הדחקה ואגירת כעס

STING3ER

New member
הדחקה ואגירת כעס

שלום לכולם,

אני מעוניין בלשתף אתכם בניתוח עצמי שעשיתי בזמן האחרון ולשאול את דעתכם.
אני אדם מנומס לא מרים קול ולא בהרגשה שכולם עובדים בשבילי (כמו הישראלי המצוי), קרו כמה פעמים שפניתי בנימוס אל אנשים והם טרקו לי את הדלת בפנים ופעם נוספת שנתתי מחמאה על עבודה טובה, וקיבלתי עקיצה לא במקום.
יש כאלה שמתייחסים להתנהגות כמו שלי כחולשה
גדלתי בסביבה של אנשים תומכים כך שההתנהגות הזו זרה לי מאוד ואני בהלם מכל זה.
האנשים פוגעים ואז הולכים ואין לי הזדמנות להגן על האגו שלי, בגלל ההלם אני מבין את זה רק בערך 30 דקות אחרי.
הבעיה היא שבמצב הזה אני מבטל את ההגנות שלי ומאפשר לאנשים לפגוע בי ואולי חלק מהם נהנים מזה,
כל מיני אנשים ממורמרים שהטבע שלהם הוא פשוט רע
במקרים האלה אני לפעמים מדחיק ומכל ההדחקה נאגר בי הרבה כעס שיכול להתפרץ אל אנשים אחרים,
אני חושב שלפעמים אני מוציא את הכעס הזה על המשפחה הקרובה שלי ואני שונא את זה.
ואם אני לא מדחיק אז קורה מצב שאני פשוט יוצר מנגנוני הגנות שבהם אני לא פתוח לאף אחד, לא סומך על אף אחד ופשוט נהפך להיות בודד.
כמובן שלא הכל שחור לבן ויש כאלה שמתנהגים בסדר, אבל לרוב זו הסביבה שלי.
אולי יש דרך אחרת שאוכל להתמודד עם זה?

anati43

New member
בכתיבה שלך יש משהו מתנשא, כאילו אתה יותר טוב מהאחרים

שהם ברברים. כנראה אנשים מרגישים את זה וזה מרגיז אותם.

STING3ER

New member
אני לא חושב ככה

דווקא אם משהו אני תמיד חושב שאני מתחת לאנשים אחרים, בגלל זה אני עובד יותר קשה להתקדם, אני לומד הרבה מאנשים אחרים.
&nbsp
אני מקבל את הדעה שלך אבל קח דוגמה ממשהו שקרה לי היום,
מישהי שאני בכלל לא מכיר לא שמה לב שהיתי בחדר וכיבתה את האור, באתי לעצור אותה שלא תנעל את הדלת
"אני עדיין כאן" והיא נתנה לי מבט כזה וטרקה את הדלת כשאני בפנים.
&nbsp
יש כאלה אנשים אף אחד לא מושלם.
&nbsp
ובקשר לכתיבה המתנשאת, תצפה מאדם שיתכנס לעצמו לאחר תקופה כזו ארוכה להשתמש בלשון (אני עצמי וכו....) , אל תצפה למשהו שונה.
זה משהו שאני חווה הרבה הרבה שנים.

STING3ER

New member
אני חושב שאתה צודק

זה יסביר הרבה, אבל מה אפשר לעשות עם זה?!
אולי זה סוג של הגנה?

anati43

New member
אני לא בטוחה שמה שאמרתי נכון. אולי לא התנשאות, אולי הם

חושבים שאתה שונה , יש לך מנהגים אחרים, אתה לא חברה'מן, אתה חלש, המון דברים יכולים להיות. בדרך כלל מקובל להמליץ ללכת לאיזו סדנה מקצועית של יחסי אנוש, קבוצת תמיכה מנוהלת ע"י איש מקצוע. שם אתה מקבל פידבק מחברי הקבוצה ששומעים אותך. מנסיוני זה הרבה יותר טוב מלשבת אחד מול אחד מול פסיכולוג.

STING3ER

New member
ונניח שאת צודקת

יכול להיות שנהפכתי לכזה בגלל שאנשים גרמו לי לזה,
מבחינת מראה תמיד אמרו לי מגיל קטן שאני נראה ממדינה אחרת
אולי בגלל שאני נראה שונה זה גורם לאנשים לצפות ממני להיות ככה ובתת מודע זה גורם לזה?
&nbsp
שאני חושב על זה האנשים שהכי שונאים אותי זה המזרחיים, והמצחיק הוא שאני מעדה מזרחית.
&nbsp

מכיר את המשפט של אלינור רוזוולט?

"אף אחד לא יכול לגרום לך להרגיש נחות בלי הסכמתך"
&nbsp
&nbsp

כי

אתה שואל על איזושהי התנהגות חברתית.
ויש הבדל בין התנהגות חברתית בגיל 20 לזו שבגיל 40 למשל.

לצורך העניין, זה לא משנה הגיל המדויק אלא רק "בערך".
זה מידע שיעזור לנו לעזור לך.

STING3ER

New member
גילאים

אלה שמתנהגים אליי ככה נעים בכל הגילאים
היה אחד בין 23 שפשוט שנא אותי, אם לא היתי קיים אז היה לו טוב
עוד אחד דומה בגיל 28
היום זאתי שטרקה עליי את הדלת בגיל 60 אולי אפילו יותר
היתה גם עוד איזו תימניה בסביבות הגיל 45 עד 55 שחשדה בי על משהו ודיווחה למעסיק שצריך להיזהר ממני (אפילו שלא דיברתי אליה ולא הסתכלתי לכיוון שלה) בסופו של דבר קיבלתי התנצלות (לא כנה לדעתי).
&nbsp
אני בגיל 30 וחווה את כל זה במשך 10 שנים.
חיפשתי אולי יש לי קרניים או משהו דומה, לא מצאתי :)
&nbsp
אז בבקשה תעזרי, אני מקבל כל דעה.

