ההורים לא מניחים לי...

תגובה

בגילך אינך חיבת לצית להם. שמרי על הקשר כמו שטוב לך ואל תדוחי להם עליו. את בסדר גמור בזה שאת אתו, ואינך צריכה להרגיש רע. אם הוריך כועסים עליך בגללו, התעלמי. השתדלי בכל זאת לשמור קשר טוב עם ההורים והמשפחה, בערוצים השיכים לקשר ולא קשורים לדברים אחרים.

מקרה שקרה כך היה...

לפני 5 דקות על השעון... אמא שלי נכנסה לי לחדר והתחילה לצרוח עליי כמו מטורפת בהנפת אצבע: "את ברגע זה מסדרת את החדר שלך!!! אם לא אני הופכת לך אותו". אני טיפוס מאוד מסודר בד"כ אבל בחודש האחרון אין לי חשק לכלום, גם לא לסדר את החדר - אז אני טובעת בים של בגדים. SOOOOO WHAT ?!?!?! אין לכם מושג כמה צרחתי עליה בחזרה!!! דיי זה החדר שלי ואני יעשה בו מה שאני רוצה! עוד צעקתי עליה שלא תתייחס אליי כמו ילדה בת 12 ! היא סתמה את הפה והלכה. נמאס לי כבר ממנה! נמאס! היא לפעמים יכולה להיות האדם הכי טוב בעולם והחברה הכי טובה שלי (כמו היום בבוקר שהסתובבנו יחד - מסורת קבועה של ימי שישי) ואז פתאום השד הרע יוצא החוצה ומתגלה לה מפלצת נוראית!

A d i 23

New member
אל תעני לה..

היא רוצה לצעוק שתצעק.. מחכים שהיא תסיים, אומרים בסדר וממשיכים הלאה.. ואת זה אני אומרת לך מנסיון מויכוחים רבים שהיו לי עם סבתא שלי (אני גדלתי אצל סבתא) לגביי סידור החדר למרות שאני מדברת על גיל יותר צעיר
אבל לצעוק עליה חזרה לא יוביל לשום מקום.. סתם לתחושה רעה שלך אח"כ..

אז אולי כדאי

לעזוב את הבית? את כבר מבוגרת, מצאי לך עבודה והיי עצמאית. גורי עם חבר שלך. אז לא תצטרכי לסבול עמותים עם ההורים.

Norma Desmond

New member
למען האמת, בעניין אמא שלך

ולאחר שקראתי את ההקדמה שכתבת (קשר הרסני ביותר שנגמר בצורה הגועלית ביותר שאפשר) יש לי הרגשה שמדובר פשוט בניסיון (לא מוצלח במיוחד במחינתך) לגונן עלייך. על פי הדברים שכתבת הבנתי שאת הבת הצעירה ובתור אחת כזו בעצמי, יצא לי להתקל בלא מעט התנהגויות מהסוג הזה עם אמא שלי (שהיא ממש לא פרימיטיבית, אבל נורא מגוננת). אולי התחושות שלהם (או שלה, כי עם עניין האב הפרימיטיבי יש לי פחות ניסיון) הן שנפגעת פעם אחת, בצורה קשה, והם היו חסרי אונים. אולי הם מרגישים שאם הם היו מתערבים, כמו שהם עושים היום, בקשר הקודם שלך, זה לא היה קורה. אולי זה איזשהו ניסיון לתקן (במיוחד אם מתחשבים בעובדה שאת אומרת שהם פגשו את הנוכחי ומחבבים אותו). גם לאמא שלי, כשאני מתחילה לצאת עם מישהו בצורה רצינית ולא סתם לדייט או שניים, יש נטיה להתחיל לומר משפטים מרגיזים בסגנון "למה את אף פעם לא בבית?" ו"זה לא טוב שאת כל הזמן איתו" (ואני ממש לא בחורה שנמצאת 24 שעות ביממה עם בן הזוג שלה. אני זקוקה להרבה זמן עם עצמי.) על פי ניסיוני, צריכים פשוט ללמוד להציב להורים גבולות. להסביר שאת מבינה שהם לא רוצים להציק לך ושבסך הכל הם חושבים שהם עוזרים, אבל את כבר לא ילדה קטנה ומותר לך גם לעשות טעויות. הרי, גם מטעויות לומדים, וגם כשההורים מנסים לעטוף אותנו בצמר גפן, יום אחד אנחנו בכל זאת יוצאים לעולם האמיתי. רצוי שנצא לשם עם ניסיון כלשהו, אחרת הנחיתה תהיה הרבה יותר כואבת
שיהיה לך המון בהצלחה

למעלה