ההתנתקות.....

hilasapir

New member
אז שיביאו אותם זאת המטרה......

למצוא מה היא הדרך הנכונה.....

לא על זה כתבתי, אלא על החלוקה

הכללית שעשית, שאת השמאלנים הצגת כ"או חושבים ככה או שהם לא ציונים ושטופי מוח" ואת הימנית כבעלי כל מיני דעות שונות.

hilasapir

New member
ושכחתי עוד טענה....

נגד ההיתנתקות: "ההתנתקות היא מהלך שלא ישנה כלום לכן למה לבצע אותו כדאי שהיה לנו פחות מקום"

ועוד אחת

אני בעד ההתנתקות כי יש להם צבע כתום! וכתום זה באופנה עכשיו וזה ממש מגניב!
כתום רולז!

hilasapir

New member
חחח......

טוב אנשים דיי לדבר על דברים לא קשורים לנושא.....

hilasapir

New member
סליחה אבל תהיו יותר ריצינים.....

לא התכונתי להעליב את בעד ההיתנתקות...... אבל חלאס....תגידו למה אתם בעד/נגד.......

super rom

New member
הינה כמה סיבות נגד:

כי מפנים אותם מהבתים שהמדינה אמרה להם להתיישב שם בלי שום הסכם למשהו בתמורה נונתים לערבים בלי הסכם=חולשה שלנו...זה ברור = התחזקות הטרור הגבול מתקרב לאשקלון ושדרות=יותר קסאמים ופעולות טרור בערים האלה, יותר פעולות טרור וקסמאים על מרכז הארץ לא יהיה לנו קלף למיקוח במקרה שיהיה מתישהו סיכוי לשלום בוגי יעלון אמר שההתנתקות מסוכנת מבחינה צבאית והכל הוא היה רמטכל מבין קצת יותר ממכם הוא היה נגד ראש הממשלה וזה למה הוא לא המשיך עוד שנה+שרון לא הצליח להעביר את ההתנתקות אז הוא פשוט פיטר את מי שהתנתגד=דיקטטור=ביטול הדמוקרטיה רוצים עוד סיבות?

yiffah

New member
אני אגיד לך מה אני יודעת

אלה שבעד ההתנתקות: א) טוענים שהשהיה שלנו בעזה לא חוקית מלכתחילה ב) בתקווה שהיציאה מעזה תוביל להדברות עם הערבים ומכאן לשלום ג) הרבה מאוד חיילים נהרגו בעזה בשביל יחסית מעט אנשים, ככה שלא שווה לנו להחזיק במקום כזה, אם נצא נציל חיים. נגד ההתנתקות: א) עזה לא שלנו כמו שכל ארץ ישראל לא שלנו ב) היציאה מעזה תתפרש בעיני הערבים כחולשה ותוביל לדרישות נוספות לצאת מעוד מקומות ג) אזרחי גוש קטיף הם אזרחים מדינת ישראל בכל מובן לכן חובה להגן עליהם בלי קשר למה שצריך לעשות בשביל זה ד) ההתנתקות היא גזל של רכוש של אנשים שבנו שם בית וחיים והפיצוי לא מספיק בשום אופן ה) היציאה מעזה תגרום ליותר פיגועים וטרור בארץ ישראל, וקסאמים יתחילו ליפול על אשקלון ושאר ישובים בתוך הקו הירוק עכשיו השאלה היא איפה אתה ממוקם מבחינת השטחים של 67 (האם הם שייכם לנו או לפלשתינאים) והאם לדעתך באמת יש סיכוי להגנה ובטחון לאחר שנצא מעזה או לא.

liavsayegh

New member
אני חושבת ככה.......

