הדרך לסיום הסיכסוך

Master Answer

New member
הדרך לסיום הסיכסוך

ראשית לגבי השטחים הכבושים העובדות בשטח מדברות בעד עצמן אנחנו בפנים ועמוק וזה בלי קשר להתפתחויות מתחילת האינתיפדה השניה. אנחנו עדיין שולטים ברוב שטחי הגדה וברוב שטחי רצועת עזה, ההתנחלויות עדיין קיימות וממשיכות להתרחב עם הזמן. כך שבלי קשר לנסיבות (שאליהן נתייחס מיד) עובדתית אנחנו עדיין שם ועל נתון זה אין ויכוח. לגבי עניין ההצעות שניתנו במו"מ. נסמן את קווי המחלוקת העיקריים: פליטים וסוגיית ירושלים. הכיצד אם כן בכל פעם שניגשו הצדדים למשא ומתן דרשה ישראל לקיים שיחות על ההסדר הסופי ולהגיע לפתרון הסכסוך תוך שהיא נותנת הצעות מרחיקות לכת ונדיבות לכל הדעות בנוגע לשטחים ודורשת בתמורה לכך לחתום על סיום הסכסוך והצהרה פלשתינית שאין להם דרישות נוספות מישראל כאשר הסוגיות שבמחלוקת נותרו פתוחות ובלתי ניתנות לגישור והן בבחינת יהרג ובל יעבור עבור הפלשתינאים. לכן לומר שאנחנו נתנו להם הכל והם סירבו יהיה בבחינת לטמון את הראש בחול היות ולא ניתן היה להגיע להסכם לסיום הסכסוך על סמך הפרמטרים הנתונים. קיימות שתי דרכים ליציאה מהפלונטר: 1. נסיגה חד צדדית שבה ישראל תציב את הגבול ע"פ השקפתה. 2. חזרה מו"מ בשלבים כאשר מבצעים את כל ההבנות שהושגו מידית וללא הצבת תנאים מוקדמים. בשני הדרכים נגיע בסופו של דבר למצב שהסוגיות שישארו פתוחות הינן ירושלים והפליטים רק בהבדל אחד: אנחנו כבר לא נחשב עם כובש. ברגע שהסרנו מעלינו תדמית זו המציאות תחייב את הצדדים למציאת פתרונות מדיניים בלבד היות ולא תהיה לפלשתינאים הלגיטימציה כחלק מהשתייכותם לקהיליה הבינלאומית להשתמש באלימות בטענה (מוצדקת או שלא) שהם נלחמים בכיבוש הישראלי. לאחר ששני הצדדים ידברו בגובה העיניים כשתי מדינות ריבוניות שאינן מאיימות אחת על ראותה תמצא בסופו של דבר גם הנוסחא לסיום הסיכסוך.

dorrn

New member
רק תסביר לי משהו אחד

לפי מיטב ידיעתי,משהו כמו 97% מהפלסטינים נמצאים כיום תחת שלטון אש"ף, אז למה בדיוק אנחנו נחשבים כרגע ככובשים???

Master Answer

New member
אז אומר לך כך

ע"פ החלטות האו"ם 242,449 שישראל מחויבת אליהן כחלק מהקהיליה הבינלאומית השטחים הכבושים הם שטחי 67 נקודה. השליטה בגבולות היא ישראלית, ההתנחלויות נמצאות בשטחים האלה.

dorrn

New member
תגובה

האו"ם,אכן מוסד אובייקטיבי והגון.למה שלא תצטט כבר כמה מהחלטות הועידות הערביות וזהו? אחרי הכל,אין כל כך הבדל בין השניים. ולעניין החוק הבינלאומי,ישראל אכן כבשה את השטחים ממצרים וירדן (במלחמת מגן).אם מצרים וירדן היו דורשות לקבל אותם בחזרה,אז אכן היינו בבעיה. אבל מכיוון שהן מעוניינות,כשאר העולם הערבי,לשמור על התעמולה האנטי ישראלית בדמות "העם הפלסטיני הכבוש",הן ויתרו על השטח שכבשנו ואינן דורשות אותו בחזרה. ואם הן אינן דורשות אותו בחזרה,אין לנו מחויבות להחזיר אותו!!!! די פשוט,לא?

