הדגמת פעולת ארביטרז'

Twinsen

New member
הדגמת פעולת ארביטרז'

שלום לכם מישהו יכול להדגים לי פעולת ארביטרז' על פי הנתונים הבאים: מהו הרווח הגלום בעבור 10,000 מניות, אם יש לשלם עמלה של 0.5 אחוז על כל פעולה (קנייה או מכירה) תודה!

ארביטראז'

קיימים שני סוגים של ארביטראז' (רווח חסר סיכון) בבורסה. האחד הוא ארביטראז' בין מחיר המניה בבורסה א' לבין מחירה בבורסה ב', בשעות מסחר מקבילות (לדוגמה בין מחירה של טבע בישראל למחירה בנאסד"ק). השני הוא בין מחירי שני מכשירים פיננסיים שונים על אותו נכס (לדוגמה בין מחיר המניה לבין מחיר החוז הסינטטי עליה). לאיזה משניהם אתה מבקש הדגמה? אני אדגים את הראשון, אם תרצה את השני תרגיש חופשי. נניח שאנו מתבוננים במחיר מנית טבע בבורסה בארץ ובברוסה בארה"ב בין השעות 16:30 ל 17:30 שעון ישראל, שזו השעה היחידה ביום בה יש מסחר מקביל בשתיהן (כמו לדוגמה ממש ברגעים אלה בה נכתבת ההודעה שלי). המניה נסחרת בנאסד"ק ברגעים אלה ב 32.38 דולר ואילו בארץ ב 14,530 אגורות. נקנה את המניה בבורסה בארה"ב ב 32.38 דולר, ונמכור אותה בבורסה בארץ ב 14,530 אגורות. לצורך הקניה הוצאנו מהכיס 14,497 אגורות (לפי שער קניה של הדולר ברגע זה שהוא 4.477 ש"ח לדולר), ולכן שלשלנו לכיס רווח חסר סיכון של 33 אגורות לכל מניה (14530-14497). מכיון ששאלת על 10,000 מניות, הרי שהרווח הוא 330,000 אגורות כלומר 3,300 ש"ח. נוריד עמלה של חצי אחוז לקניה וחצי אחוז למכירה (כ 145 אגורות) , ול 10,000 מניות זה כ 14,500 ש"ח, ונישאר עם הפסד של כ 11,200 ש"ח. וזה עוד לפני עמלות על המרת המטבע. מכאן שכדי שיהיה רווח יש לחפש שלב בו הפער בין שערי שתי המניות גדול יותר. הסיכוי למצוא רגע כזה הוא אפסי, כיום יש תוכנות ענק ומחשבים משוכללים שעוקבים בכל שבריר שניה אחרי המחירים ונמצלים פערים כאלה במקום, כך שלמשקיע הפשוט אין כמעט אפשרות לתפוס את הפערים לפניהן. לחילופין אם נשלם עמלות הרבה יותר צנועות (כמו גופים גדולים) ישאר לנו רווח. עוד הערה: המכירה בישראל מתבצעת ב"שורט" ודרך הברוקר בהרשאתו, אם נזקק פירוט בענין- חופשי.

למעלה