הדרכת פסיכומטרי

amirso008

New member
הדרכת פסיכומטרי

היי,
אני מתכנן להתחיל ללמוד בשנת הלימודים הקרובה (אוקטובר הקרוב) באוניברסיטה. יש הכשרת מדריכים בחברה מסויימת בחודשים מאי-יולי, והם מודיעים להיות מוכנים לעבודה אינטנסיבית בחודשים אוגוסט-אוקטובר. בחודשים האלה אני פנוי לגמרי כך שזו לא תהיה בעיה. הבעיה תתחיל אחרי אוקטובר, כשאני אתחיל את שנה א'.

ועכשיו לשאלה- האם זה ריאלי ללמוד באוניברסיטה וגם להדריך בו זמנית? יש הרבה שאמרו לי ששנה א' מאוד קשה ועדיף לא לעבוד תוך כדי...

המון המון תודה!
אמיר

niruzu

New member
תשובות

1. לא ציינת מה אתה לומד. לא בכל הפקולטות השנה הראשונה היא קשה.
2. חודש אוקטובר זה החודש הראשון של הסמסטר- כל פער שיווצר, תוכל להשלימו לאחר מכן.
3. ריאלי ביותר ללמוד ולהדריך. המון אנשים עושים זאת, ולמעשה זאת עבודה יותר סטודנטיאלית מאשר עבודה לחיים, למרות שיש גם אנשים שנשארים לעבוד רק בזה.
4. הרבה אנשים אומרים הרבה דברים. הכל זה סיכונים- והשאלה היא כמה זה חשוב שתעבוד.
5. הקורס הראשון שתעביר יהיה הקשה ביותר כי תצטרך להכין את עצמך אליו ולהשקיע הרבה זמן. מהקורס השני והלאה הלחץ פוחת בהדרגה.
6. מלצרות זאת גם עבודה קשה.

בגדול, אני ממליץ בחום.
בהצלחה

jaromor

New member
דעתי

1. להדריך קורס למועד אוקטובר (הקורס נמשך בין אוגוסט לאוקטובר) לא תהיה לך בעיה כי הקורס מסתיים לפני ששנת הלימודים באוניברסיטה מתחילה.

2. לגבי התחייבות ללמד במהלך השנה- יכול להיות בעייתי, כל זה כמובן תלוי מה אתה לומד.
למשל, יש תארים מסוימים במכללות שלומדים בהם רק פעמיים בשבוע ולא נדרשת המון עבודה בבית במסגרת התואר, ואם אתה לומד תואר כזה לא תהיה לך בעיה לעבוד במקביל.
אם אתה לומד תואר קשה באוניברסיטה, פחות מומלץ לדעתי להתחייב לעבודה תוך כדי התואר, כי אתה לא יכול להעריך לפני תחילת הלימודים את היקף ההשקעה שתידרש ממך. שווה לך לדעתי לנסות לבדוק אם קיימת אפשרות שבה בשנה הראשונה (או בשנתיים הראשונות) של העבודה תלמד רק למועד אוקטובר. זה כמובן תלוי במעסיקים שלך...

למעלה