הדגרת ביצים ומצע

מה רע בשירותים שלי?

האינקובטור שבניתי אינו מתאים להדגרה של זעמנים. זעמנים דורשים לחות נמוכה יחסית לפיתונים ובשיטה שהדגרתי יש קרוב ל100% לחות. אני חושב שאפשר להדגיר גם בשיטה דומה רק בלי צמר גפן בתחתית הכלי אלה רק מים ועם ורמקוליט במקום צמר גפן כמצע לביצים. ולעשות כמה חורים במכסה כדי שהלחות לא תהיה גבוהה מדי במקרה והיא כזאת. אבל אני חושב שיש לך עוד איזה 5 חודשים עד ההטלה הקרובה...

Rea Livny

New member
חבר'ה

תודה על כל העזרה..כמובן שעוד תתקבל בברכה! את הקינג הזכר שלי ביום שישי אני מאכיל ב-5 עכברים בוגרים..וכך הרבה בחודש הזה..כי אני מכניס אותו לתרדמה..אני מזווג אותו עם מישהו שיש לו כרכנית שעבר כבר הטילה ביצים ובקעו לו 21 כרכני תירס "טהורים" חחח...ולא הכלאות.. משהו אחרון- אולי קצת מוזר, אני יכל לשים את הקינג בטרריום מחוץ לבית בתוך ארון?(כמובן שיהיה אוויר)..

1צחי

New member
הכלאות ושאר ירקות

באחת החוברות של REPTILES הייתה כתבה אשר התייחסה יותר לגידול ושמירה של "קווים" רצויים ולשם כך היו צריכים להשתמש באותו קו דם שוב ושוב,מה שהביא לדוגמאות מיוחדות אך החליש את "חסינות" הנחשים. הדברים נקראו כבר מזמן ואנני זוכר את כל הנימוקים שהיו אך בהחלט אם מסתכלים על הזוחל ולא על הכיס,המסכנה היא אחת,כל ירק בצלחתו יחיה.

חשוב שתדע רע שיש מקרים בהם מתרחשת

שמירת זרע אצל הנקבה דבר שיכול לגרום לה להטיל גם ללא זיווג באותה העונה לפעמים במשך כמה עונות ברציפות תטיל הנקבה ביצים פוריות. וגם אם שנה הבאה חבר שלך יזווג אותה עם עם כרכן תירס נקי יתכן ואחרי הזיווג עם הקינג שלך הצאצאים שלו יהיו הכלאות. תתחשב בזה לפני שאתה עושה שטויות. אתה יכול להחזיק את הנחש בארון בתנאי שלא יהיה קר מדי או חם מדי.

עמדתי בנושא

זכותו של אדם שמגדל נחשים בארץ ישראל לעשות הכלאות בין שני מינים שונים.אין כזה דבר אסור וכאלה .יש אנשים שאומרים שזה לא אתי לעשות הכלאה כי זה שני מינים שונים שמיצגים את הטבע וכו... אותם אנשים לא יעשו הכלאות ויכולים להביע את דעתם אבל לא לקבוע לאדם אחר מה לעשות בנוגע להכלאות יש מספר עובדות שאתה צריך לדעת ולשקול אם אתה רוצה או לא רוצה בסופו של דבר לקבל נחשים שמורכבים משני מינים הכלאה בד"כ הוא נחש רגיש יותר לתנאי גידול (טמפ' לחות וכו.. ) ודברים שנחש גזעי היה שורד הכלאה יכול לא לשרוד בהכלאות לפעמים יש בעיה של פוריות אתה לא יכול לדעת איך תצא ההכלאה בכל אופן תחשוב אם עצמך תתחשב בעובדות ובהצלחה

דעתי היא...שאם אני שואל היכן קונים

ורמיקוליט זה אומר שיש לי עוד קצת ללמוד ולאחר מכן להתקדם.

Rea Livny

New member
יהודה...

מה יש בדיוק ללמוד?מה קשור זה שאם אני לא יודע איפה אני יכל לקנות ורמיקוליט אז אני לא יודע ולא יכל לזווג זעמניים.שזה פשוט. בכל אופן..תודה לכולם.

יתרונות בהכלאה...

סיפוק של המגדל מהצלחה בהכלאה,לגדל נחשים לא שגרתיים ... זה כמו שתשאל מה הסיפוק מגידול נחשים בכלל ... (הסיבות שונות קצת אבל העקרון אותו עקרון)

למעלה