ההתנתקות: בעד - ונגד

מקס עליון, כנראה שהסתובב לך משהו

בראש, עם כל הכבוד. איבדת את כל ההערכה שלי. תחזור בך ומהר. אם אתה צריך הסבר למה להתנגד, אני אשמח. ויש לך זכות הצבעה בכלל?

תגובה

אני נמצא בנוער הליכוד אבל אין לי זכות הצבעה. תסביר לי למה צריך להתנגד? הערביים בפלסטין מפסיקים להיות תלוים בנו, אנחנו נפסיק לספק להם חשמל ומים ובכך נחסוך הרבה ונשפר את הכלכלה שלנו. תנסה לשכנע אותי, למה כדי לי להתנגד? מה רע בהתנתקות? מה אתה מעדיף, מדינה דו-לאומית? דרך אגב, אני בכל זאת מעריך אותך.

אריק ל

New member
חה חה חה חה!!!

מקס, תקרא את תוכנית ההתנתקות שהתפרסמה היום בעיתונים. שום התנתקות מהפלסטינים. אנחנו נמשיך לספק להם חשמל, מים ודלק. הם ימשיכו לבוא לעבוד אצלנו ויוסיפו למעגל האבטלה. הישראלים הופכים לעבדי הפלסטינים. אוכלוסייה של 1.2 מיליון פלסטינים שלא משלמת מיסים, לא תורמת דבר למדינה, מהווה סיכון בטחוני עליון ואפילו אינה אזרחית המדינה תשב על הכיסים שלי, שלך, ושל ההורים שלך. אתה רוצה לממן את הפלסטינים? בבקשה. אני לא מתכוון לתת גרוש בשביל לממן את הפלסטינים בעזה. רוצים התנתקות, בבקשה. שאחיהם המצרים ידאגו להם. הרי גם ככה הם בוכים ומנגחים את ישראל במשך 37 שנים על כיבוש ודיכוי של אחיהם הפלסטינים. מה קרה - לא יכולים לעזור להם? לתת להם קצת נפט? כולה 1.2 מיליון פלסטינים! הרי במצרים יש 70 מליון. אז מה יקרה עם עוד מיליון? לא רוצים לדאוג להם? רוצים שישראל תמשיך לממן את הפלסטינים? אז תפסיקו לבכות על כיבוש!

תראה

בדובר בהתנתקות אמיתית. למה הערביים צריכים לעבוד בישראל ובכלל לקבל משהו מישראל אם הם קיבלו מדינה במתנה? התנתקות זה התנתקות. ועוד, איך הערביים יוכלו לעבוד פה אם עכשיו יש גדר?

אריק ל

New member
אתה קובע או שואל?

כי אני מביא לך את תוכנית שרון, לא תוכנית "אריק ל", וגם לא את התחזיות שלי, אלא את התחלאס של מה שהולך לקרות. הנה שני סעיפים "נחמדים" מתוכנית שרון: "ככלל, ישראל תאפשר המשך אספקת חשמל, מים, גז ודלק לפלסטינים, על פי ההסדרים הקיימים. ההסדרים הקיימים, לרבות בנושא מים והתחום האלקטרו-מגנטי, ישארו בתוקפם." "ככלל, ההסדרים הכלכליים הפועלים כיום בין ישראל לפלסטינים יישארו בתוקף. הסדרים אלה כוללים, בין היתר: א. כניסת עובדים לישראל בהתאם לקריטריונים הקיימים." שום התנתקות מהפלסטינים. ישראל הופכת לעבד לאוכלוסייה הפלסטינית בעזה. ואם אתה עדיין תומך בהתנתקות, אז תענה לי על זה: למה אתה רואה ב-7,500 יהודים ישראלים שמשלמים מיסים, מתגייסים לצבא ואינם רוצחים יהודים אחרים כנטל, ואילו ב-1.2 מיליון פלסטינים שהם אינם אזרחי המדינה, אינם משלמים מיסים, אינם מתגייסים לצבא ומהווים סיכון בטחוני עצום למדינה ישראל, אינך רואה כנטל?

MS6

New member
עידוד טרנספר

ועמידה איתנה לנוכח הפגיעות הערביות.. קיר הברזל בנוסף לעידוד הטרנספר.. אם נעמוד ולא נוותר להם על אף שעל (זוכר את שתי המילים האלה, מר אהוד אולמרט?) רק אז נוכל להבטיח את קיומנו לאורך זמן...

אריק ל

New member
אני דווקא נגד הטרנספר

לא רואה בזה כפתרון פרגמטי וגם באופן עקרוני מתנגד לזה - כמו שאני נגד טרינספור של יהודים, אינני חושב שפלסטינים שמנסים רק לגדל את ילדיהם צריכים להיענש מפעולתם של פלסטינים אחרים. כמו שכבר אמרתי - אני בעד גירוש אש"ף ושאר המחבלים למדינה פלסטינית בעזה, ואילו ביו"ש להקים מדינה דו-לאומית שתתבסס על התשתית הדמוקרטית של מועצת יש"ע ביחד עם השפויים מהחברה הפלסטינית. זאת הדרך היחידה להבטיח דמוקרטיה ביו"ש, וגם בטחון שם.

