ההוקס סוגרים עניין

liron1311

New member
ההוקס סוגרים עניין

הגיעו ל60 נק' וזה צריך להספיק מול הגרסה הזאת של בוסטון.

אף אחד לא הופיע בסלטיקס חוץ מג'רבקו ואין להם שום דבר להציע בהתקפה אז אולי עדיף שלא המשיכו הלאה, נתנו עונה יפה ויהיה קיץ מאוד מעניין.

לאטלנטה אני מאחל לשרוד 5 משחקים העונה ולא לחטוף סוויפ מלברון הפעם. בעצם, על ההפסד שלהם לוושינגטון במחזור האחרון מגיע להם סוויפ, כמו שאמרתי אז - שייחנקו.
 

rapgamer4ever

New member
הפציעה של אייברי בראדלי פגעה בכם מאוד

והוציאה מהתמונה את שחקן ההתקפה השני בטיבו בקבוצה.
הצורך של בוסטון בסטאר קוואליטי מתחדד למי ששכח. אבל לא נראה לי שהרבה אנשים שכחו. גם הצורך בשחקן פנים איכותי.
&nbsp
אני מקווה ומאמין שאטלנטה תצליח לקחת אחד מקליבלנד. אבל זה יכול גם להיגמר בסוויפ.
 

Anfield

New member
דיברנו הרבה על ההתקדמות של המזרח

אבל בסופו של דבר אם קליבלנד צריכה לעבור דטרויט, אטלנטה ושארלוט/טורונטו בדרך לפיינלס לעומת אוקלהומה שצריכה לעבור דאלאס, ספרס וגולדן סטייט. זה פתאום נראה שהפערים לא הצטמצמו כלל.
 

rapgamer4ever

New member
בהחלט. במזרח התחזק מעמד הביניים

הפער בין מקום 2 למקום 8 לא מאוד גדול, כולן קבוצות בטווח שבין "טוב" ל"ממוצע פלוס". זה אומר שיש לנו הרבה סדרות של 6-7 משחקים בסיבוב הראשון אבל אין אף אחת שיכולה לסכן את קליבלנד.
במערב המצב הפוך- יש קבוצות פלייאוף ממש חלשות (בין השאר בגלל פציעות) אבל בצמרת התחרות קשה.
&nbsp
לסיכום המזרח השתפר אבל זה לא הופך את הדרך של קליבלנד לפיינלס לקשה יותר. זה הופך את הסיבוב הראשון ליותר איכותי ומעניין ממה שהורגלנו.
 
יש תחושה שהשנה המזרח יכול לתת פייט במזרח

במהלך העונה. אבל בפלייאופ המזרח עדיין לא בשל. למרות שרואים התקדמות לאורך השנים.המזרח כבר למעלה מעשרים שנה או יותר דיי בינוני.
למעשה אם זכרוני אינו מטעני, מסיומה של תקופת בירד, עם קבוצות כגון , בוסטון, אטלנטה, פילי,דטרויט של הבד בויז, המזרח פשוט חלש מאוד. בעיקר בתקופת מייקל ג'ורדן שהשמיד את המזרח כולל מתיימרות למיניהן כגון ניו יורק ואינדיאנה.
המזרח ב30 השנה האחרונות לא לקח אליפות למעט 4 מקרים יוצאים מן הכלל:

שיקאגו של מייקל - אבל זאת הייתה אנומלי. נתעלם ממנה.
דטרויט הגדולה והמדהימה של צונסי שיד ביג בן ושאר החבורה.
מיאמי - עוד אנומאלי בשם לברון.
בוסטון - קבוצה סרחונית עם מאמן סירחוני, ורק שחקן אחד עם קלאס שעזב אותה שנה לאחר מכן בשל הסירחון, שחקן שעונה לשם ריי אלן.
מיאמי- סליחה שכחתי את מיאמי של שקיל ודויין וייד .
חוץ מהארבעה הנ"ל, ואם נתעלם משיקאגו אז משנת 99 המזרח לקח אליפויות מתוך 19 אפשריות.
בעונה שעברה ראינו מאבקים מרשימים בפלייאופ במזרח. בעיקר בסיבוב הראשון.
אבל עדיין התחושה היא שלמעט לברון (מיאמי או קליבלנד), לפחות בעשור האחרון אין מצב שקבוצה כלשהיא במזרח תיקח אליפות .
רק לחשוב על כמות הסוויפ או 4-1 שהמזרח חטף בגמרים מעוררת חלחלה.

תקנו אותי אם אני טועה
 
המזרח אכן חלש כבר תקופה ארוכה

מאז 2000 אפשר להגיד בבירור שהמזרח בקאנטים וחלש מהמערב באופן דראסטי. אני כן רוצה לציין שבשנים 2008-2010 היו במזרח 3 מ-4 הקבוצות הטובות בליגה - בוסטון, קליבלנד ואורלנדו (הרביעית היא כמובן הלייקרס). תיקון קטן בקשר לריי אלן, הוא היה בבוסטון 4 שנים (2008-2012) ולא עזב שנה אחרי האליפות.
 
