הדבר הכי מעצבן

rastamann

New member
הדבר הכי מעצבן

זה שאנשים מסוימים אומרים לי,אנשים כמוך שיוצאים בשאלה בסוף תמיד חוזרים בתשובה. ואיך שאני מתעצבן כשאומרים לי את זה. ספרו מה דעתכם ואם גם אתם נתקלים בזה...

אחר

New member
אני זוכר פעם

כשהייתי בישיבה, והמחשבות על יציאה בשאלה היו כמוסות אצלי עמוק בלב, אמר לי מישהו מהבחורים: מי שחוזר בשאלה או שהוא נהיה שונא דת הכי גדול בעולם ("להכעיסניק"), או שכל הזמן יש לו יסורי מצפון על זה שהוא יצא. הוא אמר את זה בתמימות ולא ידע על הרהורי הכפירה שלי, אבל אני תהיתי האם זה אכן העתיד שמצפה לי אם אצא. בינתיים, אני לא רואה שהנבואה התגשמה. ובקשר לשאלתך, היחידים שאומרים לי שאני עוד אחזור בתשובה זה המשפחה שלי. כשמדובר בסבתא שלי אני לא מגיב- למה להרוס לה את התקוה? אבל כשמדובר באחים שלי אני דואג להבהיר להם שישכחו מזה. ולא, זה לא מעצבן אותי. אולי בגלל שזה בא רק מהמשפוחה...

אפילו לי אומרים את זה

לא פעם בויכוחים עוקצניים שלי עם אנשים דתיים בעבודה הם מסיימים את הויכוח בזה שהם אומאים לי שאפילו שאני אתאיסט יש לי ניצוץ יהודי ואני עוד אחזור בתשובה. העובדות כפי שהן מוכרות לי מה.ל.ל הן שלא יותר מ - 10% מאלה שיוצאים חוזרים בתשובה וגם אז זה לא ממש חזרה לאמונה אלא כניעה להורים או סתם בריחה לבטלה.

R a c h e

New member
גם לי מבטיחים שאחזור בתשובה

האמת שלא נראה לי שזה יכול לקרות אבל בחיים למדתי ש-NEVER SAY NEVER אז אני לא מתווכחת. מה שהבהרתי להורים שלי זה שאם אעשה זאת זה יהיה מתוך שלמות נפשית ולא רגע קודם, כך שבנתיים יש לי זמן להמתין לשלמות הזאת......

אני אתיאיסט מהכרה. למדתי הרבה שנים

מחשבת ישראל באוניברסיטה. אני עובד עם הרבה מאד אנשים דתיים ומעולם לא ניסו להחזיר אותי בתשובה. היחידה שמנסה לעשות זאת זו אשתי אבל גם היא לא נורא מנסה.

שקרן

אני כל הזמן מנסה להחזיר אותך בתשובה רק שאני לא יודע בדיוק איך
מה שלומך ? אני שמח שאתה גם בפורום הזה. תביא גם את אשתך באותו מחיר.

לאיזה תשובה אתה רוצה להחזיר אותי?

רפי תשובה? (נדמה לי שיש איזה כדורגלן כזה). אשתי לא מתקרבת למחשב. יש לה פוביה ממנו. לעומת זאת היא מקשיבה לקלטות של מחבתי"ם ולערוצי הקודש.

הכללות זה מעצבן

אבל אם מישהו אומר לי שיש לי ניצוץ יהודי ונפש יהודיה, פנימיות יהודית ואני עוד אחזור בתשובה - אני עונה ´בעזרת השם´. שיהיה. וואט-אבר. בד"כ זה גורם לו לענות = בטח בעזרת השם יתגדל וישתבש בורא עולם (או כל וריאציה אחרת). לך אני ממליצה להגיד- בוא נעשה זכרון דברים, נקבע בעוד 15-20 שנה ונראה מי מאמין במה איפה. וזה אגב משעשע ומומלץ בחום בכל מקרה! >ספל חמאה הכי מתעצבנת כשהיא מגלה את הפלאפון שלה בתוך הקומקום<

:-אין צורך להחזיר אף אחד מכם בתשובה

מהסיבה הכי פשוטה בעולם: אתם כולכם, בתוך לבכם מאמינים בני מאמינים. אף אדם שאיננו מאמין באמת לא מתעסק כל כך הרבה ובאופן אובססיבי כל כך בענייני דת ואמונה.... וכל אלה שמחרפים ומגדפים שמם שמיים, וצורחים 3 פעמים ביום: אלוקים אתה לא קיים.. אלה המאמינים הכי גדולים.. ואותי הם קורעים מצחוק... כמה שהם שקופים... אלף בית של הדחקה.....

