ההבדל האלמנטרי

EverMan

New member
משהו נראה בסדר גמור

קפיטליזם - בסופו של דבר כל אחד רוצה משהו בשביל עצמו , אף אחד לא עושה משהו שלא עוזר לו בסופו של דבר. סוציאליזם - מה הקשר לשלטוננו ???? לכל הרוחות בן אדם ! כל הקונספט של סוציאליזם זה משטר הוגן וזכויות ורכוש שווה לכולם. מה הקשר בזה לשלטוננו ? לא יודע אתה מודע לכך אבל מפלגת העבודה לא סוציאליסטית , היא סוציאל-דמוקרטית , יש הבדל עצום. שמאל אלמנטרי לא סותר ציונות ! זה שאתה כל כך שונא אותו וחושב שהוא אנטי-ציוני , אז אתה ממש טועה ! אנחנו לא פחות ציונים ממך , ותפסיק לחשוב שאתה כל כך נעלה, יש המון דברים ששווים למות בשבילהם בשמאל , לימין אין את הדברים למות למעניהם לאום ועתיד השמאל מבטיח , הימין מבטיח רק את המחר , את השמאל מבטיח את העתיד ! לבנוסף לכך החירות היא דבר מובנה בשמאל , אין שמאל ללא חירות. ומדובר פה על ערכים , הערכים של השמאל הם לשלום ולא למלחמה. ההסכם עם ירדן מביא לכך שירדן שתקפה אותנו בכל מלחמה שהייתה לנו , והייתה האוייבת הכי חמורה שלנו , לא תתקוף אותנו בכל מצב. ובנוסף לכך ככה אפשר לבצע כל פעולה על פני השטח , והכל ידוע ומוכר. שלא לדבר על דברים ביטחונים שאתה לא יודע. ועל כל השיתופי פעולה הכלכלים בין שתי המדינות שבאו בעקבות ההסכם. אחד ההתנאיות לשלום מלא עם הפלשתינאים הוא שלטון דמוקרטי מפוקח כך שלא יעלה משטר דקטטורי , אז תפסיק כבר לנסות לתקוף דברים שאתה לא מבין בהם דבר. השמאל עושה תעמולה ? אם פוליטיקה זאת תעמולה אז שני הצדדים עושים אותם בו במידה. מעבר לכך , מה בדיוק תעמולתי במה שאני כתבתי ? ומה פה כתבתי שמישהו מהימין לא היה כותב (אולי בכיוון הפוך) ? אף אחד מהצדדים לא עושה שטיפת מוח , רוב האנשים יודעים לחשוב בעצמם והם הולכים אחרי מי שמבטיח את ההבטחות היותר מפתות ועושים את המחזה היותר יפה , והאנשים הממש חכמים שהולכים אחר אידיאולוגיה. ובבקשה שוב , תציין מה כל כך תעמולתי בשמאל.

