ההופעה בצוותא

ההופעה בצוותא ../images/Emo9.gif

מייגע, מייגע, מייגע. אני שונאת את תל אביב. שונאת להיכנס לתוכה, שונאת לצאת ממנה, שונאת לנהוג בתוכה, שונאת לחנות בה (קיבינימט, למה אף אחד לא הזהיר אותי שהחניון של גן העיר הוא בערך החניון הכי יקר בת"א?!), אבל מה? יהודית חוזרת לצוותא, אני לא מוכנה לפספס. החלטתי אפילו לוותר על ההופעה שבוע הבא (שתיערך 5 דקות נסיעה מהבית של ההורים) כדי להיות עדה להופעת צהריים שבה תסתובב כל הברנז'ה, והיא תרגש אותי באמת. הגעתי טיפה מוקדם ונפגשתי לכמה דקות נחמדות עם "איזו מין ילדהה", והמשכתי ללונדון מיניסטורס, למרתף של צוותא. פגשתי את ניר היקרה, וביחד בשמחה ובששון ירדנו למטה והתחלנו להתחכך באבק הכוכבים
ההופעה התחילה בעלייה לבמה של עמית יצחק ושל כל השאר, ויהודית לקחה לעצמה כמה שניות עד שהיא הצטרפה, כשהנגנים כבר מתחילים לנגן. "הפנים שבפנים" פתח את ההופעה, עם עיבוד יפהפה והתחלה של אנרגיות מאוד חיוביות ומקסימות, ואנחנו נפעמנו מהביצוע המרגש.לאחר מכן היא המשיכה עם הסדר של האלבום ושרה את "כשתבוא אהבה" גם בביצוע יפהפה שסחף הרבה אנשים בקהל. בין השיר הזה לבין "תמונה" שהיא שרה אחריו, יהודית הורידה את הג'קט וחשפה חולצה של ACDC וגם השוויצה בה. לאחר מכן היא המשיכה לנאום הקבוע (שכבר אמרנו לה לגנוז, אבל כנראה שהיא לא מקשיבה לנו ) של השיר שחשוב יותר לאומן מאשר לאומה, ושרה את "איזו מין ילדה". את שני השירים האחרונים היא עשתה בעיבוד הרגיל מתוך "עיבודים". לאחר מכן היא סיפרה על המפגש עם איתמר רוטשילד שהוליד את "שוב מתחלפת העונה" ושרה אותו בביצוע מקסים וסוחף. לאחר מכן נכונה לנו הפתעה. לא רק שיהודית הורידה ש ירים מהפלייליסט, והוסיפה שירים מהאלבום החדש, היא גם חזרה לשורשים והוסיפה את "עד קצה המסלול" והגשימה את חלום חיי מאז ששמעתי את הביצוע הזה בהופעה דרך הרדיו בערך בשנת 95', בפסטיבל ערד. עיבוד מקסים, כרובי על התופים מנגן את השיר כאילו הוא ניגן אותו מאז ומתמיד, ופשוט נהניתי מכל שנייה של השיר. היא המשיכה עם "דרך המשי", גם הוא בביצוע הרגיל מעיבודים, אגב, מידי פעם לפני שירים שהיא החליטה לשיר, היא סימנה ללהקה שבא לה משום מה לשיר דווקא את השיר הזה, כמו במקרה של "באהבתנו" ששמתי לב שהיא התכוונה לקחת את הגיטרה האקוסטית, והתחרטה, לחשה לעמית שתי מילים באוזן והתחילה לנגן את באהבתנו. לאחר מכן, התפללתי בליבי וקיבלתי את מבוקשי, כי איך אפשר להעביר הופעה בלי "לקחת את ידי בידך". התלהבנו ורצינו לרקוד, אבל התאפקנו עוד קצת... לאחר מכן היא שרה את "הצריף" ולניר עלה רעיון שהיא צריכה לבצע את זה עם ערן צור. אני אישית לא מתה עליו, אבל אני דוגלת בהצעה הזאת, כי זה יכול באמת להתאים לשיתוף פעולה בין השניים. לאחר מכן היא המשיכה עם הדיסק החדש ושרה את "ציפייה לאושר" וניר התבאסה שהיא לא תוכל לבקש את זה בהדרן. ביצוע מקסים, סולו נ-פ-ל-א של אלון פרימן, שפשוט