או. קיי.

אז אתה בסביבות גיל 30, אני מבינה.
כבר לא "ילד"...

בתור אדם מבוגר, אתה בוודאי יודע שלכל אחד יש כמה אנשים בעולם שלא סובלים אותו -- אפילו בלי שום סיבה. השאלה היא, כמה.
אני מבינה שאתה גדלת בבית שבו קיבלת אהבה בלתי מותנית, אז אתה לא רגיל לעוינות הזאת, וקשה לך להכיל אותה.

אני יכולה בגדול לשאול: איזה חלק מהאנשים שאתה פוגש מתנהגים אליך בעוינות בלתי מוסברת כזאת? 1%? 10%? 30%?

אבל תכלס, הפתרון הנכון יהיה כנראה כמו שהוצע לך למעלה: לפנות לסדנה ליחסים בין-אישיים, ולבדוק איך ומתי זה קורה בפועל.

נ"ב

בתגובה שנתת כאן למעלה, הזכרת בסך הכול 4 אנשים שהתייחסו אליך בעוינות בלתי מוסברת.
בשביל 10 שנים, זה ממש לא הרבה.
אפילו אם זה אחד בשנה -- זה מעט מאוד.

STING3ER

New member
אני לא יכול לכתוב את כולם

גם לא תרצו לשבת שעות ולקרוא את זה, ובטח שאני לא יתלונן על זה שלפני 5 שנים מישהו צעק לי בפנים לך תתאבד. אחרי הרבה זמן לא אכפת לי, במיוחד אם אני לא צריך לראות את האדם הזה יום יום.
&nbsp
לומר בערך, אולי פעם בחודש יש איזה מישהו שמתנהג בעוינות ומכל האנשים שאני מכיר ביום יום יש איזה 5 איש שעולים לי בראש כרגע שפשוט לא סובלים אותי ואני לא מרגיש בנוח בנוכחותם.
ולפעמים כמו היום יש איזה אידיוט שלא ראיתי אף פעם שפשוט בא לו להתנהג לאנשים כמו זבל.
כן אצלנו במשפחה כבוד הדדי ונימוס זה טבע שני אבל לא גדלתי בבועה, היו לי עד לא מזמן 4 חברים טובים והתרחקנו בגלל שכל אחד עם החברה שלו (חוץ ממני).
&nbsp
פשוט זה הכי כואב כשאני פונה לאדם ברצון טוב ומקבל סתירה, בתור פסיכולוגית תביני שבאותו הרגע אני לא מגיב אבל אחרכך מעבד את זה ומבין מה קרה.
&nbsp
ואני חושב שזה כואב הרבה יותר מאגרוף לפנים ואני פשוט רוצה למצוא קצת שקט.

anati43

New member
יש עוד אפשרות: אתה קצת שונה מאנשים אחרים חסרי כישורים

חברתיים, הם בודדים ומרגישים שמתעלמים מהם, ואילו אתה מרגיש שממש שונאים אותך. אולי זו מחשבה אובססיבית. האם ניסית טיפול תרופתי? אפשר לקבל מרופא משפחה. למשל ציפרלקס, שהיא תרופה שחצי מדינה לוקחת וקצת מקהה תחושה חריפה. השפעתה מורגשת בערך חודש אחרי שמתחילים לקחת אותה. מומלץ לנסות.

STING3ER

New member
טיפול תרופתי זה להתעלם מהבעיה

זה גישה פחדנית מידי, וכך אדם נהיה תלוי בתרופה
עדיף יותר לטפל בשורש הבעיה ולחיות חיים שלמים

STING3ER

New member
ההרגשה שלי על התגובה שלך

את התחלת בלקבוע שהמצב שלי אבוד ואני קליני ואיזה שטות שהתחלת לדבר..
אני אמרתי שאני רוצה לנתח את המצב, לעבוד על עצמי ולמצוא אולי פתרון לשורש הבעיה
את השתמשת במילה
&nbsp
שטויות.
&nbsp
ובלי נימוק
עוד אחת עם תגובה לא פרופורציונלית....
אשמח לשמוע ממישהו מההנהלה כאן או הממוחים שנתנו כאן תגובות רלוונטיות לכתוב לי אם זה בסדר השירשור הקודם כאן של הגברת.
&nbsp
את מייצגת רפואה מודרנית שפשוט דופקת את האנושות, אדם חולה הולך לרופא, הרופא בכלל לא מבזבז את הזמן שלו על המטופל לא בודק לו דופק ושום דבר וכותב לו מרשם לאנטיביוטיקה וכאן נגמר הטיפול.
המטופל צריך כל החיים שלו לחדש מרשם לאנטיביוטיקה להיות מסומם כל החיים שלו במקום לטפל בשורש הבעיה.

סטינגר

ענתי היא לא רופאה (לפחות לא מציגה את עצמה כך). היא אחת הגולשים בפורום, בדיוק כמוך.

יכול להיות שבגלל אי הבנות כאלה אתה מתמלא כעס?

anati43

New member
התגובה האחרונה שלך מבהירה יותר טוב מה הבעיה איתך.

למעלה