שצריך להתנתק מכמה סיבות: 1.הדרך לשלום לא קלה, ובדרך שכל צד אינו מוכן לוותר על כלום, לא נתקדם לשום מקום. מדינת ישראל צריכה לעשות צעד ולהראות לעולם ולערבים שהיא כן מנסה להגיע לשלום, ואולי היא תיתן דוגמא להם. 2.לאחר מות ערפאת וחילופי ההנהגה ברשות הפלשטינאית, ישראל מקווה שהפעם יש עם מי לדבר והתחיל לפעול, ושוב היא רוצה להראות נכונות לשלום, ונכונות לדיבור. 3.עכשיו, כמה סיבות שקשורות פחות לפוליטיקה: קודם כל אותם משפחות שהולכות ומתיישבות שם, מסכנות את ילדיהם, שאינם יכולים להחליט אם הם מעונינים לגור שם או לא, ואינם בעלי זכות בחירה, אלא נלווים להוריהם. 4.לא רק שהם מסכנים את ילדיהם הם גם מסכנים את עצמם, ומדינת ישראל כמדינה דמוקרטית ומדינה שדואגת לאזרחיה, מחובתה לדאוג להם- ומפה הסעיף הבא. 5.כמו שציינתי בסעיף הקודם, מדינת ישראל מחויבת לדאוג לאזרחיה, ולכן שולחת חיילים לשמור על השני קרוונים וחצי שלהם. אז מה הבעיה בלשלוח חיילים? קודם כל החיילים מסכנים את עצמם. דבר שני, כרגע במדינת ישראל המצב הביטחוני לא מזהיר במיוחד, ובמקום לשלוח חיילים לשמור במקומות כמו מחסומים, או לשלוח אותם למבצעים בשטחים, מדינת ישראל "מבזבזת" כוח אדם, ושולחת אותם לשמור בשדה הקרב על שני קרוונים וחצי. ולא רק זה, החיילים ממש מציבים את עצמם באמצע שדה הקרב, בין כל הערבים. 6.בגלל שהם ממש מוקפים בערבים, והם ממש באמצע שדה הקרב, היו שם הרבה פיגועים וחדירות שהובילו למשפחות שכולות נוספות ולפצועים. 7.המתנגדים טוענים שהם הולכים לגור שם כי ארץ ישראל כולה שלנו, והם לא רוצים לתת לערבים לגור שם. אז אם הם כל כך רוצים ליישב את כל ארץ ישראל ולדאוג שכולה תהיה שלנו, למה הם לא הולכים לנגב? למה שלא יתיישבו שם ויתפסו את המקום לבדואים? עוד מתקופת דוד בן גוריון, מדינת ישראל מנסה ליישב את הנגב, אז למה שלא ילכו לשם? המדינה הרי מעניקה להם פיצויים, שיספיקו בהחלט לנגב. 8.מדינת ישראל לא מזניחה את המפונים, ומציעה להם את חוק פינוי פיצויי. ולא רק זה, בזמן הפינוי, אם תהיה התנגדות מצד סרבנים(שעליהם נדבר בסעיף הבא) או מצד המתנחלים ותושבי האזור,צה"ל לא ישתמש בירי, כמו שאר מדינות העולם, שמשתמשות בירי נגד מתנגדי הצבא, אלא במעצרים, וזאת משום שצה"ל היינו צבא הומני (נגד פגיעה באנשים). 9.והסרבנים? הסרבנים שמתנגדים להשתתף בפינוי פוגעים ברעיון הצבא. בצבא אין דמוקרטיה, אין עושה, לא עושה. צבא הוא מוסד דיקטטורי ומי שנכנס לתוכו מחויב לציית להוראות. הסרבנים נותנים דוגמא רעה למתגייסים שבדרך ולשאר האנשים שיגיעו לשם מתישהו, והופכים את הצבא למשהו שניתן לכופף וניתן לסרב לו- והופכים אותו למוסד דמוקרטי. 10.עוד תוצאה חשובה מתוכנית ההתנתקות, היא שלאחר ההתנתקות תוכל מדינת ישראל לתת יותר זכויות למיעוט הערבי, וזה מה שיקרה לפי תוכנית ההתנתקות הכתובה. מדינת ישראל תיתן יותר אישור עבודה בארץ, תיתן יותר חופש תנועה, תבנה תשתיות, דואר, תקשורת וכל הדברים הבסיסיים שכרגע חסרים ביש"ע. אוקיי, אלה הנימוקים שלי. מקווה שתגיבו. ויש לי עוד משהו להגיד, יש את המתנגדים שאומרים "אם נתנתק נראה חלשים וניכנע לטרור", אז אני רוצה להגיד שלא, אתם לא נכנעים, תיהיו חכמים לא צודקים, ואם זה מה שחשוב לכם, אם תראו חלשים או לא אז פה כבר מדובר על אגואיסטיות, לפעמים צריך לותתר על דברים. טוב, אז זהו, ואני מקווה שתגיבו.

