הדלגה לכיתה א

דנה11107

New member
בת כה הבת שלך?

הבת שלי נולדה ב 20 לאוקטובר 2007, גם עולה לכיתה א', תהיה קרוב לוודאי הכי קטנה אבל אין לי בכלל ללבטים. אמנם אצלנו בית הספר ליד הבית ואין כיתה מיוחדת בשלב זה או כיתת מצטיינים, אבל אם את אומרת שהבת שלך שבועיים מתחת לגיל בית ספר אנחנו מדברים כאן על ילידת ספטמבר נכון? אני לא רואה שום בעיה במידה ואת לא רואה. מכל התיכתובות כאן לא ברור בדיוק על מה נסבו מסקנות האיבחון של בית הספר, האם על בשלות רגשית או קוגנטיבית? לדעתי לגבי בלות רגשית את והגננות יכולת לדעת טוב מכל איבחון, למשל הבת שלי מאד מאד ביישנית ואם אדם זר היה עושה לה איבחון קרוב לוודאי שהיה אומר שהיא לא מוכנה - אבל גם אני וגם הגננות בדעה שהיא מאד מוכנה. לגבי הקריאה, אני לא החלטתי שאני מלמדת אותה לקרוא, היא פשוט לקחה יום אחד ספר שקראתי לה והתחילה לקרוא, גם אני נתתי לה אז ספר פשוט והיא קראה אותו בלי בעיה...לעומת זאת הבן לא ידע אפילו אותיות עד שהגיע לכיתה א'...ובהמשך אובחן כמחונן...כך שנראה לי שזה נחמד שיודעים קצת לקרוא ומקנה ביטחון אבל לא אומר הרבה (חבר של הבן, דרך אגב, ידע לקרוא כבר מגיל שלוש ובהמשך נשאר ממש אחורה יחסית לבן שלי ולילדים חזקים בכיתה).

תיור

New member
גיל בית ספר זה מי שנולד בל' בכסלו והלאה

(בסביבות חודש דצמבר ולא ספטמבר)

פולספגן

New member

למעלה