אריק ל

New member
ועוד דבר

באופן כללי אני נגד הוצאת יהודים מיו"ש, וכבר הסברתי זאת פעמים רבות. אבל יש סיבה יותר בסיסית - אני לא כ"כ סומך על הפלסטינים. אני מאמין שהמשך קיומה של קהילה יהודית ענקית ושוות זכויות במדינה דו-לאומית ביו"ש היא הדרך להבטיח את בטחון ישראל והיא הדרך להבטיח שהמדינה הזאת לא תיהיה מדינת טרור אלא מדינה דמוקרטית. ליהודים יש מסורת דמוקרטית של למעלה מ-50 שנה, ועוד לפני זה בתור המובילים של תנועות לזכויות אדם מתחילת המאה ה-19. לפלסטינים אין שום מסורת של דמוקרטיה אלא מסורת של דקטטורה אפלה במשך 10 שנים ועוד 80 שנה של טרור. השילוב של הדמוקרטיה היהודית בתוך החברה הפלסטינית שליצירת מדינה דו-לאומית ביהודה ושומרון היא הדרך להבטיח את קיומה של מדינה דמוקרטית, ומי יודע - אולי גם תיהיה זרע בכל העולם הערבי.

MS6

New member
אתה בורח מהמציאות..

זה או אנחנו או הם, אין דבר כזה ששתי העמים הללו יהיו, במתכונת הנוכחית, מערבית לנהר הירדן. אני מעדיף שהם יועברו למקום אחר מאשר שאני אעבור.

רונאל1

New member
באמת חה חה חה אדון אריק

1. נמשיך לספק להם חשמל מים ודלק? מה אתה חושב שמישהו עושה את זה בהתנדבות? אתה יודע כמה כסף ישראל מרוויחה מזה? ראית את הדוחות הכספיים של דור אנרגיה שמוכרת דלק בעזה? בוא נגיד שלטובתנו, כדאי מאוד שהפלסטינים ימשיכו לצרוך מאיתנו את הדברים האלה ולא ממצרים השכנה כי אחרת ייגרם למשק הישראלי נזק חמור. 2. עבודה אצלנו - "הם ימשיכו לבוא לעבוד אצלנו ויוסיפו למעגל האבטלה" - שוב אני קורא לך לחזור לפלנטה שלנו כי נראה לי שאתה מרחף בגלקסיה אחרת. מה נראה לך? שהישראלים עומדים בתור להחליף את הפלסטינים בבניה וחקלאות ורק בגלל הפלסטינים יש אצלנו אבטלה? תתעורר! למה אתה חושב שחברות הבניה מאיימות כל הזמן בקריסה כשיש סגר בשטחים? כי הן צריכות את הפועלים הפלסטינים לא פחות מכך שהם צריכים את הפרנסה. במיוחד עכשיו כשאנחנו מגרשים את העובדים הזרים, התלות של המשק הישראלי בפועלים הפלסטינים רק הולכת וגדלה. 3. הפלסטינים לא משלמים מסים? לא תורמים כלום? תגיד אתה שפוי?! על מה ישלמו מסים? על הטנקים והחיילים בעזה או אולי בשביל שירותי הבריאות והרווחה שאתה "מפעיל" בשטחים? על התור של 6 שעות בשביל אולי להצליח להכנס לעבוד בישראל ולהרוויח שכר רעב? המימון של ישראל בתור מדינה כובשת זו בדיחה עלובה. הדבר היחיד שמימנו באמת בסיפור הזה זה כח צבאי עצום ששומר על המתנחלים ונלחם בפלסטינים. אם מדינה באירופה הייתה מתייחסת כך במשך 37 שנים למיעוטים אצלה, כולם כאן היו צועקים גזענות. מעבר לזה הטמטום הגדול שלנו הוא שנתנו להם להדרדר כל כך קשה בכלכלה שזה רק העלה את הטרור. כי מי שאין לו פרנסה, תקווה כלכלית לחיים סבירים, מוכן לעשות הרבה דברים קיצוניים. לשמחתי שרון מבין שאנחנו צריכים לתת לפלסטינים להתחיל לנהל חיים נורמליים משלהם ולהתפתח כי זו התקווה האמיתית לשלום. כשיהיה להם מה להפסיד הם יחשבו 100 פעם לפני שיוצא פיגוע משם ותהיה התנגדות עממית גדולה לטרור. אתה הופך לממש ליצן בהודעה הזו. כל כך הרבה שטויות בהודעה אחת. לא מתאים לך.

מצטער

עושה רושם שאתה ממש לא שולט בחומר. תיכנס לאתרים השונים: ליכודניק, דעות, ליכוד1 ועוד. תקרא חומר ותגבש דעה. מעולם לא תמכנו במדינה דו לאומית אלא באוטונומיה שתיתן לערבים זכות לניהול חייהם ולנו ביטחון.

אתה צודק

אבל זו היא ההתנתקות, הערבים מקבלים אוטונומיה ואנחנו ניצולים ממדינה דו-לאומית.

בבקשה

אבל למה להרוס את ישובי היהודים? במה ניסנית דוגית ואלי סיני מפריעות להתנתקות? הן מנותקות מעזה כבר ממילא.

למעלה