Master Answer

New member
האמת די טיפשי

ישנה תיאוריה והיא אפילו מקובלת ע"י רבים מחוגי הימין שלא ניתן להחזיק בשטחי הגדה והרצועה וחייבים ליצור הפרדה. תשאל למה? הריבוי הטבעי בשטחים אלה הוא עצום ואי הפרדה תיצור אט אט התקרבות לתחומי הקו הירוק דבר שיצור ערבוב בין שני העמים. ברגע שיווצר דבר מעין זה יופר המאזן הדמוגרפי באופן מוחלט לטובת הערבים. את ההשלכות החמורות בעניין זה אין צורך לספר לך. לכן הפרדה היא אינטרס ראשון במעלה מבחינה בטחונית. שנית אתה מנסה ליצור דה לגיטימציה לאו"ם דבר שאינו ראוי לעשותו היות וכל כללי המשחק האזוריים מסתמכים על גוף זה והוא מקובל על כל הצדדים. אבל אני מוכן ללכת לקראתך ולהוסיף שאפילו בהסכמי קמפ דיוויד מנחם בגין ז"ל חתם על כך שהשטחים האלה בסופו של דבר יועברו לשליטה פלשתינאית כחלק מהסכם שלום. נוסף על כך מצריים וירדן לא ויתרו מעולם על השטחים האלה הם דורשים שהם יהוו כחלק מפיתרון לעם הפלשתינאי.

.המוסד

New member
מצרים וירדן וויתרו על השטחים

ישראל הסכימה לאוטונומיה ערבית מפורזת, לפי החוק הבינ"ל השטחים צירכים להיות בידי אוטונומיה פלשתינאית, תחת שליטה ביטחונית ישראלית ללא מניעה של הקמת התנחלויות, למעשה האו"ם לא הכיר בשום גבולות חוקיים מלבד החלטת החלוקה הפרדה איננה בהכרח אינטרס עליון, הפרדה שתגרום להקמת מדינה פרו עירקית היא סכנה של ממש לנו ולירדן שמבחינה אסטרטגית חשובה לנו מאוד, לכן הפרדה רק אם אוטונמיה מפורזת, ישראל צריכה ויכולה לעודד יצאה של ערבים מתוכה וזה כולל אזרחי ישראל

Master Answer

New member
תגובה

רעיונות אווילים של טרנספר. אני נדהם כשאני עוד שומע על כך. מספיק שנאמר שזה לא ריאלי לחלוטין ומדינת ישראל לעולם לא תצליח לשאת בעלויות כאלה (להזכירך 4 מליון פלשתינאים זה הרבה יותר משכלול כל העליות יחדיו) וזאת בהנחה שבכלל קיים רצון כזה אצל הפלשתינאים. עם שמוכן להקריב מתאבדים למען השגת מטרתו הוא לא עם שינטוש בהמוניו. ההגירה שמתבצעת היא מתוך אינטרסים אישיים בדיוק כפי שישראלים יורדים את הארץ ולא מתוך אלמנטים א-לאומיים. ברגע שהפלשתינאים יבינו שהם נלחמים על הבית ושהגירה שלהם היא חלק ממדיניות מכוונת ע"י מדינת ישראל גם זה יפסק. ראוי רק להזכיר אם הנהירה ההמונית לארץ של ישראלים יורדים בכל פעם שפרצה מלחמה בשביל לעשות את ההקבלה והעם הפלשתינאי הוא לאומני כיום בערך כפי שהיינו אנחנו ב-48. לגבי ירדן הימין הוא זה שטוען שזאת מדינה פלשתינאית והיא צריכה להוות את הפתרון שלהם. אני לא מבין מדוע ישראל צריכה לעשות בשביל הירדנים את העבודה ולהחזיק בגבולות על מנת ליצור הפרדה בין שתי הגדות כדי שלא תיווצר פגיעה במאזן הדמוגרפי (הפגוע מאיליו) השלילי בין ירדנים לפלשתינאים. אני לא מבין איפה החכמה האסטרטגית בשימור משטר מונרכיסטי אפל שאינו מייצג כהוא זה את תושביו. כל הקונספציה מוטעית מן היסוד.

