אין צורך לקרוא עוד, אלא אם תרצה
כעת שהגענו עד הלום - אימתי טענתי לידיעה כלשהי? או לחכמה? טענתי שאתה אינך יכול לטעון כי מישהו חכם ממני, מבלי להכיר אותי או להכיר אדם אחר שבו הינך בוטח שהינו החכם באדם. על ידיעה לא דובר כלל. מדוע להכניס את הידיעה לדיון? ובקשה אישית שלי - אל תכניס את האל לדיון על שוויון בין בני האדם. יוסי דינה והרצל הקטן מצאו שקית גולות בפינת הרחוב, ולא יכלו למצוא את בעליה. החלו מתווכחים כיצד לחלק השלל כשנעמד לידם רב שלמה ושאל לפשר המהומה. לאחר שסיפרו לו על המציאה שאל אותם הרבי- האם תסמכו עלי לחלק את הגולות בינכם בצדק? השיבו הן. שאל אותם "האם תחפצו בצדק של אלוהים או בצדק של בני אדם?" לא היססו הרבה וענו "בצדק של אלוהים" לקח הגולות וחילק לשלוש ערמות. ערמה אחת קטנטנה בה היו רק 2 גולות קיבלה דינה. עוד חמש גולות קיבל הרצל הקטן, ויוסי קיבל את חלק הארי - מעל עשרים גולות. השתוממו הילדים - הזהו צדק של אלוהים? השיב להם "זהו צדק אלוהי. הרש מקבל מעט, והמלך הרבה. דין האיכר לעמול כל היום, ודין האציל לשחק ולהתפנק. כך מחולק עושרו של העולם בין בני האדם" אנא ממך - אל תכניס את האל לדיון. זכור מה נכתב על נשיאת שם האל לשווא. אנחנו שנינו לא שווים. אני לא אתייחס לדוגמת היטלר (בין השאר כי לא הצלחתי להבין שייכות לנושא - כיצד אתה מצליח באמצעות הצגת עובדה שקרית (הוא רצח את כולם שווה בשווה) להסיק משהו?) או לדוגמת אריק שרון (אולי תתפלא, אבל כבר קרה שאנשים ישבו לסעוד עם ראשי ממשלות, ועדיין פנו אליהם בתואר הכבוד שלהם) אלא לדוגמא הבסיסית יותר - חלוקת האוכל. לפי איזה סוג של שיוויון יש לחלק את האוכל שווה בשווה? שאל את עצמך שאלה תיאורטית - אתה הולך במדבר, ועמך צועדת אישה הרה. האם תתחלק איתה במעט המזון שנותר לכם שווה בשווה? ננסה משהו פשוט יותר - כעת בסירה בלב ים, וגבר עמך, לא אישה. אך הגבר גדול מאוד וחזק מאוד, ומתעקש שאם לא יקבל את החלק הארי של האוכל, יהרוג אותך. האם תתעקש על חלוקה שווה של המזון? האם תתעקש על חלוקת מזון שווה, אם המדובר בפעוט בן שלוש שנים? או אם מדובר בבחירת לבך? מדוע לדעתך בני האדם שווים? לא ציטוט של הרבי, או חזרה על סיסמא. מדוע _לדעתך_ בני האדם שווים?