סחף לגמרי. היא המשיכה עם "האיש ההוא" ואת רובו אני הפסדתי כי רצתי לשירותים. אחר כך היא שרה את "שבתות וחגים", כרגיל, מדהים, מהמם, מרגש, גורם לבכי, הכל... המשיכה עם הפלייליסט של עיבודים ושרה את "לא טוב היות האדם לבדו", ואני וניר קמנו לרקוד. אחר כך היא אימתה את המחשבות שלי ושרה את "בשעה שאחרי הלילה", בביצוע קטלני, לא מעולה כמו האלקטרוניקה בדיסק, אבל בצורה אחרת מדהים אף יותר. קטע הקריאה של נתן זך נשמע ברקע כשהיא והלהקה המשיכו לנגן. אחרי השיר היא הסתובבה לנגנים ושאלה אם הכל בסדר, וחיפשה בעיניה גם את אלה בשביל לשאול אם הכל בסדר, ואמא שלה (אמה) הרגיעה אותה ואמרה "היא בסדר" והמשכנו בהופעה. היא שרה את "געגוע" ואנחנו השתלוננו, ואחר כך עברה ל"עיר קטנה" בביצוע מהמם כרגיל. ההפתעה הבאמת גדולה הייתה כשהלהקה התחילה לנגן איזה שיר שלא הצלחתי לזהות, ולצערי הרב (ולשמחתכם הרבה) זה היה "סוף לסיפור" שחזר במפתיע לפלייליסט (ינון, יאיר וכל השאר - תפילותיכם נענו). היא ירדה מהבמה ואני סירבתי להאמין שאכן הקסם נגמר והמשכתי להתעקש בשריקות שהיא תחזור, והיא חזרה ושרה את "את עושה אותי אמא", אולי בשביל להרדים את אלה, ואולי לא , עברה ל"שיר ללא שם" שפשוט עשה לבכות. רק על זה שהיא מצליחה לשיר את זה בצורה כזאת מדהימה ומרגשת ועוד לנגן את זה ביחד (לי זה קשה אפילו רק לנגן את זה...) מגיע לה כבר הרבה קרדיט. על "מילה טובה" היא לא ויתרה, ובצדק. הלהקה עלתה חזרה כשהיא התחילה לשיר את זה, וביצעה את זה בצורה מקסימה. את ארץ טרופית+בוא לריו החליפו (לצערי) "ארבע לפנות בוקר", "רחבת הריקודים" ואיך אפשר בלי "באה מאהבה". בהדרן השני, אחרי שהגישו לה פרחים ונתנו לה מחמאות וכל הקהל נעמד על הרגליים (רובו לפחות) ומחא כפיים בטירוף, היא עלתה שוב ושרה את "סליחות". כי באמת שאי אפשר בלי זה גם. כך נגמרה לה ההופעה, והתחיל להיות שמח בחוץ עם אוסף מובחר של אמנים, למרות שאת רובם לא ראיתי (והאמת שגם לא ממש היה אכפת לי) אבל היו שם למשל דנה עדיני, פיטר רוט שלא ויתר והגיע יחד עם נטע גרטי כמובן, אלי פיניש ועוד כמה... התחככתי קצת באנשים והכרתי כמה אנשים מההפקה (כולל אחות של עמית יצחק שנסעה איתי באוטו) ופיטר רוט שלחץ את ידי והציג את עצמו (ותודה לניר על כך
). את יהודית (וכמובן את אלה) פגשנו לבסוף לשנייה וחצי, כי יהודית כבר הייתה עייפה. אחרי החיבוק, ניר הציעה לה את ההצעה לבצע את "הצריף" עם ערן צור והיא קיבלה את זה בחיוך, ואני אמרתי לה שהיא הייתה צריכה לעשות את "בודהה". היא אמרה לי שאי אפשר לשיר את הכל, ואני אמרתי לה שאין דבר כזה, שזה השיר בה' הידיעה, והיא אמרה תודה ושמחה לשמוע את זה. וכל השאר כבר לא קשור להופעה אז שיהיה לכולם אחלה סופ"ש, ומי שהולך בערב - שלא יישכח לעדכן. אגב, מצטערת שאין תמונות, אמנם באתי עם המצלמה, אבל הבטריות נגמרו לי עוד לפני שההופעה התחילה
אני יודעת שאני עמה, מה לעשות...