dorrn

New member
הפלסטינים לא כל כך אוהבים את אש"ף

כמו שאתה חושב אם אכן תפרוץ מלחמה,הנהירה תהיה החוצה,לא פנימה. בטח אם תהיה להם אפשרות להקים מדינה מנותקת מאש"ף בירדן. זאת צריכה להיות המטרה,שלהם,ושלנו.

.המוסד

New member
Master Answer היקר

כהרגלך אינך עומד על העובדות 1)טרנספר, דןווקא ישנה נהירה גדולה של מי שיכול מחוץ לרש"פ, פורסמו כתבות על כך בהארץ ובYNET, ה"עם" הזה איננו מקריב אנשים למען השגת מטרות, אתה מצייר את המצב בצורה לא נכונה, אנשים מתאבדים בגלל שמבטיחים למשפחה ולילדים או לאחים ולהרוגים שלהם כסף, הם מתים בשביל כסף! יותר מכל בתולה כוסית כזו או אחרת, בשביל כסף דבר שני ישראל בהחלט מסוגלת לעמוד בעלות של הוצאת 3 מיליון ערבים, אפילו ללא בעייה מיוחדת 2)ההקבלה של שיקרית ומבזה, היישוב לא היה לאומני, והפלשתנאים בטח ובטח אינם מזכירים את היישוב, לא במטרותיהם, לא בדרכיהם, ולא באופיים, בשום דבר, לכן כל השוואה בין היישוב לרש"פ היא מרושעת 3)אכן לצערי חלק ניכר מהימנים מגלים בורות מפחידה בנושא ירדן, ירדן הינה בעלת ברית כמעט מושלמת, גם אתה לוקה בעיוורן נפוץ זה משטר ירדן הינו אחד המשטרים הידידותיים לישראל ולתושביו, אותם תושבים שאיננו מייצג אינם חשובים יותר מכמה חברים יש בפרלמנט המצרי(444) בכל אופן מדינה פשלתינאית בגבולות אלו היא סיכון ביטחוני חמור לישראל, יש לה גבול עם עיראק, והזרמת כוחות צבאיים לא רחוק מישראל היא דבר מסוכן, לכן יש להגן על המשטר ההאשמי מכל משמר, אין לישראל צורך לעשות שום עבודה לירדן, היא רק צריכה לתת אוטונומיה מפורזת לפלסטינאים, זה הכל הקונספציה שלך למעשה אולי נכונה בתאוריה אך מסוכנה לישראל

