הדילמה

alxoren

New member
הדילמה

לצערי אני במצ"ב של דילמה שאני רוצה לשתף בה את באי הפורום ונסיונם לפני כ 3 חודשים הגשתי ניירות לשגרירות כצעד יאוש שK מובטל . לפני שבוע כבר קיבלתי השמנה לקבל את הויזות אך במקביל הצעה לעבוד בחברת החשמל ( אתם יודעים המשכורת לא משהו לפחות ב 10 השנים הראשונות, אך העבודה נוחה ורוטינית עד כדי שעמום ויש בטחון בתעסוקה והטבות שונות ומשונות) האם לוותר על כל זה ולנסוע להלחם את מלחמת הקיום בראץ חדשה (אם כי מבטיחה) או להתפנק בסיר המרור המקומי שלנו בעבודה נחמדה מול מחשב ועם הסעות וארוחות. מה אתם חושבים ? בהשכלתי אני בוגר + MBA בכלכלה ומנהל עסקים. (לא המקצוע הכי מבוקש למהגר לקנדה) אשמח להתלבט איתכם אלכס there are 10 kinds of people in the world those who know bunary and those who don"t

libimom

New member
במקומך היתי נשארת בארץ

הקליטה בקנדה לא קלה וקשה להשיג עבודה גם כאן. הקנדים דורשים (במרבית המקרים) נסיון קנדי, כך שאם אתה מגיע לכאן אתה צריך לקחת בחשבון כי לפחות במשך 6 חודשים לא תמצא עבודה וכמובן צריך כסף למחיה ולמגורים (שלא זולים כל כך כאן) אז קח זאת לתשומת ליבך וערוך לעצמך את השיקולים לכאן או לכאן.

canada04

New member
שאלה לגבי לוח הזמנים

שלום לך אנו הגשנו את הטפסים לפני קצת פחות משלושה חודשים. הדרכונים שלנו מחכים כבר 4 שבועות לחתימה המיוחלת. האם קיבלת את הדרכונים חתומים, או רק בקשה לשלם ולהביא את הדרכונים לשגרירות? תודה על תשובתך

איתן2002

New member
תגיע לקנדה תשהה חודש ותחזור.

מותר להגיע עד שנה מהבדיקות הרפואיות, כלומר יש לך עוד חצי שנה. תגיע לקנדה, ותחכה כחודש לקבל כרטיס PR. אח"כ תחזור לארץ עם כרטיס ה- PR. מותר לך להיות כאן עד 3 שנים ללא איבוד סטטוס התושבות בקנדה. אני מניח שבכל הסיפור עולה לך כמה אלפי דולרים (טיסות שהות, אגרות) והרווחת טיול. בחברת החשמל לא ידעו. בעוד 3 שנים תוכל להחליט מה דרכך. לפעמים, גם לדחות החלטה זו החלטה טובה. בהצלחה.

3אב

New member
החלטה אישית

אי אפשר ליעץ לך בכזו החלטה גורלית-כל אדם מרגיש לבד מה טוב עבורו ומה הוא רוצה מחייו -אך משום מה נראה שהתשובה שלך בגוף השאלה .אתה מדבר על עבודה שמראש משעממת בעיניך ,בתוך סיר המרור... לעומת זאת לטווח ארוך קנדה בעיניך מבטיחה- מבטיחה שקט נפשי ,מבטיחה שלא יחטטו לך בבגאז' ובתיק כל פעם שאתה יוצא מהבית ,מבטיחה שלא יעניינו אותך החדשות כל שעה ,אבל גם מבטיחה חורף ארוך וקפוא ,אנשים יותר קרים ,בקיצור חיים אחרים.שרק אתה צריך להחליט אם אתה בוחר בהם -בהצלחה.

למעלה