.המוסד

New member
בוא ננתח לאט לאט את ההודעה שלך

1)קפיטליזם-אתה טוען שכל אחד רוצה בשביל עצמו, כלומר אתה מצדיק את דבריי שקפטיליזם הוא "בעד עצמנו" האם יש דבר רע להיות "בעד עצמנו? 2)סוציאליזם הוא אחד-שקר וכזב(וזה כבר שניים) הסוציאליזם משעבד את החברה למען החברה, הוא עושה זאת באמצעות שלטון דיקטטורי טוטאליטרי, ולמעשה כל ההבדל בין פאשיזם לבין סוציאליזם הוא מסתכם בכך שהפאשיזם מתייחס לעם ואילו הסוציאליזם מתייחס לחברה כלומר אם הסוציאליזם משעבד את החברה למען עצמה, פאשיזם משעבד את העם למען...העם אותה גברת בשינוי אדרת, כמובן שקיום שתי רעיונות אלו תלוי בשלטון טוטאליטרי שמייצג כביכול את החברה/עם(מחק את המיותר) למה טוטאליטרי? כיוון ששילטון החונק את החירות זקוק לכוח רב 3)שמאל ישראלי-אכן טעיתי בניסוח ההגדרה הציונית, השמאל הוא ציונות בלי ציון, כלומר "ציוני" אבל שולל את ציון מהציונות חירות? איזה מין חירות, השמאל הוא בראש שוללי החירות, אפילו היהלום שבשמאל, הסוציאליזם, שולל מעצם קיומו את החירות ערכי השמאל הם לשלום ולא למלחמה? אולי תואיל להסביר לי מה זה בכלל אותו שלום? ההסכם עם ירדן, אוסף של שטויות לא שמעתי מאודי(טוב שמעתי אוסף נורא יותר-ממך) ירדן לא תקפה אותנו בכל המלחמות שהיו לנו, רק בשתיים, למד את דברי ימיה של ישראל ואז תנסה להתדיין ברצינות, מלך ירדן אף התריע על מלחמה לפני יום הכיפורים... 4) ואחרון, אתה טוען שדמוקרטיה היא תנאי לשלום עם הפלסטינים, אזי מדוע ממשלת העבודה הביאה לכאן אירגון טרור א-דמוקרטי בעליל ואף השאירה אותו במתכונת לא דמוקרטית? הכיצד? 5)שיקרתי, 4 הוא לא האחרון, התעמולתי בשמאל הישראלי זה שהוא מנסה לכופף את האמת, וכמו בטריק עם העיפרון, כשמזיזים אותו במהירות מצד לצד נראה שהוא מתכופף ומתגמש, כך התעמולה "מוכיחה" דברים שאינם אלא שקר

EverMan

New member
בוא ננתח את התגובה שלך

1.אבל זה לא בעד עצמנו , כל אחד בדרך שלו , אבל הדרך של הקאפיטליזם היא כסף ואהבת עצמך בלבד. 2.זה שאתה חושב שהוא שקר בעיה שלך באמת, אבל מדובר פה על עקרונות. מאיפה הבאת את זה שסוציאליזם זה שלטון טוטאליטרי ??? אתה ממציא תיאוריות חדשות משלך ? 3.סוציאליזם זה מהות השמאל , שכל אחד שולט על עצמו , כולם שווים וכולם חופשים , אף אחד לא מכריח אותך לעשות שום דבר. ערכי השמאל הם לשלום - ז"א לחיות בשלום עם שכינינו. 4.תלמד קצת את ההיסטוריה בעצמך , לא הייתה מלחמה בה ירדן לא השתתפה. 5.מפלגת העבודה האהובה שלי , הביאה ארגון שהעם הערבי הכיר כרשות השומרת על הפלשתינאים, הוא לא הצהיר שהוא אנטי דמוקרטי הוא יצר את המצב הזה לאחר שהוא נבחר באופן דמוקרטי. ולהזכירך , הבחירות ברשות היו אמורות להיות בתקופת ביבי , הוא זה שלא פיקח שהן יתקיימו. 6.בבקשה , תביא דוגמאות לתעמולה המרושעת שאנחנו עושים... אתה חושב שהימין לא עושה תעמולה.

