ההתנתקות......

ההתנתקות......

אני מנסה בזהירות לפתוח כאן שיחה על ההתנתקות. מאוד מבקשת לא לכעוס ולא להתלהם.... לפי הרגשתי זה לא יביא שום דבר טוב. המתנחלים הפכו לאוייב... כבר לא ברור מי האוייב ונגד מי נלחמים. לדעתי אין כרגע פתרון למצב שלנו ורוב האנשים לא יכולים לקבל תשובה כזאת. כל מה שנעשה כרגע לא יעלה ולא יוריד.... הפתרון הוא בעבודה רוחנית. כל אחד יתקן את עצמו. יעבוד על ויתור על הכעס ועל האגו. רק ככה נוכל לתקן את העולם..... מישהו כאן מרגיש כמוני? אני כמעט לא מדברת על זה עם אף אחד כי תיכף מתנפלים עלי.... הבן שלי לקח סרט כחול וסרט כתום. עשה מגן דוד משולב משניהם וכתב בפנים: שלא נשכח שלכולנו אחד!

blue flower

New member
יש לך ילד חכם ../images/Emo24.gif

והוא צודק "שלא נשכח שכולנו אחד"! תהייה אחת, כתבת, כי הפתרון הוא - עבודה רוחנית, כל אחד יתקן את עצמו האם 'כל אחד' יודע שהוא צריך לתקן את עצמו? האם אותו אחד, יודע שהוא צריך ללכת בדרך הרוחנית? השאלה.. איך תעירי ותפתחי את העיניים של 'העם'?
דגנית

דגנית ../images/Emo13.gif

מה שלימדו אותי זה לתקן רק את עצמי... לא להטיף כלום לאף אחד. כל אחד ילמד בזמנו. יש כאן עניין של סבלנות לאורך שנים ואפילו כמה גלגולים.

