ההתחברות למצוות...

ההתחברות למצוות...

ב0"ד ישנה 0וגיה שמטרידה אותי כבר זמן רב... קיום מצוות אף על פי שאינך מתחבר אליהן... האם אדם צריך לעשות את כל המצוות אפילו שהוא לא מתחבר אליהן? אני לא מרגיש מחובר וצורך לשמור נגיעה (0תם דוגמא) האם אני חייב לקיים זאת בעל כרחי או לא? או למשל אם איני מרגיש צורך להתפלל (עוד פעם אני מביא את הדברים בתור דוגמא) האם מחויב אני להתפלל בכל מקרה או לא? אשמח לשמוע תגובותיכם... שבוע טוב,

tamarhp

New member
אממ..

לדעתי צריך לקיים את כל המצוות, משום שבורא עולם יודע מה טוב בשבילנו, ואנחנו לא תמיד מבינים. אני לא חושבת שיש לנו זכות להחליט אם לקיים מצווה זו, ואחרת לא.

אז אנחנו בעצם רובוטים?

ב0"ד אנחנו צריכים לעשות הכל אפילו שאנחנו לא מרגישים אמיתיים עם עצמנו? אפילו שאיננו מבינים מה אנו עושים?

tamarhp

New member
אנחנו

צריכים להשתדל להתחבר, להבין את המשמעות של המצווה, זו חלק מעבודת ה'. אבל חוסר ההבנה לא צריכה לגרום להפסקה של קיום המצווה. אם מישהו רוצה לרדת במשקל, ונעזר בספר תזונה, הוא יקיים רק את ההוראות שנראות לו הגיוניות? אין לו סיכוי לרדת במשקל.... אם הוא יקיים הכל, יתייעץ בדיאטנים, ינסה להבין את ההוראות, יש לו סיכוי הרבה יותר גדול.

זה תכל'ס...

בעזר"ה מה שקורה לכולם! המון אנשים שתשאל אותם למה הם עושים את המצווה הזאת והזאת יגידו לך שככה כתוב וזה מה שהם יעשו! הרבה אנשים באמת כמו רובוטים מהבחינה הזאת!

tamarhp

New member
כעיקרון

לעשות הכל מתוך מחוייבות, כי ככה כתוב, זו דרגה מאד מד גבוהה באמונה ודרך ה'. אבל בגלל שרובנו לא אוהבים לעשות דברים בלי שמתחברים אליהם ובלי שמבינים את הכוונה, ישנם ספרים (כמו ספר החינוך, נדמה לי) שמביאים את הטעמים למצוות. ומה עם אותן מצוות שנקראות "חוקים"? שאנחנו לא אמורים להבין אותן (כמו פרה אדומה)? גם אותן לא נעשה? איפה נמתח הקו המפריד, מתי יש לנו זכות ומתי לא?

זה מה שאני שואל...

איפה עובר הגבול המפריד? מי קובע מהו הגבול? מתי יש לנו זכות לקבוע ומתי לא...

tamarhp

New member
האמת היא

שאני לא חושבת שיש גבול. אין לנו זכות לקבוע מה טוב ורע בשבילנו. הקב"ה אומר לנו מה טוב ומה רע, ונותן לנו זכות לבחור ביניהם... תסתכל מה שכתבתי על ספר-תזונה.

למה רובוטים?

הקב"ה החליט שיש חוקים מסויימים שאם נקיים אותם יהיה לנו הכי טוב בעולם אז יש לנו את האפשרות לעשות את חיינו מאושרים ואנחנו מחליטים אם לקחת אותה או לא! רובוטים אנחנו לא אלא בסה"כ אנשים שחושבים שיש דברים שמעבר לשכל המצומצם שלנו (שאנחנו בעצם גורמים לצימצומו!) ושלא הכל אנחנו מבינים מה לעשות?- אבל בד"כ אחרי שמחליטים לקיים מצווה מסויימת אז כבר מתחברים ומבינים את המשמעות שלה!

למה רובוטים?

