הדת השלישית

אתאיסט אתה טועה ובגדול !

אותם דברים יפים שישנם גם בתורה ובדת היהודית ישנם גם בעולם המערבי ? בדיוק ההפך ! הפכת את הקערה על פיה ! העולם המערבי הוא זה שלקח מהיהדות ! לך תלמד היסטוריה ! יום המנוחה פעם בשבוע מי לקח ממי ? וכל אותה נאורות של "התרבות המערבית" כביכול מאיפה נלקחה במקורה אם לא מימה שקרוי 7 מצוות בני נוח, שתמציתם איננה אלא ההומניזם בצורתו הבסיסית והטהורה ביותר ? מה לקחנו בדיוק מהתרבות המערבית ששווה משהו ? הדמוקרטיה ? השלטון הדמוקרטי המערבי ? אתה יודע איך הופיעה הדמוקרטיה במקור ? אצל היוונים ? את הנכים החלשים זרקו למטה, ולנשים לא היתה זכות ציוץ. זאת הדמוקרטיה כפי שהיוונים "יצרו" אותה במקור. וכל תפיסת המוסר, והחתירה העקשנית לעבר היות עם מוסרי יותר - הלא היא ה-עיסוק היהודי בהא הידיעה מאז ומעולם. הן את המוסר, והן את ההומניות, והן האמונה באל אחד, והן את יום השבת/ון לקח/שאב אותו עולם מערבי שאתה מדבר עליו כך - מהיהדות - כפי שהיתה במקור ! ואצלך יש תמונת עולם הפוכה לגמרי.... לך ללמוד היסטוריה בן אדם !

חמורבי!

לא, לא התכוונתי אליך... "חמורבי" זה לא כינוי גנאי. זה שם של מישהו שכתב משהו מאד דומה לעשרת הדיברות כבסיס לחוק מוסרי, הרבה הרבה לפני שמשה ירד מההר... והוא לא היחיד שהקדים את היהדות בכל מיני דברים... אז אולי כדאי שאתה תלך ללמוד קצת היסטוריה במטותא?

למדתי הסטוריה

וחמורבי זה בולשיט. זאת תרמית הסטורית אחת גדולה. אני קראתי חלק מימה שאותו "חמורבי" כביכול הוציא. בולשיט. זה אוסף מקושקש שהוא עצמו אסף מכמה תרבויות, בינהם היהדות. הוא לא הקדים בכלום אף אחד. הוא רק היה גנב מוכשר, זה הכל. ובכל הדברים שציינתי למעלה אף אחד לא הקדים את היהדות, אלא הרוב - גנב לעצמו מהיהדות, כל אחד מה שנוח לו. עניין של כרונולוגיה פשוטה... "ויבואו המלפופונים ויכו את הגנן" פשוט כך.

שאני אבין

אתה אומר: "שהוא עצמו אסף מכמה תרבויות, בינהם היהדות" כלומר: היהדות לדעתך אינה המקור היחיד ממנו למדו לאורך ההיסטוריה. לסיכום: אני ממליצה ללמוד גם לוגיקה.

מוטלה1

New member
חמורבי לקח מהיהדות?

יתכן שאני טועה, עד כמה שאני יודע חמורבי קדם ליהדות ולכן לא יכל להעתיק ממנה.

השאלה היא ממתי אתה מתחיל "לספור"

את היהדות.... מיהו מבחינתך היהודי הראשון ? ע"פ השקפתי, התורה קדמה לבריאת העולם. ע"פ התורה אלוקים ברא את העולם, לכן מה זה בכלל רלוונטי מתי אותו חמורבי הנודניק היה ? התורה קדמה לו. נקודה. (ע"פ השקפתי כמובן ..)