Master Answer

New member
פשלה במוסד

אוקיי בקיצור אתה טוען שהפלשתינאים הינם עם ללא אידאולוגיה. מה שאתה אומר שהם פועלים מתוך אינטרס אישי גרידא. אני מסכים איתך רק בהבדל אחד שהאינטרס האישי הזה כולל אלמנטים אידאולוגים לאומיים שאינו ניתן למחיקה. האתוס הלאומי הפלשתינאי נמצא כעת בשיאו ואין אפשרות ללכת כנגד הדינמיקה הזו כפי שאתה מציע. לא טענתי שהגירה פלשתינאית איננה קיימת ואפילו השוויתי אותה לירידת ישראלים כמו כן לא טענתי שהיישוב שהפלשתינאים מזכירים את היישוב היהודי באופן התנהלותם דיברתי על תחושות לכן לא מובנת הטענה שלך שאינני מדייק בעובדות. אתה אומר שהקונספציה שלי נכונה בתיאוריה. טוב, הרבה ממה שהתחיל כתיאוריות במדע הוכח לאחר מכן כנכון במציאות. מה שנותר לאמר הוא: ימים יגידו נוסף על כך אני טוען שע"פ הקונספציה שלי גם אם אתה הפסימיסט הכי גדול באמונה שיתכנו יחסי שלום עם הפלשתינאים (וגם אני טוען שהדבר אינו בר השגה בטווח הנראה לעין) אתה צריך לתמוך בדרך הזאת היות והיא זאת ששמה את הפלשתינאים במילכוד המושלם (ע"ע חיזבאללה). תאמר וודאי שהחיזבאללה עדיין פעיל בגיזרת הר דב וגם חטיפת 4 הישראלים מתווספת לכך תסכים איתי שלא ניתן להשוות בין התקופה של לפני ואחרי הנסיגה ובכל אופן החיזבאללה כמליצית התנגדות (או טרור) מפרפר כרגע את פירפוריו האחרונים והוא באמת ממלא את התואר של לא רלוונטי בנסיבות שנוצרו. לא ניתן הרי להתווכח על יכולותיו הצבאיות של החיזבאללה אבל משום מה דבר מזה לא בא לידי ביטוי וזה למה? חוסר לגיטימציה בינלאומית. לגבי הטענה של מה יקרה אם בירדן תקום מדינה פלשתינאית שתחבור לעיראק כנגד ישראל הרשה לי לצטט לך מתוך מאמר של מאיר שטיגליץ מידיעות אחרונות. "צבאות ערב הפוטנציאלים אינם מסוגלים לפתוח במלחמה קונבנציונלית כוללת. מה עוד שצה"ל השקיע מיליארדים, וטוב עשה, ברכישת יכולות להשמדת גייסות אוייב בטווחים של עשרות קילומטרים. תרחיש של טנקים מצריים וסורים השוטפים את סיני ורמת הגולן מופרך איפוא מעיקרו ויוצר קונספציה מעוותת ויקרה". אני לוקח לעצמי את הזכות לאמר שהדבר תופס גם לגבי טנקים עירקיים. ע"פ תפיסת המערכת הבטחונית האיום האסטרטגי היחידי על מדינת ישראל הינו האיום האטומי ולשם כך אין צורך בקירבה גיאוגרפית. לגבי עיראק האיום הוא ביולוגי כימי ואיננו קיומי והוא עתיד להתרחש רק במידה שסדאם חוסיין ירגיש איום על שלטונו.

.המוסד

New member
דווקא הייתי בטוח שתהיה שונה

מהטיעונים הרגילים של השמאל אז ככה 1)אינני טוען שהפלתינאים הינם עם ללא אידאולוגיה, אני טוען שהם אינם עם, אבל לדעתי מותר שתהיה מדינה ללא עם כלשהו, האמונה הלאומית הפלסטינית היא אמונה שהודבקה להם, בערך כמו הקומוניזים ברוסיה, נוצל מצב קשה כדי להפנות את הכעס המוצדק כלפי הקפטיליסטים/ציונים וכך נוצרה האמונה הפאן ערבית פלסטינית/קומוניסטית, בכל מקרה הרוב כפי שאתה יודע הוא אישי ואכן יש בו חלקים לאומניים, החלקים הלאומניים הללו הם הפאן ערביות אתה בוודאי יודע מהי פאן ערביות, אז אחרי שישראל תהרוס את הרשות, היא תוכל לעודד יציאה מהארץ תמורת 5 אלף דולר לנפש, בערך התוצר למשפחה לשנה שלמה, זה נראה לי יכול להוציא מכאן למעלה ממיליון ערבים מיש"ע 2)אמרת שהפלסטינאים לאומנים כמו היישוב בזמנו וזה שקר נבזי(להשות אותנו לאנשי הלינץ´ רוצחי הילדים למחבלים הפלסטינים, זה טימטום מגעיל) 3)אני חוזר בי, הרעיון שלך שגוי כבר מן התאוריה, יש בו חלקים אמיתיים אבל הרעיון שגוי, מדינה ערבים פרו עיראקית עם גבול משותף לעיראק, תהווה סיכון גדול לישראל, מספיק שפעם בשבועיים או חודש תבצע גיוס מילואים היא תכריח אותנו לבצע אותו הדבר, ולה לא תהיה בעייה לגייס 100 מאתיים אלף חיילים בחודש, הכוונה היא שרק פעם בחודש הם יקפיצו את המילואים שלהם, המשק שלנו יתרסק, כיוון שמחצית מכוח העבודה ולמעשה יותר ממחצית כוח העבודה יושבת לשבוע שבועיים בחודש!!! זהו מתכון בטוח לקריסה כלכלית, שלא לדבר על כך שנסיבות ויחסי כוחות משתנים, וזה יכול לעבוד נגדנו(לטווח הרחוק אמנם) 4)חיזבאללה, החיזבאללה לעומת מה שהסבירו לך הוא איום על ישראל, הוא למעשה הקלף של איראן, ברגע שישראל תכה באיראן, והיא במקודם או במאוחר תעשה זאת, לחיזבאללה תהיה כל הלגיטימיות לתקוף בישראל וכפי שכבר הבנת זה יהיה כואב, כואב מאוד, וישראל תרצה או לא, תיאלץ להגיב, ולהגיב פירושו לשוב ללבנון... עכשיו התמונה התבהרה?

