ההתחברות למצוות...

tamarhp

New member
../images/Emo9.gif

זה מה שקורה כשאני מקשיבה לwarriors וEnya תוך כדי... וד"א, איזה מזל שאנחנו לא מקריבים עכשיו קורבנות.. אני צמחונית! (שאוכלת מרק עוף, בלי העוף)

אדם ההולך לרופאי תזונה...

או קונה 0פר שלהם הוא מחובר לעניין בדרך כזו או אחרת, לעומת זאת אדם שקיבל על עצמו יהדות אין זה אומר שהוא מתחבר לכל ההלכות.

tamarhp

New member
למה?

"אדם ההולך לרופאי תזונה או קונה 0פר שלהם הוא מחובר לעניין בדרך כזו או אחרת" - למה? הוא בסה"כ רוצה לרדת במשקל! הוא רוצה יחד עם זה לאכול את העוגות של אשתו ולשתות כל בוקר קפה! הוא לא מסכים עם כל ההוראות! אבל אם הוא מאמין שזה מה שיקדם אותו למטרה, והמטרה יותר חשובה לו מכל דבר אחר - אז הוא יקיים את ההוראות! הוא יכול, אם הוא רוצה, להישאר שמן. אף אחד לא מכריח אותו לרדת במשקל! אבל אתה יודע, לעודף משקל יש השלכות רפואיות.. שלא יאשים אחר כך אף אחד בשה שהוא נשאר שמן ולא הלך לפי מה שטוב לו...

לא ידוע...

בעזר"ה ה' נתן לנו את זכות הבחירה, אם לי לא מתאים נגיד לקיים את המצווה של שמירת נגיעה ומבחינתי זה זכות בחירה, ולפי דעתי זה טוב! אני לא יכולה לדעת שכאן אני אקבל עונש! או כול מצווה אחרת! ה' נותן לנו את זכות הבחירה, אבל איפה ההכוונה שלו במצוות שלנו? איפה אנחנו יודעים מה הטוב ומה הרע???

tamarhp

New member
הקב"ה

אמר לנו בתורה בפירוש מה טוב ורע, מה לעשות ומה לא לעשות. תסתכלי שוב בדוגמה שנתתי על ספר התזונה, על הצומת, ועל מה שאילה כתבה על ההוראות.

אוריר

New member
אמנם יש זכות בחירה

אבל הקב"ה נותן לנו "עצה חינם", כמו שאומרים. בספר דברים מראים את הניגוד בין הטוב לרע ומקצינים אותו עד כדי השוואה לחיים והמוות. "החיים והמוות נתתי לפניך, הברכה והקללה, ובחרת בחיים, למען תחיה אתה וזרעך" באותה פרשה הקב"ה גם מדרבן אותנו לעשות את המצוות ואומר לנו שזה לא כל כך קשה כמו שזה נראה. "כי המצוה הזאת אשר אנוכי מצוך היום לא נפלאת היא ממך ולא רחוקה היא: לא בשמיים היא..." אז אולי זה באמת לא כל כך פשוט, אבל זה אפשרי.

זה קשור לדעתי לאמונה יותר...

ז"א שאם אדם מאמין שבאמת הכל מאיתו יתברך אז הגיוני שגם הוא יבין שהקב"ה יודע מה טוב בשבילנו גם כשאנחנו חושבים שקשה לנו עם זה- תראי זה קל לי לכתוב את זה עכשיו וברור שזה פי אלף קשה לקיים מצווה שלא מובנת אבל זה בעצם הרעיון של האמונה זה לדעת בבירור שיש מישהו שיודע יותר טוב ממך

לפי דעתי...

בס"ד א. בעניין נגיעה אני חושב שכל אדם יכול להגיד אני לא יעבור את הגבול אבל לפעמים אי אפשר לדעת מה יקרה... ולכן צריך לנקוט באמצעים שימנעו להגיע לדברים אסורים במקרה הזה זה איסור נגיעה ולכן בעניין נגיעה התשובה שלי היא שחייבים. ב. בנושא התפילה צריך לחשוב על זה כמו על להבדיל אלף אלפי הבדלות יחסים בין ילד להורים אם הילד יתנהג בחוצפה להורים שלו וכל היום ידרוש לא יעשה את החובות שלו ההורים שלו יפסיקו לתת לו דבריםואותו הדבר עם הקדוש ברוך הוא אם לא נודה לו על מה שהוא מביא לנו בסוף הוא יפסיק לתת. ולכן גם פה חייבים.

אז...

נתנהג (להבדיל) כמו הנוצרים, נגיד כמה מילים לפני שאוכלים וכן כמה מילים 3 פעמים ביום ונגמור עם זה... אני מאוד מודה לה' על הכל, באמת, אני אומר ישתבח שמו וברוך ה' על דבריו טוב שקורה אך מי אמר שאני חייב לפתוח בתפילה ארוכה?

איילת כ

New member
אז מה שאתה אומר בעצם

זה שאנחנו מתפללים רק כדי שה' ימלא את בקשתינו? ואם הוא לא ממלא אז נפסיק להתפלל??? ומה עם החילונים שיש להם כל טוב ולא מתפללים לה' ואנו רואים שלא חסר להם דבר? מה בקשר אליהם?????

eviv

New member
קרה לי מקרה דומה...

אבא שלי מתעניין בדת וכל שאר הסמים... וקרא לי היום את כל ברכות הנהנין- אם ככה קוראים לזה כל הברכות על האוכל וזה, ופתאום הופיעו שני ברכות שלא הבנתי את הפשר שלהם אחת היתה ברכות על גמד או "כושי" אני משתמש אדם שחור (ביטוי אחר שלא מהווה מילת גנאי) ודבר שני זה הברכה שאתה רואה בית כנסת אתה מברך משהו בכלל שמזכיר את האלמנות. את שניהם לא הבנתי וששאלתי את אבי הוא אמר לא תמיד צריך להבין את ההגיון או את הפירוש אבל צריך לעשות אפילו אם אתה לא מבין. לא יודע לי אישית זה קשה לעשות משהו שאני לא מבין את ההגיון או שאני לא מקבל.

SGVB

New member
לאביב

לגבי הכושי והגמד פעם זה נחשב פגם כזה להיות כושי או גמד יש גם במסכת ברכות פרק חמישי קטע שאומר שבעצם זה להיות כושי זה פחות טוב מלבן ולהיות "קצר"(נמוך) פחות טוב מ"ארוך"(גבוה) ככה היה נהוג לחשוב אז ב. לגבי האלמנה הברכה היא "מציב גבול אלמנה" שהכוונה היא לארץ ישראל שכבר לא חרבה ואין הכוונה לאלמנה בבני אדם

eviv

New member
מה? גזענות בתורה?

לא יכול להיות... לגבי הברכות של השחורים ושל הגמדים אז אם זה לא תקף היום למה זה מופיע כאחת הברכות? תודה על ההסבר :)

SGVB

New member
אני לא ממש רב ואני לא יודע אם זה

תקף היום או לא

למעלה