דורין347

New member
ציפית לתגובה...הנה...

הנה תגובתי לטענותיך-אחת לאחת..:1.כבר ניסינו-בתק` הסכמי אוסלו,והערבים הפרו(!) את ההסכם. ועכשיו זה אפילו בלי הסכם... 2.תוכנית ההתנתקות אינה תוכנית של דיבור. היא פשוט עזיבה, "ההסכם" חד צדדי, אין פה שום הידברות ושום ניסיון להידברות. 3.את הטענה הזו אפשר להגיד להורים הגרים בערים השונות ברחבי הארץ... עם כל האלימות, הסמים וכו` (...) בנוסף לכך- לתינוקות שנמצאים ברכבים- את יודעת שסטטיסטית- הנפגעים מתאונות רבים יותר מאשר הנפגעים מהטרור... כך שהטענה הזו בכלל לא במקומה... 4-5. קודם כל- לא מדובר ב"שניים וחצי קראונים" את יודעת כמה תושבים יש בגוש קטיף??? יש כמה אלפים, והם ממש לא חיים בקראוונים. אל תזלזלי, יש שם מעצמה חקלאית ענקית, בניהם המשתלה הגדולה ביותר במזרח התיכון, ירקות המיוצאים לחו"ל, היבול האורגני שבארץ- 70% ממנו-גדל בגוש קטיף,ו- 60% משתלי הגרניום בארץ-מיוצרים בגוש.סה"כ הייצוא לחו"ל בשנה הוא כ-

דורין347

New member
ציפית לתגובה...הנה...

60 מליון דולר בשנה. ואגב- כמעט ואין שם קראוונים... בקשר לחיילים- אני דואגת להם בדיוק כמוך. אולי אפילו יותר, אני לא יודעת, אבל כנראה שהממשלה שלנו פחות, היא לא נותנת לחיילים להגיב כמו שצריך ( לדוג`- רואים דמויות שבאות להפעיל פצמ"ר, והתגובה המותרת היא 6 יריות באוויר...) ובכך מסכנים אותם ואת התושבים, כאחד. 6. בכל הארץ "פיגועים וחדירות שהובילו למשפחות שכולות נוספות ולפצועים", לצערינו, אז אולי נצא מכל הארץ???? בנוסף לכך- גם הגליל מלא ערבים וכך גם ואדי ערה וירושלים, לפי דבריך- צריך לצאת גם משם... ואולי גם מכל מדינת ישראל שכולה- עם 5 מליון היהודים שבה (אני צודקת?? 5?...) נמצאת אאזור שבה חיים מאות מליוני מוסלמים, אז אולי נחזור לגלות??- המשך יבוא, אני חיבת ללכת... מקווה שלא פגעתי או משו...

דורין347

New member
המשך...