צודק בתיקון. אך..

חולק עליך לגבי 3 הקבוצות הטובות בליגה.
סאן אנטוניו תמיד הייתה אחת הקבוצות הטובות בליגה והקבוצה לנצח בכל תקופת דנקן.
&nbsp
דאלס אותו דבר. הגיעה לגמר ב2008 וחולשת אופי גרמה לה להפסיד בסופו של דבר. כנ"ל לגביי שאר השנים. הייתה לה חולשה מנטלית אבל עדיין הייתה קבוצה מצויינת. ובאמת ב2011 היא נהייתה קשוחה מנטלית בעיקר בגלל צנדלר, היא טטאה את האלופה פעמיים ברציפות הלייקרס ב4-0 מהדהד, בעטה בOKC, ודיי השמידה את לברון וחבורתו בגמר בתוצאה הדיי מטעה 4-2. לטעמי הקבוצה הכי קבוצתית שראינו מאז דטרוייט של צ'ונסי.
&nbsp
פיניקס של נאש בתקופה הנ"ל גם הייתה מצויינת.
מכל ה3 שציינת אני מסכים רק על בוסטון (למורת רוחי).
קליבלנד ואורלנדו חטפו סוויפ מהדהד בגמר או שנגמר ב4-1 לא זוכר במדוייק, כך שלטעמי הם לא היו יותר מעורבא פרח..
&nbsp
 

rapgamer4ever

New member
אני מסכים עם דאמבי

כמה דברים:
1. סאן אנטוניו הייתה יחסית בתקופת שפל. דאנקן כבר התחיל לדעוך. ב-2008 הספארס היו צריכים לנצח גיים 7 בחוץ מול ניו אורלינס כדי לעלות לגמר המערב. ב-2009 הם לא עברו סיבוב ראשון וב-2010 הם סיימו עם המאזן הכי גרוע בעידן דאנקן וחטפו סוויפ בסיבוב השני.
2. דאלאס הגיעה לגמר ב-2006, לא ב-2008. למעשה היא לא הגיעה לגמר המערב בשנים 2008-2010.
3. פיניקס הייתה בשיאה בשנים 2006-2007. מאז שדאנטוני עזב הם קצת דעכו ולא עברו את ה-55 ניצחונות.

קליבלנד לעומת זאת הייתה בשיאה מ-2009 ועד שלברון עזב. כל עונה הם ניצחו 60+ משחקים. בגלל חוזק המזרח הם לא הצליחו להגיע לגמר באותן שנים. אתה מדבר על 2007 בה חטפו סוויפ, אבל בזמנו הם באמת היו הרבה פחות טובים והגיעו לגמר בגלל עונת שפל במזרח.
אורלנדו הפסידה 4-1 ללייקרס בסדרה הרבה פחות חד צדדית ממה שאתה זוכר. שני משחקים הסתיימו בהארכה והלכו לטובת הלייקרס. אורלנדו גם היו יציבים על 60 ניצחונות בעונה.
בפועל בוסטון הייתה הכי טובה במזרח בשנים האלה ולולא הפציעה של KG סביר להניח שהייתה מגיעה לגמר 3 עונות ברצף אבל אני מסכים שאורלנדו וקליבלנד היו יותר טובות בזמנו מאשר סאן אנטוניו/פיניקס/דאלאס.
 
תודה על התיקון


ותודה על הנתונים.
 

liron1311

New member
האמת שלא הבנתי כלום

אני מבין את הנקודה הכללית שלך, אבל מה הקטע של האנומאלי/מקרים יוצאים דופן. באותה מידה אפשר לקרוא לספרס, לייקרס, דאלאס ויוסטון מקרים חריגים ואז שללת גם את כל האליפויות של המערב.
&nbsp
בשורה התחתונה, אם נסתכל על ה25 שנה האחרונות (עד 1991 אחרת אתה צריך להוסיף לדטרויט 2 אליפויות): למערב יש 14 אליפויות ולמזרח יש 11. סך הכל לקחו 4 קבוצות שונות במזרח ו5 קבוצות במערב, הודות לגולדן סטייט שנה שעברה. ומה שמדהים הוא שאם חוזרים עוד עשור אחורה אפשר להוסיף רק את פילידלפיה כקבוצה "חדשה" שלקחה אליפות. במילים אחרות, בNBA בשנים האלו זה כמעט תמיד אותם מועדונים שלוקחים אליפויות.
&nbsp
עכשיו זו לא הייתה הנקודה שלך, אתה אומר שהמערב ב15 שנה האחרונות יותר חזק וזה נכון. אבל זו לא הדרך להציג את זה. אגב, ב25 השנה האלו, היו למזרח 11 נציגות שונות בגמר ולמערב 10, כשמאז 1999 זה 9 למזרח ו5 בלבד במערב (כשגולדן ואוקלהומה עם נציגות אחת בלבד).
&nbsp
&nbsp
 
אני אסביר.

