הודעה חשובה

Oribius

New member
הודעה חשובה ../images/Emo18.gif

כן , אני עכשיו רשמית עובד בחנות לכלי מוסיקה באגף תופים . מעכשיו יש לכם את מי לשאול בכל הקשור לתופים או כלי הקשה . אני חייב לציין שהמצב של הפורום מגעיל למדי , אני לא מזלזל בגיטרה , להפיך אני מעריץ , למרות היותי מתופף בדם . אבל המצב על הפנים , די ! יש יותר כלים מגיטרות בעולם ! חבל שכל ילד שרואה דקה וחצי סלאש ישר רץ לקנות גיטרה ולא מתעניין באולי עוד מליון כלי נגינה מרתקים .

tuchi

New member
או סוף סוף

יש את מי לשאול אז ככה כמה בערך עולה מערכת חדשה/משומשת של mapex דגם ונוס תודה תודה תודה תודה תודה?

Oribius

New member
ממממ.....

MAPEX VENUS חדשה בסביבות ה3000 בלי מצילות . אני אגב מוכר את ה VENUS הישנה שלי ב1500 פלוס מצילות . VENUS חדשה עם מצילות יכול להגיע ל 3500 . אם אתה רוצה להשקיע לך על ה ROCKSTAR של TAMA , בערך 5000 עם מצילות .

יש חברה שמזייפת מוצרים של פרל?

מילים כדורבנות! הגיטרה שולטת בתחום כלי הנגינה פשוט בגלל שהיא מושכת הרבה אנשים מבחינה ויזואלית, לפני שהם בכלל מתחילים לנגן! יחי המתופפים! שאלה לי... אני עומד לקנות דאבל פדאל P-2002C של פרל. שמועה גונבה לאוזניי שקיימות שתי חברות פרל, משתי ארצות שונות. אחת מהן מייצרת מוצרים זהים בשמם אך פחות איכותיים. (מה שנקרא בשפה העברית - מזוייפים). הייתכן?! ואם כן כיצד לזהות זיוף? זאת אני שואל יען כי קיבלתי הצעה לרכוש את הדאבל, חדש, במחיר נמוך מן הכתוב באתר הרשמי של פרל. בתודה. מיכה.

Oribius

New member
לא !

אל תקנה , קודם כל עליי לומר לך שפדאלים של פארל הם מהפחות טובים בשוק . היום יש שלוש חברות מובליוץ , MAPEX , TAMA וTAMA IRON COBRA . אני ממליץ על ה IRON COBRA , הכי טוב שיש . עזוב אותך שטויות , כנס לחנות , ולך על משהו איכותי , אפיול אם קצת יקר . אגב אני מנגן על MAPEX JANUS , זהוי מערכת הי הט משולב עם דאבל פדאל, ממליץ !

HP900PTW

New member
ההי הט שמשולב עם דאבל פדאל

נוח? אתה יכול לשחק גם עם ההי הט וגם עם הבאס באותו זמן או שזה רק אחד מהם? וזה באמת פטנט נחמד, ניסיתי אותו קצת בכלי זמר בתל אביב

אם לא פרל אז?

איך אפשר להגיד על מוצר של פרל שהוא גרוע?! האמת, לא בדקתי פדלים של מפקס, אבל בדקתי את הiron-cobra, והתקשיתי להתלהב ממנו. אין לו quad-beater, כך שאתה לא יכול לשחק עם הסאונד של התוף בס שלך, אין powershifter, כך שאתה לא יכול לשחק עם זווית הפדל, ואין לו interchangable cam drive, כך שאתה לא יכול לשחק עם תחושת העוצמה שלך. בכלל, לפדלים של פרל יש כ"כ הרבה פונקציות משחק! אין מצב שאני לא אמצא את הפונקציה המתאימה לי! חשבתי על DW5000, הפדל שפחות או יותר כל המתופפים המקצועיים משתמשים בו (ווקל, פורטנוי, צ´יימברס). אבל כמו כל מוצר של DW הוא בטח נורא יקר (האומנם?). מלבד זאת, איך ייתכן שלפדל מקצועי אין מעצור?! אם כבר להשוויץ, אז לי יש mapex ProMars סטנדרטית, עם רייד K (אחת המצילות היותר טובות שיצא לי לשמוע!), קראש 16" של זילדג´יאן, והי הט המחץ! פייסט 2002 14" רצחני! חוצמזה אני משתמש בפדל P-100 ישן בודד. ואני מאוד מאוד מרוצה ממנו. יום טוב. מיכה.

The Exorcist

New member
תהנה בעבודה! וברוך הבא!