.המוסד

New member
הצעה, אל תלך להיות מנתח

1)הדרך של הקפטיליזם אינה אהבת עצמך וכסף בלבד, אני תומך בקפיטליזם ללא סייג ואני אוהב גם אנשים אחרים ויודע שיש דברים החשובים מכסף, איך אתה מתמודד עם זה? 2)כרגיל התייחסת לעשירית מהטיעון שלי, בוא נגיע ללב העניין, סוציאליזם דורש שוויון מוחלט, הוא כופה שוויון על כולם, האם סוציאליזם אינו משעבד את החברה? אתה מאלו המאמינים שכולם יסכימו לוותר על חירותם למען "הרעיון הנעלה" אותו דבר בדיוק אפשר לומר על הפאשיזם 3)סוציאליזם זה אומר שהממשל שולט עליך, קובע היכן תעבוד, כמה תעבוד, כמה תרוויח, איזה חינוך תקבל, מה תדע ומה לא תדע, איפה תגור, בקיצור-הכל, אינך אדם חופשי, אתה ברשות הממשל, או עדיף שתראה לי חברה סוציאליסטית שלא הפכה לדיקטטורית, ולא איזה קומונה של מאה מאתיים חברים כדוגמת הקיבוצים, יבדל"א(או שלא...) 4) אוקיי, ספר נא לי באיזה מלחמות השתתפה ירדן 5)מפלגת העבודה הביאה אירגון טרור וויתרה על עיקרון "אין מו"מ עם מחבלים" אגב אירגוני טרור מטבעם אינם מצטיינים בדמוקרטיות יתר, הדיקטטורות הערביות מסביב מכירות באירגון הטרור שהן עצמן הקימו כשמרטף של הערבים הפלסטינים וכמובן שהוא נבחר באופן דמוקרטי ע"י אנשים לא דמוקרטים, נהדר אכן נתניהו אשם בכך, אבל יש לי שאלה, אם אש"ף היה מתנגד לבחירות, מה היה על ממשלת ישראל לעשות? 6)מתנחבלים, הפקעת ירושלים מידי העם היהודי(אף שאינה תעמולה ממש), סברה ושתילה, דיר יאסין (הסזון הוא פעילות שמאלנית מאורגנת ואלימה נגד הימין-האצ"ל) הימין רצח את רבין, ההתנחלויות אשמות בזה שהערבים יורים ברובים שאנו נתנו להם(ואם בא לך להתפלסף, בנשק שהושג תודות להסכמי אוסלו) הימין משתדל לא לשקר יותר מידי, בניגוד לשמאל, שזהו סם החיים שלו(ובבקשה אל תיטפל לטפל, התייחס לעיקר)