Master Answer

New member
גם קלישאות יכולות להיות נכונות

1)לגבי הטרנספר. נניח שזה בר ביצוע מבחינה כלכלית וגם לערבים יהיה הרצון לעזוב. נראה לך שמישהו יהיה מוכן לקלוט סדרי גודל כאלו. מדינות ערב בוודאי לא יסכימו (ע"ע סגירת הגבולות מצד שלטונות ירדן עקב ההגירה). בוודאי גם שלנוכח האידאולוגיה שעומדת מאחורי זה אף מדינה בעולם לא תהיה מוכנה לשתף פעולה עם ישראל באופרציה הזו. 2)ייחוס לאומנות לשני צדדים איננה בהכרח יצירת זיהוי בדרך ההתנהלות שיכולה (ואף באה) לידי ביטוי בדרכי פעולה שונות. 3)לגבי ההכרח בגיוס מילואים כבר נתתי את התגובה שלי במאמר "אימרו לא לגיוס" (ישלח אליך בהקדם באופן אישי) שבעצם שולל את הקונספציה האנכרוניסטית של "צבא העם". ניתן גם לאמר שסוריה עלולה להזיז כוחות לעבר הגבול וליצור היסטריה ישראלית בכל פעם חשוב שתשאל את עצמך למה היא לא עושה את זה ותעשה את ההקבלה.

dorrn

New member
יש סיבה טובה למה סוריה לא מזיזה

כוחות,וזה לא רק בגלל מצבו הפתטי של צבאה. שליטתנו האסרטגית בגולן פשוט מונעת כל אפשרות של מתקפה סורית.

Master Answer

New member
תשובה

אתה סותר את עצמך כי הרי את ההשוואה עשינו על צבא עירק ועל יכולת הגיוס הכללית שלו שהייתה יוצרת קריסה כלכלית אצלנו. כך גם בגבי סוריה. מה מוע מהם לעשות זאת רק לצרכים האלה ולא לצורך מתקפה אמיתית שבה ברור שהם נמצאים בנחיתות אדירה כמו גם צבא עירק ע"פ הלוגיקה שכבר הסכמנו עליה שמציאות של טנקים ששוטפים את הגולן וסיני היא דמיונית מיסודה (ע"ע הציטוט של מאיר שטיגליץ).