צופית שלום, ברור שכל אדם שמגיע

לרמה של מודעות מבין שהדרך ליצירה של גן עדן עלי אדמות היא לא באמצעות מתן כל מרחב ההתבטאות דווקא לאישיות, לאגו ולחלק בנו ששכח שהנפרדות היא אשליה. אבל צריך להיות במדרגה רוחנית גבוהה מאד כדי לקבל שמרבית בני האדם החיים כיום על הכדור ובאופן טבעי גם באיזור המבולבל שלנו לא מבינים בכלל על מה את מדברת ואיך עוד אפשר לשנות מצב פוליטי, חברתי נתון. אותו מתעלה רוחנית שבדרך יכול להסתכל על התמונה ולומר אני מבין שהאמת והריפוי של השנאה עלי אדמות נמצאת בחלק בנו שזוכר שכולנו אחד ושמחובר לנשמה ולנוכחות האלוהית שלו באופן עמוק ואינטימי. אני מקבל עם זאת שהאדם הממוצע סביבי מזהה את עצמו עם החלקים הנמוכים ולא פונה לעשות את עבודת התיקון הרוחנית שנשמתו כל כך מצפה לה. עכשיו שואלים אז מה עושים, הולכים ברחוב ומתחילים להטיף לאנשים ובינתיים נמנעים מכל עשיה ברמה הארצית. נניח שהצלחנו להגיע אל 100 אנשים ושכנענו אותם להתבונן בכעס שלהם, האם את מצפה לתוצאה מידית? הרי מה שקורה מנסיון הוא שההתבוננות בכעסים קודם כל מגדילה אותם כי אנו מחברים למודעות כל מיני חלקים שלא חווינו בצורה מלאה קודם. הדבר הראשון שיקרה לפחות עד שיעבור גל הריאקציה הגדול הוא שכולם יצרחו על כולם או במילים אחרות יהיה שמח. ההתבוננות רוחנית זה דבר אישי, איטי ועמוק ועדיין נשאלת השאלה איך משלבים את הפעילות הכה רצויה הזו של האנשים שבחרו לעסוק בה עם המציאות הארצית. הרי גם מי שעוסק בעבודה רוחנית צריך מבנה כלשהו לשבת בו, צריך מזון כלשהו להיזון ממנו, צריך אפיקי תקשורת מסוימים חלקם אפילו ארציים כמו קו טלפון שעובד, מחשב שמחובר לאינטרנט ואולי מקום לפגוש בו חברים כדי לקדם אחד את השני. גם מי שעושה עבודה רוחנית צריך לקבל החלטות כאשר הוא עוד לא הגיע להארה אלא בונה לעצמו את הבית שבו תהליך כזה יוכל להתקיים. כאמור רובנו לא רואים בעבודה כזו משהו רלוונטי לחייהם כיום או בכלל, לא כל הנשמות באותה דרגת בשלות, לא כולן נושאות את אותו סוג של חוזה נשמה, לא לכולן אותם שיעורים ולא כולן מחוברות לשיעורים ולתיקונים שבחרו לעצמן לפני הלידה. כדי שנוכל לעשות את התהליך אנו זקוקים לתנאים מסוימים שכוללים בתוכם דברים רבים ושונים אך בעיקר מנסיון שלי ושל הרבה אחרים הרבה שקט, מרחב, פרטיות ושלוה. מלחמה תמידית של הישרדות בין אם פיזית ובין אם כלכלית לא מאפשרת לאף אדם או קבוצה להגיע לשלב העבודה הרוחנית. או במילים אחרות אם אין לחם אין תורה. ועכשיו איך זה קשור להתנתקות. אף אחד לא חושב, או לפחות אף אחד שאני שמעתי עליו, שההתנתקות תוביל להשכנת שלום בר קיימא במזרח התיכון. ההתנתקות היא צעד של לקיחת צעד אחורה ואמירה שהגיע הזמן לקחת פסק זמן. כמו זוג נשוי שמחליט להיפרד באופן זמני עוד לא בגירושין אלא בפרידה, כך שלכל אחד יהיה מידה מסוימת של שקט ומרחב פרטי כדי לקבל פרספקטיבה ולעשות עיבוד בינו לבין עצמו לכל המטענים של מערכת היחסים. תרצו או לא תרצו אנחנו והפלשתינאים זוג נשוי, למה יצרנו קארמה של נישואין עם העם הפלשתיאני אולי כדי לתקן את הפירוד והפיצול שנוצר בימיו של אברהם בין שני הילדים ושתי האמהות. אולי מסיבה אחרת אבל כמו שאנחנו יודעים בעידן שלנו אי אפשר להיפטר ממשהו ובעיקר לא ממערכת קארמטית קשה מבלי להבין, להפנים, לעבד, לשחרר לסלוח וכן הלאה. ההתנתקות היא מכשיר, צעד שמיועד לאפשר מרחב רגשי ופיזי לנו בדיוק כמו שלפלשתינאים להרגיש קצת מה אנחנו מרגישים ולהתחיל לעבד את כל האנרגיה הזו שעומדת ביננו. הפרדת הילות זה תמיד דבר טוב לתהליך חשיבתי ולתהליך של ריפוי, זה כל מה שצריך לבקש בהתנתקות, אי אפשר לדעת למה זה יוביל ברמה הארצית ובטח ובטח שלא ברמה הרוחנית, צריך זמן וסבלנות. כמו שתהליך הילינג של אדם פרטי בנוי מגלים כך גם הריפוי של האיזור אבל צריך להתחיל וצריך לקבל שכל המשקעים יצופו על פני השטח, אלו הפנימיים ואלו החיצוניים והלכלוך יגבר רק ככה הניקוי הוא אפשרי. ולסוגיית העבודה הפנימית שוב, כן צריכה להיעשות עבודה רוחנית, אבל גם עם הוא יחידה, גם אנושות היא יחידה, גם איזור הוא יחידה. מה שקורה ומה שכבר קרה הוא עבודה רוחנית ממדרגה ראשונה אבל הישות שעושה אותה היא המדינה, הישות שעושה אותה היא ההוויה שנוצרה מצאצאיו של אברהם, הישות שעושה אוהת היא שונה מזו שאת רגילה ליחס לה תקפות כעושה עבודה רוחנית, כן גם עמים עושים תהליך רוחני וכן זה תהליך לא פחות תקף ואולי אף יותר מאשר התהליך הרוחני של האדם הפרטי. מי יתן וכל האנרגיה הקשה הזו שהתקבעה לה באיזור כל כך הרבה שנים תתעדן ושתחרר ונגיע לריפוי מלא במהרה בימינו.

בטח משפיע, רוב הגרידים עדיין לא

הגיעו לתאריך ההגשמה שלהם, אז אנחנו אמורים לחכות בסבלנות וחוץ מזה שיש דברים שאי אפשר לזרז. לגבי ההתנתקות הגריד הקיים מזמין תהליך התנתקות שלו ומסתיים באמצע אוגוסט אז חכי ההתנתקנות עוד לא התחילה עכשיו זה רק ההכנות.

