הדגרת ביצים ומצע

Rea Livny

New member
הדגרת ביצים ומצע

שלום, איפה ניתן לקנות וורמיקוליט? יש לי קופסאת גלידה יחסית גדולה,אמרו לי שאני יכל להדגיר שם ביצי קינגים.עכשיו. איזה גובה וורמיקוליט לשים בקופסא?אני יכל לשים את הקופסא בתוך טרריום והמנורה(אדומה), בטרריום תחמם את הביצים שבתוך הקופסא? כמה חורים לעשות בקופסא?לעשות בצדדים או למעלה?(או שזה לא חשוב..).לעשות חורים קטנים אם צריך? תודה רבה..בבקשה תגובות רצניות.

רן333

New member
הדגרת ביצי זעמניים

ורמיקוליט ניתן לקנות בחנויות המוכרות ציוד לעציצים או למשתלות. נסה את "הגרעין". זוהי רשת שיש לה סניפים במקומות שונים בארץ, והם מחזיקים ורמיקוליט. חפש את מס' הטלפון שלהם ב"דפי זהב". קשה לי להעריך את הגובה המדויק של ורמיקוליט שאתה צריך לשים בקופסא. בהנחה שמדובר בקופסא בגודל סביר, אני מניח שהייתי הולך על כמות ורמיקוליט שגבוהה פי 3-3.5, ואולי פי 4, מגובה הביצים (כשהן שכובות על הצד). חשוב להבין שכמות הורמיקוליט הדרושה תלויה בגודל קופסת ההדגרה. אם מדובר בקופסא גבוהה במיוחד - כדאי לשים יותר ורמיקוליט. תפקיד הורמיקוליט הוא לשמור על לחות יחסית גבוהה לא רק באזורי המגע עם הביצים, אלא (וחשוב מכך) גם באויר. ואם כמות הורמיקוליט קטנה מדי ביחס לגודל הקופסא (אם ניקח דוגמא קיצונית: 100 גרם ורמיקוליט לח בקופסא שגודלה כגודל חדר בינוני) - הורמיקוליט פשוט יתייבש (על אף שהקופסא סגורה) והלחות שתושג בקופסא לא תהיה מספקת. באשר לחימום - אני לא בטוח שהוא נחוץ, וכדאי לחשוב טוב לפני שמפעילים אמצעי חימום כלשהו. אסביר זאת. ראשית, למיטב זכרוני, קינגים (וגם זעמניים אחרים שמוצאם מאיזורים ממוזגים) נוהגים להטיל בקיץ. כשהדגרתי ביצים של נחשים כאלה - לא זכור לי שנזקקתי לאמצעי חימום כלשהו. שנית, אם מפעילים אמצעי חימום בהדגרת ביצי נחשים, כדאי לדעתי לדאוג לכך שהחימום יהיה אחיד. זאת מהסיבה הבאה: אם חלק ממיכל ההדגרה יהיה חם יותר מחלק אחר שלו, הלחות תנדוד לחלק הקר, והחלק החם יותר פשוט יתייבש. לצורך "נדידת לחות" כזו מספיקים הפרשי טפרטורה לא גדולים, והתוצאה עלולה להיות מוות של הביצים. באשר לחורים - אני לא בטוח שצריך, אבל גם זה תלוי בגודל הקופסא. כאשר אתה מדגיר ביצים במיכל מחורר, המיכל נוטה לאבד לחות, וזה מסוכן לביצים. אם מדובר במיכל גדול מספיק - אין צורך בשום חורים. העוברים המתפתחים אינם צורכים חמצן רב, וכאשר מדובר במיכל הדגרה בגודל סביר - פתיחת המיכל אחת לכמה ימים ונפנוף מעליו (בעזרת המכסה, למשל) אמורים להספיק. דבר נוסף - למרות שלא שאלת - כדאי מאוד להקפיד על כך שמצע ההדגרה (הורמיקוליט, החול או כל חומר אחר שעליו בחרת להדגיר) לא יהיה לח מדי. הוא צריך להיות לח במידה שכמעט אינה מורגשת במגע ביד. כשהדגרתי ביצי זעמניים, בד"כ מיקמתי את הביצים על מצע של חול או ורמיקוליט שאינו לח יותר מהאמור לעיל, ואת המיכל הזה הנחתי, ללא מכסה, בתוך מיכל גדול יותר וסגור. בתחתית המיכל הגדול מילאתי מים, ואת המיכל הקטן יותר הנחתי על הגבהה כלשהי (כדי שלא יגע במים). בצורה הזו יכולתי להיות בטוח שהלחות היחסית באויר גבוהה מספיק. לעיתים, כשרציתי להשיג רמות לחות גבוהות יותר, הייתי מניח בתוך המים (שבמיכל הגדול) הרבה צמר גפן, שבולט מעט מעל למים. זה היה מגדיל את שטח הפנים שממנו מתאדים מים (בתוך המיכל הגדול), וכך - מעלה את הלחות. הדגרתי בצורה הזו ביצים של זעמניים רבים, ולא נתקלתי בבעיות כלשהן. את שיטת ההדגרה הזו למדתי מחברים לפני שנים רבות. נדמה לי שיעקב פסח נהג להדגיר כך ביצים, בתקופה שחלקנו ראה נחשים רק בספרים, וחלקנו עוד לא נולד. זהו זה. אני מקווה שעזרתי לך.

