הודעה חשובה!!!

עלמנומת

New member
הודעה חשובה!!!

ביום חמישי מגיעים נציגים מהמל"ג (מועצה להשכלה גבוהה) למחלקה בבר אילן כדי להעריך את רמת המחלקה. לצורך כך הם לוקחים מדגם של כל מי שקשור אליה וביניהם גם 2 סטודנטים מכל שנה שייצגו אותם, אני מניחה שזה די אקראי. ואני אחת מה-2 שמייצגים את שנה ב'. אז הבקשה שלי היא כזו: מי שיש לו הערה או הארה על המתנהל במחלקה שיכול להיות קונקרטי לעניין הערכי של המחלקה מוזמן להעלות כאן ואני אשתדל להעלות את זה גם בפניהם. אני חושבת מאחר ואני לא מכירה את כל המקרים וכל המרצים שאם אני אגיע עם יותר מדיעה אישית זה אולי ישנה משהו כי הם בעצם באים מחוץ למערכת ואף מעליה. אז שוב, דברים עניינים וחשובים שיכולים לתרום למחלקה. אפשר וחשוב לא פחות לציין גם לשבח ודברים טובים שמתרחשים במחלקה ( תתאמצו..) מי שצריך כיוון- מרצים, מקצועות, אופן העברה של המקצוע, גישה למחלקה ושל המחלקה וכד'. זה לא חייב להיות רק על שנה ב'. (ע"ע ד"ר גל) תודה

john connor1

New member
קבלי

1- שיפוץ הספריה באמצע שנה ועוד בזמן תקופת מבחנים צפופה במקום בחופשת הקיץ 2- גישה מוגבלת למזכירות המחלקה שלא עונה בשעות הקבלה הטלפוניות ומקבלת קהל פרונטלית בשעות מעטות מדי 3- משגיחי בחינות שרודים בנו כאילו הם גננים בגן ומפריעים במהלך הבחינות עם פטפוטים ופלאפונים 4- סיכום הטבות עם האגודה בנוגע לשביתת המרצים ואי קיומן (חובת נוכחות, מועדי ג' וכו') והכי חשוב: 5- מרצים גרועים. מרצים כגון רוני סיוון, הגברת גל, שניצר ועוד

לא מסכימה איתך

1. כל הכבוד לאוניברסיטה שמשפצת את הספרייה. זה בהחלט ראוי 2. אני דווקא מרוצה ממזכירות המחלקה. בכל פנייה שלי תמיד קיבלתי מענה 3. משגיחי הבחינות עושים את עבודתם. אם תפסיקו להרעיש כל הזמן הם לא יטרידו אתכם 4. כל ההטבות שסוכמו עם האגודה מולאו. יש מועדי ג' לכל מבחן וכמעט ולא הייתה חובת נוכחות השנה בהרצאות 5. אני חושבת שהמרצים שלנו טובים מאוד. אני דווקא מאוד מרוצה משניצר ולכל הבנים שהחליטו להעליב אותי ללא סיבה. אני לא מתכוונת להתייחס אליכם

shaharg3

New member
ברור שאתה לא עונה

כבר טמנת לעצמך פח והסגרת שאתה לא באמת כוסית בשם שירן אלימלך,אלא סתם בן אדם חסר חיים ומשועמם...

הדר111

New member
אז ככה:

1. ניקח לדוגמא את קורס מחירים של כהנא. מרצה מצויינת, אבל הכיתה מאוד צפופה, אין לה מיקרופון, פשוט זוועה! יכלו לדאוג לכיתות יותר נורמליות. 2. מה הושג מהשביתה הזו???? פשוט כלום!! * למה עושים שיעורי השלמה ולא מורידים חומר מהמבחנים? * עדיין לא ברור מה נסגר עם העבודה באקונומטריקה, כל יום יוצאת עוד הודעה לא מקצועית. * למה פתאום נזכרו שיש חובת הגשת תרגילים במקצועות שבשנים הקודמות לא היתה בהם חובת הגשה, כמו אקונומטריקה, מקרו... אני לא מוצאת שבאו לקראתינו באיזושהי צורה מכל השביתה הזו, ועוד זה לא שהסטודנטים שבתו! כל ההתנהלות של הסמסטר הזה ולוח המבחנים הלא מתחשב היה ממש ביזיוני. ב-י-ז-י-ו-ן-!

עלמנומת

New member
תודה ו..

