ההסתברות שגבר

קטנוני :))

היי, רובנו בני אדם מודרניים, שלא בנויים להבין סטטיסטיקות ולחשב הסתברויות, פשוט, לא בנויים לכך. תראה, אולי יש ביננו שאוהבים סטטיסטיקות, אבל אני בטוחה שהם לגמרי לא מבינים אותם. {מלבדך..:))} הכל זה עינין של משחק מזל, מצביי סיכון...ותוצאה אחת! והריי אתה לא מצפה שאנשיי יום יום יתחילו להתעסק בחישובים של מסה, צפיפות, משקל, גובה, יחס, אינטרקציה, השתלשלות האירוע, ויבדוק לעומק את ההתפלגויות....... בייחוד לאור התובנה החד משמעית, שמח של גבר שונה ולא במבנה ממוחה של אישה, זה כתוצאה מהשפעת ההורמונים על התפתחות המח, גברים נטולי הורמון נשי לחלוטין (תקלה נדירה אך קיימת בטבע) יכולתם המילולית החברתית שואפת לאפס לעומת נשים שחסרות הורמון גברי המתקשות מאוד באוריינטציה.

אז ככה:

אם לא מבינים את תחום ההסתברות והסטטיסטיקה - מדוע לעשות בזה שימוש לירידה סתמית? וכעת לדיון המעניין
: מוח של גבר שונה ממוח של אישה בכמה מובנים. נכון שמכתיב השינויים הללו הוא השפעת ההורמונים שמופרשים במוח. מוח של עובר "זיכרי" מוצף טסטוסטרון שגורם למוח שלו להיות בעל גזע מוח גדול כמעט פי 2 מגזע מוח של אישה (בגזע מוח אין תפקודי חשיבה, זהו אזור ה-System של המוח). מצ שני, הטסטוסטרון גם מאפשר למוח יכולת טכנית של מוטוריקה גסה, יכולת התמצאות במרחב, חשיבה מתמטית וראייה תלת ממדית משופרת. לנשים לעומת זאת, יש יכולת משופרת בתקשורת מילולית - תפיסת השפה שלהן, יכולת השימוש בשפה ומוטוריקה עדינה. הבדל נוסף, טמון באזור במוח הקרוי אמיגדלה פעיל יותר אצל גברים (ולכן יש להם אינסטינקטים מהירים יותר, והשפעה מיטיבה על הזיכרון לטווח ארוך - ואנא, בלי שאלות מדוע אתן נשאלות איפה הוא הניח את המפתחות של האוטו...) אינני טוען שאין הבדל בין נשים וגברים. יש הבדל, ולא ייפלא לכן שלגידול צאצא, הטבע יצר את הצורך בלהיות זוג. בדרך הזו, כל פרט בזוג תורם את יכולתו המשופרת בתחום בו הוא באמת עדיף. מה שפגע היה הדרך המזלזלת שבה נכתבו הדברים - תוך ניצול העובדה שמדובר ב"מחקר" שלא פורטו לגביו תנאי המחקר והשפעתם האפשרית. יתכן שמדובר בסוג של הומור כלשהו - נשגב מבינתי להבין הומור שכזה.

מה שפוגע בי, אישית.

זה שלא הבאת כלום משלך... מלבד -העתק הדבק- מהאנציקלופדיה המקומית. ציפיתי למשהו נישגב ממך, אם כבר מישהו מקליד כאן על חוקיי ההסתברויות... איינשטיין אמנם גבר, זה בטוח, האונה הימנית שלו נשית לחלוטין לעומת וואן גוך שהוא שמאלי תרתיי משמע...עכשיו ספר לי על ההסתברות וההתפצלות בעקומה המתמטית הזו איש יומרני.

זה מה שפוגע בך?

חבל - לא היתה כאן שום כוונה לכתוב הגיגים כלשהם, רק לספק נתונים הקשורים לדברים שכתבת כאן, שגם הם לא היו יותר מאוסף נתונים - ממש כמו הנתונים על אינשטיין וואן-גוך. אינני מכיר אותך, אינני יודע מי את, ולהיכנס לדיון שמכיל השקפת עולם ומחשבות שלי - אני נכנס אך ורק עם מישהו שאני מרגיש נוח במחיצתו. כיצד יכולת לצפות להגיע למצב שכזה בשעה שאני פגוע מיחסה של "מראה-שעל-הקיר"? לגבי דידי - מדובר פחות או יותר כדרישה משבוי להנות מאירוח שוביו. מבחינתי, את יכולה ומוזמנת לקחת את הדברים להיכן שאת רוצה - אינני צריך לא את אישורך ולא את התפעלותך ממחשבותי - אלו שדות פרטיים לחלוטין שלי ורק מתי מעט מוזמנים להיכנס לשם - לא היית שם, ולא התכוונתי לתת לך שמץ גישה לשם. כעת, אם כבר אני נחשב בעינייך איש-יומרני, אשלים את התמונה הזו בכך שאומר שאת הביוגרפיה של ואן-גוך קראתי בגיל 15 לערך. את הבנת היחסות, המתמטיקה והיקום של אינשטיין אני מכיר ומבין כהתמחות - אבל גם אלו לא יותר מאשר נתונים. כדי לדעת יותר מאשר נתונים סתמיים - צריך לדעת לקבל הרבה יותר מאשר סתם "לדרוש לקבל".