הקב"ה החליט שיש חוקים מסויימים שאם נקיים אותם יהיה לנו הכי טוב בעולם אז יש לנו את האפשרות לעשות את חיינו מאושרים ואנחנו מחליטים אם לקחת אותה או לא! רובוטים אנחנו לא אלא בסה"כ אנשים שחושבים שיש דברים שמעבר לשכל המצומצם שלנו (שאנחנו בעצם גורמים לצימצומו!) ושלא הכל אנחנו מבינים מה לעשות?- אבל בד"כ אחרי שמחליטים לקיים מצווה מסויימת אז כבר מתחברים ומבינים את המשמעות שלה!

בטח מכיר את המשפט אבל...

"מתוך שלא לשמה בא לשמה" וכן אםפ חושבים על זה הרבה מצוות שצריך לקיים אחרי שמקיימים אותם מבינים את המשמעות שלהם!

טוב לפי דעתי...

בעזר"ה צריך למלא את כול המצוות, אחרת איך תהיה דתי? אבל מצד שני כמו שאתה אומר שיש מצוות שאתה לא מתחבר אליהם, אז ככה שאם יש מצווה שאתה לא מתחבר אליה (אני לפחות) לא יעשה אותה! אם משו לא טוב לי אז למה שאני אמלא אותה??? נכון שאז כולם יגידו לך "אבל אתה בנאדם שומר תורה ומצוות, אז איך אתה יכול לעשות מה שעולה על רוחך?" אז נכון אני בנאדם שומר תורה ומצוות, אבל גם אני בנאדם בפני עצמי ואם יש דברים שאני לא יכול לעשות אותם אז אני פשוט לא יעשה אותם!

tamarhp

New member
תראי...

אם לא נוח לי לשמור כשרות, אני לא אשמור? אם אני לא מרגישה צורך לשמור שבת, אני לא אשמור? ומי אמר שזה טוב לי? הרי התורה היא הוראות מבורא עולם, זה שברא אותנו ויודע יותר טוב מכל אחד אחר מה טוב בשבילנו! אולי במקום להחליט "לא", ננסה להבין את המצווה, ללמוד, לנסות להתחבר כמה שיותר, להשתדל? וחוצמזה, אני לא חושבת שיש לנו זכות להחליט על דעת עצמנו מה מתאים ומה לא. בכל זאת אין מה להשוות בין הדעה שלנו ל"דעתו" של בורא עולם...

בטח שיש לנו זכות...

בשביל זה יש את הבחירה החופשית... ה' נתן לנו את הזכות לבחור בדרך שאנו רוצים... אני יודע שטוב לי עכשיו דבר מ0ויים אז אני ימשיך איתו כי זוהי בחירתי וזה מה שאני רואה לנכון לעשות...

tamarhp

New member
לא בדיוק

הקב"ה נתן לנו בחירה חופשית, אבל הוא אומר לנו מראש שאם נבסחר בטוב נקבל שכר, ואם ברע - נקבל עונש. זה כמו צומת, כאשר יש לך חץ שמצביע לכיוון ימין, וגולגולת שמצביעה לכיוון שמאל. אתה מוזמן לבחור איזו מהדרכים שתרצה...

אהה...

אז אני צריך להיות כמו ילד קטן? אם אעשה ככה אקבל שכר ואם ככה אקבל מכות? את מאמינה שככה צריכים לקיים את היהדות?

tamarhp

New member
אני אחזור על מה שכתבתי מקודם...

תחשוב שאתה רוצה לרדת במשקל. אתה קונה את ספר התזונה הכי טוב שיש בשוק, והכי מומלץ ע"י הרופאים. אתה תלך עפ"י ההוראות שיש שם? או שתוסיף ותגרע על דעת עצמך? אם כתוב שם לא לאכול עוגות בין הארוחות, אתה לא מסוגל להתאפק ואתה חושב שזה מיותר, אתה תאכל? אם כתוב שם לאכול הרבה ירקות חיים ואתה מעדיף אותם מבושלים, אתה תאכל אותם מבושלים דווקא? ומי אמר שזה אותו דבר? אם אתה מעוניין לרדת במשקל באמת, לא הייתי ממליצה לך לערב דעות בספר תזונה של רופאים מומחים, עד שלא תלמד את הנושא בעצמך טוב טוב. אם אתה לא ממש מעוניין לרדת במשקל, אתה מוזמן להחזיר את הספר לחנות או לתת אותו במתנה לחבר. תחשוב מה המטרה שלך, ותלך על פיה.

SGVB

New member
הדמיה מעולה../images/Emo45.gif

מילים כקורבנות

למעלה