הדרכה

• פותח הנושא eyola
  • פורסם בתאריך

eyola

New member
הדרכה

רבים מכם מדברים על מדריך/מורה גם בלימוד מדיטציה גם בהכוונה במבוך העצמי ה"מורים" הגדולים מוזכרים פה אינספור אבל האמת חשבתי על זה אין לי מושג איפה מוצאים אחד כזה, טוב נו.. אולי לא אושו ובודהה אבל מורה הגון למדיטציה (לא חסר מלמדי הטכניקות אני רוצה את הרגש שם, ורמה) עכשיו הקלישאות כבר ממהרות לצאת מהארון ולרוץ על אותיות המקלדת אבל תאכלס מעבר לעצמנו..(
) שאנחנו המורים הכי טובים שלנו ולזה שלעיתים כשלא מחפשים מוצאים ושכל אחד הוא מורה אנחנו יכולים לקחת מכולם בדרך טעויות או בדרך ישרה ושאם רק נדע להקשיב לקול של עצמנו.. אנחנו כבר יודעים הכל איפה המורים האלו שעוזרים/מדריכים אותנו למצב הקשבה??? ממורים למדיטציה, טאי צי, דמיון מודרך, יוגה ועד לפסיכולוגים והוגי דיעות, פילוסופים
איפה הם??????? איך מוצאים אותם? מישהו מכיר כאלו?! למישהו היה מדריך /מורה כזה שדחף אותו לנקודות "הנכונות" ווהפך את מסע התהיות יותר מעניין, פחות לבדותי?? או שבכלל השאלה היא קלישאה בעצמה?

הפסיכולוג שלי שותף ועוזר

ומורה "רוחני" נטו לא מצאתי, אבל גם לא ממש חיפשתי. גם אני תוהה בעניין...

eyola

New member
לא אכפת לי אם יקראו לו

פסיכולוג או מורה רוחני אם הוא ידריך טוב זה היינו אך אבל איפה מוצאים??? איך מחפשים בכלל? הגדרת את זה מעולה "שותף"

eyola

New member
סדר

חשבתי על השאלה שלך וראיתי אותי מחפשת את עצמי כמו שאהיה בעוד כמה שנים טובות מה אני מחפשת במדריך.. שיהיה חכם. ורגיש מאד למתקיים סביבו, ואל מה שמתגלה ממני (התחברות/הבנה). שיוכל לעזור לי להעלות את השאלות הנכונות ויצירתי כדי לעזור לי למצוא כלים טובים שידברו אליי ויעזרו לי ליישם עוד ועוד את מה שאני לומדת אני רוצה עזרה בלסדר.. הסדר שאין לו שום בעיה להתפרק שיעזור לי לסדר את הבלתי ניתן לפירוק
-את עצמי.

האם מיומנותו המקצועית ורמת ההכשרה

של המורה איננה חשובה לך? איפה הוא למד? אצל מי? מי הכשיר אותו? מי הסמיך אותו? איך? אגב. העצמי שלך, האטמה, הוא לא רק בלתי ניתן לפרוק. הוא גם מסודר בסדר משולם. בדיוק כמו שהשמש זורחת כל הזמן. לעיתים העננים מסתירים אותה. או שאנחנו בצד המנוגד של כדור הארץ. האם זה אומר שאין שמש? המתחים בחיים 'מסתירים' את העצמי. הוא קיים כל הזמן. נצחי. בלתי משתנה. קבוע. מולט. מלא אושר-עילאי. מורה ראוי, הוא המורה שינחה אותך בדרך הפשוטה והקלה ביותר לחוות את העצמי. שוב. ושוב. ושוב. עד שתהיי כל-כך מורגלת בו, שתחיי את העצמי כל הזמן. בערות, בשינה ובחלימה.

