הוא מגיע לחולון ! ! !

L7

New member
למה להפריד. לגבי אמנון- שילמד לרבנו

לרבנות מסיונר ערמומי מסוגו - בטח יצליח . איסור קירבה - בגלל טומאת האישה. גזרו - החל מסיפור הבריאה דרך ההשכלה הנחותה בהרבה של נשים חרדיות מבעליהן וכו ללמד אישה נחשב טיפלות וכו

ידעתי שזה מה שתאמר

אבל גם אם אתה יכול לחלוק על ההפרדה (ואתה תטעה בעניין זה, בדיוק כמו החרדים), טיעון של "אפליה" הוא מטופש, מרושע ושקרי. אמנון יצחק לא מעניין אותי. טומאת האישה- גם לגברים יש דיני טומאה, וזה בוודאי לא 'טימאו את שמן'. הפונקציה היחידה זה איסור הקריבה. סיפור הבריאה- מה הקשר?! נשים חרדיות- כמעט תמיד משכילות יותר מבעליהן (אלא אם כן, פתאום תתחיל להחשיב את לימוד הגמרא כהשכלה). ואם תטען לגבי לימוד התורה, בכל הדורות הייתה חובה על האישה ללמוד את הדברים הרלוונטיים לה, והשאר לא יכול לגרום לבעיה (והרי לא חסרו אנשים חשובים שלא ידעו כמעט כלום בתורה). "ללמד אישה נחשב טיפלות"- א. זו דעה אחת בגמרא לעומת הדעה ההפוכה (שזו מצווה). ב. גם לדעה זו מדובר רק על הדברים הלא רלוונטיים לקיום מעשי. ג. לא נאמר שאסור אלא שאין לזה ערך מצוותי של לימוד תורה. ד. כיום כמעט כל הרבנים מודים שיש ללמד נשים- וכך נעשה.

יש סיכוי "להסביר לך"?

נסיון קודם כלל אינו משכנע אותי בכך. לי אישית נראית משונה כל אפליה, גם הרצאות לנשים בלבד. מה זה יכול להיות? הנקה נכונה? תפירה ורקמה? בישול במטבח? לא מקובל עלי. כל אחד מהנושאים אמור להיות פתוח לכלם ללא אפלייה, ושיבואו כל המעוניינים\מעוניינות. כנ"ל אינני מבין: מדוע ההודעה מפלה בפירוש נשים? אלא אם כן מדובר במפגש של הומואים? לידיעתך (אני מן הסתם מגלה לך את אמריקה) קיימת ביהדות הפרדה בין נשים לגברים: עזרת נשים בבית הכנסת, דרישה לשרות צבאי נפרד, דרישות לאוטובוסים נפרדים, המלצות ללכת במדרכות נגדיות וכו'. ובכן שאלתי הגיונית וברורה מאין כמוה: מדוע הגברים הדתיים פוחדים מנשים? ואם הם אינם פוחדים, אז מה הסיבה לשאיפת ההפרדה? אולי הם שונאים אותן? אולי הם מזלזלים בכבודן וחושבים אותן ליצורים נחותים יותר? יש לך תשובה בעברית פשוטה? או תשובתך תהיה שוב ש-5 שווה מיליון?

RONI999

New member
אבל על מה הרעש הגדול?

אני יודע שלקצין ביחידת מסתערבים יש בימינו לפחות הרבה לביטים נפשיים קשים ביותר, הרבה אנשים התעררו נשפית מהעיניין-אחד הדברים שיכולים לקרות זה גם לחזור בתשובה-זה לא הפתעה גדולה... ודוגמן?!!! ממש מזיז לי... הייתם מביאים פרופסור מכובד שחזר בתשובה או אדם אינטלקטואל אחר-שעשה זאת-אבל דוגמן?!!!! זה רק מראה על הרמה הממצועת של האנשים שחוזרים בתשובה...

RONI999

New member
אה ועוד משהו... למנהל...

אני לא גולש קבוע כאן אבל לעיתים יוצא לי לגלוש כאן-ודי נחמד שיש מקום שאפשר להחליף בו דעות להתווכח ולהסכים (בנושא קיומו של האל כמובן) וברגע שיש מודעה כזאת זה קצת הורס מיחודו של הפורום... אתה צריך לשנות את כותרת הפורום שמצד אחד כן ידגעו לכאן אנשים דתיים-כי לדבר עם עצמנו ולהסכים עם עצמנו זה קצת משעמם... אבל מצד שני למנוע מודעות כמו אלו... שללא שום תוכן מזמינות אותנו לחזור בתשובה... אם היה כאן וויכוח כשלשהו-וכחלק מהוויכוח, היה מישהו מזמין את אחד מחברי הפורום למפגש שכזה-אז זה נשמע יותר הגיוני ומתקבל על הדעת אבל ככה סתם? סתם מעצבן...

למעלה