ההווה

Mist2

New member
ההווה

נסו תמיד לשוב אל ההווה. השינה מסגסגת בעבר ובעתיד.

ההווה

העבר הוא במחשבה העתיד הוא במחשבה ההווה הוא בחושים גם בזמן מחשבה אל תשכחו את החושים

jongler

New member
חושים או מחושים?

גם אם תנסה חזק חזק להיות עד לחושים אתה תהיה שרוי בעבר. גם אם קיצרת את הזמן לאלפית השניה או ל1 חלקי מיליון השניה אתה עדיין בפיגור אחר מה שקרה. הזמן הוא פיקציה

דרושה הרחבה לתשובה

ואוסיף הרחבה לשאלתי - פיקציה - מעשיה, סיפור, בדיה, דבר איננו קיים באמת אם כך הזמן שהוא פיקציה - איננו קיים באמת, הזמן הוא מעשיה , סיפור, בדיה פיגור - זהו פונקציה של קיום הזמן, פיגור קיים אך ורק אם הזמן קיים אם הזמן הוא פיקציה גם פיגור הוא פיקציה כיצד אני (נניח לרגע שאני אינני פיקציה) שהינני יכול להיות במצב שהוא איננו?

jongler

New member
ניסיון

אתה כגוף כמכונה לא יכול לקלוט את מהותו של הזמן בגלל פעולת המכונה בין הקלט ועד העיבוד של המידע. כל מה שקשור לגוף הינו "עבר" והמחשבות הן "עתיד" ו"זכרונות עבר" מה נשאר? או אולי יותר נכון לשאול - מי נשאר?

אם כך

זה אני שלא יכול תפוס את הזמן או אם לדייק בהתאם לדבריך זה אני שתופס את הארועים רק לאחר שקרו ולא בזמן שקרו אם אכן הבנתי את דבריך נכון (אנא אשר או תקן) אזי, הזמן קיים גם קיים ואיננו פיקציה (ציטוט "אתה כגוף כמכונה לא יכול לקלוט את מהותו של הזמן ...")

jongler

New member
המשך הניסיון

הגוף לא יכול להכיל את הזמן, אתה רואה וחווה את העולם בעזרת הגוף , מכאן שמושגים מסויימים שהגוף לא יכול לחוות או להכיל אותם לא קיימים כלל, מלבד השמות והתגיות שהשכל האנושי קיטלג. זמן הוא בעצם תיאור של התנועה של עצמים במרחב(בין 2 עצמים לפחות) מכאן שהוא עיניין פרי פיתוח אנושי ככלי עזר שהפך לעובדה.

כנראה יש לי בעיה בהבנת הנקרא

לך איתי לאט לאט ממוקד וברור אובייקטיבית - יש זמן או אין זמן?

Mist2

New member
ממליץ לקרוא על

הרעיון של החזרה הנצחית...לפי דעתי יכול לעזור להבין את עיניין הזמן. אולי בהמשך אם הדברים יסתדרו לי בראש, אנסה להסביר בעצמי, כרגע אין לי ניסוח נכון רק את ההבנה. ובגדול מאוד, הכל יחסי.

jongler

New member
אתה מאוד פיקח וחד

לא הייתי מסתכן איתך במאבק מוחות של אחד על אחד. ולכן את התשובה לשאלה שלך אני משאיר לך....

לגבי העתיד

וודאי שלא הייתי (לא במודע לפחות) לגבי העבר - אם להתייחס לארועים שקרו לפני 27/2/2007 16:56 נראה שכן לאן אני ממשיך מכאן?

אינקה

New member
בחן את זה שוב :)

האם חווית עבר למעט הזיכרון שלך? האם חווית עתיד למעט הציפיות שלך?

לא ולא

כיוון שאינני חווה (וחוששני שגם אתה) תיוג שנועד לתאר יחסיות על ציר אני חווה ........ מה באמת אני חווה ??????
איך קוראים למה שחווים? וחויה זו לא תשובה טובה כי אינה מקדמת אותנו לשום מקום

אינקה

New member
קוראים לזה הווה מתמשך

ואני חושב שזה אחד המקרים המעטים שבהם מוצדק לענות במילים, למרות שגם לי נראה שאתה זקוק לטפיחת מקל שתעורר אותך... :)

אינקה

New member
אני מתכוון

לזה שחלק ניכר ממה שאנו מקבלים כמובן מאליו הוא פרי תודעתנו. העבר והעתיד למשל. אבל גם תנועה היא אשלייה. הרהר בזה.

למעלה