הדרך להתמודד עם מתקפה באלכסון

Noamz2

New member
הדרך להתמודד עם מתקפה באלכסון

האמת היא שאני שחקן מתחיל ומן הסתם זו שאלה מטופשת... אבל מהי הדרך הכי טובה להתמודד עם מתקפה באלכסון? לי נראה שלהוסיף חיזוק צמוד לשתי האבנים.(ויוצא שזו גם מגננה וגם התקפה חזרה) מצורפת תמונה. תור שחור.

Ryuusuke

New member
הסדרת מהלכים (ג'וסקי) המקובלת פה

כמובן קח בחשבון שהצד השני עשוי לסטות מהסדרה הזו, ואתה צריך לחשוב כיצד להתמודד עם תגובות שונות. וגם יש ג'וסקי שונים, אחרי מהלך מספר 6. אבל זה הבסיס.

Noamz2

New member
תודה רבה על התגובה...

מה יעשה הלבן אם השחור ישחק במהלך החמישי Q17 ? וכן, מה יעשה שחור אם לבן ישחק במהלך הרביעי Q17 ? ושוב, תודה רבה!

Ryuusuke

New member
ובכן..

אם לבן ישחק במהלך הרביעי Q17 זו תהיה טעות מרה, כי אז השחור ישחק ב Q15, ותיווצר פלישת סאן סאן הפוכה, בה שחור מרוויח הרבה יותר מהלבן. אם שחור ישחק במהלך הרביעי Q17, יש מספר ג'וסקים שממשיכים, מצ"ב הג'וסקי הנפוץ ביותר מבינהם.

Noamz2

New member
אשמח אם תוכל להסביר קצת יותר...

כך בחשבון שאני ממש מתחיל ואין לי שמץ מה זו פלישת סאן-סאן. אם תוכל להסביר קצת מה השיקול בכל מהלך אני אודה לך !

Ryuusuke

New member
פלישת סאן סאן

כאשר אחד השחקנים מניח אבן בנקודת כוכב (4-4), השחקן השני יכול "לגנוב" לו את הפינה, ע"י פלישת סאן סאן. ע"י הנחת אבן בנקודה 3-3 (סאן, ביפנית, זה 3). ככה הוא גונב את הפינה, אבל נותן לשחקן השני הרבה השפעה החוצה. זה טוב כאשר לשחקן השני כבר ממילא יש השפעה בחוץ, וההשפעה שהוא מקבל לא נותנת לו הרבה. מצ"ב הרצף של פלישת סאן סאן סטנדרטית, שוב, יש גם רצפים אחרים, וזה לא תמיד יתנהל כך. במידה וכמו שאמרנו בציור הקודם, שם סדר המהלכים הוא אחר, המהלך החמישי יהיה של הלבן, וזה לא טוב לשחור, כי אז הלבן לא יהיה מבודד בפינה, אלא יוכל להמשיך להתפשט לצד ולגנוב מהשחור שטח גדול מאוד. השיקול שלי בכל מהלך? עכשיו זה תלוי מה אתה מנסה להשיג. אם הנחת אבן בהתחלה בנקודת 3-3 אז זה אומר שאתה הכי רוצה את הפינה, ופחות מעניין אותך המרכז, אם הנחת בנקודת 4-4, אז אתה רוצה את המרכז יותר, ופחות מעניין אותך הפינה. לפי זה, הג'וסקי פועלים, כל אחד מקבל מה שהוא רצה יותר.

Mor L

New member
רגע

אם לדוגמא שחור שם 4-4 ואז והלבן שם 3-3 אז הפינה אבודה לשחור? אין שום דרך להשיג אותה?

Ryuusuke

New member
היא לא אבודה כלל וכלל

מצ"ב הרצף לפלישת סאן סאן, בה השחור גונב חזרה את הפינה. הלבן כמובן יכול להגיב אחרת ובכל זאת לשמור על הפינה, אבל הרצף הזה לא משהו בשביל שחור, כי אז אבן ה 4-4 שלו דיי מאבדת את המשמעות שלה - השפעה לעומת פינה. בדרך הזו, ההשפעה לצד אחד נחסמת לגמרי, ועכשיו תור הלבן, אז הוא יכול להתחיל לקחת את ההשפעה בצד השני, והשחור מאבד ככה הרבה. אם השחור בכל זאת מחליט שהפינה עדיפה לו בשלב הזה של המשחק (אם ההשפעה שווה פחות מהפינה, וזה גם יכול לקרות), אז הרצף הזה עדיף לו. רק משהו שאני חשוב שכדאי להגיד: כל הרצפים שאני מצרף פה הם אופציה אחת מתוך אלפים של רצפים שיכולים לקרות. אל תקחו את זה כהאמת המוחלטת. שני הצדדים יכולים לסטות מהרצף בכל שלב שלו, אם אבן במקום אחר תועיל להם יותר. זה מה שיפה בגו, שאר הלוח יכול להשפיע על ההחלטה בכל מהלך.