60 מליון דולר בשנה. ואגב- כמעט ואין שם קראוונים... בקשר לחיילים- אני דואגת להם בדיוק כמוך. אולי אפילו יותר, אני לא יודעת, אבל כנראה שהממשלה שלנו פחות, היא לא נותנת לחיילים להגיב כמו שצריך ( לדוג`- רואים דמויות שבאות להפעיל פצמ"ר, והתגובה המותרת היא 6 יריות באוויר...) ובכך מסכנים אותם ואת התושבים, כאחד. 6. בכל הארץ "פיגועים וחדירות שהובילו למשפחות שכולות נוספות ולפצועים", לצערינו, אז אולי נצא מכל הארץ???? בנוסף לכך- גם הגליל מלא ערבים וכך גם ואדי ערה וירושלים, לפי דבריך- צריך לצאת גם משם... ואולי גם מכל מדינת ישראל שכולה- עם 5 מליון היהודים שבה (אני צודקת?? 5?...) נמצאת אאזור שבה חיים מאות מליוני מוסלמים, אז אולי נחזור לגלות??- המשך יבוא, אני חיבת ללכת... מקווה שלא פגעתי או משו...

Vrock

New member
תשובות.

1. ההתנתקות היא בכלל לא צעד לשלום מבחינת רוב אוכלוסיית העולם. מבחינת הפלשתינים היא לא מספקת במקרה הטוב, וצעד שנועד להנציח את הכיבוש ולהתעלם מבעיות הפלשתינים במקרה הגרוע יותר. כנ"ל מבחינת רוב העולם. מבחינת רוב תומכי ההתנתקות בכנסת, הצעד נועד כדי להבטיח את שלומנו ולא כפתח לשלום. הטיעון הזה אינו תקף. 2.אבו-מאזן הוכיח את עצמו ככשלון. הוא הוכיח שהוא לא רוצה או לא מסוגל למגר את הטרור (מבחינתנו אין הבדל). יש כמה סיבות שבגללן אני לא אבטח בו: א)הוא מכחיש שואה ידוע. ב)הוא מנהיג אש"פ. ג)הוא מהדור הזקן של הסעודים, ולא נחשב מועמד מוביל. הוא נופל בבחירות הבאות. ד)הוא לא עשה כלום בינתיים! למרות המחוות, שכבר עלו לנו בדם. הוא השקעה לא משתלמת. 3.ומה עם המשפחות בשדרות? נפנה גם את שדרות? בכלל, כל ההתיישבות בישראל היא העמדת ילדיך בסכנה. 4.ראי סעיף 3. 5. 2 וחצי קראוונים זה שטויות, הגזמה פרועה. העניין הוא, שהחיילים מוצבים שם בשביל עקרון 5 האצבעות (4 מאז פינוי ימית), וכדי למנוע הברחות של נשק. ושוב, ראי סעיף 3. 6.כנ"ל מדינת ישראל. 7.כי הנגב כבר שלנו. ההתיישבות בעזה נועדה גם כדי להבטיח שלפחות חלק מעזה יהיה שלנו. 8. הפיצוי שווה לתחת. אין דבר אחר להגיד. 100 אלף שקל למשפחה פחות או יותר. ובנוגע לשטות המוחלטת השנייה-זה בגלל שאף מדינה אמיתית לא משתמשת בצבא נגד אזרחיה שלה. רק סין ודרום קוריאה עושות את זה. 9.ומה בנוגע לשיתוף הצבא ברעיון הפינוי? זו חריגה מסמכות הצבא. זה צריך להיעשות בידי המשטרה, שהיא זרוע החוק- לא בידי חיילים. 10.אז זה לא משרת את מטרת ההתנתקות החשובה היחידה- הפרדה בין הנצים. הפרדה בין הפלשתינים ליהודים. תוצאות הכניעה לטרור עלולות להיות חמורות.זה לא עניין של "כבוד" אלא של פיקוח נפש.

נמאס!

די לחשוב שההתנחלויות זה קרוון וחצי! הכל שמועות ודברים לא נכונים! לכו לשם, תראו ואז תדברו. נמאסתם!

MaddyD

New member
המאחזים הם כן

ואלו מתרבים כמו פטריות רעילות אפילו ברגעים אלו

MaddyD

New member
לא צריך

כי תכנית ההתנתקות טומנת בתוכה כל כך הרבה פגיעות בפלסטין ובציבור התמים שהיא לא שווה את זה.

למעלה