asafgery

New member
חבר

אתה חכם, בכך אין ספק. כל הכבוד לך. אל נא נשכח ששכל הוא דבר שנולדים איתו - זוהי מתת שמיים (או מתת הגנטיקה המשובחת אם נרצה). נכון שניתן לפתח אינטלגינציה, אבל לא הרבה מעבר למה שקיבלנו מראש, לכן אני חושב שלנפנף בשכל מחד ולרדת על אלה שלדעתי לא ניחנו בו מאידך, אלו לא מעלות גדולות בשבילי. מעבר לכך, אנשים רבים שניחנו בשכל, לא רואים צורך להפעיל אותו בכיוונים שאני בוחר. לדוגמא - לי אין כח להבין את כל החוקים של הכדורגל מבחינת ליגות, בתים, ניקוד ושיבוץ קבוצות. אני בטוח שזאת לא תורה מסיני ובכל זאת אין לי כח להתעמק בה פשוט משום שזה לא מעניין אותי בגרוש. אתה אוהב סטטיסטיקה והסתברות? יבושם לך. אין זה אומר שאחרים חייבים להתעניין או להבין בזה כדי לצטט מאמר שראו באינטרנט. אני בעד כבוד לבני אדם באשר הם, ללא הבדל דת, גזע, מין ורמת אינטלגנציה. שבת נפלאה.

morag40

New member
מורה ומודה תרוחם

חה חה יש סיכוי מאוד סביר שיש לך מצח מאוד מאוד גבוה (ומשקפיים) אגב גם תלמידי בכיתה א' מכירים היטב את הביוגרפיה של ואן גוך

אולי XY זה אנחנו גנטית ../images/Emo11.gif

אבל "נושאות ה-XY" הן ממש לא אנחנו. אלא מין נוסף ומיוחד שמוצא את הנאתו בניגוח שובניסטי, בין אם של נשים ובין של גברים. אם תרצה, הכוונה היתה ל"נשים שובניסטיות". קיוויתי שזה ברור דיו - טעיתי.

ה XY היחידי שנשים נושאות

זה כשיש להם עובר זכר ברחם. מעבר לזה, אין שום Y אצל נשים חוץ מאולי בזמן סקס שה Y נכנס פנימה כדי להציץ ובורח לו מיד החוצה.

לא ממש - יש בהחלט נשים שהמבנה

הכרומוזומלי שלהם הוא XY. מדובר בעצם בגברים בעלי גוף נשי, עם אשכים פנימיים, מיעוט שיער גוף ומבנה מוח נשי. אבל הכוונה שלי היתה דווקא ל"נשים-גבריות" שמחפשות כיצד לרדת על הגברים, בנות דמותם של הגברים השובניסטיים. את "נושאות ה-XY" או בעצם "נשות ה-XY" לקחתי רק על דרך ההשאלה מהפן הפיסי לפן הפנימי של האדם.

אה, הבנתי ../images/Emo141.gif

אתה יודע, אתה עושה לי דז'ה וו קטן. ותיקי הפורום (יערית, חיפושית, מעוף) יספרו לך, שפעם היה כאן גולש שניהל מאבקים עקשניים נגד השמצת גברים, דרש להימנע מהכללות ותבע לקבל יחס של כבוד כגבר וכאדם. הגולש הזה הייתי אני. הימים עברו, ובאיזשהו שלב הבנתי שעץ עקום לא מתיישר, שאם הוא מתיישר תיכף באים שלושה עצים עקומים במקומו, ושהמרמור והמרירות שנוטפים מההודעות האלה (גם כשהם מתחזים ל"בדיחות" ול"שטויות קלילות") נכנסים לסיסטם שלי ועושים שם דברים לא טובים. ירדתי מזה. אני מתרשם שאתה מצוי בתחום המיחשוב. אם כן, עצתי לך היא שתימנע מלטעון את החומרים האלה לזיכרון ולבזבז עליהם מחזורי מעבד. פתח רק הודעות של גולשים, שאתה כבר יודע שהגישה שלהם לחיים חיובית יותר וביקורתית פחות. אלה האנשים שאתה רוצה בחיים שלך, לא ?

