ההעלמות של הילדות

מיכל, הפעם אנחנו באותו ראש.

אני לא מצליח להבין את העצבים על הרבובדיה, מה חדש לכם שהוא יהודי מאמין, וככזה יש לו דרכים משלו להגן ולשמור על עם ישראל? נו ברור. מה העצבים? מה אסור להאמין? או שמותר להאמין, ורק שאסור לנהוג ע"פ האמונה, או שבכלל, אסור לחשוב, צריך להיכנס פה לפורום, לראות מה התליטו החברה, וכך לנהוג.

אני אנסה להסביר

1. הרבובדיה, לא פונה לקהל מאמיניו כל שבוע בדרישה לתרום כסף לצדקה. הרבובדיה, לא פנה למשפחה הזו אף פעם בעבר. הרבובדיה, מנצל עכשיו את המצוקה שלהם!! זה מה שפסול. 2. לפני מספר שנים, נשפט "רב" אחד, והורשע, בעוון זה שהוא "ריפא" נשים שונות על ידי ליטוף גופן במקומות אנטימיים, הצתת נוצות בחצות והכנסת העשן לאיבר המין שלהם ועוד. להגנתו הוא טען שהן מאמינות בזה. ועל זה ענה לו השופט, שזה תפקידה של חברה מתוקנת, להגן על הטפשים והחלשים מפני נצלנים.....

נתתי סטירת לחי לרופא שלי.

הוא לא פנה אלי כשהוא פגש אותי במכולת אתמול, ולא אמר לי כלום. הוא לא מכיר אותי. והוא לא פונה למכריו לרכוש תרופות. פתאום היום, כואב לי הראש אני בא אליו הוא נותן לי מרשם שאני לא מבין ממנו כלום חוץ מדבר אחד, אני צריך לשלם כסף. אמרתי לו (לרופא), אתה בדיוק כמו הרבובדיה, הוא גם חושב שלתת כסף זה תרופה, תשמע: אומר לי הרופא, אני לא מרוויח מזה כלום, אני פשוט עושה מה שטוב לך. אבל גם הוא, אמרתי, הוא לא אמר למי לתת צדקה, זה לא הולך לש"ס, הוא סתם המליץ לתת צדקה. ואז הרופא אומר אז בסדר, אז גם הרבובדיה בסדר. למה אתה חושב שהוא לא בסדר. האאא כן, שאלתי, יכול באמת להיות שהרבובדיה לוקח ברצינות את אימרת חז"ל צדקה תציל ממות, וזוהי זכותו. אוי ווי איז מיר, אני לא מבין מה אתה רוצה ממנו. < ושלא תחשוב שאתה שונא אותו יותר ממני >

חי אדר

New member
גם אם יועיל יזיק

אינני חושב כי דברי הרב עובדיה יוסף נאמרו מתוך מטרה לנטוע תחושה של חטא, אלא זוהי מעין תפיסה המניחה קיומו של כח פלאי מעצם נתינת הצדקה. בכל אופן לכלשעצמי אני תמה כיצד אמונה זו מכה שורשים עמוקים והופכת להיות מתכון להינצל מצרות ונזקים. הבעיה היא: כי בנתינת צדקה לשם הצלה, בעצם זה שנותן צדקה שוכח, את המטרה האמיתית לנתינת הצדקה. ובמקום שישים לנגד עיניו את מצוקתו של הזולת, הוא שם לנגד עיניו את הרווח העשוי להגיע שעל פי רוב אינו מגיע. ואף אם מגיע בוודאי שזה לא מהסיבה הזו. הכלל אם לא יועיל לא יציל, בטעות יסודו. ואדרבא גם אם יועיל הוא רק יזיק. הנזק בא לביטוי בעצם הכפפת השכל אחר אמצעים מאגיים. מעתה הואיל והצליח, זה יהווה מעין אישור ואישוש להמשיך בדרך זו. ובעצם יוצא שכרו בהפסדו,אשר תחת שיקול דעת רציונלי, נפנת המחשבה לתור אחר תחליפים חלושים ונפסדים.

Le Fay

New member
צודק. ומקובל עלי מפי אמי שחצי הצדקה

היא החיפוש אחר המקבל שהיא תביא לו את מירב התועלת (ואם אפשר בעילום שם, עוד יותר טוב, ואם אפשר לברר למה בדיוק הוא צריך, הכי טוב).

טוב

New member
ההעלמות של הילדות

האמת שרציתי אתמול לפתוח שרשור בנושא, ולא ידעתי אם יתאים לפורום. השרשור הזה אכן התפתח לענייני יעילות התפילה והצדקה, אבל אני לא יכולה לחשוב על כלום חוץ מאשר על הילדה. זה כל כך טרגי, כל כך קשה. נראה לי שבתור אמא התושות שלי אפילו קיצוניות יותר. אני ממש לא יכולתי לישון כל הלילה. אני כל כך מרחמת על הילדה המסכנה. מרחמת על אביה, אמא, משפחתה. אני כל כך מקווה שתמצא בקרוב. אני מקווה שיתברר, כפי שחושדים שקרה לילדה הערביה, שגם את הילדה הזאתי חטפו בני משפחה, והלוואי ותחזור מהר ובשלום. הלוואי הלוואי. כל כך רציתי ללכת לעזור בחיפושים, אבל לא יכלתי לקחת חופש בעבודה. אני מתפללת בדרכי שלי שהילדות תמצאנה, ומהר, בריאות שלמות ומאושרות.

