם בין בני האדם" אנא ממך - אל תכניס את האל לדיון. זכור מה נכתב על נשיאת שם האל לשווא. אנחנו שנינו לא שווים. אני לא אתייחס לדוגמת היטלר (בין השאר כי לא הצלחתי להבין שייכות לנושא - כיצד אתה מצליח באמצעות הצגת עובדה שקרית (הוא רצח את כולם שווה בשווה) להסיק משהו?) או לדוגמת אריק שרון (אולי תתפלא, אבל כבר קרה שאנשים ישבו לסעוד עם ראשי ממשלות, ועדיין פנו אליהם בתואר הכבוד שלהם) אלא לדוגמא הבסיסית יותר - חלוקת האוכל. לפי איזה סוג של שיוויון יש לחלק את האוכל שווה בשווה? שאל את עצמך שאלה תיאורטית - אתה הולך במדבר, ועמך צועדת אישה הרה. האם תתחלק איתה במעט המזון שנותר לכם שווה בשווה? ננסה משהו פשוט יותר - כעת בסירה בלב ים, וגבר עמך, לא אישה. אך הגבר גדול מאוד וחזק מאוד, ומתעקש שאם לא יקבל את החלק הארי של האוכל, יהרוג אותך. האם תתעקש על חלוקה שווה של המזון? האם תתעקש על חלוקת מזון שווה, אם המדובר בפעוט בן שלוש שנים? או אם מדובר בבחירת לבך? מדוע לדעתך בני האדם שווים? לא ציטוט של הרבי, או חזרה על סיסמא. מדוע _לדעתך_ בני האדם שווים?

saragon

New member
סיפור יפה סיפרת

אך הצדק שלך הוא צדק של בני אדם כי היום אנו חיים בחברה של אי צדק! כוונתי היא לא שווה בשווה אלא מה שמגיע לך בדיוק כמו שאתה אמרת. זאת אומרת האכיל את התינוק ולא ואת עצמי קודם. הכוונה שלי היא: שאין לאדם להגיד אני אוכל ראשון ואתה תמות מרעב..... אין להשתמש במעמד שלי כדיי לעשות מה שאני רוצה.... וכמובן האדם שיהרוג אותי אין לי הרבה מה לעשות חוץ מזה שאני יגיד שהוא אדם רשע והוא ממש לא בסדר! אבל כמו שאמרתי היום אנחנו חיים בחברה של אנשים שחושבים על עצמם. בני האדם שווים בכך ש: המלך ללא הכתר הוא בסך הכל בן אנוש

מה אין להשתמש במעמד שלי כדי לעשות

מה שאני רוצה? חביבי, אתה בפורום הלא נכון...

saragon

New member
וסילחה

אני מבקש סליחה אם זילזתי בך, אין בכוונתי לאמר שאת אינך חכם רק עכשיו אני מבין שיש לי הרבה ללמוד ממך תודה על הכל שלך יואב

saragon

New member
ובקשר לאוכל

זה לא קשור, התינוק יקבל יותר כי הוא צריך יותר אוכל, ואם לא יקבל מספיק אז הוא ימות, זה לא קשור לכמה אתה שווה או לכמה הוא שווה

מתווכח על לוגיקה עם דלית? הסתבכת...

שים לב, הוא לא מדבר על העובדות אלא על דרך הסקת המסקנות. והוא לא מוותר. נדמה לי שהיחיד שהצליח להתיש אותו היה זדפריים, וזה היה לפני שנתים או יותר; מאז דלית כאן והזד מזמן לא...

chataka

New member
נראה לי

שאני מבינה את כוונתך, ואני מסכימה איתך. אולי אני יכולה להוסיף- אנחנו לא שווי הזדמנויות ולא שווי מעמד ולא שווים בכישורים ובכוחות שלנו אבל האמת היא שאנחנו שווים בעמידה שלנו בחובות ובאחריות והצודק הוא שיהיה שיויון זכויות חיים (ברמה של סיפוק הצרכים הקיומיים- אוכל, מחסה וכו' וחירות לבחור ולהתפתח). המלך העשיר צריך לדאוג שלרש יהיה אוכל בבית, והפועל צריך לבנות את הממלכה. בקיצור- כל אחד עושה את העבודה שלו, ולא מגיע לאף אחד יותר כבוד מלאחר בעבור מילוי תפקידו. בהמשך לסיפור "הצדק האלוהי" של דלית- אם המלך הוא עשיר רק כי ככה אלוהים בחר לתת לו, למה מגיע למלך כבוד על עצם היותו עשיר ובעל כוח? בשביל כבוד צריך לעבוד :) ככה אומרים. ואתה, יואב, מזיע כמו שצריך. שבת שלום.

