הדב"ש המועדף

NacroMittler

New member
הדב"ש המועדף

לאחרונה חשבתי לשלב בקבוצה שאני משה"ם דב"ש (כבר כתוב וכמעט מוכן), כדי שיעזור לקדם את המשחק בכלל ואת משחק התפקידים בפרט, לעזור לתת לו קצת עומק שאני חושש ששחקנים שלי יתקשו להגיע אליו ללא דחיפה קטנה מבחוץ. אבל (תמיד יש אבל) אני חושש שהוא יהפך שלא במכוון לדב"ש מועדף. איך אני יכול למנוע מצב כזה?

0Pandemonium0

New member
אתה לא יכול.

זו נטייה שיש גם לי. הרי המנחה לא ממש משחק, אלא רק מנחה, ותמיד יש לי את הדחף הזה לשחק, ובשביל זה אני צריך דמות. ואם אני בונה דמות, ברור שאני אוהב אותה ואשקיע בה, ואז נוצרת בעיה, לצערי. אבל אולי עדיף להשתמש בדב"ש חד-פעמית, שלא תוביל את המשחק, אלא רק את המשימה. למשל, אם המלך שולח את חבורת ההרפתקנים לצוד את המפלצת המסתורית שחיה בהרים והורגת את אנשי הממלכה, הגיוני שהוא ישלח איתם מישהו שמכיר את השטח ושיכול לעזור להם, כמו הצייד המלכותי, לא? ואז אתה בונה דמות כזו, הצייד המלכותי, שמצטרפת רק למשך המשימה ואחר-כך חוזרת למלך והדמויות עוזבות את הממלכה, ואז לא תהיה בעיה.

Nihau

New member
לתת לו להוביל עד גבול מסויים

למשל דב"ש שהוא "מורה דרך"- מוביל את הקבוצה ליעד המבוקש אבל לא קובע להם מתי הולכים הצידה מהשביל ואת המטרות של הקבוצה ביעד עצמו וכך הלאה. הוא שם כדי לתת הכוונה גיאוגרפית, כדי לספר סיפורי עם על המקום, כדי ללמד אותם שפרח כחול עם קוצים אדומים זה בריא לנשמה, להזהיר אותם מהסכנות המקומיות ולערב אותם בכל מיני מיני-עלילות מקומיות כי בלעדיו הם לא מגיעים ליעד הסופי (או לפחות ככה הם חושבים, אני בכל מקרה לא הייתי סוגרת את היכולת שלהם להגיע אבל גם לא הייתי מספרת להם את זה- שיעשו החלטות קשות מידי פעם). רעיון ברור?

BluePrint

New member
blue flower, red thornes

"Blue flower, red thorns. Blue flower, red thorns. Blue flower, red thorns. This would be so much easier if I wasn't COLOR-BLIND!"​

Soul Cake Duck

New member
שחק חזק על המניעים

במערכה שלי, אני לא מרשה לעצמי לשבש את צורת ההתנהגות של דב"שים בהתאם לצרכי כש"מ. זה אומר שאם אני ממש רוצה שהדמויות יפנו שמאלה, אבל הדב"ש שאתם רוצה לפנות ימינה, הוא לא רק שלא יעודד אותם לפנות שמאלה, הוא גם לא ישתוק כשהם מתדיינים לאן לפנות. לחבורה שלי היה במשך זמן רב מאוד דב"ש שנהניתי מאוד לשחק -והיה בקלות יכול להוות שופר לרצונותיו של שה"מ, אבל במקום זה הדב"ש ניסה לקלקל לי את התוכניות כמעט כמו שחקן, ובאופן כללי עצבן אותי למדי. עכשיו, כל זה קצת קיצוני ולא משהו שאני מצפה שכולם יעבדו לפיו. אבל אם למדתי משהו חשוב, זה שדמות עם המניעים הנכונים ועם מספיק כוח רצון יכולה להניע הרפתקה קדימה בלי להיעשות משפיעה מדי - ולפיכך גם עם פחות סיכוי שהיא תיעשה "מועדפת". הכוהן שפוגשות הדמויות זקוק לעזרה וממש רוצה להגיע אל המזבח העתיק שנמצא אי-שם? הוא ידרבן את הדמויות להצטרף אליו. המושלת של העיר ממש רוצה שבן טיפוחיה יחולץ מהשבי? היא תהפוך עולמות כדי שהדמויות יצאו לדרך עוד היום. ואז הדמות נשארת עדיין בתור רקע עבורך - אתה מחבב את הדמות, אבל כשהצורך שלה מסופק היא הופכת להיות פחות דומיננטית, מה שמפנה לך את הבמה עבור דמויות אחרות (ועבור דמויות השחקן, כמובן). לא יודע כמה מזה יכול לעזור לבעיה שלך ספציפית; אני האחרון שיכול לתת עצות איך להימנע מדמויות מועדפות, כי יש לי כאלה בשפע. אבל אני נוהג לפי כללי המשחק ההוגן, כך שהן שוגות, מפספסות ומתות כמו כל אחד אחר, לעתים קרובות למגינת לבי. אני עדיין אוהב אותן, אני פשוט נפטר מכל רגש של רחמים. זה עוזר מאוד כשבאים להיפטר מהן.