לידידי בעל המיתוס

שעת לילה ומחר אני עובר דירה, אז רק כמה הערות קצרות. מסיבות לא לגמרי ברורות לי אתה מתעקש ללא הרף לנפנף כאן בפורום בדעות שהיו מתאימות הרבה יותר לפורום "הרבנית קוק". אתה כמובן רשאי להאמין בכל אגדה ששמעת מן החבדניק שלך ואפילו באף הארוך של פינוקיו, שנברא ע"י גפטו הזקן בשבעה ימים, אבל אם אתה כותב כאן בפורום, אתה אמור להיות קצת יותר מנומק, ולא לערבב בין מיתוסים או אמונות אישיות שלך לטיעונים רציונליים. לטעון שחמורבי "גנב" מן התורה, זה כמו לטעון שמשה רבינו גנב ממוחמד. אם אכן כטענתך, חוקי התורה היו ידועים מאות רבות של שנים קודם מתן תורה כך שחמורבי יכול היה "לגנוב" מהם, היינו צריכים לראות תופעות דומות בכל המקומות בעולם. משום מה, הגנבה היחידה קרתה בתרבות שבה מאות שנים אחר כך הופיעה הדת היהודית. ובאשר לדבריך על הדמוקרטיה, אני מתקשה לעקוב אחר הלוגיקה של הטיעון שלך. כנגב ההצגה של הדמוקרטיה כתרומה מוסרית חשובה, אתה טוען שבמקור היווני שלה הדמוקרטיה לא היתה כה מוסרית. טוב ויפה, אבל מה אתה רוצה לטעון בכך. הקשר בין הדמוקרטיה האתונאית לרעיון הדמוקרטיה בתקופת ההשכלה רופף למדי, ונובע מאקלים הגותו שונה לחלוטין. הרעיון של זכות טבעית ושויון בין כל בני הארם אופייני לתקופת ההשכלה, וגם שם רק בתהליך הסטורי והגותו ממושך יושם הרעיון במהלך המאה ה-19 וה-20 לגבי נשים, שחורים, הומואים ועוד.

דידית

New member
איש כבר כמעט התחלתי לחבב אותך.

מה זה ההתקפה הישירה הזאת? "לך תלמד היסטוריה???" לך תלמד איך לדבר ואחר כך תטיף לאחרים על לימודים. ובהתיחסות לדבריך. מה הקשר בין השלטון היווני לדמוקרטיה? הוא לא היה שלטון דמוקרטי בכלל ובכלל בדת היהודית לנשים כן יש זכות ציוץ??? ולנכים כן יש זכויות? נכה יכול לכהן? אדם עם פגם יכול לשרת בבית המקדש? מוסריות זאת תכונה אנושית שקימת אצל הרבה אנשים ולא רק יהודים גם בדת יש מושג: "חסידי אומות העולם" - מוסריות לא חיבת להיות רק בדת. כל חסידי אומות העולם מאמינים באלוהים? בולשיט. 7 מצוות בני נח? יש בהם הומניזם אבל מי אמר שצריך 7 מצוות בני נח כדי לדעת שרצח זה מעשה נתאב? ומי אמר שאני חיבת להאמין באלוהים כדי להיות טובה והומנית? למה כי אתה החלטת? עובדות הסטוריות יש לפה ולפה שבת לא קשורה להסטוריה ואמונה בדת היהודית לא קשורה להסטוריה עובדה שיש הרבה מאד מחקרים סותרים וזה לא ימנע ממך לחשוב שהתורה פחות נכונה או אמיתית. עיצבנת אותי עם כל הבלאגן הזה, דידית.

שיט ! כמעט הצלחת לחבב אותי ?