ב י ש ו ף

New member
פסיכולוגית

את מחפשת דמות אבהית בת'חלס אני חושב שאת צריכה להבין קודם כל שיש פה פיתוח תלות מסויים במורה. דבר שני אני הכרתי מורה מצויינת רק שאני לא יודע ת'שם משפחה אני יודע שהיא גרה בגליל, אני יודע שהיא מתקשרת את ישו ואני יודע שהיא נטורופטית לפי מה שאני זוכר ויכול להיות שהיא כמעט בטוח מלמדת באחת המכללות שם כי היא למדה במכללה בהוד השרון. היא תהיה מצויינת אם תמצאי אותה ואם זה קרוב לבית. לגבי הנושאים של מדיטציה המדיטציה היא נושא מאוד לא סבוך היא מאוד פשוטה ועם זאת היא גם מגוונת יש טכניקות שונות עם דגשים שונים והשאלה הראשונה צריכה להיות היא להגדיר את המטרה של המדיטציה מה את מצפה שמדיטציה תשנה עבורך?, מה את חושבת שמדיטציה היא בעיניך? אני משוכנע שהתפיסות שלך אודות מדיטציה הן לא נכונות להערכתי את מחפשת אולי למצוא מקום של אמפטיה. והתהליך הוא יותר עמוק ממדיטציה אני ממליץ לך לעבוד עם כמה ספרים בכוחות עצמך "הנתיב להתמרה עצמית/אווה פיירוקס" "השיבה אל הילדות/ברנארד שואו" "אושו 63 טכניקות של מדיטציה" יש לפעמים צרכים שמדיטציה היא הדרך הארוכה להשגתם ויש לפעמים דברים שאת יכולה לעשות בצורה יותר מהירה הכל מתחיל ונגמר במטרה, אח"כ בוחלים באמצעים.

eyola

New member
והנה תשובות לשאלותיך

יכול להיות שיש כאן צורך של תלות כי אני חוששת מזה ומתוך החשש אני יכולה לנחש שמסתתר משו בצורך. אני שמחה על המלצתך על המורה.. אבל האם אתה אומר שאין דרך אם כך למצוא אותה או שתוכל להדריך אותי יותר. ומה התחום שלה? השאיפות שלי מהמדיטציה הן רק בתחילתן הן עדיין לא בקעו בכלל כשאני אוודע לכל "מרחבי" המדיטציה אני אוודע לכל "מרחבי" הציפיות שלי ממנה, עד אז... אני רק רוצה להאט את הקצב הפנימי המאד מהיר ולא רגוע שלי ולמצוא מעט שקט כדי לשמוע את כל הרעש שמבקש שאני אשמע מעצמי (ואני שמעתי אותו מבקש! אז אני יודעת שאני מודרכת מבפנים למצוא אותו כדי להבין על מה כל הבלאגן
) איך הגעת לכל ההבחנות המוחלטות לגביי או האמת המובנת מאליו שלך שאתה כה משוכנע שהתפיסות שלי אודות מדיטציה הן לא נכונות? זה תחום שאני מרשה לו להיות פתוח לאינסוף אפשרויות מכדי שאתה תיהיה נחוש כל כך לגבי התפיסה שלי אליו אני לא תופסת אותו כמו שאני אף פעם לא מנסה לתפוס רוח ביד וגם לא
זה נראה לי עוול וסתם לצמצם את עצמי ואני בעד אמפטיה זה נראה לי נעים יותר מאנטיפתיות אבל דווקא לגבי המדיטציה לא חיפשתי למצוא אמפטיה חיפשתי לתת לעצמי קצת מהאמפטיה שמצאתי כבר.