EverMan

New member
בעיה בארצנו יש

כל הפרשנים הפוליטים הולכים בקול אחד , ככה שמהלכים היסטורים כמעט ואי אפשר לפרש בשתי תצורות. אבל אני לא מראה לך פה פרשנויות , אני מביא לך ת´כלס. FACE IT. 1.המוסד , אולי אתה אוהב אנשים , אבל אתה אוהב אותם במקומות אחרים , אני פה , הם שם , וכל עוד זה לא נוגע אליי , והאנשים האלה לא קרובים אליי אז אין לי קשר לזה. זה מוטו של קאפיטליסט , ואם לא , אז תבדוק את ההגדרה בעצמך. 2.כפיה של חופש וחירות ? וואו זה חדש לי. אין סיבה שאנשים לא יסכימו ... , סוציאליזם יכול להיות דמוקרטי , הוא יכול להיות כל צורת משטר אפשרית , ההבדל היחיד העיקרי הוא הצורת לימוד (העבודה היא ערך ולא הכסף וההבנה של שוויון מוחלט) והעובדה שכולם בחופש ואין את המסחר במטבע כלשהו בתוך המדינה. אתה לא מבין את העובדה היסודית הזו : בעולם קפיטליסטי - אם תציע לאנשים נגיד אופניים שישתמשו בהם ואז יחזירו אותם , הם יגנבו כולם , כי לאנשים שמשכירים אותם אין אופניים והם רוצים שיהיה להם. בעולם סוציאליסטי - אם תציע אופניים שישתמשו בהם ואז יחזירו - סבבה , זה רכוש הציבור , כשאתה צריך אתה הולך ולוקח , ואחרי זה מחזיר בשביל שמישהו אחר גם יוכל. רק לך למבנה של האופניים וכך אחד ! זה הכי ת´כלס שקיים , זה הכי אפקטיבי , זה הכי חוסך , ואין סיבה שזה לא יתקיים. 3.הממשל אינו אומר לך איפה לעבוד , כמה תעבוד , כמה תרוויח (וכמה חינוך מקבל רק באופן כללי הוא קובע גם היום!) וגם בטח שלא איפה תגור. אתה לא מבין את זה , משטר סוציאליסטי יכול להיות דמוקרטי , זה סוג של חברה , החברה היא סוציאליסטית , ההנהגה יכולה להיות בכל צורה , וועדות , ממשלה , כנסת , בחירה ישירה וכו´... הם לא יגידו לך איפה לעבוד , כל הקונספט הוא שאדם יעזור הכי איפה שהוא מסוגל , אם אדם רוצה להיות מורה , הוא יהיה מורה ואז הוא עובד בבחירה שלו , אם הוא רוצה להיות רופא - הוא ילמד רפואה ויהיה רופא , עכשיו אם לבן אדם אין עבודה , אז המשטר כן יעזור לו למצוא עבודה כי זה ערך עליון,וחשוב לממשל שאדם יעבוד כדי שהבן אדם אל יגווע. היא לא קובעת כמה תעבוד - זה לא חקלאות שכולם עובדים בשדה ותמיד מישהו יעבוד יותר ומישהו יעבוד פחות, אם אדם אחד רופא ואחד חקלאי - הזמן עבודה שלהם תלוי במקום עבודה לא בממשל,בדיוק כמו היום. ולא יודע אם הבנת - אין דבר כזה להרוויח בחברה סוציאליסטית. אין מה תדע ומה לא תדע , הם לא מסתירים ממך דברים , דיי לפרנואידיות. איפה תגור - מאיפה הגעת לזה ?! הם רק יכולים לעודד אותך להגר למקום כלשהו כמו שעושים היום , עם אזור פיתוח א´ ב´ וג´. 4.העצמאות (- אני בטוח שאתה לא מתנגד.) ששת הימים (- למה לא כבשנו את חצי ירושלים אז ?) ויום כיפור(- ממי כבשנו את ירושלים ?) או שמא אתה רוצה לשכתב את ההיסטוריה שוב ? 5.מפלגת העבודה הביאה את הגוף שהערבים בחרו שיהיה המייצג שלהם , אף אחד לא אמר לאש"ף להיות ארגון טרור , אך זה הארגון שהיה מוכר כארגון לשחרור פלשתין והיה היחיד שאפשר היה לנהל איתו מו"מ שהעולם יקבל. (מצחיק בהתחשב לעובדה שראש הממשלה הראשון שלנו היה ראש אחת המחתרות שאתה אומר את זה לא?) אם אש"ף היה מתנגד לבחירות הרשות הייתה מתפזרת ומתאספת מחדש - בדיוק , כמו שזה , בתקופה ההיא זה היה אפשרי. היום כבר לא. אתה יכול להכות על הברזל רק שהוא חם. 6.מחבלים או מתנחלים מה כתבת שם ? אם זה בנוגע למתנחלים אין תעמולה , הדעות שלנו אומרות שהם לא צריכים להיות שם. <-- נקודה , זה שהם רואים את זה בתוך זה שאנחנו רוצים להעיף אותם משם ... אז הם צודקים ! אין פה תעמולה בעד או נגד , אנחנו רק מפרסמים את הדעות שלנו , מה תעמולה בנוגע לזה ? הפקעת ירושלים ? אתה מתכוון גוש אבן שיהודי לא דרך שם מעודו , לא ירושלים היהודית(ואתה בעצמך אומר שזו לא תעמולה) , סברא ושתילה ? - מה תעמולה בנוגע לזה ? דיר יאסין ? לא בא לך לחזור קצת יותר אחורה ? אולי תגיד עוד מעט שהשמאלנים הרגו את הדינוזאור האחרון ומאשימים בכך את הימין ? הזון הוא לא פעילות שמאלנית אלימה נגד האצ"ל והלח"י , זו פעילות נגיטימית נגד ארגוני טרור ידועים ומוכרים , שעד היום רשומים כך בספר ההיסטוריה. הימין לא רצח את רבין ?! - סליחה , עצרת המונים בה יש את רבין בארון ורואים אותו במדי אס.אס בתמונה אחרת , ובראש כל זה עומדים שני מנהיגי הימין הכי גדולים ומקבלים את זה , ואחרי זה מתפלאים שאחד הפעילים שלהם הולך ויורה בראש הממשלה (דבר שנראה לגיטימי בהתחשב שבכך שהמנהיגים תומכים בכך). ההתנחלויות כן אשמות בזה שהערבים יורים עליהם , הם לא אשמים בזה שהם יורים עלינו , הרובים שאנחנו נתנו להם הם כלום ואתה יודע את זה , והרובים האלה הגיעו רק לפת"ח , אז גם לג´יהאד האיסלמי , לתנזים , לחזית העממית וכל שאר הארגונים הבאנו נשק ? לא ! הם השיגו אותו לבד ... לא כל כך בעיה לקנות נשק ! הימין לא משתדל לשקר ? - פוליטיקה זה פוליטיקה ! תפסיק לזבל את השכל ! כל אחד משקר מתי שנוח לו. אף אחד מהצדדים לא שם לעצמו מטרה לשקר , זה שאתה פרנואיד רצוף רוחות ובטוח שכל מי שלא חושב בדעותיו הוא פאשיסט שונא ישראל שכל מה שהוא רוצה זה לשקר לך ולעשות שטיפת מוח לאנשים ... אתה באמת חושב שהשמאל משקר ? -=בנוגע למה???>=- בבקשה , תגיד לי במה הוא משקר מעבר לנקודה המבט שלו והצגתה , או שגם לזה אתה מתנגד שיהיו דעות אחרות חוץ משלך ? לא , כי פשוט אם ככה , אז אני אבקש מכך מנהיגי השמאל להפסיק להגיד את דעותיהם כי המוסד הנעלה אמר לנו להפסיק כי זה תעמולה (???) אם להגיד את דעותיך זה תעמולה , אז אין צד שהתחיל או הפסיק או אפילו נמנע באמצע , אם זו ההגדרה שלך , אז כולם עושים תעמולה 24\7 365 ימים בשנה !

