הוא כבר פה!

אוי ! איזה טיפשים בבית החרושת.

כנראה הם עושים את זה כי הם לא יודעים שזה מזיק לסוללה שלהם, מסכנים.

amitp

New member
---‏>

אני מצטער אם ההודעה הקודמת שלי נשמעה קצת תוקפנית (ככה זה כשכותבים מפלאפון ומקצרים). בכל מקרה, למיטב ידיעתי כבר מזמן לא עושים את זה בבתי החרושת. אחד הדברים המזיקים ביותר לסוללת ליתיום-אייון הוא פריקה מלאה שלה. לסוללות הללו אין אפקט זכרון והדבר העדיף הוא להשאיר אותן טעונות דווקא.

לדעתי אתה טועה

רכשנו ביחד, כמה חברים מהעבודה, מספר מכשירי 5940, אני הכנתי את כולם לשימוש, בעת ההטענה הראשונית (כפי שצריך - 8 שעות) בכל המכשירים הנורה הכתומה הפכה לירוקה אחרי פחות מחצי שעה ורק באחד המכשירים היא הפכה לירוקה אחרי כ 11 שעות. מייד פניתי למקום בו קנינו את המכשירים, משם התקשרנו ביחד לחברת HP, ומה שכתבתי (לגבי איך צריך להטעין) מתבסס על תשובתם. יום טוב

paqpaq

New member
אצלי הסוללה בסדר (../images/Emo57.gif)

דני - בטעינה הראשונית הבטריה הפכה למלאה במהירות (כשפתחתי את המכשיר היא היתה ב- 83%). הבעיה עם הריקון סוללה היתה כנראה קשורה למאמר שאיילת הביאה. ברגע שהתחלתי להטעין בחשמל הבטריה הפכה להיות אמינה (וטוב שכך). מסיבות ברורות החלטתי לא לנסות לשחזר את מה שקרה ביום שני
אז אני פשוט אצא מתוך הנחה שזה מה שקרה שם, ובכל מקרה זה לא אמור לקרות שוב (לא משאירה אותו יותר מחובר שעות למחשב.) תודה לכולם!!!

האמת היא שבכלל לא ניסיתי...

להטעין אותו מה USB (ואני לא חושב שאנסה), פרט לסינכרון - אני מחכה עד לריקון אמיתי של הסוללה (ממש - 5-6%) ומטעין אותה דרך החשמל טעינה ארוכה (אפילו אם הנורה הופכת לירוקה אני משאיר אפילו 4 שעות). כשהסוללה מלאה היא מספיקה לי להמון המון זמן, אם למשל אני מנווט איתו כשעה או פחות אני לא מחבר אותו בכלל לחשמל. פרט לסוללה - איך המכשיר? את משתמשת בו לאורך או לרוחב?

בסוללות ליתיום ריקון עד 5% זה בסדר

אבל פחות מ-5% זה כבר אסור היות וזה פוגע בסוללה, זאת בניגוד לסוללות ניקל-קדמיום אותן היה צריך לפרוק עד תומן. את המידע הזה קראתי במאמר שפורסם כאן, כמדומני, לפני שנה ו"קצת" ודיבר על נושא סוללות וטעינות.

paqpaq

New member
המכשיר נהדר ../images/Emo9.gif

קודם כל - הוא יפהפה. אפילו אמא שלי אומרת
ניווט עוד לא ניסיתי - אני אחרים את תוכנת הניווט של אח שלי בסופ"ש ונראה איך הולך (אמא שלי כבר דרשה נסיעת התרשמות). בנתיים אני בעיקר במשחקים (bubble shooter בעיקר עם גיוון ל-bejeweled2), קצת התקנות, קצת חיפושים באינטרנט. רוצה להתחיל להעביר אליו סרטים מתישהו, בנתיים התוכנה עושה קצת בעיות (על ה-PC. כנראה איזה codec. נראה.). בניגוד למה שכתבת בעבר, לי נח להשתמש בו גם לאורך וגם לרוחב. לא הרגשתי חוסר נוחות באף אחד מהמצבים (ומזל, כי את הבאבלס אפשר לשחק רק לאורך....) לגבי הסוללה - היא באמת מפתיעה לטובה. אחרי שעות של שימוש היא עדיין באחוז יחסית גבוה. מבחינת הטעינה, אני לא מחכה לריקון אמיתי. גם הפוקט הקודם (ז"ל) היה רוב היום בטעינה בעריסה (הוא היה במשרד רוב היום והיה מחובר למחשב שם באופן תמידי). עכשיו אני בודקת בלילה מה מצב הסוללה ולפי זה מחליטה.

עדימ

New member
סליחה אבל א הבנתי איזה מכשיר יש

לך. רגיל או או משולב פלאפון? איזה דגם? וכו

מה? את לא שומעת חדשות? ../images/Emo6.gif

כבר חודש שהעולם עוצר את נשימתו וסופר את הימים והשעות ש paqpaq תקבל כבר את ה Ipaq rx5940 שלה. כולנו ליווינו אותה בלבטים איזה מכשיר לקנות, כולנו כססנו ציפורניים בציפייה (הארוכה) עד שהיא קיבלה אותו. ועכשיו את שואלת איזה מכשיר יש לה? את כנראה פותחת את העיתון בעמודים הלא נכונים

paqpaq

New member
../images/Emo6.gif זה בגלל שזה לא היה בעמוד הראשי.

(אבל בתכלס - זה כן מופיע בחתימה
) יש לי פוקט "רגיל" - משמע, לא משולב סלולרי, וכמו שאמר דני (והחתימה שלי...) - Ipaq rx5940. והוא בונבון!!!!

למעלה