הדבר הכי מעצבן

ותקליטו את השיחה

אני מה זה רוצה לשמוע הקלטה כזו... אפשר אפילו לעשות קלטות של עימותי מחב"תים עם יוצאים מאורגנים זה יהיה להיט... שמישהו יביא לי טייפ! אני מתרגשת!

ואולי נפתח במבצע אינטנסיבי

להחזיר את כל גדולי הדור בשאלה שלמה לפניך, או לשלוח מכתב גלוי לגאוני הדור, ובו פירוט כל השאלות שהם מתבקשים לענות עליהם. תארו לעצמכם שנצרף אותם לפורום, איזה רעש זה יעשה בעולמות העליונים ובתחתונים (ואולי הם יפסיקו להיכנס לנו לתחתונים).

ספר לי אלישע../images/Emo92.gif

אני מאוד אשמח לשמוע מה שוחחת עם מרן ראש הישיבה זכותו תגן על כולנו

יקירי אני הייתי

אני התעמתתי עם השאלות הכי קשות, גם בענייני הוכחות על אלוהים בענייני עמלק, בעניינים של החיים היום יומיים לפי החרדים והכל, עם רבנים חשובים מאד כולל כאלו שהם מהשורה הראשונה של המחזירים בתשובה, ישבתי שעות בדיונים לאורך שנים עד שהחלטתי שאין אין לאף אחד תשובות (בשבילי בכל אופן.)

יש אנשים שתמיד יודעים טוב ממני

מה יקרה לי. כאלה מן חוזי עתידות. אני עונה להם שיכול להיות שאחליט לחזור בתשובה. כשיגיע היום הזה הם יהיו הראשונים לדעת. עד אז נא להניח לי לנפשי. הכרתי בימי חיי הקצרים יוצאים בשאלה, חוזרים בתשובה, כאלה שיצאו וחזרו וכאלה שחזרו ויצאו. להגיד ש"אנשים כמוך שיוצאים בשאלה תמיד חוזרים בתשובה" זו הכללה וזה משפט שמראה את חוסר הרצינות של האומר אותו. זה שווה בעיני בערך למשפט "כל החילוניות מופקרות". אני בטוחה שיש כאלה אבל זה חלק קטן מאד מכלל האוכלוסיה המדוברת. חנה

או קיי, אני נכנע, והנה הבדיחה:

מכיון שברור שאנחנו נחזור בתשובה.... אז ככל שנעשה יותר עבירות עד אז, יהיו "נעשו לו זדונות כזכויות" וניהיה בדרגת בעלי תשובה, שגבוהה אפילו ממעלת הצדיקים. וכמו שנאמר: במקום שבעלי תשובה עומדים, אפילו צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד! ובמקום שבעלות תשובה עומדות, אפילו צדיקים גמורים עומד להם ! >א מחייה<

אה, ששש... הנה מיכאל!

או איך שלא קוראים לבדיחות של אתאיסט. מרצה בפקולטה לרפואה שואל: - איזה איבר בגוף גדל פי 7? - הא הא הא... - לא! אישון גדל פי 7, הא הא הא גדל רק פי 1.5. >ספל חמאה אומרת שהגדול לא קובע, רק האורך<

תנאית

New member
איזו חוזרת בתשובה אמרה לי פעם

שיש לי "נשמה יתרה", ראיתם מה זה בורות? ותאמינו לי היא כבר הרבה זמן בסרט הזה (יעידו על כך שריריה הרפויים מרוב לידות) ואגב: היא לא ידעה שאני "יוצאת"..

לוו

New member
בדיוק אצלי

אני עכשיו בתהליך של היציאה ואיזה עסקן חרדי בירושלים אמר לי "שאני עוד אחזור בגדול וכל היוצא בשאלניקס חוזרים , זה רק שאלה של זמן" , והנחמה שלי הוא , אני חושב מי אמר זה רק חרדים !!!