Master Answer

New member
אגב התשובה הייתה בשביל המוסד

אליך דורן מומלץ שתיקרא את כל השרשור.

dorrn

New member
עוד תגובה

1.האו"ם הוא לא גוף אובייקטיבי,נקודה.יש אין ספור דוגמאות אם אתה באמת מעוניין להתווכח על כך.אני אזכיר רק את התנהגותו בפרשת החיילים החטופים ואת העובדה שכל הצעה אנטי ישראלית כמעט מתקבלתם שם באופן אוטומטי. ודרך אגב,אני לא מאשים את הנהגתו הנוכחית במצב המחפיר שאליו הוא הגיע. כל גוף הנותן יצוג שווה לדמוקרטיות ודיקטטורות נידון מראש לכישלון. 2.מנחם בגין מעולם לא הסכים לחזרה לקווי 67. 3.מה זאת אומרת הן דורשות שהן יהוו חלק מפיתרון לעם הפלשתיני? בתור מדינות ששטח נכבש מהן יש להן הזכות לדרוש אותו בחזרה. אם הן לא מעוניינות בכך,בסדר.אבל הן לא יכולות להגיד לנו מה לעשות איתו! אם כל כך חשוב להן גורלו של העם הפלסטיני,מדוע הן לא דאגו לתת לו עצמאות כשהן שלטו שם?? התשובה לכך היא פשוטה: אין דבר כזה עם פלסטיני,מדובר בתעמולה אנטי ישראלית קליטה שנוצרה על ידי מנהיגי מדינות ערב וזאת במטרה להפוך את הציונות ללא לגיטימית. אם מלחמת ששת הימים לא הייתה מתרחשת,עד היום היו השטחים נשלטים על ידן. ואם מישהו מה"פלסטינים" היה מעז להתנגד לשילטון,הוא לא היה מאריך ימים כדי להמשיך את המאבק שלו. 4.כבר היום יש הפרדה בין ישובים ישראלים לישובים פלסטינים.ובכל זאת יש טרור.חזרה לקווי 67 רק תחמיר את המצב,מול מדינה ריבונית יהיה קשה הרבה יותר להתמודד.את ספינות הנשק שלה יהיה בלתי אפשרי לנסות לתפוס. שלא לדבר על הזנק שיגרם כתוצאה מכך ששוב ישראל תתקפל תחת אש,כמו בלבנון. התוצאה היחידה של הקמת מדינה בשלטון אש"ף היא,שאת מטרתם היחידה והמוצהרת ,השמדת ישראל,יהיה להם הרבה יותר קל להשיג. אבל אם בהגדרת הפיתרון אני לא מסכים איתך,בהגדרת הבעיה אני דווקא מסכים. אכן הריבוי הטבעי של הפלסטינים מהווה סכנה למדינת ישראל.מהו הפיתרון אם כן? טרנספר מרצון.זהו הפיתרון היחיד עם סיכוי כלשהוא להצליח. כבר עכשיו,בלי שום תמריצים,עזבו למעלה מ150 אלף פלסטינים מאז תחילת האינתיפאדה.תאר לך מה יקרה כשנציע להם גמול בתמורה לעזיבה.. כמובן שהדבר יהיה צריך להיות מלווה בצעדים שיבהירו להם שלישראל אין שום כוונה לעזוב את השטחים,ושחייהם בין סבך הישובים הישראלים לא יהיו נעימים כל כך.הקמת עשרים שלושים התנחלויות חדשות תהיה התחלה טובה.

Master Answer

New member
תגובה 2

כדאי שנזכיר רק את חיזבאללה בלבנון. שנים שלטנו בנמלי צור וצידון וניסינו לייצר לחץ על סוריה לא לאפשר העברת אספקה דרכה ודרכנו לא צלחה. ההצלחה האסטרטגית היחידה הייתה בנסיגה החד צדדית שבעצם הפכה את החיזבאללה ללא רלוונטי היות ואין לו אישיו מוצדק להישען עליו. הם עוד מנסים ליצור הצדקה לפעילות שלהם אך גם זאת הם עושים בצורה מזערית ובהתמקדות לגיזרה אחת שנותרה עדיין בלתי פתורה מבחינתם. אך סביב פרמטר כה קטן לא ניתן לעשות מלחמה כוללת ועובדה שהם גם לא עושים את זה. בכל אופן המצב עדיף לאין שיעור מהמצב שנאלצנו לסבול במשך 18 שנה טרם הנסיגה. ברגע שתתבצע נסיגה בהסכם או באופן חד צדדי הפלסטינאים יכולים להתחמש מבחינתנו עד מחר. ברגע שיעשו שימוש בכך (ואני לא מאמין שהם יהיו טיפשים לעשות כך) הם הראשונים שיאלצו לשאת בתוצאות ולא תהיה לנו גם שום בעיה וצורך להצדיק את עצמנו.

dorrn

New member
ועכשיו יש לנו בעיה להצדיק את עצמנו?

