שחק חזק על המניעים
במערכה שלי, אני לא מרשה לעצמי לשבש את צורת ההתנהגות של דב"שים בהתאם לצרכי כש"מ. זה אומר שאם אני ממש רוצה שהדמויות יפנו שמאלה, אבל הדב"ש שאתם רוצה לפנות ימינה, הוא לא רק שלא יעודד אותם לפנות שמאלה, הוא גם לא ישתוק כשהם מתדיינים לאן לפנות. לחבורה שלי היה במשך זמן רב מאוד דב"ש שנהניתי מאוד לשחק -והיה בקלות יכול להוות שופר לרצונותיו של שה"מ, אבל במקום זה הדב"ש ניסה לקלקל לי את התוכניות כמעט כמו שחקן, ובאופן כללי עצבן אותי למדי. עכשיו, כל זה קצת קיצוני ולא משהו שאני מצפה שכולם יעבדו לפיו. אבל אם למדתי משהו חשוב, זה שדמות עם המניעים הנכונים ועם מספיק כוח רצון יכולה להניע הרפתקה קדימה בלי להיעשות משפיעה מדי - ולפיכך גם עם פחות סיכוי שהיא תיעשה "מועדפת". הכוהן שפוגשות הדמויות זקוק לעזרה וממש רוצה להגיע אל המזבח העתיק שנמצא אי-שם? הוא ידרבן את הדמויות להצטרף אליו. המושלת של העיר ממש רוצה שבן טיפוחיה יחולץ מהשבי? היא תהפוך עולמות כדי שהדמויות יצאו לדרך עוד היום. ואז הדמות נשארת עדיין בתור רקע עבורך - אתה מחבב את הדמות, אבל כשהצורך שלה מסופק היא הופכת להיות פחות דומיננטית, מה שמפנה לך את הבמה עבור דמויות אחרות (ועבור דמויות השחקן, כמובן). לא יודע כמה מזה יכול לעזור לבעיה שלך ספציפית; אני האחרון שיכול לתת עצות איך להימנע מדמויות מועדפות, כי יש לי כאלה בשפע. אבל אני נוהג לפי כללי המשחק ההוגן, כך שהן שוגות, מפספסות ומתות כמו כל אחד אחר, לעתים קרובות למגינת לבי. אני עדיין אוהב אותן, אני פשוט נפטר מכל רגש של רחמים. זה עוזר מאוד כשבאים להיפטר מהן.