ההתנתקות: בעד - ונגד

רונאל1

New member
דוקא אמרו שלא יהרסו את נסנית ודוגית

ואלי סיני אלא ישאירו את הבתים שם לאכלוס של הפליטים...

ומה לגבי הבתים באשקלון?

אתה באמת חושב שהפליטים אשר ישבו באלי-סיני ויראו בעין לא חמושה את הבתים מהם גורשו ב-48 יסכימו לוותר דווקא כשהם כך כך קרובים למטרה ? למה להם?

סחטיין! ומה השגת בהריסת ההתישבות

ובמסירת הבתים לפליטים? הרי גם אתה יודע כי המאבק הערבי הוא לא על הגוש ולא על יש"ע אלא על אשקלון ויפו. חוץ מזה, גם כך רוב ההרוגים בגזרת אזח"ע היו מחוץ לתחום עזה (בעיקר במחסום ארז) ועכשיו הטרנד הזה רק יתגבר. ושוב אני שואל, מה השגתם, חוץ מהניצחון שלכם על היהודים המלוכלכים האלה שהעזו להתיישב בארץ ישראל?

אריק ל

New member
../images/Emo45.gif

סיפור חייו של השמאל הישראלי. את היהודים אפשר לגרש, אפשר להרוס את בתיהם, ואפשר לעשות להם דמוניזציה. אבל אם תעיז אפילו להגיד אלפית ממה שהם אומרים על יהודי יש"ע ועל החרדים על הפלסטינים, אתה תחטוף מטר של קריאות כמו "נאצי! פאשיסט! גזען!". פעם זה היה רק השמאל ההזוי, היום זה כבר כל השמאל (ואפילו "הימין", כלומר השמאל של הליכוד). יש פה אוסף של הודעות שמראות את זה בדיוק.

היום המצב חמור מהמצב בזמן אוסלו

נכון שהעם "קנה" את מה שחבורת אוסלו מכרה לו, אבל מה שהציעה חבורת אוסלו היה טרנספורמציה חסרת תקדים בעולם הערבי כולו - "שחר של יום חדש". נכון שאני לא קניתי בזמנו את הטירוף של אוסלו, אבל במבט לאחור אני יכול להבין את אלה שכן קנו את ההבטחות הגרנדיוזיות ל"מזרח תיכון חדש" ו"קץ לסכסוך" והיו מוכנים "לוותר" על שטחים תמורת מימוש ההבטחות ההן. לעומת זאת תכנית שרון (בעצם תכנית רמון-מצנע ששרון אימץ) לא מבטיחה כ-ל-ו-ם. בעצם, אף אחד מתומכי התכנית לא יכול להצביע על שום הישג אסטרטגי, טקטי או פוליטי ראוי שבנסיגה חד צדדית ועקירה של יהודים מחבל ארץ שלם - ובכל זאת יש לא מעט תומכים לתכנית זו אפילו בקרב הליכודניקים שהתנגדו בכל כוחם לאוסלו. ואת זה אני לא מסוגל להבין. ואני נזהר מאוד מדברים שאני לא מסוגל להבין. רק שרון יחלק את ירושלים.

למעלה