אתה כזה פלוץ!

בטח שאני מאמינה! אני אדם מאמין, אני אגיד לך יותר מזה - אני גם דתייה אדוקה. א ד ו ק ה !!! מי שחושב שאנשים שקופים (וזה ממש לא משנה מי) - לא רק שהוא פלוץ - הוא אדיוט. אנשים לא שקופים. אומרים ´70 פנים לתורה´ אז תכפיל את זה בגובה, במשקל, בשנות הלימוד, בהכנסה חודשית ממוצעת, ובמנת המשכל של הבנאדם, תוסיף את שסה גידיו, רמח אבריו, וזקצלבב נימיו - ותקבל את מספר הפנים שיש לו. אנשים הם לעולם לא שקופים. >ספל חמאה באלף בית של עצבים<

בן הרב

New member
ספל יקירתי

אני לא מצליח להבין איך פלוץ כזה מביא לך תעצבים!? אז הוא אמר אז מה מה יש? כל גרפס שאיזה פרה אדומה עושה צריך להזיז למישהו? עזבי חמודה יש דברים יותר מעצבנים מזה ואל תבקשי דוגמאות כי אני יביא לך ת-חלאסטרה >בן הרב לא נותן ל(ש)קופים להזיז לו< ולסיום אודה לכופר על החתימה שלו שממש שיכת לכאן אז כתוב, אז מה? אז הם אמרו, אז מה? אז הם חלמו, אז מה?

אם כבר מדברים על פלצנים

אז צורת הדיבור שלך מסריחה מאוד מאוד למרחוק. יש בהחלט אנשים שקופים. בלי שום קשר לתנאים הסוציואקונומים שלהם. ויש אנשים שצריכים לקום בבוקר ולצחצח את הפה שלהם - לא עם משחת שיניים אלא עם אקונומיקה, אנשים כמוך גברת. אינך יודעת מי אני ומה אני, אינך מכירה אותי, ולא טרחת בכלל לבדוק בהקשר למה אמרתי מה שאמרתי, ובכל מקרה, לא אמרתי דבר שמצדיק את צורת ההתיחסות שלך. במקומך הייתי כבר מחליף את הניק שלי לספל של מרגרינה. מי שמדבר בצורה מגעילה צריך לקחת בחשבון שהוא עלול לחטוף בחזרה. גברת. תשמרי על הפה שלך !
תרבות דיבור היא לא הצד החזק שלך מסתבר.

גל נעים

New member
חשוב להבין את הצד השני-וגם קצת עלי.