שיט ! איזה פיספוס מצידי ! שיוווו, אני לא אישן טוב בלילה עכשיו, בגלל שאיזה פקצ´ה שאני לא מכיר משום מקום החליטה לעשות לי מדד לרייטינג חיבה הפרטי שלה. אז ככה: 1. על הזין שלי אם את מחבבת אותי או לא. אנ´לא מכיר אותך, ואני לא עושה דברים לכאן או לכאן על מנת להתחבב על אף אחד. לא ניסיתי לעזור כשעשיתי זאת על מנת לנסות להתחבב, אלא פשוט כאינסטיניקט טבעי של מי שיודע מצוקה קיומית מהי. בתשובות שלי ובדיעות שלי, היום בו אני אתחיל לענות להגיב ולהתאים את דעותיי לפי מדד הרייטניג של כל מקום ומקום יהיה היום בו לא אהיה שווה דבר. 2. לעצם דברייך: יש אצלך סלט של מושגים שתהיי לי בריאה. היוונים הביאו את הדמוקרטיה לעולם, הם המציאו את המינוח. לכי גם את תלמדי הסטוריה. 3. וכן לנשים יש בדת היהודית זכות ציוץ, והרבה יותר מכך. חז"ל מציינים שבזכות נשים ישראל נגאלו ממצרים. ועוד חז"ל אומרים שגבר בלי אישה כמו חצי אדם, מה שלא מציינים הפוך. וכל אחד הרי ייקח דברים אחרים של חז"ל כדי לנפנף בסברה שלו, כרגיל כאן... 4. כן לנכים יש זכויות ואף זכויות ייתר ע"פ היהדות. לכי תפתחי שו"ע. אז נכון כהנים לא יכולים להיות. אז מה ? גם אדם שיש לו משקפיים לא יכול להיות היום טייס. מה זה אומר ? שיש אפלייה בחיל האוויר ? איזה שטויות אלה ? לא כל אחד יכול להתאים לכל משרה. ויש משרות שצריך להן כישורים ודרישות שאין לכל אחד. ככה זה בכל מקום. ובתרבות המערבית יש יותר זכויות למען הנכים ? חרבנא ! מי שהוא עני ונכה ימות מהר יותר, ולמי שיש כסף יממן את עצמו ברפואה פרטית. מצאת לך עם מה להשוות.. עם המשטר הקפיטלסיטי שאיננו אלא תורת האבולוציה בשיא אכזריותה. החזק טורף את החלש. גמילות חסדים, ועזרה לחלש לא תמצאי בקפיטליזם, אבל כן תמצאי ביהדות, ועוד איך ! 5. מה בכלל הקשר בין "תפיסת עולם מוסרית" לבין חסידי אומות העולם ? אני מדבר באופן מופשט על תפיסת המוסר היהודית מול תפיסות אחרות. חסידי אומות העולם היו אנשים שהיה בהם שבב של אנושיות, יופי , שנמחא להם כפיים ? שנקרא רחוב נוסף על שמם ? 6. נכון אנושיות לא צריכה לדת. אבל ראינו מה קורה במקום שבו אין אלוהים, הנאצים ... אם לא אכפת לך - היו אתאיסטיים. הם חיו "בעולם ללא אלוהים". אוהבים להגיד כאן שכל המלמות קרו בגלל דת, אבל שוכחים שהנאצים ימח שמם לא היו דתיים, הם היו האנטי המוחלט של קיום אל בעולם, וכזה עולם הם גם רצו לעשות. גם היו הקומוניסטים, שגם אצלם אלוהים היה סטאלין. שם עד היום מעוז האתאיזם, שנרענן את זיכרונך איך הסתיימו החגיגות של "שמש העמים" ? 7. בני אדם, וזאת ההסטוריה לא מפסיקה שוב ושב להוכיח, לא כולם, מה לעשות, יודעים בשביל עצמם מה טוב ומה רע, מה מוסרי ומה לא. חלק כן, וחלק לא. ומספיק לי החלק שלא כדי לא לסמוך על בני האדם שידעו מה טוב בשבילם. עם שלם על כל יושביו שהיה הגדול והמוביל שבתרבויות "המפותחות" באירופה, זה שהביא לעולם אנשים נפלאים כמו גתה, וכמו היינה, הלך יום אחד ו"תרגם" מחדש את התפיסה המוסרית שלו לגבי בני אדם, והתחיל להגדיר מחדש מי הם בני אדם ומי לא. העם הכי תרבותי באירופה. תרבות שנסמכה כולה על תובנת האדם להגדיר בשביל עצמו מה מוסרי ומה לא. לכי תשאלי את הסבתות שלך או שלי, עם המספר הכחול על היד, איך זה נגמר. ואחרי זה את רוצה שאני אסמוך על האנושות שתדע "לבד" מה טוב בשבילה ומה לא. ממש לא. 8. את מוזמנת להמשיך להתעצבן , אני רק אהנה מכך ! ואם זה לא מוצא חן בעינייך את מוזמנת לשתות את המים של עזה, כמו שאוהב להגיד הראיס...

