היה ממש ממש טוב!!!!
כמצופה סה"כ, כי אחרי כ"כ הרבה זמן ולפני כל האלבומים החדשים שעומדים לצאת (סאב, מומי, כלא, הדג נחש ועוד) אי אפשר היה לצפות אלא להרבה חומרים חדשים (וטובים).... בנוסף, ההנחיה של לירון הייתה מצויינת כרגיל ובקיצור... אני חושב שמכל ההופעות נהניתי, חוץ משתיים - פישי (שזה די צפוי) ומהרביעיה הפותחת... וגם באזימוט אחורי זה היה מעולה... ולהיות על הרגליים\לרקוד מ-6 עד 6 זה קצת מעייף....(במיוחד עם זה אחרי 6 שעות עבודה), אבל סה"כ היה ערב פצצה, ממש טוב! זה בערך הסיכום הכללי ואני אנסה קצת לפרט יותר לפי מה שאני זוכר קודם כל סניקרס - לא ממש ציפיתי ממנו להרבה ת´אמת, אבל ממש הופתעתי לטובה והוא נתן ממש הופעה טובה, וגם הגיחה הראשונה לבמה של סאב שי ורויאל הייתה מעולה, ההופעה של נונסטופ הייתה פתיח מעולה לערב מעולה פישי... הממממ אין יותר מידיי מה להגיד חוצמזה שהבנאדם יודע לעשות מעצמו צחוק כמו שצריך, ואני (ברצינות) לא חושב שהיה אתמול אחד בקהל שהעריך את מה שהוא עשה חוץ מחבורת השפוטים הידועים גם בשם "התלמידים בביצפר של פישי", בשיא הרצינות... והניסיון העלוב שלו לחקות את סאב? תעשו לי טובה... הוא רק עשה מעצמו צחוק... בכלל, זאת לא הפעם הראשונה שהוא מנסה לחקות אחרים וכל מה שיוצא לו זה חיקוי עוד יותר עלוב של עצמו מחקה אחרים... ינון היה מדהים, כרגיל.... פשוט מדהים, כיף לראות שיש לנו בארץ מישהו שעושה ביט בוקס ברמה כזאת, כל פעם מחדש... בכלל זאת אומנות לא כ"כ נפוצה כבר, ובמיוחד שלא פה.. ואני חושב שיהיה נחמד לראות את מי שעושה את זה יותר כי ממש לא יצא לנו לראות או לשמוע מינון משהוא מאז החישגוזים הקודמים ולפני זה מהתקופה הקצרצרה יחסית של ההצלחה שלו בטלוויזיה (דודו טופז ופרסומות לפני איזה 5-6 שנים אם אני לא טועה בתור "בועז וינון"), זה באמת דבר מיוחד... מוקי ופילוני - אישית אני לא מת על מוקי אבל הוא בהחלט מופיע מצויין, אין מה להגיד, הופעה בהחלט טובה סה"כ הרביעיה הפותחת, בנוסף לפישי.. היו המופע השני שבו ראית יותר אנשים בקהל מדברים בינהם מאשר מרוכזים במופע... וזה חבל, אני חושב שיש לזה כמה וכמה סיבות, הראשונה? הם לא מופיעים משהו והם בעצמם נראים קצת רדומים השניה (שאולי יכולה להיות ראשונה) - הם ממחזרים את עצמם ממש! את כל השירים כמעט אולי חוץ מאף אחד (שהיה השיר ה"חדש" של החישגוזים בפארק הקודם) ועוד איזה שיר הם עשו כבר בחישגוזים 2-3-4 של קיץ 2000 ככה ש... אולי הגיע הזמן למשהו חדש?! ובכלליות אני ממש לא חושב שהם ראפרים כאלה מוכשרים, אני הרבה יותר מעדיף אותם בתור מפיקים ההופעה של מומי הייתה מצויינת! גם אם לפעמים ואוויר, שירים שהוא שר לבד, הם שירים מדהימים ואני מאחל