../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gifאבל לא תמיד מצליח

אמנם אינני איש מחשבים - אבל הם כלי עבודה חשוב לגבי כמבצעי החישובים שאני צריך. גם רק עם הנגיעה הזו בתחום המיחשוב, אני מכיר את הצורך בשמירה על כמה שפחות תהליכים צרכני משאבי זיכרון ומעבדים כדי לעשות את המשימה החשובה. רק מאי - שלעיתים הסאה מוגדשת יתר על המידה - בתוך יומיים כותבת גזענית כלפי גברים-גרושים אחת שמתחנחנת על כך שהיא איכשהו ראתה את האור, ומצד שני כותבת אחרת על יכולות מנטליות מפוקפקות של גברים. מעניין מה היתה התגובה (המוצדקת!) כלפי גבר שהיה נוהג כך כלפי פוקדות הפורום
בהחלט אקפיד להבא יותר על מי שאקרא את הגיגיהם
תודה על ההמלצה

די, אל תהיה כזה רציני...

אף אחד פה לא קובע גורלות, ולא דן בנושאים של חיים ומוות... אנשים פה מביעים לכל היותר את דעתם. וזה נכון לא רק לך, ולא רק לשירשור הזה.. המראה (היפה) כתבה בהומור את שכתבת.. עליך קשה להגיד שאתה שלא מבין, לכן אכתוב שאתה כנראה לא קורא (מהכיוון הנכון) .. תן חיוך , ואז גש לקרוא את ההודעה שנית. מהמקום הזה היא תראה לך אחרת..

אתה יכול להצליח יותר ../images/Emo141.gif

זה דורש קצת עבודה עצמית, אבל יש דרכים ללמוד איך לרוקן את הסאה לפני שהיא נגדשת. יש גם דרכים לזהות ממקומות ומאנשים שמביאים אותך לנקודה הזו ולהתרחק מהם. לכל אחד מאיתנו יש כפתורים שמפעילים אותו וגורמים לו "להתפוצץ" ולנהוג בצורה דפוסית, הרבה פעמים בניגוד לאינטרסים שלו. אני נזכר איך אני הייתי "מתפוצץ" לא רק מהשמצת גברים אלא גם מבדיחות אתניות (כאלה שמבוססות על ההנחה השגויה שהאשכנזים הם טיפוסים קרים והמזרחיים לא כל כך חכמים). עבדתי על זה קצת, והיום אני כבר לא "מתפוצץ" מזה. קצת עצוב לי בשביל מי שמחזיק בדעות האלה, זה הכל.

לא פשוט וגם אני ניסיתי ועדיין מנסה

מסכימה עם מה שאתה אומר. כשרק התחלתי "להשתתף" בפורומים השונים ולחלק את דעותי.... שמתי לב שחלק מהתגובות ממש מצליחות להוציא אותי משלוותי. וזה די מדהים בסך הכל אם אתה חושב על זה. ואז החלטתי לקחת את זה כפרויקט ולנסות לעבוד על עצמי לא להתרגז. אני עדיין מנסה.....
יש ניקים מסויימים, שאתה כבר פחות או יותר מכיר את צורת המחשבה שלהם ופשוט לא נכנס לקרוא את ההודעות: כי בעיניך הם סתם משעממים, או מטופשים-כמובן בעיניים שלך, או סתם מרגיזים אבל בלי עניין. יש את המרגיזים, אבל עדיין שווים את התייחסותך ויש ויש ויש.
וכמובן שיש את אלה שאתה פשוט נהנה לקרוא אותם וחושב לעצמך, אחחחח לו הייתי אני כזה שליו ושנון ומצחיק
בסופו של דבר, זה מלמד הרבה על עצמך ועל אורך הפתיל שלך (שלי במקרה הזה כמובן....
) לא מפסיקים ללמוד בחיים אף פעם.

מראה שעל הקיר

הדברים שאני עשיחתי במקביל הרבה נשים היו יכלות רק לחלום אליהם אז בבקשה תפסיקי להחליל מה שאני זוכר על הדרך בלי יומנים פינקסים ואחרים גרושתי צריחה תזכורת של כל העולם ואחותו אז בבקשה כל אדם או אדם גם אם הוא לא בנאדם שיהיה לך החלה לילה תיתאפרי ממול המראה ותישאלי אותה כמה את יפה

למעלה