הדת השלישית

ויש מקום לעיין אם חדירה עם קונדום

שמיה חדירה או לאו. לכאורה הוא חודר לקונקום הגומי, ומה זה עניינו איפה בדיוק קונדום הגומי מונח. ובא על ציון גואל...

הגרש"ז אוירבאך

רצה להתיר למי שלא מצליחה לגמור את השבעה נקיים לפני הביוץ להזדיין עם קונדום שבסופו יש חור שממנו יצא הזרע, הטיעון שלו היה שהאיסור הוא רק המגע בין אבר המין של הגבר עם אברה של האשה (לא זוכר כרגע מאיפה הוא לקח את זה) וע"ז הרבה רבנים רצו לנדות אותו, אין לי מושג מה עם שאר איסורי עריות, אם עוברים גם בקונדום.

מוטלה1

New member
מציון תצא תורה

כבר כמה שנים שאני מחפש את פסק ההלכה של הגרש"ז אויערבאך בקשר לנידה. הייתי בבית הספרים הלאומי, ומשום מה לק קיבלתי את הספר שיצא נגדו. והנה היום סוף סוף זכיתי. ואני יודע מה הפסק, אכן היה שווה לצאת בשאלה!

מוטלה1

New member
מציון תצא תורה

כבר כמה שנים שאני מחפש את פסק ההלכה של הגרש"ז אויערבאך בקשר לנידה. הייתי בבית הספרים הלאומי, ומשום מה לק קיבלתי את הספר שיצא נגדו. והנה היום סוף סוף זכיתי. ואני יודע מה הפסק, אכן היה שווה לצאת בשאלה!

Le Fay

New member
אקט החדירה בלבד??? ../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

מה זה משאיר לנו בדיוק?

Le Fay

New member
FAY תובעת שיוויון מלא! ../images/Emo3.gif ../images/Emo3.gif ../images/Emo3.gif

חניבעל.

New member
חבר´ה

הדבר האחרון שרציתי לעורר כאן זה מריבות

spinoza

New member
אני גם מחפש הדרך ה- III

למשל אצל הרפורמים, או שאני מנסה לטוות דרך בעצמי- כי אני לא קיצוני / אתיסט כמו הרבה כאן...חבל שבארץ הקבוצות הם שחור לבן. חילוני/דתי/חרדי ואין משהו באמצע.... |זבנג|

sharkyM

New member
מצטרף לדיון

זה שאתה לא שומר הכל עדיין לא הופך אותך לאתאיסט. אני מכיר מישהו שמשתדל לשמור דאורייתא - ולכן הוא לא נוסע בשבת ,אבל אם לוקחים אותו אין לא בעייה עם זה, וכמו"כ הוא עונה לטלפונים. תעשה מה שנוח לך,מה שאתה ורק אתה, מרגיש צורך לעשות. לא תכתיבים,חוקים והיציאות אידיוטיות, בשביל זה ניחנת במצפון,שכל וכישורים לוגיים (אני מקווה). בארץ הקבוצות הם ממש לא שחור ולבן , בכל זרם יש עשרות תתי זרמים וכל אחד עושה מה שהוא רוצה ומאמין, מי יותר ומי פחות.

גוזל

New member
אני מצטרף לעניין

בוא נקים בית כנסת/שטיבל ביום שיש אחרי התפילה-מה זהתפילה??? נעשה קידוש---נקדש את מה/מי???? וניפתח טלביזיה/אינטרנט ממש לא משנה לי איך קוראים לזה רפורמי קוסרבטיבי או כל טיזי אחר שיבחר אני לוקח ביהדות את מה שניראה לי יפה והיתר ישר למוזיאון מיד פעם פותחים ספר בודקים אולי להוסיף אולי להוריד וככה כל שנה עושים גיוון אני מאמין באמונה שלימה שהבורא יתברך שמו מתגלגל מצחוק כאשר הוא קורא את השולחן ערוך או שומע את הנוכלים שמדברים בשמו

דווקא יש

בימים אלה אני קוראת סיפורים אישיים של אנשים שעברו את התהליך ולא כולם הפכו לאתאיסטים. ישנם לא מעט שבחרו בדרך השלישית זה מין דור חדש כזה של חוזרים בשאלה שדווקא הוא ניראה לי יכול לגשר על הפערים התפיסתיים ודווקא הוא זה שיוכל להסביר לשני הצדדים מה שהצד השני לא מבין ולא מקבל או לא יודע איך להסתכל על זה. ואם מישהו חושב שאני טועה אני אשמח לקבל דעה אחרת או לקבל סיפור אישי (מצורף שאלון). תודה.

לא בהכרח.

בימים אלה אני קוראת סיפורים אישיים של אנשים שעברו את התהליך ולא כולם הפכו לאתאיסטים רובם דווקא בדרך השלישית זה מין דור חדש כזה שדווקא הוא נירה לי יכול לגשר על הפערים התפיסתיים ודווקא הוא זה שיוכל להסביר לשני הצדדים בה שהצד השני לא מבין ולא מקבל או לא יודע איך להסתכל על זה. אם מישהו חושב אחרת אני אשמח לקבל אינפורמציה שונה מצורף שאלון לסיפור אישי למי שמוכן ואו מעוניין לעזור לי בלימוד. תודה.

השאלון הוא...

בעת קריאת החומר לעבודה אוניברסיטאית (על סיפורים של חוזרים בשאלה ומחקרים) כעט אני בעצמי כותבת עבודה על הנושא והשאלון מטרתו לשמש למחקר ולהבנה בעצם מה הם הסממנים או האם יש תבנית מסויימת בדרך הזו. אמנם נכון שלכל אחד יש סיפור משלו וכל אחד מכיל עולם שלם ולא ניתן להשוות בין סיפור אחד לשני. אך מהחומר שקראתי מצאתי הרבה נקודות דימיון בין החוזרים בשאלה כמובן שיש גם שוני אך מהסיפורים שקראתי או פידבקים שקיבלתי מחוזרים בשאלה היו כאלה שהצבא נתן להם קרש קפיצה או דרך לצאת אבל התהליך קדם לכך והצבא רק איפשר להם להיום הם עצמם ולא לחיות בשקר עם עצמם. מאחר וזה לא המקום לפרט את כל העובדה והכרזתי מראש לדרור מחופש ולרבקה ורינה מה.ל.ל שבמידה והעבודה תהיה מוצלחת אני אשלך להם את העתק ובמידה וירצו יפרסמו אותו באתר. בכל אופן הקובץ מיועד לסייע לי בכתיבת העבודה ואני מקווה שיהיו נענים נוספים לאלה שהתייחסו ואני מודה להם מאוד. כל טוב ומקווה שעניתי על השאלה. נ.ב לכל מקרה מצורף השאלון שוב אם תחליט/תחליטי לספר לי.

אני בעד הדרך השלישית

שכלול בה שמירת החגים היהודים בכיף,שירה חסידית,הנחלת המורשת וההיסטוריה היהדית,לימודי תנ"ך,אאאאאהההההבבבתתת חינם,ועוד סוף סוף איננו עם ככל העמים,אלא עם מיוחד,

למעלה