ובכל זאת רייטינג

1. היום זה היום? כי התגובה שלך, וכפי שהבטחת פעם, היא תמיד להיפך מהקונצנזוס, ורק כדי לעורר ענין, אז אם זה לא רייטינג אז באמת אתה לא יודע מה זה רייטינג. 2. הדמוקרטיה אינה הדרך המושלמת, היא הדבר הכי פחות גרוע שיש, הדת, כל דת, גרועה ממנה. 3. זה כל מה שיש לנשים בדת היהודית - זכות ציוץ. 4. אל תדבר על "עזרה לחלש" כמאפיין של החברה הדתית, כדי להיעזר בקהילה, ה"חלש" צריך להיות מאנ"ש. 5. המוסר הוא מה שהחברה בוחרת ככזה, אנשים מוסריים יש והיו בכל התרבויות, ואין לדת - שום דת - ובטח לא היהודית מונופול על מוסר. ולמשל סיפורי יהושע בזמן כיבוש הארץ רחוקים מלהיות מוסריים, מחיית זכר עמלק הוא לא צווי מוסרי וכמו דוגמאות רבות. 6. אנושיות לא צריכה לדת, אני מסכים איתך לגמרי, אלא שכנגד כל דוגמא שלך, יש דוגמאות רבות שדווקא הדת הפכה אנשים להיות אכזריים ולא אנושיים, אז מה? כמו שהדת אינה מבטיחה אדם טוב כך גם האתאיזם, וכמו שאתאיסט יכול להיות אדם טוב כך יכול גם הדתי... 7. נכון, בני אדם לא תמיד נוהגים בחכמה ובצדק וביושר ובהגינות, לפעמים כן ולפעמים לא, צוויי הדת, אותם אלו שלא צודקים ולא מוסריים, הם תמיד לא! 8. אני לא יודע אם זה יעצבן אותך או לא, גם לא אכפת לי, אבל אני לא אתעצבן, נה נה נה קיש קיש!!! כל אחד מהסעיפים "שנאלצתי" לענות לך עליהם, מצדיקים שרשור שלם ודיון בפני עצמו, אני חושב שזה לא הפורום המתאים. ולא אכעס על ההנהלה אם היא תמחוק אותי...