might makes right

למה התחיל מוסד הכבוד כלפי אצולה באירופה/סמוראים ביפן/פקידים בסין/כוהני דת במרכז אמריקה? כי לאדם הרגיל לא הייתה יכולת סבירה להתגונן כנגד גחמותיהם. לא כיוון שהם הרוויחו את הכבוד, לא כיוון שהם היו מוסריים יותר, חכמים יותר או טובים יותר אלא רק כיוון שהם יכלו לפגוע בך קשות אם לא השבעת את רצונם. כבוד הוא מושג הפכפך וחלקלק. כמו מוסר. כמו צדק. כמו שיוויון. נכון, בתרבות שלנו מקובל קוד מוסרי (או אולי אתי?) של זכויות בסיס לכל בני האדם, כמו גם תחושת צדק אוניברסלית לתרבותנו הנוכחית. עמידה בחובות?
ח"כ שמגיע רק לשליש מישיבות הכנסת זוכה ליותר כבוד במדינה מפועל ניקיון שלא החסיר יום עבודה בשנתיים האחרונות. זה צודק? אין לי מושג. אם תצליחי להגדיר פעם צדק אוניברסלי, אולי אני אדע יותר. אני לא מרגיש שזה צודק, אבל זו הרגשה אישית שלי שאינה מגובה ע"י עובדות. מצד שני, אני לא מכבד את רוב בני האדם, פוליטיקאים פחות מהם, וח"כים בכלל נמצאים למטה ברשימה שלי. עדיין לא אצא מגדרי כדי להראות כבוד לעובדי התברואה של עירי, או כדי להראות חוסר כבוד לנציגי בכנסת... משפט לסיום לגבי חובות המלך - אלו נקבעו בצורה שונה מממלכה לממלכה, עפ"י הכוח שהיה בידי כל השאר (כל אלו שלא היו מלך). באנגליה זה התבטא במגנה כרטא, בצרפת זה התבטא בגליוטינה (ולפני כן זה לא התבטא) ובארצנו החביבה זה התבטא בכבשת הרש (דוד ובת שבע, למי ששכח. שמואל ב' שם, שם)...

כיתה יב? דלית מזמן גמר טכניון.

saragon, חלק מהכותבים כאן הורים לילדים, חלק מהילדים האלה כבר מבוגרים ממך. אני לא מצפה ממך לדבר כמו בן 36. אני כן מצפה להתנהגות מכובדת ומכבדת. בדיוק אותו כבוד שנותנים לך: מקדישים לתגובות על דבריך זמן ומחשבה, מנסים לנסח אותן בצורה ברורה, לא מעליבים, לא מתנשאים, מנסים רק לשכנע. אם תנסה ללמוד מהתגובות האלה, תרויח התייחסות רצינית מצד הרבה אנשים. אם תתעלם מההצעות שאתה מקבל כאן, אנשים יחשבו פעמים לפני שיקליקו על הודעה שלך. כמובן שאתה יכול להגיד: "מה אכפת לי אם יקראו את ההודעות שלי או לא?" אבל אם לא אכפת לך, למה אתה כותב כאן? הסיבה היחידה לכתוב כאן היא לקבל תגובות. אם תכתוב בצורה שקשה להבין, תקבל מעט תגובות. תחליט לבד מה אתה רוצה.

saragon

New member
אדון דוד

אנסה להתנהג כמו החברה המקובלים אם זה מה שאתה מבקש תודה וסליחה

saragon

New member
אחלה

ואם כל דברנו היו בחיוך רחב הרי שהעולם היה מקום טוב יותר לא כך ?

למעלה