ההכנות שלי לשבת

ההכנות שלי לשבת

אתמול בקשתי מחמודה אחת שתעזור לי לנקות את הבית היא הזיזה את כל החדרים מלבד החדר שלי , ששם היה הכי חשוב לנקוןת אז יש לי בית שטוף שחצי בוקר החזרתי את הדברים למקומם ואת החדרים סדרתץי היום , ואת החדר שלי ניקיתי חפיף היום אז בשביל מה להביא עוזרת אם אני עובדת קשה יותר לפני ואחרי ובערב שהתחלתי לשטוף ירקות שהגיעו מהירקן וחתכתי אותם המטבח התלכלך מחדש והיום בבוקר עמדתי לבשל משהו לשבת ובשלתי בשיא החום ונמטפתי מהזיעה בדרך כלל עושה ההפיך מבשךלת בערב הקריר וביום ששי מנקה וזהו ועכשיו קמה לתלות כביסה ולנקות מחדש את המטבח כאילו לא היתה פה אתמול עוזרת ובערבו של יום הכנתי לי אתמול דייסת סולת תפלה כמו שאני מכינה כבר שבועיים אכלתי והלכתי לישון עייפה ויודעת שכל ההכנות לשבת לפני ביום ששי בבוקר והגעתי למסקנה שעדיף לנקות בקצב שלי ולותר על העוזרת ואת העלות של העוזרת לקנות אוכל טעים במקום לעבוד שעות בבית להיות מותשטת וכואבת פיזית , וגם כועסת על הבלגן שנשאר בבית אחריה וחוזרת למשפט הכי טוב שאני אעשה לעצמי ולא יכולה לסמוך על אף אחד/אחת בכלום וזה כואב כי כיום אני יכולה לעשות פחות ופחות כל שבוע , ואני כן תלויה באחרים אבלך לא עושים מה שאני מבקשת אלא מה שהם רוצים ואני צריכה לשלם להגיד תורה ולהחזיר סדרי בראשית אחרי ה"עוזרים" שךלא עזרו כלל , זה חוסר אונים נוראי כרגע ואין בי כח לרדת לקנות אוכל מהמעדניה שאני אוהבת , יודעת שהשבת אסתפק בכלום וצריכה ללמוד לא לסמוך על אף אחד רק על הבורא כמו שאומרים בברכת המזון "אל תצריכנו למתנת בשר ודם, אלא לידך הגדולה והפתוחה " "אשרי הגבר אשר בוטח בה' ," הטמנה היא נותנת כח לאדם/אשה העוזר לעצמו וזה עדיף מהעזרה של האחרים שאף פעם לא באה בזמן שהוא צריך ובמרום שהוא צריך ומתפללת לשבת שקטה ורגועה שתחדש את כוחותיי כקדם

לא קל ../images/Emo201.gif

אנחנו פה בשבילך לתמיכה, זכרי זאת

למדת להתארגן לא בדקה האחרונה

בסך הכל הבית נוקה ואוכל התבשל אם אתחיל להתארגן לפני סוף השבוע לא אבקש עזרה צריכה להתארגן אחרת במשך השבוע יש לי משימה רוצה עוגיות , עושה אותם דלות בסוכר עם אגוזים וחמוציות במקום צימוקים זה פרויקט שרותה להוציא לפועל השבוע , ופה אצטרך ללוש בידיים

tailka

New member
אני מבינה

על מה את מדברת כל כך ... אם היית שכנה שלי הייתי מביאה לך מהאוכל שהכנתי פסטה בולנז עם הרבה קטשופ ועגבניות מקופסת שימורים סלט שתחכתי בעצמי .. ולחמניות כאילו שעשיתי בתנור .. ואני שותפה למסקנה שלך שצריך לעשות דברים בקצב שלך .. הרי לאן בעצם יש למהר ??? ולסיום למרות שאני מאוד מבינה על מה את מדברת בנוגע לטיבם של האנשים בעולם הזה או לפחות רובם תני להם הזדמניות (כמובן בקצב שלך ..
ועד