אני בהחלט אעלה את הקטע של הסיפריה ג'ון אתה צודק לחלוטין גם עם המזכירות ובנוגע לאגודה ומשגיחי הבחינות, למרות שאת נושא האגודה כבר אני מכניסה לתוך הקטע של המחלקה בלבד. שהמחלקה ממש לא באה לקראתינו והעובדה שהם לא עומדים במה שסוכם עם האגודה. משיחה שלי עם שלומי הבנתי שוייס בעצמו הבטיח לשלומי את ה31.8 ועכשיו הוא אומר לו שאין לו מושג על מה הוא מדבר (!!) זו לא התנהגות של ראש מחלקה ושל אדם אמין ועומד מול המילה שלו. בנוגע לצפיפות בכיתות אני גם מעלה את הנושא במיוחד כי הם יודעים שכל שנה יש צפיפות באותן הקבוצות!! אם הם רוצים שלא תהיה צפיפות שישקעו במרצים יותר טובים. או שיקליטו שיעורם כמו בטכניון -שם יש קבצי וידאו למרצים המבוקשים ככה שבכלל לא חייבים להגיע. אני גם מוסיפה את העובדה שבלא מעט מקצועות אין חומר עזר אמיתי מלבד המרצה עצמו ואנחנו צריכים להסתמך על המחברת של מרצה לא מסודר כמו גוטליב בת שבע וביזאווי אין חומר להתכונן ממנו חוץ מכמה מבחנים בודדים.

יש להם מזל שהמלג עושה את הסקר

לפני שתחוו את הכשלון הכואב במחירים... כי אז אתם באמת תהיו עצבנים...

moria9

New member
חשיבה לטווח הרחוק!!! -חשוב-

אתם צריכים להבין שכאשר אתם יוצאים לשוק העבודה התדמית של המוסד בו למדתם חשובה. חלק מהפרמטרים שקובעים את התדמית הזו היא המדגם של המל"ג. אם תדברו רק ברעות המחלקה מי שיצא במיוחד מופסד מכך אלו אנחנו הסטודנטים. כאשר נלך לראיונות ונרשום בקו"ח שלמדנו בבר אילן הערך שלנו בשוק ירד. דוגמא חיה לכך אפשר לראות בשנה השעברה כאשר המל"ג ערך מדגם לבי"ס למנהל עסקים- תואר שני. הסטוד' בבר אילן ראו בכך הזדמנות פז להוציא את כל האגרסיות שלהם על המחלקה ומי הכי נדפק מזה?! הם! לאחר פירסום תוצאות המדגם פורסמה כתבה בthe marker. למי שיצא לקרוא את הכתבה שפורסמה בthemarker יראה שבר אילן דורגה בין המוסדות האחרונים. אפילו האונ' הפתוחה והבינתחומי קיבלו דירוג גבוה יותר.<בין הראשונים> אני אישית דיברתי עם אנשים שנמצאים בפרקטיקה והם הודו שהמדגם הזה אכן השפיע על הדיעה שלהם כי אין להם אינדיקטור יותר טוב מאשר המל"ג. לכן אם אתם רוצים שערך התואר שלכם יעלה וכאשר תאמרו שלמדתם בבר אילן יעריכו את התואר הקשה הזה, הרי כולנו יודעים שכלכלה בבר אילן זה לא פשוט אז בוא ניתן לכולם לדעת את זה כדי שגם שם בחוץ יעריכו. צריך לדעת להדגיש שהרמה של הלימוד והבחינות גבוה ולכם מי שמסיים את התואר כאן הוא איכותי.

עלמנומת

New member
צודקת לחלוטין לכן גם אמרתי דברים טובים כמו

יוסי מעלם שבאמת מלמד נהדר והמבחן הוגן נאווה כהנא שמלמדת או לפחות מנסה ללמד את החומר כמו שצריך, אליהם אפשר להוסיף גם את לוצ'י ורוזנווסר, אלטמן שבאמת מגיע למרות הכל ואם השמועה נכונה גם לא מוריד על שטויות. אלה המרצים שאני למדתי איתם. ועם אלה שלא אתם מוזמנים להוסיף.