imdark

New member
לא בהכרך

פלישת שלוש על שלוש המפורסמת והג'וסקי שהצגתה משאירה את לבן בחיסרון תאורתי ונותנת לשחור המון ההשפעה וכוח (מקומיים ורחבים) השימוש בה קיים בשלבים מתקדמים מאוד של המשחק וגם אז בדרך כלל משתמשים במהלכי טריק פלי כדי לשנות את הגישה זהו אכן גוסקי מוקר אבל הוא לא משאיר שיוויון ערכי ומי שהתחיל אותו מפסיד יותר מאשר מרוויח אפשר ללמד שחקן מתחיל את הג'וסקי כדי להציג את החולשות של מהלך שכזה אבל לא יותר מזה המלצה שלי תמשיכו ללמוד ג'וסקי של פתיחה ולהכיר את הפתיחה אל תתעמקו בוריאנטים מרוכזים כמו שריונסקה הציג אלו דברים מסובכים שבדרך כלל לא מגיעים אליהם במשחק ריונסקה המלצה שלי: פעם הבאה שאתה מסביר לבן אדם על פלישת שלוש על שלוש תסביר דרך משהו באמת שימושי כמו מבנה כנפיים בהושי

Mor L

New member
אתה

יכול להסביר את שני המונחים האלה? ג'וסקי כנפיים בהושי

wbadger

New member
מושגים נפוצים

ג'וסקי הוא רצף של מהלכים בד"כ מוכרים שנקבעו על ידי מקצוענים ושהתוצאה בהם לרוב נחשבת טובה לשני הצדדים. שווה גם לחקור מה קורה אם לא עוקבים אחרי הג'וסקי, לרוב נוצר מצב שהצד שסטה מהג'וסקי יהיה במצב נחות. כנפיים בהושי - מבנה כנפיים הוא מבנה שנוצר כשלצד אחד יש אבן בפינה ושני אבנים שממשיכות אותה לשני הצדדים הקרובים. לפי השם אני מניח שכנפיים בהושי זה המבנה כאשר כל האבנים מונחות על נקודות כוכב (הושי).

Ryuusuke

New member
במטוטא ממך, אל תצא טמבל

ג'וסקי הוא רצף מהלכים אשר בסופו שני הצדדים הם בשוויון. מכיוון, וכמו שאמרת, שהלבן מפסיד מההחלפה הזו אם היא נעשית בתחילת המשחק, אז זה אינו ג'וסקי. אם היא נעשית כשלשחור כבר יש קיר השפעה לכיוון הזה, אז השחור מפסיד מההחלפה הזו, ושוב, זה אינו ג'וסקי. imdark, המלצה שלי, אל תנסה ללמד מישהו שחזק ממך ב 10 אבנים, כי הוא כנראה יידע יותר ממך. בייחוד כאשר אתה מאיית שת שמו לא נכון _פעמיים_. בנוסף, אל הג'וסקי שהצגתי, מגיעים בהמון משחקים שצפיתי בהם ואפילו שיחקתי בהם, הם בכלל בכלל לא מסובכים. אם אתה רוצה ג'וסקי מסובך, יש גם ג'וסקי של 50 מהלכים. את אלה אני כמובן לא מתיימר להגיד שיגיעו אליהם במשחק, כי באמת לא ראיתי אותם בשלמותם, ותמיד אחד הצדדים סטה מהג'וסקי באמצע. ודבר אחרון: מבנה כנפיים בהושי? אתה לא מתכון 2 שימארי אחד מכל כיוון נכון? זה אולי צורה חזקה, אבל איטית מאוד, 3 פאקינג תורות בשביל ליצור אותה, תאמין לי שאף אחד לא ייתן לך ליצור אותה, לפחות לא במצב שבה היא תשתלם לך.

