ההימור של פסקל

vizini

New member
לא תתחמק בכזאת קלות.

את הידע ניתן ליצג. נניח כי אנחנו מיצגים אותו ע"י שרשרת של סימנים שנקרא להם "נוקלאוטידים". תסכים בוודאי שאורכה של שרשרת זו ארוך עשרות מונים מכל DNA שקיים. איך הגיע שרשרת זו לידי קיום? במקרה? הלא על שרשרת קטנה ממנה (היא שרשרת ה-DNA) אתה מקשה. אז ההסבר לדעתך הוא השרשרת הארוכה יותר? אתה גם טועה בהבנתך את תיאוריית המפץ הגדול. אני מציע שבתור התחלה תקרא את זה: http://forums.ort.org.il/scripts/showsm.asp?which_forum=91&mess=1748813

Governor

New member
אולם, עיני הכל רואות

שאתה הוא המתחמק השכחת דני? אינך בפורומך הנלעג. אתה בשטח פתוח חסר מסתור, אליו גררתיך, והריני משחק בך להנאתי, כחתול בעכבר המום כאן לא תהיה לך ברירה אלא לפעול על פי רצוני... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

Governor

New member
אולם, עיני הכל רואות

שאתה הוא המתחמק האם כבר הבנת מדוע ס"ה האנרגיה ביקום הוא אפס? האם כבר הבנת שמורכבות אינה עצוב תבוני? התשובות כאן כזכור, כבר הסכמת שאין תכלית (purpose) ליקום השכחת דני? אינך בפורומך הנלעג. אתה בשטח פתוח חסר מסתור, אליו גררתיך, והריני מהתל בך להנאתי, כחתול בעכבר המום כאן לא תהיה לך ברירה אלא לפעול על פי רצוני... ______________________________________________________________ 0284392570 דניאל_בלס

מה שאני אוהב אצל המאמינים

הוא שהם מנכסים להם לוגיקה ומתמטיקה וקובעים כי יש 50 אחוז לקיומם של חיים לאחר המוות, אך כאשר מוצאים סתירות אצלהם הם מיד קובעים כי הלוגיקה שלנו לא תקפה בכלל. חיים לאחר המוות הם עניין שרירותי, לכן אין כל טעם להניח שיש 50 אחוז לקיומם, אלא אם אתה רוצה להניח 50 אחוז קיום לכל יישות שרירותית. מכיוון שיש אינסוף ישויות שרירותיות, אזי אינסוף חלקי 2, שזה עדין אינסוף, מתוכן קיימות. האם זהו המצב? חוששני שלא. ובכלל, למה שנניח שיש חיים אחרי המוות? ישנו מתאים סטטיסטי של 100 אחוז בין פעילות מח תקינה לבין חיים, מכאן, שכשהמח חדל מלפעול, כך גם מעבד הנתונים המשוכלל, ה"אתה" ו"אני", מתים. אגב, ההודעה שלי לא היתה כ"כ קשורה להימור של פסקל במובן שאתה התייחסת אליו. היא הצביעה על כך שלשיטתי, המניעים של אתאיסטים לגבש את תפיסת העולם שלהם ברוב המקרים הם יותר עניינים, שכן הם הולכים בניגוד לרווח.

L7

New member
וחוצמיזה-אלוהים מתעב חנופה דתית.

כמו כל אחד. האתאיסט ישר הדרך מעורר באלוהים כבוד והערכה.

ואתה אמרת שאין אלוהים...

אבל כל הזמן הזה ביקשת את הערכתו. i'm impressed

L7

New member
פנטה ,לא כך.החולשה של הרעיון הדתי

היא ברעיון התיקשורת בין האדם לאלוהים. ללא תיקשורת ביניהם אין דת. לדתי נוח להתווכח על קיום אלוהים, למרות שכאמור לאלוהים רלוונטיות מוגבלת לרעיון הדתי. לצורך הויכוח אני מעדיף לעיתים להניח קיום אלוהים.

Dark Muse

New member
את האמת גם אני חושב שאלוהים מעריץ

אותי יותר מאשר אנשים שמאמינים בו והולכים לבית כנסת ואפילו שאני לא מאמין שהוא קיים, אלוהים היה מעדיף אנשים טובים כבני אדם ולא כבובות שעבודים יומם וליל את אלוהים.

shlob

New member
אני מבין

שיש לך דיבור איתו - תשאלי אותו אולי מתי יגיע סוף העולם.

למעלה