חשבתי על זה שכמה שזה הולם את

החשיבה של הויפאסאנה שקארמה מסוימת נוצרה ותיפתר בדיוק באותה צורה. שרה לא רצתה שישמעאל ירש יחד עם יצחק את הרכוש הרב של אברהם שכלל בין היתר הרבה באדמה הזו שכרגע נלחמים עליה. היא בתור אם לתינוק לא הרגישה חמלה ושיש מקום לכולם אלא בחרה לפעול מתוך משקעים של תחרות, אגו וניכור, כאשר אברהם כאן כמו בכל הדרמות ההיסטוריות עשה את רצון האישה. מעניין לשים לב שברוב הדרמות מהסוג של הירושה הגבר נשמע לרצון האישה וממליך אחריו את הבן שלה אף על פי שזה אומר להתנכר לבן או לבנים של הנשים האחרות. מה שנקרא הגברים בשביל שלום בית עושים הכל כולל להקריב את שלום הילדים שלהם. באף מקום בסיפור לא צוין שמדובר ברצון האל, להיפך המלאך הגיע להגר במדבר והתחייב להגן על הילד. הדרמה היא אנושית טהורה. חוסר אמון, חשדנות, חמדנות וחולשה אנושית שגורמים לגירוש של הגר עם ישמעאל למדבר כדי שיצחק יזכה לירושה מלאה. כיום כמה אלפי שנה אח"כ עדיין הגישה היא אותה גישה, הארץ (אדמה, שטח, רכוש וכד') היא שלנו לדעתנו ושלהם לדעתם כאשר זו בכלל לא הנקודה, הנקודה והיא זו שתהווה תיקון קארמטי ואולי סופו של הסיפור היא לראות שמה שיכל להספיק פעם לשני בנים, עכשיו מתוקף ההידרדרות הקארטית מספיק לשני עמים. רק אם תשתנה זוית הראיה ולא נחפש את מי שצודק לא בגלל שזה לא יעיל אלא בגלל שזו השאלה הנמוכה יותר לשאול, יוכל לבוא שלום. מה שצריך לקרות כדי שהסכסוך יסתיים זה להגיד יש שפע, היקום גדול מספיק לכולם, האדמה של הארץ הזו יכולה להזין את כולם, המהפכה היא חשיבתית, אין מחסור, יש שפע. ברגע שתגיד לצד השני, עד חצי המלכות יבוא המשיח, למה כי ה"המשיח" זה בעצם הגאולה ולגאול צריך רק מבערות והאמונה שאין לנו מספיק כדי להתקיים, או שאנחנו לא אהובים, מכובדים, מוכרים וכד' היא זו שיוצרת את הקארמה של חוסר הקבלה. אם אומרים למישהו עד חצי המלכות, בדרך כלל זה משאיר לנו את החצי השני ויש מספיק לכולם. אברהם ולוט השכילו ביניהם לחלק את איזורי המגורים כאשר אברהם נתן ללוט לבחור קודם. לאישתו לא היתה כל כך הרבה חכמה או גדלות נפש ואיפשרו לנו ליצור את הקרמה שלנו במו ידינו. הזרע שנזרע בחמדנות, חשדנות ותחרות הניב עץ ענק בדמות הסכסוך הישראלי ערבי והדרך היחידה לפתור אותו היא לחזור לנקודת ההתחלה ולהגיד תבחרו לכם את האיזורים ואנחנו נקח את השאר. זה לא הגיוני פוליטי אבל תיקוני קארמה ותיקוני נשמות, צמיחה וגדילה קוראת רק כאשר לא מפחדים, רק כאשר יודעים שאלוהים מצוי בכל, רק כאשר לא נמצאים במלחמה מיותרת על קיום שלא בסכנה. הרי אם אנו זוכרים שאנו אלוהים ושהגוף הזה הוא לבוש ושכל סבל שמגיע לעברנו כיום הוא משהו שאנחנו כעם שתלנו בעבר, נוכל להפסיק להזין את העץ ולעצור את תהליך ההכפלה. מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות, מבחינת החשיבה הישראלית יהודית, יהרגו אותנו, יזרקו אותנו לים, הם לא יסכימו להתחלק אלא ירצו את הכל. אז שיקחו את הכל לכמה שנים. אם הדרך לרפא את הפגיעה היא כזו אז אדם שזוכר את האלוהות שלו אין לו בעיה לזוז הצידה לתקופה קצרה ולאפשר לצד השני לחוות את עצמו עד שהדברים מגיעים לאיזון ואפשר להתחיל מעגל היסטורי חדש ללא פחד ושנאה. אדם מודע מקבל את הקארמה שלו ומוצא את הדרך של האהבה לרפא אותה וזה בדיוק מה שנדרש מהעם הזה ומהעם השני. תאמינו לי שגם אם מוותרים על מה שנראה בעינינו המון יש עוד המון. תמיד מדברים על כמה המדינה היא קטנטונת כאילו להדגיש שאי אפשר לחלק אותה ליותר יורשים, אבל גם בחלקה הכי קטנה יכולה לגור משפחה מרובת ילדים בשמחה אם יש אהבה ושפע בלבבות. זה התיקון וזה בדיוק מה שאנשים יצטרכו ללמוד לראות או להפנים שנתינה לא קשורה לכמה שיש לך זה קשור לבטחון שלך בחיבור לאהבה, ליקום ולאלוהים. מי שיש את אלוהים בליבו הוא עשיר ולא יצטרך לעולם לחשוש ממחסור. אני לא יודעת אם העם בשל כבר לחשיבה מהסוג הזה, אבל בהחלט שהגיע הזמן. לפחד מנתינה, ובהקשר הזה ההתנתקות היא נתינה מסוימת, כי היא חד צדדית, אנחנו לא יודעים מה השני יעשה ומה יקרה זה לא להאמין באלוהים שאנחנו וביקום. חוק הקרמה אומר רק תתן והפירות יגיעו אליך ולתת זה תמיד משהו שיקר ללבך אחרת זו לא נתינה. אם יש דברים שאתה לא רוצה ואתה מוסר זו לא נתינה, נתינה זה כאשר מישהו נכנס אליך הביתה ומתאהב באבן הכי יפה שלך ואת נותנת לו אותה כי היא תעזור לו להתפתח ולך לא חסר כך מה שיש לך מגיע בתזמון מופלא מהיקום ואם תזדקקי לאבן זו או אחרת היא פשוט תגיע. וכן מי שהלב שלו מספיק גדול כדי לתת, ובמקרה הזה אני חושבת שהדבר הכי חשוב לפלשתינאים לקבל זה את ההכרה שהם חשובים. שרואים את הצרכים שלהם שמבינים את הכאוס שלהם, שרואים שאם כל מה שהם חווים זה אומללות אז זה כל מה שהם יכולים לחלוק עם העולם. או במילים אחרות כל מה שצריך זה מספיק אנשים שיסכימו לראות אותם מהלב ולא כחתרות על משאבים או כאיום על שליטה או כל דבר אחר. בואו ניתן את היחס האנושי ונאפשר לריפוי להתחיל להתרחש. באהבה יפית