אותי זה כבר לא כל כך מעצבן

אני שומע את זה כל כך הרבה. בהתחלה, שמעתי את זה מהרב לנדא (זה מהקוקה קולה). אח"כ שמעתי את זה מכל אדם חרדי שהיה לי איתו קשר... בבית המשפט (בדיונים על האפוטרופוסות), שמעתי את זה גם מהאבא שלי... ואני אומר, הכלבים נובחים והשיירה עוברת (בדהירה).

אני נתקלתי בזה בכל מיני הקשרים.

כמו אם אני מעירה משהו לבנאדם ק צ ת יותר מבוגר ממני אז :"כשתיהיי בגילי, גם את תעשי ככה". תשובות מפגרות. אנשים אומרים את זה כי הם פוחדים משינוי, שינוי זה אצלם הלא נודע, ואנשים מפחדים ממה שהם לא מכירים אבל הכי היו רוצים. כי בכל קיצוניות יש את הגרעין לקיצוניות השנייה. מה שיש לי להגיד לך ספציפית, זה שאין מבוכות חינם. אם אתה מתעצבן, זה סימן שאתה עדין פוחד לחזור להיות חרדי וללכת לאיבוד במערכת. זה קורה כי הכלל שאמרתי קודם תקף גם עליך.

all

New member
גם הדתיים לא נותנים אמון ממשי

בחוזרים בתשובה. אך הדבר שהדהים אותי יותר מהכל, זה כשנהרגו בפיגוע בשכונה חרדית בירושלים המון אנשים. אחד החרדים אמר ברדיו שאף חרדי לא נפגע וכל ההרוגים הם חוזרים בתשובה. עד היום אינני מבין למה האיש אמר את זה. ובקשר ללחזור בתשובה/שאלה ושוב חזרה, זה ממש לא חשוב, העיקר שאתה מחפס את הדרך, דרך עיניך שלך. ומה שתמצא זו האמת, אל תתרגש מזקנים ומבגדים שחורים ובאותה המידה אל תתרגש מקרחות ועגילים, זה בסך הכל חיזוקים לדברים שאנשים מקוים שהם מאמינים בהם.

זה ממש גועל נפש

סליחה שאני אומרת, אבל זה באמת דוחה. אני זוכרת שהאמירה הזאת זיעזעה אותי בזמנו, וזיעזע אותי גם העניין שזה לא מזעזע אחרים. >ספל חמאה רוצה להזכיר שלא הכל חיצוני<

פם ראשונה שאני שומע את זה;

ולדעתי זה ממש גועל נפש והרבה יותר מזה פשוט לא יכלתי לשמוע את זה כי הייתי שם ואני חושב שאם הוא אמר את זה על רקע מה שהיה שם אז הוא ממש חרא של אדם.

MAYA20

New member
נכון אבל לא לגמרי

ראשית, תנו לי להסכים איתכם שאדם שהגיע מרקע חילוני נחשב נחות בעולם הדתי\חרדי מאידך החברה החילונית לא נקיה מדעות קדומות אף היא, הדעות פשוט שונות (ומטומטמות באותה מידה) הנחותים:(למרות שאף אחד לא יודה שזה הרושם הראשוני שהוא מקבל) ילדים של אסיר ילדים מוכים אנשים שמנים אנשים מכוערים אנשים עם פיגור שכלי כנראה אפשר להמשיך את הרשימה, אבל לדעתי הבהרתי את הנקודה: יש דעות קדומות בכל חברה, הן פשוט משתנות מחברה לחברה.

אבל....

בחברה החרדית הרשימה כוללת את כל אלה וגם את הרשימה החרדית שהיא: בעלי תשובה, גרושות, אלמנות, ספרדים ועוד ועוד.

MAYA20

New member
כן אבל

יש כאלה בחברה החילונית שכוללים את כל החרדים ברשימה היתי פעם באוטובוס שעבר דרך מאה שערים ושמעתי מישהי אומרת: "כשאני רואה את החרדים אני מבינה למה התחילה השואה"

למעלה