למומי את כל ההצלחה שבעולם עם האלבום ועם הסינגל החדש "גם אם לפעמים", ושאר השירים בהם הוא אירח ראפרים, הלילה עם נימי, שיר מעולה! וגם 7 מטר מעל כולם עם כלא 6 (המעולים, עוד שניה נכנס לזה..) והארכיון (שציפיתי לראות אותם גם מופיעים לבד, וחבל שזה לא קרה) היה מעולה וכמובן "חי מיום ליום" שאין יותר מידיי מה שעוד נותר לומר עליו, אבל היה ממש נחמד לראות את האווירה שהייתה בזמן שהם שרו אותו ושוב - אחת ההופעות הטובות של הערב כלא 6 - עוד הופעה מעולה! ממש אהבתי את החומרים החדשים שלהם, מהשיר עם צ´ולו ועד האנפלאגד הנחמד עם רויאל (שמלבד זה שיש לו שם יפה הוא גם מוכשר בטירוף
), הופעה אנרגטית, איכותית ומעולה שבהחלט השאירה טעם של עוד לאלבום שנקווה שייצא בקרוב, אגב... נאמר על איתמר הראפר המשתפר של השנה? אני בהחלט מסכים! איתמר מעולה והוא בהחלט השתפר מאז שנה שעברה ואולי הדוגמה הבולטת של הפריסטייל שהשמיעו פה, אבל זה לא חדש... כי בכל התקופה האחרונה, מי שעקב יכל לראות כמה הוא השתפר, מהופעות קטנות בג´י ועד לפריסטיילים ברדיו, אבל לא רק הוא... בכלליות אני חושב שכלא שש התבגרו מאוד, גם מבחינת טקסטים וגם מבחינת רצינות במוזיקה והכל, וזה ממש משמח, בהחלט אפשר לסמן אותם כדבר הבא לדעתי... בויאקה - שוב, לא ציפיתי להרבה, אבל קיבלתי קצת מעבר לציפיות, הופעה טובה ונחמדה, בקטע של "זאת האמת שלי" הבית של קוואמי היה ממש ממש טוב! סנאגל והרנש היו ממש ממש מעולים! ולמרות שהם עשו רק שיר אחד הם בהחלט השאירו חותם די גדול אתמול וממש הרשימו...! ולבסוף, הסיום של הערב, שתי ההופעות שהכי ציפיתי להן וגם הכי נהניתי בהן סאבלימינל והצל והדג נחש...! סאב והצל היו ממש מעולים! כל השירים החדשים ממש טובים, במיוחד בילאדי עם ליאור אלמליח ואפילו יותר "הציר" - שיר בהפקה מדהימה של מומי לוי! עם בית מעולה של סאב, בית נחמד של הצל ובית מדהים(!) של שי, וכמובן שמומי מוסיף המון עם הקול שלו... הדג נחש - שונים לגמרי מכל הופעות הערב, היחידים שמופיעים עם כלים חיים, ובכלל אני פשוט מת על המוזיקה שהחבר´ה האלה עושים, והם גם מופיעים פשוט מצויין! וגם השיר החדש עם המספרים היה מעולה משמיעה ראשונה לפחות.. וזה היה סיום הולם לעוד "ליל חישגוזים" מצויין (אגב, מה שמצחיק זה שהפעם בכלל אל קראו לזה ליל חישגוזים אבל השם הזה נכנס כ"כ עמוק עד כדי כך שכולנו כבר קוראים לזה ככה אוטומטית) אחרי זה חגגנו עוד קצת באזימוט, והיה ממש ממש טוב... וחזרתי ממש ממש עייף הבוקר ואני עדיין מת מעייפת למרות שישנתי כל היום, אבל החיוך עדיין נשאר אני יודע שאולי (לא אולי - בטוח) הארכתי יותר מידיי בהודעה הזאת, אבל חפיף, היה לי איזשהו צורך לסכם את אתמול מהזווית שלי... וזהו