הדחקה ואגירת כעס
שלום לכולם,
אני מעוניין בלשתף אתכם בניתוח עצמי שעשיתי בזמן האחרון ולשאול את דעתכם.
אני אדם מנומס לא מרים קול ולא בהרגשה שכולם עובדים בשבילי (כמו הישראלי המצוי), קרו כמה פעמים שפניתי בנימוס אל אנשים והם טרקו לי את הדלת בפנים ופעם נוספת שנתתי מחמאה על עבודה טובה, וקיבלתי עקיצה לא במקום.
יש כאלה שמתייחסים להתנהגות כמו שלי כחולשה
גדלתי בסביבה של אנשים תומכים כך שההתנהגות הזו זרה לי מאוד ואני בהלם מכל זה.
האנשים פוגעים ואז הולכים ואין לי הזדמנות להגן על האגו שלי, בגלל ההלם אני מבין את זה רק בערך 30 דקות אחרי.
הבעיה היא שבמצב הזה אני מבטל את ההגנות שלי ומאפשר לאנשים לפגוע בי ואולי חלק מהם נהנים מזה,
כל מיני אנשים ממורמרים שהטבע שלהם הוא פשוט רע
במקרים האלה אני לפעמים מדחיק ומכל ההדחקה נאגר בי הרבה כעס שיכול להתפרץ אל אנשים אחרים,
אני חושב שלפעמים אני מוציא את הכעס הזה על המשפחה הקרובה שלי ואני שונא את זה.
ואם אני לא מדחיק אז קורה מצב שאני פשוט יוצר מנגנוני הגנות שבהם אני לא פתוח לאף אחד, לא סומך על אף אחד ופשוט נהפך להיות בודד.
כמובן שלא הכל שחור לבן ויש כאלה שמתנהגים בסדר, אבל לרוב זו הסביבה שלי.
אולי יש דרך אחרת שאוכל להתמודד עם זה?
שלום לכולם,
אני מעוניין בלשתף אתכם בניתוח עצמי שעשיתי בזמן האחרון ולשאול את דעתכם.
אני אדם מנומס לא מרים קול ולא בהרגשה שכולם עובדים בשבילי (כמו הישראלי המצוי), קרו כמה פעמים שפניתי בנימוס אל אנשים והם טרקו לי את הדלת בפנים ופעם נוספת שנתתי מחמאה על עבודה טובה, וקיבלתי עקיצה לא במקום.
יש כאלה שמתייחסים להתנהגות כמו שלי כחולשה
גדלתי בסביבה של אנשים תומכים כך שההתנהגות הזו זרה לי מאוד ואני בהלם מכל זה.
האנשים פוגעים ואז הולכים ואין לי הזדמנות להגן על האגו שלי, בגלל ההלם אני מבין את זה רק בערך 30 דקות אחרי.
הבעיה היא שבמצב הזה אני מבטל את ההגנות שלי ומאפשר לאנשים לפגוע בי ואולי חלק מהם נהנים מזה,
כל מיני אנשים ממורמרים שהטבע שלהם הוא פשוט רע
במקרים האלה אני לפעמים מדחיק ומכל ההדחקה נאגר בי הרבה כעס שיכול להתפרץ אל אנשים אחרים,
אני חושב שלפעמים אני מוציא את הכעס הזה על המשפחה הקרובה שלי ואני שונא את זה.
ואם אני לא מדחיק אז קורה מצב שאני פשוט יוצר מנגנוני הגנות שבהם אני לא פתוח לאף אחד, לא סומך על אף אחד ופשוט נהפך להיות בודד.
כמובן שלא הכל שחור לבן ויש כאלה שמתנהגים בסדר, אבל לרוב זו הסביבה שלי.
אולי יש דרך אחרת שאוכל להתמודד עם זה?