Rea Livny

New member
אסף תודה רבה זה ממש עזר לי...

יופי זה מה שהייתי צריך אני חושב... אגב, הנקבה תהיה כרכן תירס רגיל והזכר קינג קליפורניה.

רן333

New member
לא נורא. בהתחשב בתשובות הרבות

והטובות של אסף, אני מבין שהתרגלת להודות לו על תשובות שאתה מבסוט מהן. אפילו כשאתה רוצה לומר "אופס" יוצא לך משהו כמו "אסף". אגב, בהזדמנות זו, תרשה לי להביע שאט נפש מסוימת מכוונות ההכלאה שלך. אישית, אני חושב שכל אחד משני הנחשים האמורים (כרכן תירס וקליפורניה קינג) הרבה יותר נחמד מה-"jungle corn" (תוצר ההכלאה של שניהם). מעבר מעבר לכך, אני סולד מיצירת בני כלאיים שאינם מצויים בטבע. באופן כללי, אני חושב שהספורט הזה מקטין מאוד את הערך השימורי של גידול זוחלים. לסיכום: חבל.

Rea Livny

New member
רן..

אכן אתה צודק באתי לכתוב..אופס ויצא לי משהו אחר כמו ששמת לב. מישהו יכל לעלות תמונה של הכלאה כזו? אילן- אתה מדבר אלי?

רע, שרשרתי את ההודעה להודעה שלך

בה כתבת שאתה מתכוון להכליא את הנחשים. ואני אסביר, לעניות דעתי, העובדה שהנחשים אצלך בטרריום וששילמת עליהם, לא מאפשרת לך להתייחס אליהם כצעצועים ולשחק בהם. על המגדלים להתייחס בכבוד כלפי בעלי החיים שהם מגדלים, הן כלפי הפרט והן כלפי המין כולו. הנחש שאצלך בטרריום הוא נציג הטבע בחדר שלך ולא החפץ שלך. אני חושב שהכלאות לשם משחק או לשם יופי לא נכללות בכללי אתיקה של גידול בעלי חיים, לפחות לא בנוגע לזוחלים כיום. אולי זו הזדמנות לנסות ולנסח תקנון אתיקה בגידול זוחלים ואחרים?

Rea Livny

New member
שלום אילן,

יש חוק שאסור לעשות הכלאות? איך אתה יודע שלעשות הכלאות זה לא נקרא "כבוד" לבעל החיים?(במקרה זה נחשים). יש הרבה שעושים הכלאות(ואני לא אומר שזה בסדר), אבל אני גם לא אומר שלא יעשו ואני לא יעשה(זה לא שאני יתחיל עכשיו קבוע כן..שיהיה ברור!!!). למה לעשות זיווג של פיתון בורמזי זה סבבה והכל ולעשות זיווג של כרכן תירס ומילק פואבלון זה לא טוב?