אני לא יודע למה אני רגוע.

אני כמעט בטוח שזו חטיפה של האב, והבת עכשיו במקום מבטחים, בילנד, אני עוד יעשה קישור להודעה הזו, ראיתי את השער ואת הילדה, והיא לא עברה משם. חוץ מזה, אבא יודע לומר טוב מאוד "זה לא אני" בדרכים שלו, ובעיקר בשפה שמעבר לשפת הדיבור, אם הוא לא הצליח, והחוקרים ישבו איתו כל הלילה, הוא החוטף. הוא כנראה רוצה לראות יותר זמן את הילדה. אבל מה אעשה, מה שבאמת צבט לי את הלב, היא העובדה ששתי בנות אבדו, אחת ערביה ואחת יהודיה, אתם מוזמנים לראות את העיתונים היום, אם הם הוגנים. גועל נפש. אני מקווה שהיא כבר נמצאה שבתאי

מטאור38

New member
בשם האב.

נשמה למה שלא תלך ללמוד משפטים? נראה שזה בדם שלך לחרוץ גורלות. ובכלל אם זה עושה אותך רגוע, אז יצא הפסדנו בשכרך.

לחרוץ גורלות??????????

למה יש לי איזו שהיא השפעה על התנהלות החקירה והחיפוסים? אני קשור או משהו? יש איזה שהיא אחריות שמוטלת עלי? לא! אני בצער כשאני שומע על ילדה אבודה ומדמין אותה מפוחדת, כאן, עושה לי רושם שלא זה הסיפור. לצורך העניין, אני יתעלל בך קצת, תגיד, אולי אתה הוא החורץ גורלות? אתה חורץ שהיא אבדה (או שיש סיכוי סביר) ושיש להצטער בגלל זה, נו מה שאני לא יעשה יהיה בזה משום חריצת דין. בעניין לימודי המשפטים, אני יחשוב על זה.

מטאור38

New member
טוב נשמה שוב פעם נכשלתי בדבריי.

אולי בגלל שאני סתם עצבן ואולי בגלל שהילדה הזו לא יוצאת לי מהראש. אז בוא אני ינסה להסביר לך מה הפריע לי. יש לנו פה ילדה שנעלמה, זו העובדה היחידה שיש לנו, השאר תיאוריה. מי שיגיד לי בשאננות שאבא שלה כנראה לקח אותה ולכן הוא רגוע, א. הוא מתעלם מהצער של בני המשפחה כאמא שלה, הגננת שלה, השכנים אני וכל בית ישראל. ב. יכול להיות שאני נאיבי, כי בשבת בצהריים שהודיעו שהיא נעלמה אז חשבתי לעצמי בטח החלילן מהמלין עובר שוב ברחובותנו, אז אל תיקח אותי רציני. ג. נשמה, אתה הייתה שיפוטי חד משמעי! וזה תמיד מעצבן אותי. ד.אח שלי הטעות הכי גדולה שאדם יכול לעשות זו טעות בנפשו, כך שלא אמור לעניין אף אחד(ובמיוחד לא אותך) אם יש נפקמינה לדברים שלך בעולם המעשה. זה שאתה לא אחראי על החקירה לא אומר שיש לך חופש לחתו בנפשך ולהאשים. ואח שלי אני אוהב אנשים שכותבים בהדגשה בשחור חזק כאילו לדברים שנלחשים על הנייר אין מספיק חשיבות, אבל נשמה אם לא שמת לב לא אמרתי כלום . לא אמרתי שעבמי"ם לקחו אותה . לא אמרתי שאבא שלה אכל אותה . לא אמרתי שהיא נפלה לבור... לא אמרתי כלום . וזה מה שהכי מדאיג בסיפור הזה שאתה פשוט "לא יודע מה קרה". וחוסר הידיעה מתערבב לך עם המתיקות ורכות שיש בילדים וזה מתחיל לחלחל ולגרום לך לדאוג, והדאגה הזו מתערבבת עם כל החרא המבוגר שהעולם שלנו מציע, וכל זה מושלך ומועמס על חרדת הנטישה שיש לכל גבר עם שערות בחזה וזה לא עושה לי טוב. ואז אתה בא וחד משמעית אומר "אנשים אין מה לדאוג". זה עיצבן אותי! אח שלי נשמה כל האמור לעיל נכתב ממקום אמוציונלי, אז אל תקשה עלי.

ילדים שנעשה שלום בית ../images/Emo35.gif

אני אישית נורא נהנית מהויכוחים (סליחה, חילוקי הדעות) בניכם! שני גברים מסוקסים העומדים על דעתם, אחח.. לחיי הדם המרוקאי
קבלו
ממני על הנחרצות, וסתם כי בא לי... <שולם שולם לעולם, ברוגז ברוגז אף פעם... (יורה ברגרסיה)>

מטאור38

New member
נשמה.