הכנת אוכל נפלא

אני הכנתי תבשיל על חצילים עם עלי מנגולד ועוף בלימון ושום יצא טעם של תבסשיל בשם מנזלה שעושים אצלנו בעדה ולחמניות מקמח מלא שהופשרו ותפוחי אדמה בתנור ברוטב של שומשום ותבלין גריל עוף ושמן זית שנאפה בתנור ולקינוח אבטיח , שנשלח אתמול ע"י הירקנית אז הסתדרתי יפה עם הבישול , כי הכאבים בצלעות תקפו פחות היום ומדי פעם התכופפתי ונשענתי על השיש במטבח כדי להקל על כאב הגב והפלטה של שבת מוכנה עם מים חמים לכל השבת צריכה להתעמל יותר אז ההתכוצות הזו תפסק , יותר מדי זמן הייתי מושבתת ועשיתי עוד משהו היום בצהרים לקחתי כמוסה של ויטאמין B מקווה שזה עזר ננסה מחר שוב

tailka

New member
צריכה תירגום

מה זה עלי מנגולד ? מנזלה זה תבשיל אתיופי ? איזה ירקנית מגניבה יש לך .. קניתי היום מילון בסופר והירקן אמר לי שמלון זה המון מזל .. נראה אם היה לי מזל מחר

עונה לך

עלי המנגולד א סלק עלים אילו עלים ירוקים גדולים עם גבעולים עבחים לבנים תמצאי אותם ליד העשבים זה באריזה של ניילון נושם כמו חסות עלי סלק ירוקים או השפה של המדעי עלי מנגולד אפשר לאדות אותם לפשטידות למילוי הם כמו תחליף לטרד ירד מוכר במטבח הספרדי יש לי ירקנית נהדרת אשה מקסימה יש להם חנות ענקית , שאני באה אליה מקבלת יחס מקסים ובאחד הפעמים חברה נתנה את הטלפון ואמרה תתקשרי היא תשלח לך תרגישי טוב ותלכי ותשלמי את הירק אני אוכלת היא רשמה שאני חייבת שבוע הבא אלך ואשלם את החוב זה סידור איתם שנים , היא מפעילה צוות של עובדים 3 אנשים ליד הקופה יש אצלה את כל טוב מכל העולם , ובחוץ יש דוכנים עם ירק יותר זול של אתמול כזה יותר זול הברכה שהם רואים בא מזה שהם מוכרים במחירי שוק ואנשים באים אליהם מכל השכונה מלון זה פרי טעים מאד , מאחלת לך שבת נהדרת וטעימה

מנזלה בא מהמטבח הסורי לבנוני

זה חצילים מטוגנים שמתבשלים עם תפוחי אדמה ובשר או עוף מניחים את תפוחי האדמה ועליהןם החצילים המטוגנים ומעל הבשר או העוף או הקציצות וזה מתבשל על אש קטנה , ומתערבב והטעמיםם משהו אני השתמשתי בירקות אחרים ובלי טיגון וקבלתי את הטעםם הזה והוספתי מיץ לימון שהחצילים לא ישחירו המטבח הסורי והלבנוני מאד דומים , יש המון תבשילי ירקות עם בשר או עוף או קציצות של בשר טחון אם יצא לא יש ספר הבישול הלבנוני שם מאמינה יש אץת המתכון אני למדתי מסבתי לבשלואמי בשלה לנו דברים שהיא למדה לבשל בדמשק וגם ן דודה שעלתה הרבה שנים אחריה מבירות , לפעמים מסבירה לי מה שאני שכחתי איך להכין הם הכינו אוכל מאד בריא בבית טעים לא מטובל בכלל , הטיבול זה כמון או בהר שאני לא יודעת מה זה ומעט מאד מלח מקווה שעניתי לך יקירה ותגידי איך את מכינה לחמניות בבית תני לי את המתכון בבקשה אכין לחמניות , צריכה את זה בשביל ברכת המוציא לחם , ככה אני קונה לחם פרוס אבל בהמוציא צריך לחם שלם או פיתות או לחמניות

tailka

New member
נשמע טעים...

האמת אין לי מתכון אני לוקחת ביצים, חלב , קמח , פודינג (או סוכר) , שמרים, קמח טופח , שופכת קצת מכל דבר לשה לשה .. עד שאני מרגישה שזה מוכן ניסתי כמה פעמים .. ובהתחלה זה היה מר אחרי זה זה היה נמוך ואז מתוק ופיתאום .. זה קיבל צורה של לחמניה

שמרים וקמח תופח , שילוב מעניין

השמרים צריכים קמח רגיל ומעט סוכר והם תופחים , אז יש בצק נהדר וקמח תופח מאליו ישבו אבקת אפייה כך שלא צריך , שמרים שעבורם הבצק צריך לנוח ולתפוח אני אארגן לך מתכון של לחם בית מהשכנה המרוקאית של, י יוצא לה משהו כמו בגטים מעולה ממש ואעביר לך במסר או פה תלוי באישור של הפרפרית שלנו שהיא אופה מעולה ואת יכולה להכנס לאתתר של קרין גורן יש לה מתכונים מעולים לאפייה וממש קלים

למעלה