NacroMittler

New member
אני אכתוב את הרעיון שלי

ותגידו לי מה דעתכם. לאזור בו תתרחש המערכה קוראים עמק השנהב שביבשת גלמנסל. הוא ממוקם בין גבעות מג'ידה במזרח והרי בולום במערב. במרכז העמק שוכן אגם קטמור, ומדרום לו יערות סלינסון. בעמק שוכנים שלושה עמים עיקריים, שסביבם תתנהל ההרפתקאה: -מג'אידים השוכנים בגבעות מג'ידה -בני האדם (חדשים באיזור) שעיקר כוחם מתרכז בעיר גאלם שבמישור בין אגם קטמור והרי בולום. -אלפים שוחרי שלום שנדחקו למלחמה בעל כורחם. חיים ביערות סלינסון. כשלושה חודשים לפני תחילת ההרפתקה, השתלט סיל, מנהיג שבט הנחש המג'אידי על שבט הטופר, שהיה החזק מבין השבטים המג'אידים. קלמורד מלך הטופר נרצח, ובנו קלבורן ששהה מחוץ לממכלה נשלח לגלות (הדב"ש המדובר). לאחר כשלושה חודשים שבהם הסתתר הנסיך ושמר על פרופיל נמוך, הוא החליט להתחיל לברר מה קורה בעולם שבחוץ. הוא מגלה שסיל מתכנן התקפה מוחצת על גאלם, אשר תהפוך אותו לשליט הבלתי מעורער של המג'אידים ותציב את ידו על העליונה גם בסכסוך האלפי. פה נכנסות הדמויות, שממניעים שונים יבקשו לעצור את סיל (או לחבור אליו). כרגע קלבורן משמש תפקיד של מודיע. הוא יספר לדמויות אם הן יפגשו אותו על תוכניתו של סיל וייעץ להם ללעצור אותו. ההתלבטות שלי היא אם הוא יירצה ללכת איתם או לא. בסה"כ קלבורן נשבע לנקמה והדמויות ישרתו היטב את מטרתו. מן הסתם, אם הוא אכן יצתרף אליהן, הוא ידבוק בדרך פעולה שבסופה ימצא ידידינו סיל את מותו. מה אתם אומרים? לשלב אותו או לא לשלב אותו? ד"א, גם חוות דעת ו/או ביקורת על הרעיון של ההרפתקאה יתקבלו בברכה. זו ההרפקאה הרצינית הראשונה שלי
...

רמץ

New member
צרף. בהחלט.

חשוב להבין שהבעיה בתסמונת הדב"ש המועדף היא לא שהמנחה אוהב את הדב"ש אלא שהמנחה פותר באמצעותו את ההרפתקה ללא עזרת השחקנים ובמקרים חמורים יותר של המחלה, המנחה גם חוטף/מפיל/לוכד/פוצע/משפיל את השחקנים בשיטתיות רק כדי שהדב"ש שלו יציל/יחלץ/ישחרר/ירפא/ישפיל אותם עוד יותר בעצמו. מה שאני מנסה להגיד הוא שלאהוב את הדב"ש זה לא פשע. זה אפילו מומלץ. רק חשוב לזכור כמה דברים: 1. הד"שים הם הגיבורים. 2. המשחק הוא בעיקר בשביל השחקנים. 2. הדב"ש מסוגל לטעות ויכול גם להיות לא בטוח בהחלטותיו. 3. הדב"ש מסוגל להכשל ועשוי להזדקק לעזרה. לשם כך מומלץ: א. לשמור כמות הולמת של אתגרים שרק הד"שים יכולים לעמוד בהם. ב. להניח לשחקנים לעשות את ההחלטות. ג. להפריד ככל יכולתך בין הידע שלך לבין ידע הדמות ולוודא שהדב"ש מופתע מדי פעם באירועים מפתיעים. ד. להניח את הדב"ש במצב שבו יזדקק לעזרת השחקנים. בהצלחה וספר חוויות

NacroMittler

New member
תודה

אבל יש עוד זמן עד החוויות.. אחד השחקנים בחו"ל לשלושת השבועות הקרובים

מירטל

New member
אהההה....