שאלה...

בהודעה כתבת את המשפט הזה: "וחיפשה בעיניה גם את אלה בשביל לשאול אם הכל בסדר, ואמא שלה (אמה) הרגיעה אותה ואמרה "היא בסדר" והמשכנו בהופעה." אמא של מי הרגיעה אותה? אמא של יודית???????.אמא של יודית היתה בהופעה???? אמא של יודית חייה?????מה הולך כאן????? ו... אני לא מאמינה שהיה את "עד קצה המסלול"!!! זה שיר מדהים!! אני לא יודעת מה אני יעשה לה אם היא לא תשיר אותו ביום שישי ביפעת!! אני אתאבד!! יואווו...אני בכלל לא מבינה איך הרשתי לעצמי לפספס את ההופעה הזאת..אלה היתה שם..אמא של יודית היתה שם...וההופעה היתה מעל שעתים!!!!!! אלוהים איך לא הייתי שם?!?!?! איזה פיגור!!! אני ממש מקווה שבשבוע הבא יהיה לא פחות מלהיב..אחרת זה יהיה רע...איך , איך לא הייתי שם כדי להגיד לאמא של יודית "אוי תהיי בריאה, איזה בת את גידלת! זהב!" אוףףף...איזו טעות..=/

אמא של יודית...

קודם כל, כן, אמא של יהודית חיה, זה דבר די מזעזע לכתוב "אמא של יודית חיה?", כן, היא חיה, והיא עדיין בבאר שבע עד כמה שאני יודעת. וכן, גם ראיתי אותה לשתי שניות כשמיהרתי לצאת החוצה לאוטו... כשסיימתי לעלות במדרגות ראיתי את אלה ביחד עם אישה עם שיער שיבה, שגם עוד למטה כבר קראה לה "אלה, בואי הביתה" ותיארתי לעצמי שמדובר באמא של יהודית. קוראים לה אֶמה, והיה די מובן מאליו שאם ההופעת בכורה לא בבאר שבע (למרות שהיא ביום חמישי הקרוב כן בבאר שבע) אז שאמא של יהודית תהיה שם. יהודית גם הודתה לה בתודות, בסוף, אחרי שהיא הודתה לאלה, וכמובן שמיהרנו למחוא כפיים לאישה שאחראית לנס הזה עלי אדמות
.

תיקון..

מצטערת שזה יצא ככה {"אמא של יודית חיה??"}.. אבל- באמת שהייתי בטוחה שהיא כבר לא בין החיים כי בראיון שהיה לה עם רינה מצליח היא שאלה את יודית למה ההופעת בכורה של "עיר קטנה" בבאר שבע, אז יודית ענתה לה "בשביל אמא שלי". מזה הסקתי שאמא שלה נפטרה..זה נשמע ככה...כנראה היא התכוונה שזה בשביל אמא שלה, שיהיה לה נוח להגיע.. בכל מיקרה..אני מתנצלת..

Rachel47

New member
או בקיצור..היה מעלף../images/Emo70.gif../images/Emo15.gif

היה ממש מהמם עד הרגע שנכנסתי לשם לא באמת האמנתי שאני הולכת להופעת ההשקה של יהודית רביץ
ההופעה הייתה ממש ארוכה אני קצת לא רגילה וגם ההדרן היה ארוך (כאילו עוד חצי הופעה
) אבל ממש נהניתי מכל שנייה יהודית כל כך חמודההה והשירים כל אחד ואחד מהם הישנים החדשים כולם על הבמה הם פשוט מצמררים כל כך נהניתי

