הדלקת נרות אצלנו

דנייאלה

New member
הדלקת נרות אצלנו

אתמול מאחר והייתי בחופש היה לי זמן להזמין אורחים לארוחת הדלקת נרות. הכנתי: פסטרמה בסילאן לזנייה לביבות תפוחי אדמה אפויות ומטוגנות לביבות קישואים אפויות ומטוגנות חומוס חצילים קלויים חצילים קלויים עם טחינה+ תבלינים לבנה לימונים כבושים פיצה סלט קולרבי אפוי ואגסים סלט ירקות ובטח שחכתי עוד כמה דברים.... אבל הכי הכי- לקינוח הכנתי פפנש מבושל!!!! יצא מ-ע-ו-ל-ה!!! מתכונים, תמונות ועוד- אחר הצהריים... אני נוסעת עם הילדים לסיור בתנובה, אספר חוויות כשנחזור

דנייאלה

New member
סלט קולרבי אפוי עם אגסים

סלט שקצר הצלחה מרובה- מקור המתכון- נירה שקד סלט קולרבי אפוי ואגסים הביאה- נירה שקד חותכים 3 קולרבי בינוניים לריבועים קטנים מזליפים עליהם קצת מלח גס ושמן זית אופים בתנור 180 מעלות 8 דקות מוציאים ומקררים מוסיפים פרוסות דקות של אגסים קלופים רוטב: לימון שמן זית פטרוזיליה ושמיר קצוצים דק טעים ומיוחד.... השימוש בקולרבי האפוי ממש מעניין, הוא מתרכך באפיה, סופג את המלח וממש יוצא טוב.

דנייאלה

New member
פפנש מבושל

פאפאנאש מבושל - כופתאות גבינהו clcl / מתכונים רכיבים: 3 אריזות גבינת "טוב טעם" 3 ביצים שלמות 3-4 כפות סוכר 4-5 כפות קמח מחוקות 3-4 כפות סולת 1 כף תמצית וניל לציפוי: 50 גרם חמאה חצי כוס פירורי לחם ¼ כוס אגוזים קצוצים 2-3 כפות סוכר להגשה: ריבה תות-שדה מאיכות טובה שמנת חמוצה אופן הכנה: מערבבים את כל חומרי העיסה ומאחסנים במקרר כשעה. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מעט מלח. בידיים רטובות (!) יוצרים כדורים, מחליקים לסיר ומבשלים כ10- דקות. בינתיים ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים פירורי לחם ואגוזים וסוכר ומערבבים. מוציאים את הכופתאות אחת-אחת מהסיר בכף מחוררת ומגלגלים אותן במחבת לציפוי אחיד. מגישים עם כפית ריבה ושמנת מתוקה מעל. הערות: מקור המתכון: אמא של שיגריס הכנתי בדיוק ע"פ ההוראות, הגשתי עם ריבת תפוזונים שבעלי רקח, ויוגורט (אם כבר לקמץ איפשהו בקלוריות....)

דנייאלה

New member
חצילים בטחינה

חצילים בטחינה/ דנייאלה קליתי 4 חצילים גדולים, מחלק הכנתי סלט חצילים רומני, חלק אחר שמתי בקערה והוספתי: טחינה גולמית- כחצי כוס מיץ מלימון גדול מלח שמיר קצוץ 3 שיני שום כתושות ערבבתי היטב, וקיררתי מעט.

דנייאלה

New member
לזניה קוטג'

ע"פ המתכון של רות סירקיס, עם השנים עשיתי דנייאלה) שינויים קלים, הם מופיעים בגוף המתכון: חומרים: 200 גר´ דפי לזניה 2 קוטג' 3 ביצים בצל ירוק קצוץ דק קופסאת רסק עגבניות גדולה חצי כוס מים 2 שיני שום כתוש אורגנו מלח פלפל 200 גר´ גבינה צהובה מגוררת אופן ההכנה: לערבב בקערה: 1 חב' רסק עגבניות, 2 עגבניות מגוררות (אפשר 1/2 קופסאת שימורים של עגבניות מרוסקות), מלח, פלפל, שום כתוש, אורגנו, ומטע מים לדלילות. בקערה נפרדת מערבבים את הקוטג´ והביצים, מלח, פלפל שחור ובצל ירוק. מלאכת ההרכבה: מניחים בתבנית שכבת דפי לזניה, מעליה מחצית מתערובת הקוטג´, מעליה מחצית מכמות רוטב העגבניות ומחצית מכמות הגבינה המגוררת. ושוב - דפי לזניה, תערובת קוטג', רוטב עגבניות וגבינה צהובה- 3 שכבות, לסיים עם דפי הלזניה. 5. 30-40 דקות ב-180 מעלות בתנור שחומם מראש.

../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif פשוט ללקק ת'מסך.. איזה יופי

מאכלים טעימים ואסטתים הכנת . ממש כל הכבוד לך מתוקה . איזה כייף לראות שוב את יואבי החתיך שלך. אני כעת קולה חצילים ונתת לי רעיון מה להכין . אני אכין סלט חציל וטחינה. תודה ששיתפת וחג שמייח לנועם פזי יובלי ויואבי. נשיקות מאיתנו

דנייאלה

New member
תודה יעלי

חג שמח גם לכם ואלללללללל תאכלי הרבה סופגניות.... (אני יודעת שאת לא אוכלת בכלל.. אל "תהרגי" אותי...)

pirge

New member
דנייאלה, איזה מטעמים. שתדעי לך

שחציל בטחינה למדתי לאכול כשהכרתי את בעלי החלבי. מה זה טעיםםםםםם. מאד... אצלינו אכלו חציל במיונז עם ביצים קשות שום\בצל..שזה גם טעים. בלי קיפוחים.... והלזניה של סירקיס נהדרת. אוהבת אותה מאד. גם את רות סירקיס אוהבת. הספרים שלה נהדרים. שבת שלום ומבורך וחג אורים שמח| לך ולבני ביתך. חיבוק|

למעלה