אני מסכימה יפית אבל אני גם חושבת

שאדמה שהיתה קיימת כל כך הרבה שנים, היא לא שלנו ולא של אף אחד, היא של עצמה אם אפשר לקרוא לזה כך. לא צריך להכריז בעלות על משהו, אפשר פשוט ליהנות ממנו וכמובן, להניח לאחרים ליהנות מזה בדיוק כמוך.

צודקת לגמרי הניסוחים שלי קצת

נוקשים מידי אבל בהחלט שהאדמה היא של עצמה ואנחנו אלו שמנסים לשלוט במה שאינו שלנו מכתחילה אלא כפקדון בלבד להנות ממנו ולשמור עליו, אבל זה כבר נושא אחר לגמרי ועוסק בעצם בהתנשאות האנושית ביחס לאדמה ולמתנה שהיקום הזה מהווה, כפקדון שאנו מקבלים כמובן מאליו.

יפית

את אומרת שטוב לוותר על אדמה למען הפלסטינים. אבל המתנחלים לא מוותרים. ומי שמוותר בעצם אלים אליהם.... אין כאן ויתור מרצון לגביהם. אני רואה צעד שיביא שנאה ונקמה מצד המתנחלים... או חלקם. בהרבה מצבים נאמר לי לא לעשות , לחכות. דברים יגיעו. למה זה לא מתאים גם בגדול. למדינה שלמה? ומצד שני אני מאמינה שהכל מכוון או קארמה ובמילא אי אפשר להשפיע על זה....