Rachel47

New member
נשבעעעתתת../images/Emo3.gif../images/Emo15.gif

האמת שזה קצת מצחיק- קניתי את הכרטיס הרבה לפני שקניתי את הדיסק (אם את זוכרת כשפרסמתי כאן הודעה על הדיסק..כן..אז הרבה לפני זה) זו הייתה החלטה די ספונטנית וכאילו..הייתי חייבת את זה.. והיה כזה מושלללללללללללללללללללללללללללם

hilali1

New member
../images/Emo29.gif קצת מההופעה בערב../images/Emo70.gif

טוב אז בערב הרבה יותר פשוט להגיע לתל אביב. וגם אצלנו היו אי-אילו סלבים אבל זה ממש לא משנה. היתה הופעה מדהימה. האולם היה מפוצץ. המוני אנשים בכל הגילאים. הנגנים עלו על הבמה ואחריהם יודית. השילובים בין השירים החדשים לישנים יותר היה מקסים. אחרי "לקחת את ידי" היא אמרה משהו כמו איזה שיר יפה איזה כיף. אמרתי לה אפשר עוד פעם.(ישבנו די קרוב
) אז היא התחילה לנגן בגיטרה והקהל שר לבד. מדי פעם קרובי נתן בתופים והיא אמרה אוו
ככה אפשר להרוס שיר כמו הלהקה ACDC שהיתה כתובה על החולצה והם עשו סימבול רוקישטי מטורף. בקיצור אז קיבלנו את לקחת את ידי פעם שנייה בעיבוד מאולתר. הפלייליסט היה די דומה. היה קצת קשה לקום לרקוד כי איפה שאתה לא עומד אתה מסתיר אז פיזזנו לנו בכיסא. מאוד שמחתי לשמוע את עד קצה המסלול אבל לא הופתעתי כי שמעתי את הבאלנס
הקהל היה ממש חם. וכולם השתוללו ושרו איתה ושמחו. סוף לסיפור היה ממש ממש מרגש
הקהל עמד ומחא כפיים סוערות והיא חזרה לבמה לשיר את את עושה אותי אמא ושיר ללא שם והלהקה כבר הצטרפה למילה טובה, רחבת הריקודים ובאה מאהבה. ואז הם ירדו מהבמה. וההקהל שוב עומד ומריע ושורק והיא חוזרת. כמה אנשים התחילו לשיר את הילדה הכי יפה וכולם הצטרפו אליה. ויהודית ככה עמדה על הבמה והקשיבה ואחרי שסיימנו היא הצטרפה עם הגיטרה ושרנו שוב. היה ביצוע יפהפה וקסום
היא המשיכה עם סליחות שגם אז כל הקהל הצטרף ושר. וכולם שוב קמו ומחאו כפיים
ואז פתאום... טאמ טאמ - מתח
היא קוראית לנגנים לחזור. כי הקהל סירב ללכת וכולם התלהבו וזה. הנגני לא כל כך חזרו אז היא אמרה אמרה בואו בואו והם התלחששו בניהם. בסוף היא אמרה נו טוב אם אתם כבר עומדים אז תישארו לעמוד
והיא שרה את בוא לריו וארץ טרופית
זה היה ביצוע מושלם, מלא אנרגיות ומטורף. וכל הקהל. אבל כל ה-ק-ה-ל כולל הזקנים והמבוגרים רקדו והשתוללו וקפצו
פשוט מדהים
אין דרך טובה יותר מזו לסיים הופעה
נשארתי עם טעם לעוד... יהודית הבטיחה שהיא בירושלים בקרוב

hilali1

New member
בשעה שאחרי הלילה מקסים../images/Emo29.gif

אהבתי את הפאוזה
והשילוב של הדיקלום של נתן זך. בכלל הביצועים לשירים החדשים ממש יפים
היה מאוד מאוד חסר לי בודהה
אולי פעם היא תעשה מופע של כל השירים כמו שלום חנוך

ו-ו-א-ו!

איזה אדיר!!! גם אנחנו מאוד רצינו את ארץ טרופית... אולי היינו צריכים לבקש עוד הדרן
ודוגרי, אני חושבת שזה לא ACDC ש"הרסו" את "לקחת את ידי בידך", בעצם, אני בטוחה, כי יש לי את הסימבול הזה, בראפ, והוא של Boom Bap Project. בכל מקרה, גם אצלנו היא התחילה לשיר את "לקחת" כמה וכמה פעמים אחרי שהיא כבר סיימה... אבל לכם לא היה את אלה
נה!