ב י ש ו ף

New member
מדיטציה

היא הדבר הכי פשוט שיש בעולם כולם הופכים אותו למורכב אבל הטכניקה הבסיסית דומה בכל השיטות פרט אולי לקטגוריה בתנועה. אבל גם שם יש עקרונות זהים. רק אחרי שנה וחצי של נסיונות התחלתי לעשות מדיטציה כמו שצריך, שנה וחצי את קולטת??? אבל תהיה בטוחה שכשאני דופק מדיטציה אני עושה אותה האימא של הכמו שצריך. (וגם אוהב מבוגרות אבל זה נושא אחר) אוקיי המלצתי לך בזמנו על סדנאת ריברסינג ואני מדגיש ואומר לך מיסיז איולה שאני יודע בעיקר מניסיון על עצמי (ולא בשחצנות כי הבנתי בסדנא ההיא שאני לא אוהב את עצמי ושלמדתי להבחין באמת הזאתי למדתי אח"כ לאהוב את עצמי בצורה יותר בריאה, ופחות אגוצנטרית) שלא הכל כמו שהוא נראה על פני השטח העבודה חייבת לכלול בתוכה גם פסיכולוגיה. אבל פסיכולוגיה יותר בסגנון "הנתיב להתמרה עצמית" "השיבה אל הילדות" שאפשר לקנות אותם בכל חנות ספרים והם שופכים הרבה אור, גם ספר פסיכולוגיה שמסביר תופעות בסיסיות יכול להיות מועיל כמו "SALF" ואחרים. המטרה הגדולה היא להגיע למימוש ולהרחיב את חווית המציאות ולמגנט לחיים שלנו דברים טובים וחיובים להבשיל רוחנית זה תהליך שעשוי לקחת כמה גלגולים. למרות שאם תאמצי גישה נכונה וזה אינדבידואלי בעיקר הנושא של "נכון" תוכלי להגיע להישגים ואני בטוח שכבר הגעת לכמה, אם את בכלל מתעסקת בנושא. מאחל לך בהצלחה אם יש לך בעיה תפני לדניאל אני עסוק. חחחחחחחחחח סתם צוחק

eyola

New member
../images/Emo124.gifכמה רעש אתה עושה ../images/Emo13.gif

תודה רבה על התגובות שלך אליי

לקשמי

New member
לגבי "השיבה אל הילדות"

זה ספר שהתרגילים שמוצעים בו הם מאוד חזקים וגם בספר עצמו מצוין שיש לעשות אותם רק אם הקורא נמצא גם בטיפול פסיכולוגי במקביל.

ב י ש ו ף

New member
אינסטיקנטים

אני סומך על שלי (היום קצת פחות בגלל פרשת הזונה הבוליביאנית אבל בעיקרון אני סמכתי עליהם לפחות עד לתקופה האחרונה, פעם ראשונ שאני מודה שההיגיון שלי חזק מהלב)

potamya

New member
eyola יקרה

יש מורים כאלה ביננו ושאלת המורה הטוב לא קיימת בעצם כולם מורים טובים השאלה היא האם המורה המסויים הזה טוב לי - לדעתי זאת השאלה הנכונה איפה מוצאים אותם ? סביבך בכל פינה , אני מצאתי את שלי פשוט על ידי התנסות איך מתנסים ? לכי לשיעורי ניסיון, למפגשי היכרות , לסדנאות , לכי פתוח לכי נקי לכי ללא ציפיות וכפי שניתן להבין מהכתיבה שלך את בשלה לפגוש את המורה שלך

eyola

New member
אני חושבת שאכן זו התשובה

לנסות וזה יגיע תודה

ב י ש ו ף

New member
גישה דפוקה

אין דבר כזה לתת לזה להגיע צריך ליצור את זה. אם תשבי בבית ותחכי שיתקשרו אליך להצעת עבודה זאת גישה מטומטמת, צריך לצאת לעבור השתלמויות או לימודים או ישר לגשת למקום עבודה. חוסר נקיטת פעולה היא טעות איומה לחיים אל תמתיני תלחמי על מה שאת רוצה.

אני מצאתי

גם למדיטציה וגם לדברים אחרים. מה שנקרא מורה לחיים. איך מצאתי? ביקשתי וזה קרה. אם הכוונה אמיתית ויש באמת רצון לשנות להשתנות לדעת. אם יש תשוקה לחיים ברורים ונכונים. מלאים ושלמים אם מוכנים לוותר על הגאווה שאנחנו יודעים הכל. ובכל זאת מורה טוב הוא מורה שמעודד אותך לחשוב לבד. לבדוק ולהבין מתוך עצמך את הדברים מורה כזה לעולם לא יגיד לך מה לעשות הוא יעזור לך להחליט לבד מתוך שאתה גדל.. בהצלחה

eyola

New member
אולי בפנים אני עדיין רוצה לבד

וכן.. כזה מורה בדיוק שלא יגיד לי את הדרך אבל יעודד וידריך אותי לבנות "נעלים מעופפות"

למעלה