חלילה וחס, שלא ימחקו אף אחד

לא אותך ולא אותי, בשום מצב שהוא. ואני אענה לך, כי יש לי קצת זמן היום: 1. לא זה לא רייטניג, ההפך מהקונסזוס זה על מנת לעורר דיון, ויכוח, כי דיון/ויכוח, מכריח אנשים לשוב שוב, על מה שהם כל כך מאמינים בו. וזאת כבר פעולה חיובית. 2. הדמוקרטיה היא לא הדרך הכי פחות גרועה שיש, לא לטעמי. דת אמיתית, ולא דת מזויפת, כזאת שניתנת מבורא עולם באמת, ולא אחת שמעמידה פנים שהיא כזאת, עדיפה תמיד על כל משטר שיצרו להם בני אדם. מהסיבה הפשוטה שתמיד עדיף לפעול ע"פ הוראות היצרן, ולא להתחיל להמציא לעצמך הוראות משלך. ככה זה עם כל דבר. והנמשל מובן. 3. שטויות. אם אתה אומר שביהדות לנשים אין יותר מזכות ציוץ, אתה כנראה לא מבין מהחיים שלך ב 2 דברים: לא ביהדות ולא בנשים. מיי גוד, אם איזה נשים הסתובבת עד היום ? 4. החלש צריך להיות מאנ"ש ? מה רע באנ"ש ? מה מונע מהחלש להיות חלק מהאנ"ש ? "עניי עירך ועניי עיר אחרת - עניי עירך קודמים" יש במשפט הזה הגיון רב מאוד. זה טבע האדם, והתורה מותאמת לטבע האדם, ולא הולכת נגדו. 5. כשאתה אומר שליהדות אין מונופול על המוסר, לא ברור לי מה זה אצלך בכלל יהדות ? את היהדות ה ביא לעולם הבורא, ע"פ תפיסתי. הוא נתן לאדם את היכולת לשיפוט מוסרי. אתה יודע על מישהו שקדם לבורא ? (אתה שם לב שאנחנו יוצאים מ 2 נקודות חשיבה שונות ל ג מ ר י, נכון ?) 6. הדת מעולם לא הפכה אף אדם לאכזרי, נכון יותר לומר שאנשים השתמשו בדת כעלה תאנה לרוע שלהם. ובאותה מידה הנאצים השתמשו באתאיזם להצדקת הרוע שלהם, אז מה נגיד: שהאתאיזם גורם לאנשים להיות נאצים ? ההגיון שלך יכול לפעול גם נגדך , ידידי ! 7.ציווי הדת היהודית כפי שהיא במקור (!) צודקים תמיד. לדעתי. 8.נקווה שכעת לא ימחקו גם אותי, כי סוף סוף מתחיל להיות פה מענין... !!!

כל עוד הנר דולק...

לא ימחקו, אני מקווה, אם נקפיד שנינו על סגנון נאות, ולא ניגרר לעקיצות ופגיעות אישיות... 1. שום דבר שמטרתו היא "להכריח" אנשים, הוא לא דבר חיובי, אפשר להציע לאנשים, לתת להם הזדמנות, אבל לא להכריח. 2. את היותה של הדת - כל דת - אמיתית/מוחלטת או המצאת בני אנוש, עדיין צריך להוכיח, חלק מהדיון הזה נועד להראות שהדת - כמו שאנחנו מכירים אותה היום, ועוד יותר כמו שהיא הייתה פעם - לא יכולה להיות אמת מוחלטת, אלא היא המצאה אנושית. 3. עזוב, אני מכיר גם נשים וגם יהדות, מספיק כדי להביע דיעה על שניהם, אם יש נשים דתיות שמעיזות היום להביע דיעה עצמאית, זה לא בזכות הדת המסורתית אלא נסיון לשנות את חוקי ומנהגי הדת. אם יש בחז"ל או בתורה התיחסות לנשים היא תמיד מזלזלת מתנשאת ומתיחסת אליהן כאל אזרחים מסוג נחות יותר. וראה למשל את פרשת הנדרים או סוגית ערכין. (להזכירכם: כאשר אדם נודר להקדיש את ערכו לאלוהים, עליו לתת 50 שקל אם הוא זכר, 30 לנקבה, ולא מדובר על שוק היצע וביקוש, מדובר על נדר לה´, ואלוהים קובע את המחיר, בכל קבוצת גיל הזכר שווה יותר) 4. זה בסדר לעזור לחלש מאנ"ש, זה לא בסדר לעזור רק לחלש מאנ"ש, טבע האדם? שהתורה מותאמת אליו? ואני חשבתי שאת התורה נתן מי שברא את האדם? אז אולי התורה היא אכן המצאה אנושית?! 5. אני מסתכל על אלו שמתנהגים לפי חוקי היהדות, מי יותר ומי פחות, אני מסתכל על אלו שמצהירים שיש להם שאיפה ללכת לפי דרכי היהדות, ואם הם פחות מוסריים מאזרחים שלא מקבלים את היהדות כמשהו מחייב, אז משהו דפוק ביהדות, או שהיא סתם שריד ארכיאולוגי לתרבות שעבר זמנה. 6. לא נגדי, לא ההגיון שלי, הטענה שלי - אם לא הובנתי כראוי - הייתה, שכדי להיות מוסרי ואנושי לא חייבים להיות דתי. 7. זו הטיעון הכי מוצלח שיש נגד היהדות, שהרי הציווי להרוג מי שמדליק אש בשבת או מי ששוכב עם זכר, הציווי להרוג את כל תושבי עיר הנדחת ללא יוצא מן הכלל, הם ציווים לא מוסריים ושגויים בעליל, לו היה אלוהים בורא עולם ונותן התורה, לא הייתה התורה כל כך לא מתאימה לעולם. 8. אמרתי לך כבר, הדיון לא ממש מתאים למטרת הפורום, אבל כל זמן שהוא לא גולש לעקיצות ופגיעות אישיות, הוא כנראה לא ימחק.