לא זוכרת הרבה מסעות נקמה אחרי

ימית, אין סיבה שכאן יהיו.נכון יש הבדל כאן מדובר בדתיים במידה רבה ודתיים יותר פנאטיים מטבעם כי יש להם אמונה, אבל אנשי סיני היו מאד מסורים לבית שלהם וגם לתחושת השליחות שבלגור במקום מדהימים כמו שהיו הישובים הישראלים בסיני, אבל ההחלטה כאן היא לא של המתנחלים אם כי הנוכחות שלהם בסיטואציה אומרת שזו כן בחירה של הנשמה לעבור את הפינוי. זה אף פעם לא נעים שצריך לעבור דירה, אבל גם לא צריך לעשות מזה סוף העולם, וכן יש מקרים שקבלת ההחלטות נעשית מישור גבוה יותר ומשפיעה גם על החלקים. המתנחלים הם חלק ממערכת וככאלו מושפעים מהחלטות המסגרת כולה, החלטות שמתקבלות מסיבה טובה, גם אם אין שום בטחון שיובילו לשיפור במצב הבטחוני וכאמור אין לי אשליות לשיפור בטח לא מידי עדיין אם הראש מחליט לזוז גם הכתף מסתובבת גם אם אח"כ הוא יבחר להסתובב חזרה או להבין שלא היה טעם או כל דבר אחר.

כמו שאנחנו והפלסטינים עוברים ריפוי

משותף, אנחנו עוברים את אותו ריפוי עם עצמינו. כרגע נראה שההתנתקות האמיתית היא לא בינינו לפלסטינים, אלא בנינו לבין עצמינו, כשחלקים בחברה הישראלית מתקטבים ופונים זה מול זה. אני לא חושב שזה יוביל למלחמת אחים, אבל המחנה הדתי לאומי לקח על עצמו את הזעם והכאב הקולקטיבים של עם שנאלץ לוותר על מה שהוא ראה כשלו, כדי שהריפוי יהיה אפשרי. לפעמים המפתח לריפוי מצוי במרכזו של הכאב, צריך לחפור עד השורש כדי לאפשר שחרור של הדברים. היתה כאן בעשורים האחרונים צמיחה לכיוונים לא ראויים, של פחדים, חשדנות, שתלטנות, גאווה ואגו, ומול השדים הצורחים האלה אנו נאלצים להתמודד, לא לגרש אותם בכוח אלא לחבק אותם ולהשיב אותם הביתה. כי ברגע שהבעיה הכי גדולה של המדינה (או לפחות זו שהכי תופסת כותרות) מגיעה בדמותה של ילדה בת 15, שרק התחילה לחיות, שנשכבת על הכביש וצועקת את עלבונה, זה הרגע להיזכר שמעבר לסמלים ולמחנות, כולם בעצם בני אדם. לא פחות חשוב מלהבין את "האמת", חשוב להבין אלו את אלו.

TaPanta

New member
וואוו, ושלום לכולם חדש כאן

ממש שקט כאן אני חייב לציין :>

TaPanta

New member
סיפור קצרצר בנושא:

אחמד פתח שער למימד אחר, שבו הכבשים מאושרות והנשים יפות. אך חמורו סירה להיכנס למימד השני כי במימד השני אין חמורים. אם ייכנס עמו החמור, יהיה לבדו וימות. חמור: "תשמע אחמד זה צעד חשוב וגדול אני מציע לחשוב על כך" אחמד: "תשמע, האוכל טוב יותר, הכבשים שמחות, הנשים יפות יותר, אני אהיה מאושר שם" חמור: "תקשיב לי יא ערבי מסריח אתה לא הולך לשום מקום אתה שומע?, אתה רוצה לעבור? אין בעייה, תביא תעודות, תביא תעודות ואז נראה אם אתה יכול להיכנס, אתה שומע אותי? יאללה יאללה תתחפף, טוס לי מהעיניים, קטלה, קטלה" אמר החמור ואיים עליו עם המקוצר שהחזיק בידו :<>

כמה שזה מוכר לי.....

אם התכוונת ברצינות אז החמור הזה הוא השדים שלוחשים לי להפסיק את העבודה הרוחנית לעזוב את השטויות ויש גם איומים....

batgalim

New member
בנוגע להתנתקות

קראתי בענין את מה שנכתב כאן, ומבקשת להוסיף למרות שמה שאני הולכת לכתוב ממש לא קשור לפורום רוחני - מתנחלים רבים, רבים מאד אפילו רוצים להתנתק! הם שבויים בביתם ואינם יכולים לעזוב מכיון שאין באפשרותם לקנות או לשכור בית אחר במקום אחר, בתוך השטח המוגדר הקו הירוק... את הרעש עושים מתנחלים ושאינם מתנחלים מהימין הקיצוני... מכירה מקרוב...

למעלה