bluexx

New member
תעזוב את ריו צאן בשקט

הוא לא חייב להיות כאן, הוא לא היה חייב להסביר להם כלום. התודה שהוא מקבל זה אותה תודה שאני ממשיך לקבל מהדארקי הזה. עלבונות חסרות תכלית כי הוא משוכנע שהיותו דיסלקט מקנה לו זכויות יתר. דארקי אני מבקש ממך לסתום את הפה אם אתה לא יודע על מה אתה מדבר. אף אחד לא חייב לך כלום, ריו בא מבזבז את זמנו החופשי על אנשים כמוך וזו התודה שהוא מקבל ומאור- אם אין לך שום דבר מועיל להגיד חוץ מ"תרגיע" תשמע בעצת עצמך ותרגיע. אתם כולכם צריכים להבין שכשעוזרים לכם אומרים תודה ולא מתחילים לי מלחמות. דרך אגב אותו המבנה המכונף שבדרך כלל נפוץ בשימוש עם פתיחת סיני נמוך הוא לא משהו שאתה אי פעם תצליח לשלוט בו, זה לכאורה פשוט אבל כדי לנצל את זה באמת לרמה שאליה אתה שואף אתה צריך יכולות מאוד רציניות וזה ממש לא מתאים ל30 קיו כמוך וכמו רוב המשתמשים פה

bluexx

שמע... אני לא רוצה לריב אבל אכפת לך להירגע קצת... או שאתה עצבני או שאתה סתם איש עוקצני. אני חושב שקצת פגעת בכמה אנשים... אז או שתפסיק או שפשוט תסתום תפה ואל תכתוב בפורום...

Ryuusuke

New member
טוב, תקשיבו שלושתיכם (בלו גם אתה <<

הפורום הזה נועד ללמד אנשים גו, לא בשביל המריבות הטיפשיות שלכם שאני רואה בערך כל פעם שאני נכנס לפורום הזה. אם אתם רוצים לריב, תעשו את זה במסרים האישיים, או יותר טוב, ברחוב עם לום ומחבט בייסבול (לפחות אז יהיה קצת אקשן!). מאור, אתה מעיר לי על כך שהבאתי לimdark אונד מהחיים, אבל זה רק כי הוא ניסה להתנשא מעליי ולהוכיח לכולם שהוא יותר טוב ממני, כשכל מה שאני ניסיתי לעשות זה לעזור טיפה לנועם להבין את הבסיס של כל העניין הזה של ג'וסקי ונקודות 3-3 ו 4-4. בלו, באימאש'ך, תהיה _קצת_ פחות ציניקן וביקורתי. אתה לא רוצה להבריח את כל האנשים מהפורום נכון? אולי יש כמה אנשים שבאמת הם סתם מפגרים ומעצבנים -היי אולי אפילו רובם ככה (ואני לא מתכוון לאף אחד ספציפי אז נא לא להיעלב). אבל אולי בין כל המפגרים האלה יתחבא איזה איש אחד או שניים שבאמת יש להם פוטנציאל להיות שחקן מעולה, אנחנו לא רוצים להבריח אותו, אלא לעודד אותו לשחק (וגם את המפגרים, כי אולי עם עבודה קשה הם גם יגיעו רחוק P: ) ואחרון חביב, imdark (איך פאקינג מאייתים את השם שלך בעברית?) - אני יודע שאתה רוצה להרגיש כמו מורה גו דגול, ואני בטוח שאתה חזק מהרבה מאוד אנשים שאתה מכיר. אבל בנאדם דגול באמת, הוא אדם היודע להכיר באנשים חזקים ממנו, וללמוד מהם על מנת לעבור אותם. זו הגישה היפנית להכל (גו, קנדו, בייסבול, וכו') . לכן, כאשר מגיע אדם חזק ממך, במקום לנסות להראות כמה אתה חזק ממנו, תנסה ללמוד ממנו את הידע שהוא מנסה להעניק לציבור, אפילו אם זה דברים שאתה חושב שאתה יודע, לראות אותם מפרספקטיבה אחרת לעולם לא יזיק לך. ואולי בזכות הידע הזה, בפעם הבאה שתיפגשו, לא רק תהיה ברמה שלו, אלא גם תהיה חזק ממנו, ותוכל ללמד אותו דבר אחד או שניים. לסיום אני רק רוצה להגיד, שחבל לי שהפורום לא כל כך פעיל בדיונים כמו הדיון שנוצר פה עד שהתחילו המריבות השטותיות. נורא נהניתי לעזור לנועם. ואני מקווה שכן ירבו כמוהו, שחקנים שמתעניינים ושואלים וחוקרים, על מנת להבין כל פרט ופרט בכל מהלך. אם תגיבו לי בתגובות מפגרות, ציניות, מתנשאות, וכדומה, אני אתעלם. אנא השתדלו לשקול את מילותיכם בחוכמה לפני שאתם לוחצים "שלח\י" הקפטן.

למעלה