ההורקרוקס השביעי...

אממ...

אם דמבי היה מלמד את הארי הלטת הכרה אז בוודאי שהארי היה מצליח וכך הוא לא היה רואה את החיזיון של סיריוס וסיריוס לא היה מת! אבל כאן הייתה הטעות של דמבלדור: הוא נתן לסנייפ ללמד את הארי כשהם שונאים אחד את השני וכך אי אפשר ללמוד ולהצליח ולכן הארי ראה את החיזיון שגרם למותו של סיריוס. ודמבי טעה גם: שהחליט לא להסתכל להארי בעיניים שאולי וולדי היה מרגל אחריו בעצמאות הארי, הוא היה צריך ללמד את הארי הלטת הכרה וכך הוא היה יכול להסתכל לו בעיניים.

your avi

New member
הארי

פשוט לא טוב בהלטת הכרה- לא קשור מי מלמד אותו. זאת החולשה של הארי- הוא נותן לרגשות שלו לשלוט עליו- מה שדי מוציא את עניין הלטת ההכרה מהחשבון.

אוקיי, את צודקת

ובלי קשר, גם הארי וגם דמבי טעו. מה שאני חושב, שאכן הארי טעה ולולא הוא אז סיריוס היה חי וכל מה שדמבי האשים את עצמו זה כדי להרגיע את הארי.

אףפעם

New member
כתוב בחמישי נראה לי...

שהאשהרות של דמבלדור בדרך כלל מבררות כנכונות זה בפרק בית בלק האצילי ועיק הימין בחמישי.

Pr0NgS

New member
הגבה בכלליות לדמבלדור וטעותיו:

כן, דמבלדור טועה. אנחנו נשים לב שהוא טועה בעיקר באנשים. אני רואה די הרבה אומרים שיכול להיות שהכל לא נכון בגלל אירועים אחרונים, אבל זה לא חייב להיות ככה. הוא חקר המון עם הידע והשכל שלו, כך שלדעתי בנקודה של ההורקרוקסים הוא צודק. זה שהוא טועה טעויות רגשיות ואמוניות לא חייב לומר שהוא טועה גם לגבי ההורקרוקסים.

שומו

New member
.

אולי הוא עשה את ההורקרוקס מול פניו של זנב-תולע, אבל זנב תולע לא ידע מה עשה
אולי הוא לא ידע מה זה הקסם הזה

n lee

New member
בספי השישי

כתוב במפורש שיש 6 הוקרסים, החלק השביעי של הנשמה חייב להיות בתוך הגוף של וודלמורט. לפי הספר 2 הורקרסים הושמדו - הטבעת של סלית'רין והיומן של טום רידל. וכן ישנן השערות לגבי ההורקורסים הנוספים, נגיני (הנחשה), התליון של סלית'רין, הספל של הפלפאף, ומשהו של ריבנקלו או של גריפנדור. ואת כל ההורקאסים וולדמורט עשה לפני שהוא חזר לעצמו עכשיו (ז"א לפני 18-19 שנה שהוא עוד היה בשיא כוחו). וולדי לא עשה הורקראס בפניו של זנב תולע. הייתה שם נגיני, שכנראה היא הורקראס, שהייתה איתם וולד' היה שותה את הארס שלה (או משהו כזה). זנב תולע הוא שפל מדיי בשביל להיות RAB

רעיושש

New member
למה?

למה "וולדי" לא עשה הור' מג'יימס או לילי? את הארי הוא לא הרג,אז כנראה שנגיני היא כן הור' כי מתי שהוא הרג את הזקן אז הוא הכין את האחרון חביב. וכולם יודעים מה רבה חיבתו לנחשים... :) נרשם עוד שנייה,זה עדיין יואל...

The Aplle Eater

New member
אם אני לא טועה

אז כתוב שוולדמורט התכוון להכין את ההורקרוקס השביעי עם הארי, אבל הוא לא הצליח. לכן יכול להיות שאפילו עם הרצח של ברטה מהשמה הוא הכין הורקרוקס, כי היא הנרצחת הראשונה אחרי לילי. ייתכן שעם הרצח של ברטה הוא הכין את ההורקרוקס של נגיני. זה הגיוני?

הספר לא לידי, אבל..