.המוסד

New member
אוי ענבר, הכאבת לי הפעם

אני מתגלגל מצחוק כאן בחדרי הקט, טוב יאללה, כמו שהאוסלואים אוהבים להגיד, לעבודה ולמלאכה 1)אני לא אוהב שאנשים מתערבים בחיי מבלי שהתבקשו, בגלל שאני זכאי לחופש לנהל את חיי כראות עיניי ואני מכבד את החופש של אחרים 2)לא אמרתי שסוציאליזם כופה חופש וחירות, הוא כופה שוויון, הוא מבטל את החירות(טיפש! קרא את מה שאתה מגיב לו!) 3)כך זה בכל המדינות הסוציאליות(מעתה ואילך-סוציאליסטיות) 4)נו, איזו בורות, אינך יודע דבר וחצי דבר, במלחמת יום הכיפורים ירדן לא השתתפה, ובמלחמת ששת הימים שוחררה הגדה המערבית וירושלים חוברה לה יחדיו, ולא ביום כיפור(איזו טיפשות...) ואתה עוד מאשמיני בשיכתוב, טיפש מטופש, עשה טובה, פתח אינציקלופדיה בערך "מלחמת יום כיפור" ואז תשוב בראש שפוף להאשמיני שאני "משכתב" 5)תקרא שוב את סעיף חמש שלי 6)הסזון היה נגד האצ"ל ולא נגד הלח"י, האצ"ל לא היה אירגון טרור ולא ביקש 22 אחוז מהאי הבריטי וגם לא מחצית מלונדון שים לב, אמרתי בקשר ל"התנחלויות אשמות" שמדובר ברובים שאנו נתנו להם ו...לנשק שהושג תודות להסכמי אוסלו(כלומר השליטה הביטחונית בשטחיי A) אגב, לא ענית לי על שאלת נתניהו בסעיף 5, אני מצפה לתגובה