אגב, עוד כמה דברים..

בקשר לפאוזה הזאת ב"בשעה שאחרי הלילה", גם אני מ-א-ו-ד אהבתי אותה... דבר שני, לא דיברתי מי יודע מה על הלהקה. אז בקשר לעמית, אלון, ועדי, זה אני תמיד אומרת שהם מעולים, ולמרות שאולי אני לא ממש מחבבת את אלון (חחח לעומת השניים האחרים שהייתי עושה להם ילדים בכל מצב, name the time and the place and I'm there
) אני רוצה להגיד שהוא היה א-ד-י-ר! במיוחד ב"ציפייה לאושר", הסולו שלו היה יפהפה... וגם הקטעים האלקטרוניים ב"בשעה שאחרי הלילה" ובעוד כמה שירים, פתאום התחילו להרגיש אותו מאוד, והוא עושה עבודה מדהימה. בקשר לכרובי - זה שהוא אחד המתופפים הכי אדירים בארץ זה ידוע (למרות שאני שומרת אמונים לרן שמעוני... שיחזור כבר). קודם כל, הסולו של ב"באה מאהבה" היה הרבה יותר מגניב משל רן, בכלל, היו לו קטעים מאוד מגניבים, אבל כנראה שהוא לא ממש שם לב לבקשות של יהודית.. היה איזה קטע שהיא קפצה, או דילגה, או לא יודעת איך להסביר, והיא כנראה רצתה שהוא ייתן בום סופי כזה לשיר (כשהקהל מוחא כפיים) והוא לא שם לב.. והיא המשיכה לדלג עוד כמה פעמים עד שהיא התייאשה. בכל מקרה, אם אני הייתי צריכה לבחור, לא הייתי בוחרת בנגנים אחרים, שמשתווים ברמה שלהם לאישה המדהימה הזאת, הם יודעים את הכניסות שלהם, ורואים שהם מכירים טוב מאוד כל צליל, כל תו וכל מילה ומשתלבים בתוך המופע כאילו הם מופיעים ביחד כבר שנים (כן כן, שלוש שנים, אבל זה מרגיש הרבה יותר). בכלל - העיבודים עצמם, גם העיבודים מ"עיבודים" וגם החדשים, שאני לא יודעת מי אחראי עליהם, ואני מתלבטת בין פיטר לבין אמיר צורף, הם נהדרים, הם מדהימים. מישהו פעם כתב בביקורת על המופע המשותף של גידי ויהודית, ואמר "איך אפשר לנגן את לקחת את ידי בידך כאילו הוא שיר רוק", אז התשובה היא - תמיד אפשר, ובגדול, וכל מה שצריך זה מעבד נפלא. פשוט מופע נהדר, פשוט מדהים, ולראות את יהודית בצוותא זה כמו לחזור הביתה. ממש כמו לחזור הביתה.

Rachel47

New member
הפאוזה הזאת..השנייה הזאת../images/Emo15.gif

זאת תוספת מושלמת לשיר אני אוהבת דברים כאלה

hilali1

New member
נכון../images/Emo70.gif כמו בחוזר בחזרה בפעם ה-1

זוכרת איך נבהלנו

Rachel47

New member
כהההה ההה הההה../images/Emo99.gif../images/Emo15.gif

אני ממש אוהבת שעושים את זה כמו בתשמח של אריק אם לא היו מזהירים אותי לפני הייתי נבהלת עד דמעות (ברצינות
) בפעם הראשונה
מאוד חבל שמירי הורידה את זה בגרסה שלה..

../images/Emo10.gif../images/Emo4.gif

נהרס לי היום!!! אני לא מבינה איך לא הייתי שם! כלומר, קניתי כרטיסים ליפעת אבל אין מצב שזה יהיה כמו שהיה בצוותא! יהיה הרבה פחות אנרגטי! אני בטוחה! ובא לי למות עכשיו!!!!! אנשים לא ישתגעו כמו שהשתגעו בצוותא כי צוותא זה צוותא ות"א זאת ת"א...ו...יפעת זה בצפון! זה לא אותו הדבר!!! אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

למעלה