אני חושבת ככה.......
שצריך להתנתק מכמה סיבות: 1.הדרך לשלום לא קלה, ובדרך שכל צד אינו מוכן לוותר על כלום, לא נתקדם לשום מקום. מדינת ישראל צריכה לעשות צעד ולהראות לעולם ולערבים שהיא כן מנסה להגיע לשלום, ואולי היא תיתן דוגמא להם. 2.לאחר מות ערפאת וחילופי ההנהגה ברשות הפלשטינאית, ישראל מקווה שהפעם יש עם מי לדבר והתחיל לפעול, ושוב היא רוצה להראות נכונות לשלום, ונכונות לדיבור. 3.עכשיו, כמה סיבות שקשורות פחות לפוליטיקה: קודם כל אותם משפחות שהולכות ומתיישבות שם, מסכנות את ילדיהם, שאינם יכולים להחליט אם הם מעונינים לגור שם או לא, ואינם בעלי זכות בחירה, אלא נלווים להוריהם. 4.לא רק שהם מסכנים את ילדיהם הם גם מסכנים את עצמם, ומדינת ישראל כמדינה דמוקרטית ומדינה שדואגת לאזרחיה, מחובתה לדאוג להם- ומפה הסעיף הבא. 5.כמו שציינתי בסעיף הקודם, מדינת ישראל מחויבת לדאוג לאזרחיה, ולכן שולחת חיילים לשמור על השני קרוונים וחצי שלהם. אז מה הבעיה בלשלוח חיילים? קודם כל החיילים מסכנים את עצמם. דבר שני, כרגע במדינת ישראל המצב הביטחוני לא מזהיר במיוחד, ובמקום לשלוח חיילים לשמור במקומות כמו מחסומים, או לשלוח אותם למבצעים בשטחים, מדינת ישראל "מבזבזת" כוח אדם, ושולחת אותם לשמור בשדה הקרב על שני קרוונים וחצי. ולא רק זה, החיילים ממש מציבים את עצמם באמצע שדה הקרב, בין כל הערבים. 6.בגלל שהם ממש מוקפים בערבים, והם ממש באמצע שדה הקרב, היו שם הרבה פיגועים וחדירות שהובילו למשפחות שכולות נוספות ולפצועים. 7.המתנגדים טוענים שהם הולכים לגור שם כי ארץ ישראל כולה שלנו, והם לא רוצים לתת לערבים לגור שם. אז אם הם כל כך רוצים ליישב את כל ארץ ישראל ולדאוג שכולה תהיה שלנו, למה הם לא הולכים לנגב? למה שלא יתיישבו שם ויתפסו את המקום לבדואים? עוד מתקופת דוד בן גוריון, מדינת ישראל מנסה ליישב את הנגב, אז למה שלא ילכו לשם? המדינה הרי מעניקה להם פיצויים, שיספיקו בהחלט לנגב. 8.מדינת ישראל לא מזניחה את המפונים, ומציעה להם את חוק פינוי פיצויי. ולא רק זה, בזמן הפינוי, אם תהיה התנגדות מצד סרבנים(שעליהם נדבר בסעיף הבא) או מצד המתנחלים ותושבי האזור,צה"ל לא ישתמש בירי, כמו שאר מדינות העולם, שמשתמשות בירי נגד מתנגדי הצבא, אלא במעצרים, וזאת משום שצה"ל היינו צבא הומני (נגד פגיעה באנשים). 9.והסרבנים? הסרבנים שמתנגדים להשתתף בפינוי פוגעים ברעיון הצבא. בצבא אין דמוקרטיה, אין עושה, לא עושה. צבא הוא מוסד דיקטטורי ומי שנכנס לתוכו מחויב לציית להוראות. הסרבנים נותנים דוגמא רעה למתגייסים שבדרך ולשאר האנשים שיגיעו לשם מתישהו, והופכים את הצבא למשהו שניתן לכופף וניתן לסרב לו- והופכים אותו למוסד דמוקרטי. 10.עוד תוצאה חשובה מתוכנית ההתנתקות, היא שלאחר ההתנתקות תוכל מדינת ישראל לתת יותר זכויות למיעוט הערבי, וזה מה שיקרה לפי תוכנית ההתנתקות הכתובה. מדינת ישראל תיתן יותר אישור עבודה בארץ, תיתן יותר חופש תנועה, תבנה תשתיות, דואר, תקשורת וכל הדברים הבסיסיים שכרגע חסרים ביש"ע. אוקיי, אלה הנימוקים שלי. מקווה שתגיבו. ויש לי עוד משהו להגיד, יש את המתנגדים שאומרים "אם נתנתק נראה חלשים וניכנע לטרור", אז אני רוצה להגיד שלא, אתם לא נכנעים, תיהיו חכמים לא צודקים, ואם זה מה שחשוב לכם, אם תראו חלשים או לא אז פה כבר מדובר על אגואיסטיות, לפעמים צריך לותתר על דברים. טוב, אז זהו, ואני מקווה שתגיבו.