ולדמויות אין מילה בעניין? אתה יודע, יכול להיות שהן יעדיפו להצטרף לבחור החזק שכבר שולט ולחזק את שלטונו ולא לנסות לסייע לנסיך הצעיר שלא ממש ברור למה הם צריכים לעזור לו?

The Evil Rabbit

New member
הוא כתב שם...

"פה נכנסות הדמויות, שממניעים שונים יבקשו לעצור את סיל (או לחבור אליו)."

NacroMittler

New member
בגלל זה כתבתי

"פה נכנסות הדמויות, שממניעים שונים יבקשו לעצור את סיל (או לחבור אליו). " בכל אופן, אם הם יבחרו לחבור לסיל (הבחור החזק), קלבורן הנסיך יפעל נגדם. בעיקרון, הוא יפעל להפיל את סיל כך או כך, אבל השאלה אם הוא יפעל עם הדמויות או במקביל אליהן (או אלי נגדן).

Soul Cake Duck

New member
או לחלופין

אם הוא רואה שהן פועלות בניגוד למטרה שלו הוא יכול לנסות לשכנע אותן בצדקת דרכו כדי שיצטרפו אליו בכל זאת, ורק אם הוא נכשל בכך אז ממש לפעול כנגדן.

NacroMittler

New member
אבל הבעיה

היא שהשחקנים שלי הם מסוג השחקנים שלא נראה לי ילכו לכיוונים לא צפויים... הם מסוג השחקנים שילכו להציל את הנסיכה כי זו ההרפתקאה שבניתי, בלי קשר לשיקוליי הדמויות.

lordsath

New member
איפה נתנוי?

אני מוכרח לחזק את ידידי המנחה (הייל שהמ)זה הציק לי קצת- היו לנו ויכוחים שאני אמרתי שיהיה דב"ש או אירוע שידחוף את החבורה לאן שהוא רוצה והוא סירב בתוקף ממניעים של "אתיקה שה"מית", כיבדתי את דעתו והיו פעמים שהוא סבל בגלל זה אבל הערכנו אותו (הקבוצה) בגלל הנכונות לדבוק בעקרונות שלו. לגבי הדמות שהוא הזכיר, נתנוי, בחיי זאת הייתה דמות דגולה- היה לי כישרון לזהות סכנה לפי האופן שהוא ממקם את עצמו בחבורה- אם הוא מאחורה הדמות שלי שולפת את המותק שלו, קרגדור-ריס, ואם הוא מקדימה יש גיבוי בהתאם... זה לא ממש נעים ומעודד כשהוא באמצע- למען האמת זה די מדאיג. וחוץ מזה עצה לשה"מים- אל תתנו לגובלין הדב"ש שלכם חופש מחייה הוא יגרום לנזקים חמורים, תברואתיים ומבניים כאחד, למערכה.

NacroMittler

New member
אהה, מה??

מצטער, לא הבנתי כלום... תוכל לכתוב שוב קצת יותר ברור? תודה מראש, אמיר

0Pandemonium0

New member
לא כל-כך מסכים.

אני חושב שגם למנחה מותר להפוך לשחקן מדי פעם, ולבנות לעצמו דמות מושקעת, וגם לשחק אותה. הרעיון הוא באמת לא לתת לה לגנוב פוקוס מדמויות השחקן, אבל זה קיים בכל מקרה: רצוי שגם בין דמויות השחקן לא יתקיים מרוץ על הפוקוס. במקרה כזה, הדב"ש המושקע יחשב כעוד דמות שחקן (שכן גם המנחה הוא שחקן), ופשוט יאלץ להתנהג כדמות שחקן רגילה, והדבר כולל גם לא לגנוב את הפוקוס מדמויות השחקן.

למעלה