אם אני זוכר נכון, אז זה נמצא בפרק ההור` (עמוד 459). ושם דמבי אומר להארי שהוא בא לעשות את ההור` האחרון ממנו(הארי)ולבסוף הוא נכשל, ואז הוא רצח את פרנק ע"י שהשתמש בעזרתה של נגיני ומשם הוא יצר את ההור` האחרון. אודה לך מאוד אם תביא את הציטוט המדויק, כי רק בערב שאני יהיה ליד הספר אני יוכל לכתוב לך את הציטוט.

The Aplle Eater

New member
הציטוט-

"אני בטוח שהוא התכוון להשתמש במוות שלך כדי לייצר את ההורקרוקס האחרון שלו. כידוע לנו, הוא נכשל. אבל אחרי הפוגה של כמה שנים הוא השתמש בנגיני כדי לרצוח מוגל זקן, וייתכן כי אז עלה בדעתו להפוך אותה להורקרוקס האחרון שלו. היא מדגישה את החיבור לסלית'רין...". זה אומר שנגיני הכישה את פרנק? כשכתוב בעצם שהוא מת או מהלם, או מאבדה קדברה. משהו פה לא מסתדר. וזה גם מראה שדמבלדור אכן שכח שהוא רצח קודם את ברטה?

תודה על הציטוט

ודמבי לא שכח שוולדי רצח את ברטה. אלא כנראה לוולדי לא היה מספיק כח כדי לייצר את ההור` מברטה. ואז כשעבר כמה זמן, הוא קיבל יותר כח ומזה הוא רצח את פרנק ויצר הור`. ואיך בדיוק הוא רצח: אתה צודק, זה ממש לא מובן למה הוא התכוון כשאמר שהוא השתמש בנגיני

ilhp

New member
ציטוט:

גביע האש, עמוד 21: "ואז ניצבה הכורסא כשפניה אל פרנק, והוא ראה מה יושב בה. מקל ההליכה שלו נפל לריצפה ברעש. הוא פתח את פיו ופלט צרחה. הוא צרח בקול רם כל-כך עד כי מעולם לא שמע את המילים שאמר הדבר שישב בכורסא שעה שהניף את שרביטו. נראה הבזק אור ירוק, איוושה חזקה נשמעה, ופרנק ברייס התמוטט. הוא מת עוד בטרם פגע גופו בריצפה."
(cripy) פרנק נרצח בקללת אבדה קדברה. עוד הוכחה: כשהשרביט של הארי גרם לשרביט של וולדי לפלוט את כשפי האבדה קדברה האחרונים שלו ההד של פרנק נפלט ממנו.

n lee

New member
זה שוולדמורט

הרג את פרנק ברייס אין לי שום ספק בזה אבל הוא לא עשה שום הורקראס מאז שהוא חזר לעצמו כל ההורקראסים היו קיימים מלפני כן בספר השישי גם אומרים שהוא לא רצה להפוך את הארי להוקראס, אלה שהוא סימן את הארי כשווה לו, בגלל מה שנאמר בנבואה. הוא יכל לא לעשות את זה, הוא יכל לבחור בנוויל, הוא יכל לעשות מלא דברים אבל הוא בחר לנסות ולהרוג את הארי. בשום מקום באף אחד מהספרים לא כתוב שוולדמורט עשה הורקראסים מאז שהוא חזר לעצמו. הרג אנשים כן, לא עשה עוד הורקראסים

אוקי, אני רוצה לתקן אותך.

לא כל ההורקרוקסים היו קיימים לפני זה. הוא כן רצה להשתמש במוות של הארי לייצור ההורקרוקס השביעי, כי לא כמו שאמרת, הוא לא ידע שהוא מסמן את הארי כשווה לו ואת כל הדברים שבנבואה. וברור שלא כתוב באף אחד מהספרים שהוא עשה הורקרוקסים מאז שהוא חזר לעצמו, כי אף אחד לא יודע אם זה באמת מה שהוא עשה. ככה שככל הנראה הוא עשה הורקרוקסים מהמוות של ברטה, או של פרנק.

כתוב במפורש

שהוא עשה הור` מפרנק ע"י שהשתמש בנגיני. וכאן זה לא מובן: מה הפירוש שהשתמש בנגיני, הרי הוא הרג את פרנק בעצמו מאבדה קדברה?

ToryMaster

New member
זה לא כתוב במפורש

כי למרות שאני חושבת שדמבלדור צודק, זו עדיין השערה שלו, זו לא אמירה מפורשת וחד משמעית.

למעלה