תשובות (חלקיות)

1. הדת היהודית כפי שהיא במקור לא מכירחה אף אדם בקשר לשום דבר. יש את האפשרות לבחור בטוב או ברע - והמלצה - בחר בטוב. אך לא הכרח. מה שקרוי "גמול" הוא לא עונש או שכר כפי שאנו תופסים אותו אלא פועל יוצא של הדברים שאנחנו עושים. תוצאות כמו שאומרים ותו לא. 2. אני מבדיל בין הדת היהודית שאני יודע שמקורה אלוהי, והיא אמת כולה מאלף ועד ת, לבין שאר "הדתות" שמקורן בחיקוי או זיוף, והן מעשה ידי אדם. לא רק שאין לי שום צורך להוכיח את זה, גם לא צריך לעשות זאת, וטוב שהמצב כך: שאז יכול כל אחד להמשיך לדבוק באמונתו שלו. הדת היהודית מבוססת על חופש בחירה. אילו היה יצור אנוש יכול "להוכיח" זאת שחור על גבי לבן, לא היתה ברירה ! כי אם עובדות אי אפשר להתווכח, ואם לא היתה ברירה - לא היה חופש בחירה ! כאן בדיוק הקץ´. אלוהים עשה את העולם כך, שכל אחד יוכל להמשיך ולסבור במה שליבו חפץ, ולמצוא "הוכחות" למה שליבו נוטה" וזאת בדיוק כל העבודה הקשה - להאמין. ועל זה האדם יקבל לעתיד לבוא את שכרו - על כך שבחר (!) להאמין בתורת האמת. ע"פ החסידות אגב, זאת מהותו של "עמלק" - עמלק ע"פ החסידות הוא זרע הספק (מבחינה רוחנית), ועל כך מצווה היהודי - להכריז מלחמה לנצח על זרע עמלק - על זרע הספק המקנן בלב תמיד. זאת מהות העבודה. וזאת מהותה של אותה בחירה. 3. אין באותן נשים דתיות שמביעות דיעות משוחררות ובריאות שום דבר שחורג מרוחה של היהדות כפי שהיא במקור, הרבה לפני ששלטון הרבנות בימנו לקח וסילף אותה לפי שיטתו. ולגבי המחיר עליו אתה מדבר, לא אלוהים קבע אותו - אלא שוב - בני האדם. ומעבר לכך - נשים לא מופלות בדבר ביהדות, יש להן פשוט תפקידים אחרים מאשר לגבר. ומכן גם שליחות אחרת, מטרות אחרות, יעוד אחר, ולכן גם עול מצוות שונה לגמרי. זכר ונקבה ביהדות לא נועדו מלכתחילה להיות שווים אלא להשלים כל אחד את השני. 4. אצל אלוהים אין עתיד או הווה או עבר. ולכן כאשר ברא את התורה, התאימה לטבע האדם. ואם תרצה האדם טיבעו מתאים לדרישות התורה. ובכלל התורה ניתה רק ליהודים לא לשאר העולם. בשביל כל השאר יש את הדרישה להיות "הומנסטיים" ותו לא (7 מצוות בני נוח) 5. מידת המוסריות של אנשים אילו או אחרים, בין אם הם חובשים כיפה או לא בוודאי שאינה מותנת ביהדות, היהדות לא מקבלת ולא צריכה לקבל את הצידוקים לקיומה מהאנשים שאמורים לקיים אותה. הציוויים המוסריים לא נועדו דווקא לאדם זה או אחר, לאדם