אם האמירה הזו מתבטאת בתוך מערכת יחסים,אזי חובה עלינו להבין מהיכן אותה אמירה יוצאת,האם מתוך דאגה כנה למצבינו הרוחני או שמא מתוך דאגה "קולקטיבית" לעם ישראל. הרבה פעמים נתקלתי בדיונים תיאולוגיים עם חברים חרדיים (שאגב לא יודעים עלי מאומה),והרבה פעמים העלתי שאלות ממש כפרניות בעטיפה מאוד רכה ונעימה לאוזן,כמובן שהם במהלך הדיון אמרו אמירות מהסוג הזה,אבל שמתי לב שגם הפליאה על סוג החומר שאזנם שמעה ולא זר חילחלה עמוק בתודעתם כאשר השאלה חיה וניצבת. כרעיון מחלחל פנימה אל התודעה אז הוא עומד בקונפליקט מסויים לרצון שלי לשייך את כל היהודים לתורת ישראל סבא מכיוון שכבר אני (הכוונה לחבר חרדי) לא כ"כ בטוח האם המושג "ישראל סבא" קיים כפי שמתארים לנו אותו. בכל מקרה אני חושב שמאוד חשוב להבין מאיזו נקודה יוצאים הדברים. גם לי אמרו עשרות פעמים-אלה שיודעים מה עובר עלי-אתה עוד תראה,הקב"ה יעזור,הוא יפתח לך שערי רחמים (זה מעניין- כי דווקא שערי דמעה ובכי קורע לב ננעלו עלי-דווקא כשהדמעות יצאו בפרץ גובר,ודווקא ביום השואה האחרון שהיה יום השבירה האחרון והמוחלט שלי שבו החלטתי סופית לגמרי שאני לא מנסה יותר לפנות בתחינות לקב"ה "שיפתח את לבבי".), וכמובן משפט המחץ:"אתה עוד תראה את האור". אני חושב ברמת המאקרו שעצם החקירות הכפרניות שלי,הם עצמם שפכו המון אור על נושאים שהיו באפילה,על המון חומר שאינו נלמד בין כתלי הישיבות. רק אתמול ניסוי לשכנע אותי ללכת אל הרב שטיינמן לשיחה,לשפוך שיג ושיח על הדברים ולקבל ממנו תשובות (עם דגש על ל-ק-ב-ל ) ואתם יודעים מה?-אין לי תשובה לאחד שאומר לי :כל עוד לא היית אצל גדולי הדור ושאלת אותם את השאלות הכפרניות שלך,שכמובן שיש להם תשובה על כך-אתה לא יכול להיות בטוח שאתה צודק- מה אתם הייתם עונים לאחד כזה,או לחילופין=איך משקיטים את כבישת המצפון הכ"כ נחמד שלי-להראות פנים לכל אדם ולהתייחס אליו-ולפעמים המניפולציה של אותו אדם גם טיפה מחלחלת. הייתי מאוד רוצה שתתיחסו לשאלה שלי.

משהו קטן

בענין ה"ל-ק-ב-ל". בסגרט (מצוין) בשם "פאני ואלכסנדר" יש אח ואחות קטנים, יתומים מאב, שאמם נישאת לכומר שבשם אלוהים הוא אדם אכזרי ועקר לב. הוא כמובן מתנגד לגילויי האנושיות היפים ולאינדבידואליות של אלכסנדר הקטן. פעם אחת הוא מנהל איתו "שיחת אמונה" ובסיומה הוא שואל אותו איך היתה השיחה. אלכסנדר הקטן אומר לו שזו לא היתה שיחה, הכומר דיבר והוא הקשיב... גל, עם כל הכאב שבדבר, אף אחד לא מזמין אותך לדיאלוג. בדיאלוג יש יחסי תן וקח. בשטיפה "רוחנית" יש רק כאב לב. ואתה יודע מה? מי שאין לו מספיק גדלות כדי לקבל את השונה ממנו, הוא לא מספיק גדול כדי שתפגוש אותו ובודאי שאין שום סיבה שבעולם שתסבול ממנו. הרי אתה לא קיים בשבילו, אתה רק אוביקט מאתגר להחזרה בתשובה עם טפיחה גדולה על שכם המחזיר. ושים לב לפרדוקס: מי אומר לך "אתה לא יכול להיות בטוח שאתה צודק?" בדיוק האנשים הכל-כך בטוחים, עד ששומדבר לא יזיז אותם. ה"אתה לא יכול להיות בטוח" שלך הוא הכח שלך, והם מנסים להפכו לחולשה. הרי הספק ושאלת השאלות הם הבסיס לחיים בריאים ולהתפתחות ושפיכת אור כפי שציינת. חוסר הבטחון הוא הכח, האמת והכנות שלך. הבטחון המדומה שלהם הוא חולשה גדולה, דביקה ומסיונרית. במקום ללכת לרב שטיינמן ולשמוע את המובן מאליו, קנה לעצמך איזה ספר טוב או דיסק חדש ותהנה!

גל נעים

New member
את יודעת מה?,פאקינג צודקת!.

"מי שמכם לשופט ויועץ?"-כך צריך לומר להם, מי הם-בשר ודם שרודים בשוט באנשי החופש, מי הם ילודי אישה שמוצאים דופי בהלך החיים של השונה. ובקיצור-מי הם?

גל, מת לבוא איתך לרב שטיינמן

ולהחזיר אותו בשאלה... אלישע בן-אבויה, שכבר היה אצל הרב ש"ך, אבל על הרב שטיימן רק שמע מרחוק.

למעלה