gilat85

New member
שימי לב למה שמוריה כתבה-זה חשוב מאוד

אם זה בשביל לדרג את המוסד האקדמי, אז במקרה הזה עדיף לטאטא מתחת לשטיח ולא להעלות את הכל בפניהם ולדאוג לצנזורה (ואת כבר יודעת למשל למה אני מתכוונת, מה שאמרתי לך אתמול בטלפון). בגלל שזה כנראה לא ממש נועד לעזור לסטודנטים,לתקן עוולות ולהתחיל ברפורמות. אז לפחות אם קשה פה ואוכלים הרבה קש- שיהיה לזה הערכה בשוק העבודה. ושלא תביני לא נכון, זה מאוד נוגד את העקרונות שלי אבל צריך לשקול פה כל מקרה לגופו. דבר נוסף-שלחו היום מבר אילן מייל בנוגע להטבות של מועדי ג', וזה עוד דוגמה לחוצפה וזלזול מתמשך בסטודנטים. אני מקווה שאני טועה ושלא הבנתי נכון, אבל היה כתוב שרק לשני קורסים מתוך אלה שהתקיימו בתאריך שחפף לסמסטר, אפשר להירשם למועד ג'. אני בטוחה שמי שבונה על זה חושב שאין הגבלה לשני קורסים בלבד. לא למדתי חוזים, אבל נראה לי שכל הרעיון של חוזה זה משהו שמסכימים עליו ולא מחליטים על סמך צד אחד להוסיף/לשנות/לבטל פרטים. בדיוק כמו הסיפור עם העבודה באקונומטריקה ודברי וייס הנכבד.

עלמנומת

New member
אבל מה אפשר לעשות???

אי אפשר לסבול את הדברים האלה ולהעביר את הכל כאילו כלום יש לנו עוד שנה שלמה עם אותם מרצים גרועים ואולי אפילו יותר נוראיים... יש דברים שחייבים להגיד ולקוות שבשנה הבאה תהיה הערכה טובה יותר. כי כרגע בר אילן גם ככה בתחתית אז ממקום שני לפני אחרון נגיע לאחרון??? יש לנו עוד שנה לפחות ולחשבונאים עוד שנתיים אפילו ובקצב הזה של השביתות וה"הטבות" שניתנות לנו אני לא רואה איך מצבנו יכול להיות גרוע יותר אלא אם יתנו את כל הקורסים להולנדר או בת שבע. בנוגע לכל מה שנקבע עם המחלקה זה בהחלט ביזיון בעיקר מה שהיה עם שלומי ווייס. שלומי באמת הולך ומתאמץ בשבילנו ואין לו שום סיבה להגיד סתם במיוחד שהוא כבר עושה את זה מספיק זמן כדי להכיר תמערכת ולקבל תשובה מוייס שאמורה להיות אמינה ואח"כ לשמוע אותו חוזר בו זה באמת חרפה למחלקה. אי אפשר לסמוך על כלום.

Moshe972

New member
הספרייה לכלכלה קטנה על המחלקה הזו בכמה מידות

בבקשה תעבירי להם את זה! צריכים להגדיל אותה פי 2 לפחות! תאמרי להם בבקשה ששיפוץ של הספרייה לאחר עשור ובבהילות של מהיום למחר שנמשך חודש ועוד באמצע הסמסטר הכי עמוס בשנה ובכלל - גובל בשערוריה שרק בגללה צריך להעיף את ראש המחלקה וויס מתפקידו ולהביא מישהו אחראי יותר. מה עם מחשבים תקינים בספריה? אולי יותר מארבעה מחשבים?!!! בבית שלי יש ארבעה מחשבים!!!!!!!! מחשב טוב עולה היום 2000 שקל כולל מסך עם חלונות חוקי. מה הבעייה לשים עוד 10 מחשבים לפחות??? מה ע ם חומרי לימוד מסודרים של כל הקורסים. עם יד על הלב - מי מאיתנו לא הגיע לספריה לצלם חומר שהמרצה אמר שיהיה ובאמת היה בספריה אפילו זכר לכך? תעבירי את המסר למרות שנראה לי שזה רק יפגע בנו בעתיד - בשם של המחלקה.

M u s i c B o x

New member
זה אבסורדי

במחלקה שלנו יש הרבה בעיות, ואסור להציף את זה כי זה יפגע בתואר שלנו שייחשב פחות וככה המחלקה נשארת עם שם טוב שלא מצדיק את עצמו ומי שיודע את זה זה רק הסטודנטים. ממש מגוחך, אבל אם זה נכון אין הרבה מה לעשות עם זה

למעלה