אחד יש את הנטייה הטבעית לעשות את "הטוב" אבל יש רבים אחרים שלהם אין את זה באופן טבעי. לכך התורה נועדה. גם בכביש יש חוק שמתקופה מסוימת חייבים להדליק אורות כבר באור יום. ויכול להגיד אדם שומר חוק לעצמו: עליי לא צריכה לחול אותה תקנה שנועדה לזהירות יתר, זה לאחרים לא לי. אבל החוק לא יתחיל לעשות בירור אצל כל אדם ואדם שיקיים את החוק לפי ראות עיניו ולפי שיפוטו שלו. החוק הוא לכולם, והוא סמן דרך להיכן אדם צריך לכוון את עצמו. אם אתה יודע ומבין לעשות את הטוב "בעצמך" אשרך. אבל החוק לא נועד רק לך ולשכמותך - אלא לכולם. כמו כן הוא נצחי, ומכיוון שבני אדם מחליפים ציווי מוסר כמו סגנונות של אופנה, כל דור לפי מה שעכשיו "אין", לכן ניתנה התורה, כדי להוות ציון דרך תמיד, גם בימים שבהם תפיסת העולם תשתנה ותתעוות ללא הכר. כמו בימנו למשל. 6. כנ"ל 7.הציווים שמנית הם לא מוסריים ? מי קבע את זה ? התרבות שלנו כיום ? ערכי המוסר הנוכחיים ? מי הם בכלל ערכי המוסר של היום שאתה הופך אותם לאבסולטיים - ולכאלה שעל פיהם ייקבע מה מוסרי ומה לא ? העניין הוא שלא התורה צריכה להתאים את עצמה לעולם, משום שאת העולם "מנהלים" בני אדם, ובני אדם, היום חושבים ככה, ומחר ההפך, ולכן המגמה צריכה להיות הפוכה - העולם צריך להתאים את עצמו לתורה, או אז, העולם יחזור לתיקנו. ואכן בימנו אנו, מעשית - בפועל אי אפשר לבצע את אותם ציוויים שאתה מנית כדוגמאות: אבל זה רק בגלל שחרב בית המקדש, ואין סנהדרין, וגם אילו היתה לא היה קורה מה שתארת, משום שזאת קרויה סנהדרין קטלנית, וכזאת מעולם לא הייתה, וזהו לשון החוק הרשמית - בבחינת מידת הדין בלבד. ויש עוד מידות רבות, כמו מידת הרחמים, ובהם היו הסנהדרין נוהגים בזמן קיומם. וכן, אם הייתי יכול לבחור בין איך שהעולם נראה היום (פתחת חדשות לאחרונה ?) לבין הקיום בימי הסנהדרין - הייתי בוחר באפשרות השניה. מי ייתן !

זה היה טוב, כמעט כמו בנטעים

בפורום השכן, פורום נטעים, יש כמה מחב"תים, שתענוג לקרוא אותם, כל פעם שאתה חושש שמא יש בתורה ובתלמוד משהוא, רוץ ותקרא קצת בנטעים. ההודעה הזו שלך, שייכת לשם לגמרי.

adam222

New member
אתאיסט מרשה לי לענות בשמו: ../images/Emo8.gif

פורום נטעים הינו זה מחב"ת=מחזיר בתשובה... שם (בפורום נטעים) ישנם וויכוחים אכזריים\רציניים ביותר בתחום. כולל ההוכחות לכך שאין הוכחות לבורא עולם ממין כלשהוא...
כנס ותתענג על כל Bit...

למעלה