EverMan

New member
אני אגיב לך על מה שמגיע לו התייחסות

1.בסדר , דעתך היא דעתך , אבל אתה צריך להבין שמבחינת ערכים מה שכתבתי הוא מה שנכון. (בשתי ההודעות) אין סתירה כלשהי. 2.הוא לא מבטל את החירות כי הסוציאליזם מתבסס על זה , הוא נותן חירות לכל ועל ידי כך משיג שוויון. הוא לא אומר לך מה לעשות , אתה קובע לעצמך מה לעשות והממשל עוזר לך במה שצריך. 3.אילו מדינות סוציאליסטיות/סוציאליות בדיוק קיימות ? 4.כמו שאמרתי לוונדטה , התבלבלתי , כתבתי את זה בחופזה וטעיתי. זה לא חוסר ידע , זה חוסר בזמן שגורם לטעויות (במקרה הזה באמת קטלניות , זה לא מוצדק, אבל טוב , לפחות זה מתרץ). 5.קראתי , אני עדיין לא מסכים , תקרא את התגובה שלי. אש"ף לא התיימר להיות ארגון טרור , הוא התיימר להיות ארגון שנקט במרד אזרחי ובכך נסה להביע עצמאות , הוא לא ביצע פיגועים לפני כן , והוא היה ארגון שמדינות ערב (שבגין סיכם איתם בקמפ-דיוויד שהוא ידבר עם הפלשתינאים עם הנציג הנבחר) בחרו , וישראל הייתה מחוייבת לדבר איתם. 6.אתה משווה בין המצב של האצ"ל למצב של הפלשתינאים מבחינת האי הבריטי ? אין להם שייכות לבריטניה להבדל מהפלשתינאים , זאת לא מטאפורה נכונה. ההתנחלויות לא אשמות במתן הנשק , הם אשמות שהם נמצאות שם וחוטפות את הכדורים. אני לא ראיתי שמאלני שטוען שההתנחלויות אשמות בנשק , הנשק היה אמור להיות בשביל שלא ינסו להפיל את השלטון כל יומיים , לא כנגד ישראל. והתשובה לסעיף חמש שלך עניתי בהודעה הקודמת : "אם אש"ף היה מתנגד לבחירות הרשות הייתה מתפזרת -(הכוונה מפוזרת על ידינו)- ומתאספת מחדש - בדיוק , כמו שזה , בתקופה ההיא זה היה אפשרי. היום כבר לא. אתה יכול להכות על הברזל רק שהוא חם."

EverMan

New member
לצערי הרב

המוסד מעדיף לשבות מאשר להשיב , כנראה זה יותר קל לו. מה קרה ? אין לך מה לענות , אז החלטת להתחיל שביתה ?

לא נעים לי...

לא נעים לי.. אני חדש פה ןכל מיני כאלה.. אבל לא טוב למות, לא טוב למות למען שום מטרה לא טוב למות למען אף אחד.

EverMan

New member
שטויות ../images/Emo13.gif

גם אם חדש , אתה מתקבל בברכה. ואני חושב שכן אפשר למות בעד אידיאל. אני מוכן למות אם אני אדע שהמות שלי ישפיע ובזכותו לא ימותו עוד אנשים. אם אני אוכל למות , ואני אדע שאחרי שאני אמות יהיה שלום אמיתי , או שלא יהיה רעב , או שהעולם יהיה מקום טוב יותר --> יהי כן.

ולדי

New member
לא טוב למות...

ומי שחושב שטוב לו למות בעד משהו, אולי יהיה לו יותר טוב להתאשפז...

למעלה