gazon

New member
...כנס

תראה אם לא אומרים שאסור . הם רק אומרים שדעתם האישית זה שלא צריך לעשות הכלאות. תראה יש הרבה מאוד אנשים אם הדעה הזאת שצריך ועדיף לשמור על הנחשים רק במינים התאורים. לעומת זאת יש כאלה שיגידו שכל עוד אתה לא משחרר ומונע מהם בכל דרך אפשרית להגיע לטבע זה בסדר. אני אישית אוהב במינים הרגילים נחשים תאורים . אם זה טוב או בריא אני לא יודע. אני לא פוגע בכבוד של אף אחד ועושה מה שאני חושב שיהיה נחמד. לגבי ההכלאה שאתה רוצה לעשות לי יצא לראות נחש כזה אבל שתדע לא כולם יצאו אותו דבר יש כאלה שיצאו יותר יפים וכאלה פחות. אני ממש לא אהבתי את הנחש הנ"ל.

gazon

New member
אמממ

למרות כמות אהבתי אליך לא הצלחתי להשיג תמונה מצטער לדעתי עדיף לך לעשות נקיים מהסוגים האלה בהצלחה!

gazon

New member
חחחח ואו זה תמונה ממש טובה שלו..

מאיפה הבאתה את זה? זה צולם בערך לפני חצי שנה אני מנחש תראה את זה

רע,המלצה שלי...

תקשיב לאנשים מנוסים וחכמים מאיתנו,אם הם אומרים שזה לא יאה לעשות עם בעל חיים מה שבא לנו אז עזוב מה שאחרים עושים,תיתמקד בך עצמך ואם סקרנותך היא לשם הכלאות,עשה זאת עם מינים מתאימים יותר,הרי אתה תיצטרך לחיות עם זה לאחר מכן.

gaichuk

New member
למה לא בעצם?

תערבב מה שבא לך. אם הם מוכנים להתערבב,תאפשר להם. יכולים לצאת דברים מדהימים וכמובן גם מכוערים ביותר. אחרי הכל IT'S A JUNGLE... עד שלא תנסה בעצמך הרי לא תרגע. תערבב,תגדל ותבין. אין דרך אחרת. לגבי ההדגרה,עם ורמיקוליט אין לי נסיון בכלל. מבחינתי זה HIGH-TECH... הצורה שבה הדגרתי ביצים היתה כזו: בכלי פלסטיק גדול (50X40X30) פורסים צמר גפן ספוג במים עם קאלי . עליו מניחים כלי פלסטיק פתוח (ללא מכסה) בגודל 20X30 ובתוכו צמר גפן יבש. בתוך הכלי הקטן מניחים את הביצים באותה התנוחה שהן נמצאו אחרי ההטלה. סוגרים את המכסה של הכלי הגדול ושמים במקום חשוך. אצלי זה היה בארון הבגדים בחדר בקומה שניה ללא מיזוג. אני מעריך שהטמפרטורה היתה בסביבות ה27-28 מעלות. כל כמה ימים פותחים לאיוורור והוספה של מים בצמר גפן עם הקאלי לפי הצורך. בכמה מקרים התפתחה פטריה על הצמר גפן אבל זה לא הפריע כל עוד היא לא נגעה בביצים. אני חושב ששחר יכול להוסיף כאן לא מעט בנושא. ויונתן,אצלך ראיתי עיצוב נחמד גם כן. אפילו שזה היה בשירותים...

גאיצוק..ממך הייתי מצפה ליותר...

מאנשים כמוך וכמו רן,נאגה,יונתן וכולי...הייתי מצפה שילמדו אך לא את מה שהזכרת...תערבב...אני מקווה שזה היה בציניות...

יש מגדלים מאוד רציניים בעולם שכן

אוהבים הכלאות. ואין להם שום דבר נגד עשיה שלהן. כל אחד והדיעה שלו ואני לא מבין למה התגובה הזאת.

יונתן,שכחת כניראה ...

שרע עדיין לא הגיע לשלב הזה ובאמת מכם הייתי מצפה להסביר לו שהכלאות כאלה דורשות ניסיון רב כמו גאיצוק,רן ועוד...עדיף לדעתי שהוא ישתפשף מעט,ירכוש ניסיון וכשיהיה מוכן אז סבבה...ואם תעכוב אחר השאלות שלו תבין שהוא זקוק לניסיון רב...דרכו עוד ארוכה...וזאת דעתי האישית בלבד.

למעלה