ואין מה לעשות...יש יותר גיטריסטים... זה לא משהו שתלוי בנו...

untitled

New member
דוגרי אתה צודק

ובתור גיטריסט, אני אישית מאמין שהרבה יותר אנשים נמשכים לגיטרה ולא לכלי נגינה אחרים דבר ראשון כי זה הדבר הכי פופולארי ומפורסם. "drummers dont get outraged" כדברי מייסון (מפינק פלויד בדברו על ווטרס וגילמור) בכל אופן זה לדעתי גם אחד הכלים היותר פשוטים כלי מבני מאד, ולא צריך ממש לדעת מוסיקה בכדי לנגן עליו (עיין ערך טאבים) מהבחינה הזאת כל כלי נגינה כמעט הוא יותר מסובך

greblin

New member
מה??? איזה שטויות, ממש לא נכון!

איך אתה יכול לדבר ככה אם אתה גיטריסט אמיתי או יותר נכון מוזיקאי אמיתי גיטרה זה כלי קשה כמו כל הכלים, בטח יותר מפסנתר בגלל שבפסנתר התווים נמצאים לך מול העיניים. חייבים לדעת מוסיקה בשביל לנגן ולעשות סולואים נעימים לאוזן, בעיקר אם אתה ג´אזיסט. אני בתור ג´אזיסט חושב שאי אפשר לעשות סולואים בנויים יפה ונעימים לאוזן בלי לדעת תאוריה של מוזיקה ולשמוע הרבה הרבה נגנים. טאבים זה לא תווים, לא יקבלו אותך לאף בית ספר גבוה למוזיקה אם אתה לא יודע לקרוא תווים. גיטרה היא ממש לא כלי מהפשוטים ביותר, ממש לא נכון, אלא אם אתה מנגן רק אקרודים וליווי.

הערה קטנה

לעולם אל תגיד שגיטרה היא בטח יותר קשה מפסנתר. אתה לא יכול לדבר בשם כולם. זה לא נושא שיכולה להיות בו עמדת שיפוט אובייקטיבית. לחלק קל יותר בגיטרה, אולי בגלל שהם נמשכים יותר לסגנון, וחלק קל יותר בפסנתר. בכל מקרה, זה שיפוט די רדוד לומר שפסנתר קל יותר מגיטרה רק בגלל שהתווים נמצאים לך מול העיניים. אתה לא יכול להשוות בכלל בין שני הכלים כי הם לא מאותה משפחה, כמו כן אתה לא יכול לקחת יצירה לפסנתר ויצירה לגיטרה ולומר שהן באותה רמה, כי זה לא על אותה סקאלה. ודרך אגב, אם אני לא טועה היה כבר ויכוח בנושא, לא?

untitled

New member
זה בכלל לא מה שהתכוונתי!!!! ../images/Emo46.gif

גיטרה זה כלי מסובך, וחייבים לדעת מוסיקה זה ברור. זה גם בדיוק מה שאני אומר רק תקשיב עד הסוף. אני אישית פגשתי הרבה גיטריסטים שכל מה שהם עושים זה לנגן אקורדים ולנגן טאבים. אין להם (כמעט) שום ידע מוסיקלי, כי כל מה שהם תמיד עשו (ואי פעם יעשו) זה לקחת טאבים ולהתחיל לשים את האצבע במקום שזה מצביע עליו, ואם הם צריכים אקורד שהם לא יודעים אז תהיהי בטוח שבלי מדריך הם לא יסתדרו כי אין להם מושג איך מרכיבים אותו. אבל, תגיד לי, פגשת פעם פסנתרן, חצוצרן, או כל כלי אחר בעיקרון שאין לו שום ידע מוסיקלי. אני אישית עדיין לא פגשתי כי לא קיים דבר כזה. ואני גם לא מאמין שאפשר להתקדם לאנשהוא בלי ידע מוסיקלי. אי אפשר לאלתר, אי אפשר לכתוב מוסיקה, בעיקרון אי אפשר יותר מידי. ומה שאני אומר, שוב, זה שגיטרה, עקב היותה כלי כל כך מבני (לדעתי פסנתר יותר מסובך כי החצאי טונים בו הם שחורים לא קלידים רגילים, ואם אתה רוצה לנגן סולם לדוגמא אתה לא יכול סתם להקליד (בגיטרה המעבר מסולם נגיד בטון זה כולו לקחת את היד שני שריגים קדימה, לא ממש מסובך לדעתי) בכל אופן הרבה אנשים מנגנים עליה כי הם לא צריכים יותר מידי, וכולו מעניין אותם לנגן מה שהם אוהבים, לא לפתח את זה. אני אישית מנגן על גיטרה, יש לי ידע מוסיקלי, אני יודע תווים, אני מאלתר , ואני גם (מנסה) לכתוב מוסיקה משלי, על סמך ידע מוסיקלי שיש לי, שבלעדיו לא הייתי מסוגל, ולדעתי ככה צריך להיות. זה שהמצב לא ככה מה לעשות. חוץ מזה לדעתי גיטרה (לא מדבר על דברים מתקדמים) זה הכלי הכי זול שיש, אבל אני לא בטוח לגבי זה.