אחרי שיצאנו מכל הערים הפלסטינאיות,והצענו להם את כל השטחים ואת מזרח ירושלים,והם פתחו עלינו במלחמה,איזה עוד הצדקה אתה רוצה??? אתה ממש מזכיר לי את פרס שכשאלו אותו מה יהיה אם הפלסטינים ישתמשו בנשק שנתנו להם נגדנו,הוא ענה בדיוק את אותה תשובה: הם לא יהיו כל כך טיפשים,ואם הם כן,פשוט נחזור לשטחים,מה הבעיה? אז זהו,שזאת כן בעיה. מסתבר שלהתמודד עם אוטונומיה עצמאית מחומשת בעשרות אלפי כלי נשק זה לא כל כך קל. ועכשיו אתה עוד מציע לתת להם מדינה,ולקרב אותם לטווח של מטרים מערי המרכז??? (ותוך כדי להרוס את כל תשתית המודיעין שעוד נשארה לנו אחרי הנסיגה מעריהם,ושמאפשרת לנו איכשהוא להתמודד עם גלי הטרור הבלתי נגמרים,ולטרנספר מאות אלפי אנשים חפים מפשע מבתיהם) לא למדת כלום מלקחי העבר???? את אש"ף וחברי ההנהגה הפלשתינאצית צריך להשמיד,לא לתת להם עוד עוד ולקוות שבסופו של דבר הם יעזבו אותנו בשקט. נכון שמפיתרונות קסם ילדותיים נוסח אוסלו קשה להתנתק,אבל צריך לעשות את זה מתישהוא. ועדיף לעשות זאת עכשיו,כשעוד לא מאוחר מדי

Master Answer

New member
אין לך תקנה

ראשית תודה על ההשוואה המחמיאה לפרס... מי יתן ואני יצליח להתוות תהליכים בחלק קטן ממה שפרס הצליח. יאמרו לך זאת כל ראשי הביטחון במדינה. הדרך האופטימלית להגן על שטחי הקו הירוק היא המצאות שלנו על קו התפר ויצירת הפרדה בגבול. הסיבה היחידה שזה לא נעשה עד היום היא על מנת לא לקבוע עובדות בשטח שנהיה מחוייבים עליהם לאחר מכן. משמע כל ממשלות ישראל מאז פרוץ האינתיפידה הפקירו את בטחון מדינת ישראל בעבור רעיונות עיוועים בסגנון "ברית בין הבתרים". כל המצאות שלנו בתוך השטחים אין לה שום משמעות בטחונית לפנים מדינת ישראל והיא נועדה אך ורק לצורך הגנה על התנחלויות מבודדות. פעילות נקודתית ניתן לעשות ללא קשר להימצאותנו בפנים או לאו. לגבי מודיעין הוא מושג באמצעות סוכני קשר פלשתינים שבין כה וכה נמצאים שם כך שפגיעה במודיעין היא לא משהו שנגזר עקב נסיגה.

dorrn

New member
שטויות

אתה אומר דברים חסרי כל קשר למציאות הדבר היחיד שמאפשר לנו לעמוד איכשהוא נגד הטרור,הוא ההימצאות שלנו בשטחים.ההתנחלויות הן המחסום היחיד בדרך לתל אביב וירושלים. מאיפה הבאת את זה שכל ראשי מערכת הביטחון חושבים שהפיתרון היחיד הוא נסיגה לגבולות 67,תגיד לי אנחנו חיים באותה מדינה?? ובקשר לפרס,אני מצטער לאכזב אותך,אבל לאסון שהוא גרם בשמונה שנים, אני בספק רב אם תצליח לגרום גם במשך חיים שלמים.

למעלה