הדלת לא ממש נסגרת

הדלת לא ממש נסגרת

כאשר טורקים את דלת הכניסה לבית היא כביכול סגורה. אבל דחיפה עם הכתף גורמת לה להיפתח מאיפה להתחיל כדי להבין מה הבעיה?

shlang

New member
כנראה ענין של כוון (אם דלת של פלדלת

צריך לבדוק את גובה הלשונית מול החור במשקוף, יתכן שיש צורך להרים מעט את הדלת, אולי לכלוך שמונע מהדלת להסגר עד הסוף, אולי כוון קל של המנעול בדלת, אולי צריך לפצור את החור שאליו הלשונית נכנסת ובכך להרחיבו במקצת, צריך לראות.

כלומר שהלשונית נלחצת לתוך הדלת

אבל משהו מפריע לה להשתחרר לתוך החור שבמשקוף?

shlang

New member
בדיוק וצריך לבדוק

חבל שלא ציינת האם מדובר בפלדלת או בדלת עץ רגילה, לשניהם פתרונות שונים.

המדובר בדלת עץ ישנה ומסיבית

מה הפתרון כאן? האם יש מצב שהבעיה היא בכלל במנעול - כלומר שהלשונית כן נמצאת במקומה אבל אם דוחפים את הדלת אז הלשונית נכנסת למנעול והדלת נפתחת?

shlang

New member
לדעתי

אני חושב שהלשונית לא נכנסת לחור במשקוף, מכאן דחיפה בדלת והיא נפתחת (השיפוע של הלשונית לכוון הסגירה) הפתרון שאני מציע, לפרק את הזווית שלתוכו נכנסת הלשונית ולשייף את החור המלבני מצד סגירת הדלת, אם אין אפשרות לפרק אז לשייף כשהוא מורכב. זה הפתרון הסביר ביותר במקום להציע את המשקוף. האם החלפתם לאחרונה את המנעול לדלת הייתם צריכים להחליף גם את הזווית שבמשקוף. אני מקווה שהלשונית לא הפוכה, אחרת הדלת לא היתה נטרקת.

בדר"כ המנעול, אם הדלת דלת עץ יכול

להיות שהיא התנפחה ואז הלשונית לא מתאימה בדיוק, וצריך לכוון את הדלת.

בקיצור חורפנית, את צריכה לתאר לנו

את מצב הלשונית ביחס לחור המלבני במשקוף אפשרויות: 1) הלשונית נשארת תקועה בפנים בלי קשר למשקוף 2) הלשונית חופשיה אבל בטריקת הדלת היא לא מתאימה לחור ולכן לא משתחררת 3)חוסר ההתאמה לחור יכול להיות בגובה כלומר הדלת עלתה/ירדה ביחס למשקוף 4)או שהדלת לא נטרקת עד הסוף והלשונית עדיין נוגעת בשולי החור במשקוף. לכל אפשרות פיתרון אחר

קודם כל תודה על הרצון הטוב של כולכם

אני אנסה להסביר: לגבי השאלות של יובב החובב: 1. הלשונית לא תקועה בפנים כאשר הדלת פתוחה. היא נכנסת פנימה בלחיצה קלה ויוצאת מייד כשמשחררים. האם זה אומר שהלשונית עצמה תקינה? 2. כאשר טורקים את הדלת אני לא יודעת אם הלשונית ממש נכנסת לחור שלה כי אי אפשר לראות את זה, אבל מה שברור שהדלת נפתחת בדחיפה קלה למדי. אולי הלשונית משתחררת נכנסת לחור אך רק קצת ולא עד הסוף? 3. אני אנסה לבדוק את נושא הגובה באור יום 4. יכול להיות שזה המצב (דומה ל- 2) . מה עושים במקרה כזה? ל- shlang 1. למה אתה מתכוון ב "ולשייף את החור המלבני מצד סגירת הדלת" האם לשייף בצד שנוגע בחלק הישר של הלשונית או בצד שנוגע בחלק המשופע של הלשונית? 2. גם לא הבנתי את עניין השיפוע. אתה יכול להסביר יותר בבקשה? לא החלפנו מנעול אבל עד לאחרונה היה חיכוך בין הדלת לרצפה בבלטה הקרובה למשקוף. זה היה כל כך גרוע שהיה ממש קשה לפתוח את הדלת. כיוון שלא רציתי לפרק ולשייף את הדלת (שהיא, כאמור, מאד מסיבית) אז שייפתי את הבלטה הסוררת עד שהדלת לא נגעה בה יותר. עכשיו מתברר שהדלת לא ממש נסגרת כאשר טורקים אותה (קודם כנראה שמה שהחזיק את הדלת סגורה זו בעיקר הבלטה הבולטת ולא הלשונית). אני מקווה שעכשיו התמונה יותר ברורה, ותוכלו להמליץ לי על הפעולה הנכונה. ושוב המון תודה

כנראה שהדלת נוטה למטה מידי בצד

המנעול. לפני שעושים משהו בנדון תבדקי האם הדלת יושבת יפה במקומה כשהיא סגורה (ביחס למשקוף) אם הצד של הציר העליון מרוחק מעט מהמשקוף יחסית לציר התחתון, אולי ניתן לפרק את הדלת ממקומה ולהכניס את הציר למקומו מספר מילימטרים (הציר העליון בלבד) אם לא, תמרחי מסהו משחתי צבעוני (משחת שיניים צבעונית?) על קצה הלשונית וסיגרי את הדלת. כעת כשתפתחי תראי היכן הלשומית נגעה. זה המקות שצריך להרחיב עבור הלשונית. אם הסטיה קטנה מאוד, אפשר עם פטיש ואיזמל לכופף את הפח מעט פנימה. אם הסטיה גדולה צריך לשייף עם שופין ברזל עם סבלנות

לפרק את הדלת - לא אפשרי בלי מקצוען

היא שוקלת טון ואני חוששת שנפרק ולא נצליח להרכיב אותה חזרה ואז הבית יהיה פרוץ. אני חושבת שאתה צודק לגבי הציר העליון ובגללו הדלת השתפשפה בריצפה אני אנסה את עניין צביעת הלשונית והרחבת הפתח בהתאם כהמלצתך.

shlang

New member
תשובות לשאלותיך

כנראה שעם שפשוף המרצפת הדלת המשיכה לשקוע ולתשובות, השיוף יהיה בצד החלק של הלשונית וגם בחלק התחתון של הפתח המלבני - שפה נראה לי הבעיה. לפי תיאורך הלשונית תקינה וחופשיה לגמרי (בלחיצה קלה עליה) תפקיד השיפוע בלשונית פשוט לצורך כניסתה החלקה לפתח המלבני ללא צורך לשימוש בידית, בזמן הסגירה הלשונית נדחפת פנימה ע"י הברזל. לאור התיאור החדש של הדלת אני יכול להמליץ על החלפת הצירים של הדלת ע"י נגר (דלת כבדה רצוי 3 צירים) יש צירים מיוחדים חיצוניים. הדלת לדעתי תמשיך לשקוע בשל כובדה. להצעה לכופף את הברזל - בלתי אפשרי, הברזל לא ניתן לכיפוף, לסיכום: תנסי לשייף את קודם את החלק התחתון ואח"כ את החיצוני של הפתח המלבני,ובשלב מאוחר יותר להחליף צירים.

רב תודות ליובב ול- shlang

אני מתכוונת לנסות את נושא השיוף ואז אדווח (בסוף השבוע). אם זה לא יעזור - אחפש נגר. ושוב המון תודות

למעלה