כמעט כל מה שאמרת קשור בסולמות.

וסולמות על כל סוגיהם אפשר ללמוד גם בשיטת ה-TAB. ומי שיודע סולמות ובסיסי אקורדים, יכול גם לאלתר הכל, ולמצוא איזה אקורד שהוא רוצה. אז תעשה טובה.. אם הדבר שאתה קורא לו "ידע מוסיקלי" זה לדעת תווים אז אני באמת מסכים איתך שאם אתה לא יודע תווים אז אתה לא יודע תווים. אבל ידע מוסיקלי זה לא רק לדעת תווים. ומה שאמרת על הקלידים השחורים של הפסנתר, זה רק תלוי בכיוון ההסתכלות. אני יכול לומר גם שבפסנתר זה יותר קל, בגלל שיש לי גם את הקלידים השחורים מול העיניים. ואם אתה אומר שזה כל הזמן לעלות בשני סריגים בגיטרה, אז כנראה שבחיים לא עשית סולם על גיטרה, שכולל עליות מסודרות של טונים ושל חצאי טונים.

untitled

New member
אוי זה ממש לא נכון!

ולא דיברתי על תווים בלבד! למרות שתווים זה חלק מהעניין. אולי סולמות אפשר ללמוד דרך טאבים אבל יש הרבה דברים אחרים שאי אפשר ובכלל התכלית האמיתית של הטאבים היא לא ללמוד איך ממש לנגן אלא פשוט לדעת לנגן משהו ספציפי מהר ובקלות, זה קל מאד אני מסכים, אני גם אומר שלקרוא טאבים זה יותר קל מתווים זה לא משנה. אני אישית לא מבין איך אפשר ממש ללמוד מטאבים, אני לא רואה את זה, ובכלל סולמות תאמין לי כן עליתי, ואני גם יכול בקלות לקחת סולם ולרוץ איתו על כל הצוואר (על כל מקום בצוואר שאתה רוצה) ואני חושב שללמוד סולם לפי טאבים זה פשוט לזכור מקומות לא להבין את הקשרים שבין הצלילים. חוץ מזה, אם כבר נכנסו ללמה אני מתעב טאבים, זה בגלל שהם מלבד מוציאים מהמוסיקה את המוסיקה עצמה ומשאירים רק מקומות, הם מיועדים לגיטרה. אם אתה לומד משהו על טאבים, קשה להעביר את זה אחר כך לכלי אחר, וגם פסנתרן, חצוצרן או כל כלי אחר לא יכול לקרוא מזה. a failure in comunication

The Exorcist

New member
מטאבים אי אפשר ללמוד כלום

לא את התכניקה של הקטע, לא את הזמנים ולא תוספות שונות ומגוונות.

greblin

New member
אני איתך ../images/Emo11.gif

אתה צודק במאה אחוז לדעתי, לדעתי גיטרה כלי יותר מסובך אבל אני מסכים גם שאין כלי "פשוט", כל כלי הוא מסובך וכל כלי דורש ידע תיאורטי ומוסיקלי. חייבים לדעת הרבה דברים בשביל לנגן נעים לאוזן, ולא טאבים. מי ייקח בן אדם לבית ספר גבוה למוזיקה לדוגמא אם הבן אדם קורא רק טאבים?????? טאבים זה לעצלנים אז "רגע אחד!!" , אני איתך

untitled

New member
רגע תחליט!

אתה אומר שטאבים לא שווים כלום וטאבים זה לעצלנים "רגע אחד" אומר שאפשר אם טאבים הכל ואתה מסכים אם "רגע אחד" למרות שהוא אומר דברים הפוכים ממה שאתה אומר? איפשהו כאן או שאני או שאתה התבלבלנו

greblin

New member
אוקיי, אז ככה...

אני אבהיר את מה שאני חושב: לדעתי אפשר ללמוד מטאבים כל מיני סולואים וקטעים, אבל אי אפשר להתקדם בבניית סולואים משלך ובקריאת תווים אם קוראים רק טאבים. אם יש לך טאבים לאיזה סולו שאתה אוהב, ואין לך תווים ואין לך כוח להוציא אותו (ואתה גם לא צריך כי לך טאבים), אז זה פתרון טוב, אבל זה למי שאין לו כוח לעבוד, לפתח את השמיעה בכך שהוא מוציא סולואים ולפתח את הקריאת תווים (שזה אחד הדברים החשובים ביותר אם אתה מוסיקאי, כי אם אתה בא לפעמים לאולפן לנגן, ומשלמים לך לנגן לאיזה פרסומת או משהו כזה, אז נותנים לך תווים, נותנים לך במקרה הטוב 10 דקות לקרוא את הדף ו"יאללה מנגנים"). אני מקווה שדעתי עכשיו קצת יותר ברורה.

למעלה