את אוהבת לריב אז בואי
.. מה את חושבת שנשיקה תפטור הכל? (טוב תלוי..) ולמי קראת מרוקאי אה..שמישהו יחזיק אותי.. כפרות עליך בחזרה, אבל אנחנו לא רבים הוא פשוט לא מבין אותי. ואני לא מאשים אותו כי אחרי הכל גם אני לא בדיוק מבין את עצמי. ותגידי מה זה בדיוק אומר שאת ברגרסיה?

אז ככה...

שוב דבריי הוצאו מהקשרם (אני מתחילה לחשוד בקונספירציה...) א. אני לא אוהבת לריב, אבל ללא ספק בקרב מוחות אני מוצאת סיפוקים שיפה להם השתיקה... ב. אין לי ספק ש
פותרת כמעט הכל, כולל מכאובי גוף ונפש, פשוט צריך לדעת איך, איפה, מתי ועם מי... (הדגמות בימים ב´ וה´) ג. נשבר לי הדגדגן מלהיות פוליטיקלי קורקט כל הזמן, אז כן אמרתי מרוקאי (בא נראה אותך על פולנייה...), ויאללה גם לריב מותר לפעמים, די לפוצי מוצי (אח שלי, אני אוהב אותך, חולה עליך, מת לעשות לך נעים בגב.... יאלללההה.....) ד. ה´ יראה ללבב, אז אל תטריד עצמך בדברים שוליים כאלו... ה. אבא אומר שאני בשלב האוראלי שלי (בגלל הסיגריות...), אני לא רציתי לתקן את טעותו שזה לא בהכרח סיגריות... חוצמזה, רגרסיה מבחינתי זה נהדר, אם אוכל לחזור לתום הילדות, לדימיון העשיר (שעדיין מתפקד לא רע, תודה לאל...), ל"לעשות מה שבא" בלי לדפוק חשבון, ולצעצועים - אז אני לא אחשוב פעמיים... זהו לעת עתה... כל זאת ועוד בפרק הבא של....

Le Fay

New member
רק רציתי להזהיר שאם תמשיכי ברגרסיה,

בתחנה הבאה את יורדת באנאלי: אאוץ´. לדעתי כבר מוטב לעבור ישר לביזאר ודי. ובאותו עניין, אם רוצה להחזיר את הדברים שלך להקשרם, אומרים לי שיש פורום מתאים בהיידפארק (קשירות ושליטה). חוצמיזה רבי אומר שזה עניין של גברים, אז יש סיכוי שיישפך דם. באה נעלה לטריבונה? אני מביאה פיצוחים, תאספי בדרך שישיה בירות. נ.ב. איפה נעים בגב? פה, או יותר שמאלה?

עזבי זה סתם בנאלי...

היתה לי תחושה שאני במקום הלא הנכון, אבל לא הייתי בטוחה, עכשיו כשאת אומרת... ובאמת היה לי מוזר למה דוחפים פה את אלוהים לכל דבר - זה קטע של שלישיות? (לא ידעתי שהוא בקטע, אז בגלל זה אומרים "אלוהים גדול....") חוצמזה, קורונה מתאים לך, או שזה בירה של בנות? ואני באה רק אם עושים תחרות גרעפסים אח"כ (תתכונני אני אלופה...) ואם אפשר קצת יותר למטה, זהו בדיוק שם.... וואי מעולה...

Le Fay

New member
אבל אם זה ב´מת ויכוח של (שני) גברים

ומכניסים אותך באמצע, אז יותר דחוף שאת תצאי גדולה, אני חושבת. בטח בירה של בנות. ומכבי לא שותה כי לא רוצה חברים (אחד בדרך כלל מספיק לי. לפעמים גם זה יותר מדי). אז בשבילי גולדסטאר, וגרעפסים מוכנה ללמוד אם את מוכנה ללמד. בשבילך שחורים או לבנים או קשיו שרופים בקצוות? הכי טוב אלה שיודעים בדיוק איפה נעים להם בגב.

למטבע שני צדדים...

קודם כל בואי נצא מנקודת הנחה שלהיות תקועה בין שני גברים זה לא בהכרח רע
, אפשר באמצע, בצד, הפוך, מלמעלה, מלמטה - איך שבא ברוך הבא... ברשותך אני אלך על קורונה או בקרדי בריזר - כי בירה זה לא הצד החזק שלי. לגבי הגרעפסים, כשם שאבי לימדני אשמח להעביר תורתו הלאה, כי אין כמו תורה שבעל|פה|. ואחותי, השאלה מיותרת, קשיו לוקח ובגדול... <ועוד יותר טובים אלו שיודעים להנעים>

למטבע שלושה צדדים

פנים אחור וצד וזה קרה לנו פעם אחת במסגרת משחקי ילדים עם הקלפים שרוכשים לשם מילוי אלבומים מישהו הטיל מטבע ונותרה עומדת על צידה

למעלה