ההבדל בין המינים?

led pencil

New member
ההבדל בין המינים?

מעניין אותי לדעת אם יש הבדל בין ביסקסואליות של נשים וגברים? אני יודע שמבחינת החברה יש שוני, שתי נשים זה מגניב, שני גברים זה דוחה, אישה שהתנסתה אם נשים לא מגדיר אותה כבי אלה כהרפתקנית וגבר שהתנסה עם גברים הוא הומו, אבל האם יש גם שוני בהרגשה? כשדיברתי עם ידידה שלי שהיא דו על המשיכה שלה לנשים קיבלתי את הרושם שזהו דבר שולי וזניח בחייה. אינני יודע אם זה בגלל עוצמת הנטייה שלה או שאצל נשים הדחף הוא שונה מאצל גברים? סתם כך הסתקרנתי...

היי לך

(אני חדשה כאן).
אני חושבת שכמו שציינת בעצמך, מדובר בעוצמת המשיכה. גם אני ביסקסואלית ואילו אצלי זה לא עניין שולי וזניח כלל וכלל. כאשר אני במערכת יחסים עם גבר אני ממש יכולה להרגיש את החוסר בחלק הנשי בחיי, וגם להפך. אני עדיין לא יודעת לאיזה מהמינים אני נמשכת יותר, כיוון שזה מאד-מאד מאוזן עבורי פשוט כי בכל אחד אני מוצאת שלל תכונות שונות שעונות על דברים באישיות שלי, אבל בלי כל ספק - לא גברים ולא נשים הם זניחים בחיי. אני לא מאמינה שהדחף הוא שונה אצל נשים. מה שכן - ייתכן שהידידה שלך פשוט מעדיפה להדחיק את המשיכה שלה לנשים, כי היא מאמינה שיהיה לה יותר קל בעולם כסטרייטית.

SSAAMMEEYY

New member
היי

דיברת כאן על השלכות חברתיות ועל עוצמת המשיכה. אז מבחינת ההשלכות החברתיות אין ספק. את הגברים מקבלים הרבה פחות מאשר הנשים הביסקסואליות, שכמעט תמיד יכולות להתגאות בעובדה הזאת. אבל עוצמת המשיכה זה משהו קצת שונה. אני יסכם ויגיד שלכל אחד יש את עוצמת המשיכה שלו. אבל אם זה כלכך מעניין אותך, מחקר של אלפרד קינסי העלה שיש 7 רמות משיכה עיקריות: 1: סטרייט לחלוטין 2: בעיקר סטרייט עם נטייה קלה להומו 3: בעיקר סטרייט אבל עם יותר מנטיה להומו 4: סטרייט והומו במידה שווה 5: בעיקר הומו אבל עם יותר מנטיה לסטרייט 6: בעיקר הומו אבל עם נטייה קלה לסטרייט 7: הומו לחלוטין. יש עוד טענות נוספות שחלקן אומרות שכל בני האדם הם ביסקסואלים/ות רק שלסטרייטים/ות ולהומוסקסואלים/ות הנטייה למין השני קטנה מאוד ולא מורגשת. ישנם גם מחקרים מראים שיש יותר בנות שמגדירות עצמן כביסקסואליות מאשר גברים, אבל לא ידוע אם זה באמת ככה או שלגברים קשה יותר להבחין/להודות בזה. ככה שאני לא חושב שיש הבדל בין גברים לנשים, זה יותר הבדל בין כל בנאדם לכל בנאדם אחר כל אחד והעוצמה שלו. מקווה שסיפקתי את הסקרנות שלך המשך יום מהנה :)

led pencil

New member
אני מכיר את הסולם של קיינס

אבל לפי דעתי ע"פ רוב, גברים הם יותר יצריים מנשים (חושבים יותר על מין, פועלים ע"פ דחף מיני חזק יותר), לא יכול להיות שזה לא משנה את צורת המשיכה או הדחף שגברים/ נשים מרגישים

הטעות שלך היא בסיסית

ע"פ רוב שלך מבוסס על דעות קדומות בלבד ולא על אף מחקר מבוסס. אני לא חושבת שרוב הנשים פחות יצריות מגברים, אבל בלי קשר למה שאני חושבת - אף פעם לא נטען כזה דבר בצורה מבוססת. כלומר, הטעות שלך היא בבסיס, בלחשוב שלבנות יש פחות יצר מיני, פחות משיכה, פחות דחף. מכאן נובעת המסקנה שלך שצורת המשיכה והדחף בין נשים וגברים שונה בעניין הזה. אולי הוא שונה, אני לא קובעת, אבל אני לא חושבת שזה קשור ליצרים ומיניות.

למעלה