הדבר הכי מעצבן

../images/Emo45.gif

ובכ"ז כוחו של היחיד לקבוע את גורלו למרות הסטיגמות שיש עליו, רב יותר בחברה אינדבידואלית. מה שבא לידי ביטוי למשל במימסד השידוכים. זה לא שדייטים בעולם החילוני וזוגיות הם קלים במיוחד, אבל לפחות זה לא תלוי בהורים שתלויים בשדכנים שנעזרים במורים ובשכנים ו... וכך בתחומים רבים נוספים כמו מקום לימודים וכו´. ויש בחברה החילונית גם מסגרות לסיוע כמו השלמת בגרויות ותוכניות קדם אקדמיות וכו´. לא הכל מישפוחה.

ואני שמעתי על הפיגוע בנווה שאנן

2 נערות דתיות באוטובוס אמרו שמזל שמתו עובדים זרים. נזפתי בהן. הייתי בדיוק לבושה כמו דתיה (חזרתי מההורים) אז אולי זה אפילו השפיע...

לי לא אומרים...

אבל ההורים שלי כל הסמן מקווים... <עוד לא אבדה תקוותנו: זה המשפט שלהם>

MAYA20

New member
לא

אף אחד לא אומר שאחזור בתשובה, המשפחה המורחבת הדתית\חרדית שלי לא יודעים שיש ממה לחזור, החברות יודעות שלא אחזור, החברים מקווים שלא אחזור, חצי מההורים שלי אפתי, בעוד החצי השני חשב שבזה שאני אומרת "לא מאמינה באלוהים", התחייבתי רשמית לשכב עם כל העולם, כולל ממוטות, בבונים וקופסאות ישנות של תירס.

שמעתי פעם

שרבנים עשו פסול בקידושין בחתונות בקיבוצים כדי שהנישואים יהיו פסולים ולא תהיה בעיית ממזרות (הניחו מראש שכולן שוכבות עם כולם) אני מקווה שהקופסאות הישנות של התירס הן בלי הכשר

מה זה חלמי"ש?

והם עושים את זה עד היום? קיבינימט! לא מספיק שמשלמים להם 600 ש"ח על הטקס? בעצם, גם כשמשלמים קיצבה לא תמיד לומדים... הרגל שכזה.

MAYA20

New member
חלמי"ש= חינוך לחיי משפחה

זה שיעור שניתן לנו בשמינית. השיעור מלמד הלכות משפחה, (נידה, הלכות נישואין ובין השאר ההלכה שאת דיברת עליה) מלמד איך יוצאים לשידוכים, (ומה וממי צריך לברר קודם על הבחור) ומאיפה באים ילדים לעולם. (לחצי כיתה זה היה שוק,מודה שלא השתיכתי לחצי הנ"ל)

דידית

New member
פריצות!

לדבר על כאלה דברים ועוד בשיעור לכל הכיתה? אצלנו לא היה לא חלמי"ש ולא בטיח, לא מדברים על הדברים האלה וזהו. אני מכירה כמה בחורות שחטפו בשיעורי הכלות שלהם הלם קרב. אגב גם כמה בחורים כאלה אני מכירה. והם חטפו את השוק הזה ביום של החתונה! זה לא קים בכל מקום אבל זה קים. דידית. <חשבה שילדים באים מהשמים>

MAYA20

New member
גם אצלינו זה מאוד חדש

זה נוסד אחרי שהיה תופעה של זוגות שהגיעו לרבנים והתלוננו על כך שאין להם ילדים...

למעלה