כשאמרתי אנומאלי היתכוונתי רק למייקל ג'ורדן ושיקאגו של שנות ה90.
ולהלן טבלת האליפויות משנת 99 לאחר הפרישה של מייקל.
תעשה את החשבון
2015 Golden State Warriors 4-2 Cleveland Cavaliers
2014 San Antonio Spurs 4-1 Miami Heat
2013 Miami Heat 4-3 San Antonio Spurs
2012 Miami Heat 4-1 Oklahoma City Thunder
2011 Dallas Mavericks 4-2 Miami Heat
2010 Los Angeles Lakers 4-3 Boston Celtics
2009 Los Angeles Lakers 4-1 Orlando Magic
2008 Boston Celtics 4-2 Los Angeles Lakers
2007 San Antonio Spurs 4-0 Cleveland Cavaliers
2006 Miami Heat 4-2 Dallas Mavericks
2005 San Antonio Spurs 4-3 Detroit Pistons
2004 Detroit Pistons 4-1 Los Angeles Lakers
2003 San Antonio Spurs 4-2 New Jersey Nets
2002 Los Angeles Lakers 4-0 New Jersey Nets
2001 Los Angeles Lakers 4-1 Philadelphia 76ers
2000 Los Angeles Lakers 4-2 Indiana Pacers
1999 San Antonio Spurs 4-1 New York Knicks
&nbsp
 
כמה נח להוריד את ג'ורדן

כאילו שהוא לא התמודד עם דטרויט ניו יורק ואינדיאנה שהובלו על ידי הול אוף פיימרס בשיאם, ואורלנדו של שאקיל ופני הרדוואי הצעירים.
 

OrEl74

Well-known member
מנהל
הניקס ואינדיאנה בשיאם סחבו את ג'ורדן והבולס למשחק שביעי

ב-93 הניקס בכלל הובילו 2:0 על הבולס שניצחו את 4 המשחקים שבאו אח"כ וניצחו 4:2.
&nbsp
יש נטיה להציג את המזרח כחלש באותה תקופה ושוכחים עם איזה קבוצות הבולס היו צריכים להתמודד.
נכון שלא מדובר על ששלות ארוכות ואלה היו קבוצות שנבנו לטווח הקצר בשביל לנצח את הבולס אבל עדיין מדובר על קבוצות מאוד חזקות ובכלל לא בטוח שהמערב היה מנצח קבוצה אחרת מהמזרח שלא קוראים לה שיקאגו בולס.
כמובן שלעולם לא נדע "מה היה קורה אם" אבל עדיין אי אפשר להגיד שהמזרח היה חלש באותם ימים ולדעתי זה היה עידן הזהב שלו לעומת השנים האחרונות שברור לכל אחד שמספיק לברון אחד בשביל לקחת קבוצה מהמזרח לגמר.
&nbsp
&nbsp
 

liron1311

New member
סבבה

עדיין לא ברור לי למה להוריד פשוט את ג'ורדן. הוא שלט בליגה כמו שקובי ודאנקן שולטים ב15 שנה האחרונות ואף אחד לא מוריד אותם. בשורה התחתונה לפי ההיגיון הזה בשנות ה90 המזרח שלט, לקח את רוב האליפויות והמערב היה חלש יותר כשהוא שולח נציגה שונה לגמר כל שנה כמעט שתבעט ע"י ג'ורדן. ומאז יש דומיננטיות דומה של המערב בראשות קובי/שאק/דאנקן.
 
יש משהוא בדבריך.

אכן הם בתקופה הנ"ל לקחו 10 אליפויות, ככה שאתה דיי קולע למטרה.
 

88nothing

Active member
לבוסטון יש בעיית גבוהים מאו רצינית

השאלה היא את מי אייג' יכול להביא ובאיזה מחיר.
בעקרון יש הרבה גבוהים שמסיימים חוזה בקיץ, וייטסייד, האוורד ואל הורפורד הם רק דוגמא, ולבוסטון יש המון כסף תחת התקרא.
הבעיה שכל אחד מהם הוא לא הסטאר קוולטי הדרוש.
אולי הבשילה הסיטואציה לטרייד עם הקליפרס על בלייק גריפין או עם סקרמנטו על קאזיס. הסיטואציה וההיסטוריה בבוסטון יכולים לעשות ל2 השחקנים האלה טוב מאוד.
אופציה נוספת הוא ברוק לופז, שלדעתי לפחות הוא הגבוה ההתקפי הכי טוב בליגה.

מבחינת הסדרה בחצי הגמר, אני לא חושב שיגמר בסויפ, אבל 4:1 נראה הכי סביר, פשוט אין להוקס את הגודל.
 

מור תור

New member
המשחק בין הספרס לאוקלהומה

יש מצב הוא יתחיל לפני שהסיבוב הראשון יסתיים (משחק 7)
איזה מוזר אני לא זוכר שזה ככה בדרך כלל...
 

Anfield

New member
אני זוכר שזה קרה כמה פעמים

כולל כשאנחנו שיחקנו עם ממפיס משחק 7. במקביל כבר שיחקו מספר 1 במזרח או במערב לא ממש זוכר במדוייק.
 
למעלה